Dodaj do ulubionych

Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego

11.12.06, 11:54
"kompozycji Jana Wybickiego z frazą..."

Jakiego "Jana Wybickiego"???
Jakiej "kompozycji"???
Przecież JÓZEF Wybicki był autorem słów naszego hymnu, a nie kompozytorem.
Rany boskie - ja wiedziałem, że jest źle (poziom wykształcenia i ogólna
wiedza pismaków GW), ale nie że aż tak... Ręce odpadają... Już nawet nie
opadają, a wlaśnie ODPADAJĄ...
Obserwuj wątek
    • lol76 Pozdrowienia Kazik!!! 11.12.06, 12:01
      Nie cierpie towjej muzyki, ale lubie czytac twoje wywiady i lubie twoja
      osobowosc. W tym wywiadzie szczegolnie podobal mi sie kawalek dotyczacy
      twojego stosunku do 'wyjatkowosci naszego narodu'. Ten (tak mocno
      utwierdzany) stereotyp pasradoskalnie szkodzi narodowi poslkiemu. Szkoda
      tylko, ze zeby to dokladnie zrozumiec trzeba m.in. na dlugo wyjechac z kraju
      i zobaczyc to wszystko z perspektywy.
      Jeszcze raz pozdrawiam.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Płyta ? 11.12.06, 12:24

Bardzo proszę o namiary na tę płytę z hymnem!

→ → → → → → → → → →
        Odkryjmy Białoruś!
        odkryjmybialorus.blox.pl
        • josif Re: Płyta ? 11.12.06, 13:07
          Los się musi odmienić
          • vitabravo Głąb artysta może być gorszy od pastucha! 11.12.06, 16:10
            Co złego jest w pastuchu, a co dobrego złodzieju i oszuście, który jest
            złodziejem i oszustem.
            Zakłamanego i manipulatorskiego Naczelnego stawiam poniżej pastucha.
            • kazek100 Re: Głąb artysta może być gorszy od pastucha! 23.01.07, 18:14
              Wywiad ciekawy, ale kilka razy facet gada niesamowite bzdury.

NP>:
              "A gdy kraj dzięki pomocy unijnej zaczął rozkwitać pod światłym przywództwem
              króla Juana Carlosa - uważam, że monarchia to najlepszy ustrój, komu to
              przeszkadzało? "

to są straszliwe bzdety. Juan Carlos to faktycznie wielki człwiek, ake wśród
              monarchów ostatnich dziesiątek lat niestety jest on wyjątkiem, a nie regułą.

Ciekawe jak polska prawica tłumaczy sobie fakt, że to za wstawiennictwem
              własnie Juana Carlosa w Hiszpanii ponownie zalegalizowano partię komunistyczną -
              a to dla społecznego spokoju... I tak faktycznie powinien postępować przywódca
              narodu - rozumiec każdego, nawet jesli się z nim nie zgadza.

Jeszcze przed wyborami Kazik wielokrotnie ciepło wypowiadał się o pisie, czego
              zrozumiec nijak nie mogę. Partia o sympatiach zamordystycznych,
              ciemnoklerykalna i antydemokratyczna... Inna rzecz, na kogo tu głosować? PO
              jest do pisu bliźniaczo podobne, a reszta... szkoda gadać.
          • plaszcz @ Nie działa mi dekoder TV Trwam @ 11.12.06, 18:37

Nie działa mi dekoder TV Trwam
            -
            Cytaty z Radia Maryja
        • koladam Re: Płyta ? to bodajże "Los się musi odmienić" 11.12.06, 13:07
          Płyta na której jest wersja hymnu z pierwotnymi słowami Wybickiego (Jeszcze
          Polska