Dodaj do ulubionych

Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenistwo"

IP: 62.233.214.* 23.01.05, 09:40
no... ja by cie sarenko zaliczył do innych grup... :]
Obserwuj wątek
    • Gość: wombat Dwa rodzaje lenia IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 23.01.05, 10:30
      Kazdy jest leniem. Jednak na świecie występują dwa gatunki lenia. Pierwszy to leń głupi, charakteryzuje się nie tylko lenistwem cielesnym ale i umysłowym. Potrzebuje do zycia przetrawionej papki pseudo-intelektualnej wydzielanej przez wielkie koncerny medialne. Leń taki świetnie czuje się w środowisku sobie podobnych osobników. Drugim typem lenia jest leń mądry. Fizycznie leniwy ale jego mózg pracuje nad sposobami pozwalającymi na doskonalsze lenistwo. Osobnik taki wyznaje zasadę iż: lepiej zrobić raz a porządnie co jest w konflikcie z postawą lenia nr1 który wierzy iż lepiej nie robić nic aby inni zrobili.Leń typu drugiego jest rzadko spotykanym gatunkiem szczególnie w kraju leżącym nad Wisłą. W tym rejonie Europy przeważa zmutowany leń pochodzący z pierwszego gatunku. Zwierze nie dość ze leniwe to bardzo złośliwe i winiące wszystkich wokół za stan swego lenistwa
    • Gość: Dr Lolo Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 10:46
      a tam od razu takie generalizowanie - po prostu we Francji panuje lenistwo, co
      widac po jakosci ich produktow przemyslowych (np. samochodow).
      • Gość: romek Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 11:17
        Masz na myśli Renault, od wielu lat wiodące prym w testach EuroNCAP? Czy może
        Citroena, mistrza świata WRC w kategorii producentów?
        • Gość: mp Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.bait.pl / *.bait.pl 23.01.05, 11:56
          Koncern PSA robi tak dziadowskie samochody turystyczne, ze z powodu braku kasy
          musi wycofac sie z WRC po zakonczeniu sezonu 2005.

rajdy.hoga.pl/rajdy_full.asp?strona=7&id=6239
        • Gość: Topik Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 01:14
          Peugeot 307 mam takiego 2-letniego i latają skrzypią i stukają wszystkie
          zewnętrzne plastiki nawet osłona miski olejowej chyba zaraz odpadnie auto nawet
          nie draśnięte i ma tylko 30 000 km :-/
      • Gość: gość Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.chello.pl 23.01.05, 17:38
        zgadzam się w pełni, usterkowość ostatnio popełnionych renault to jak
        niekończąc się serial komediowy; poziom absurdu bliski alternatywy4
    • Gość: artur to jest fajne: IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.01.05, 11:32
      "Poza tym człowiek bez dyplomu nie ma wyboru. Musi brać taką pracę, jaką mu
      oferują. Natomiast człowiek z dyplomem ma nieograniczone możliwości." Doprawdy,
      jak tu żyć?

- Ilu potrzeba Francuzów, aby obronic Paryz?
      - Nie wiadomo, do tej pory nigdy tego nie próbowano.
      ===
      - Dlaczego ulice w Paryzu otoczone sa szpalerami drzew?
      - eby Niemcy mogli defilowac w cieniu
      ===
      - ile biegow maja francuskie czolgi ???
      - 5 wstecznych i jeden do przodu .... na wypadek gdyby francuzow
      zaatakowano
      od tylu
      • pokrent Re: to jest fajne: 23.01.05, 11:42
        możesz się śmiać z Franzuców. Im to nie zaszkodzi. Szczerze to nasza wydajność
        niewiele nam daje. Pracujemy ponad siły i jesteśmy jakimś tam skromnym średnio
        rozwinietym krajem. Ale co tam, przynajmniej nam się wydaje, że jesteśmy super.
        Ale nie zrażaj się! Pracuj dalej uczciwie, buduj ten swój raj gospodarczy.
        Jest wielu leni, ale dzięki takim niewolnikom jak ty naprawdę nieźle się
        leniuchuje :))
        Zawsze, wszędzie znajdzie się jakiś gorliwy z misją, który myśli, że zapier...
        zbawia świat i buduje lepsze jutro.

• Gość: Wujek Dobra Rada a mi to się nawet nie chciało przeczytać do końca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:11
          :) ale za to czasami cos napiszę... prozaiinne.w.interia.pl - np.
          felietony czy jakiś inny dramat...
      • Gość: willy Re: to jest fajne: IP: *.arcor-ip.net 23.01.05, 13:15
        > - Ilu potrzeba Francuzów, aby obronic Paryz?
        > - Nie wiadomo, do tej pory nigdy tego nie próbowano.
        > ===
        > - Dlaczego ulice w Paryzu otoczone sa szpalerami drzew?
        > - eby Niemcy mogli defilowac w cieniu
        > ===
        > - ile biegow maja francuskie czolgi ???
        > - 5 wstecznych i jeden do przodu .... na wypadek gdyby francuzow
        > zaatakowano
        > od tylu

hehehe, i jak dzis zyja "tchorzliwi" francuzi a jak "dzielni" polacy...
    • Gość: Rafal Glogowski Statystycznie Polacy pracujá bardzo dlugo. IP: *.essex.ac.uk 23.01.05, 13:41
      Jesli chodzi o czas jaki spédzamy w pracy nalezymy
      do czolówki w Europie. Gorzej jest z efektywnoscia tej
      pracy. To co Polak zajmuje trzy godziny,
      Anglik robi w godziné.

Powtarzam za "Polityká"

Pozdrawiam,

Rafal Glogowski
      • Gość: Jedrzej. Re: Statystycznie Polacy pracujá bardzo dlugo. IP: *.range81-155.btcentralplus.com 23.01.05, 17:12
        Nic tylko do Anglii sie przeniesc Panie Rafale.
        Nauczyc sie odpowiedniej postawy wobec pracy.

Pozdrawiam,
        Jedrzej.
    • Gość: m. Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.adsl.hansenet.de 23.01.05, 16:22
      jak moim zdaniem to swietny wywiad :-) tym bardziej, ze ostatnio tez
      ciagle "zbijam" czas w pracy i to nie ja jedyna... i to nie w ponoc niewydajnej
      Polsce i wcale nie na niskim stanowisku, za to w firmie liderze w swojej
      dziedzinie i ciagle sie zastanawiam jakim cudem sie to wszystko jeszcze
      kreci... na swoje usprawiedliwienie dodam, ze mam umowe do konca roku i z
      czystego lenistwa nie chce mi sie teraz odchodzic, bo bym pewnie za prawnika
      jeszcze musiala placic... poza tym wiem, ze dostane swietne swiadectwo pracy,
      no i marka firmy sie liczy... niech zyje lenistwo :-)
      • Gość: bossssssss Kobieta XXI wieku........ IP: *.250.102.225.Dial1.Weehawken1.Level3.net 23.01.05, 17:59
        cyniczna sooka i jeszcze sie z tym obnosi
        • Gość: mała Re: Kobieta XXI wieku........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:04
          Zawistny fioot moralizator
        • Gość: Ja Re: Kobieta XXI wieku........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:26
          Polski businessman w trzecim gatunku...
          • Gość: f Re: Kobieta XXI wieku........ IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 23.01.05, 21:41
            Jakby na drugim koncu tej historii jawia sie ludzie pracujacy za 600 zl / month
            po 12 godzin dziennie i jeszcze na czarno...
            :) wyjrzyjcie czasem przez okno z waszego pieknego malego swiatka.
            rzeczywistosc wyglada zupelnie inaczej niz myslicie. :) pochlonal was leniwie
            Matrix uludy i spokoju.
            tymczasem okolo 60 % spoleczenstwa zyje na krawedzi ubostwa... i to ci ludzie
            beda stanowic i polsce i jej przyszlosci.
            nie wy :)
            czasem wydaje mi sie ze coraz blizej jestesmy poziomu Indii.
            Tam tez jest kilka procent bardzo bogatych i pewnych siebie ludzi.
            A reszta?
            o reszcie sie nie mowi. Z reszty sie zyje...
            Ich kosztem.
            • Gość: agda Re: Kobieta XXI wieku........ IP: *.lo.icsa.pl / 212.244.249.* 26.01.05, 14:49
              Ależ, ona sama mówi, że pracuje tylko dla pieniędzy. I tak robi rzeczywiście
              80% ludzi, zwłaszcza ci zarabiający najmniej. Podpisałabym się prawie pod
              każdym jej zdaniem - wreszcie, ktoś publicznie powiedział coś co mam w głowie
              od ładnych paru lat. Praca wcale mnie nie uszlachetnia a jedynie daje pieniądze
              przy okazji zabierając ok. 9 godzin dziennie, które mogłabym o wiele piękniej i
              pożyteczniej dla siebie przeżyć. Też mnie śmieszy, jak słyszę u mnie w pracy,
              że pracujemy dla wspólnego dobra. Ja osobiście pracuję, bo nie mam innych
              żródeł dochodów. Gdybym miała, pracę rzuciłabym natychmiast. W pracy też jestem
              dobrze maskującym się leniem, za to w domu pracuś ale znajdujący czas dla
              siebie. Pozdrawiam cieszących się życiem!!
    • Gość: a Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 21:45
      Lektura tego artykulu powoduje, ze powtarzm ponownie, ze popieram zdanie
      rektora Harvardu, ktory niedoslownie powiedzial, ze kobiety sa generalnie
      glupie i nadaja sie jedynie do siedzenia w domu. Kariery albo nie robia, bo nie
      wiedza jak, nie maja odpowiedniej wiedzy a jesli zrobia to poprzez lozko albo
      tatusia z koneksjami. Do garow i tyle - do tego sie nadajecie. I do plotek.

Mizogin pospolity
      • Gość: f Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 23.01.05, 21:52
        to niewiele co masz do powiedzenia :)
        Spiewasz to jako mantre na dobranoc i wlasnie zaczales?
        to chyba nie to forum.
        Kilka nowych zdan by sie przydalo w tym calym monologu...

wiesz, z drugiej strony przynajmnie do tego sie kobiety nadaja.
        A faceci? nawet do garow nie...
      • Gość: hexe Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.jedwabno.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 10:27
        nie zgadzam sie.
        nie wszystkie kobiety sa takie!!!
    • Gość: mgr Re: Corinne Maier, autorka książki "Witaj, lenist IP: *.elsat.net.pl 24.01.05, 08:03
      "Poza tym człowiek bez dyplomu nie ma wyboru. Musi brać taką pracę, jaką mu
      oferują. Natomiast człowiek z dyplomem ma nieograniczone możliwości." Wypociny,
      zapraszam autorkę do Polski. Jest zupełnie na odwrót
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka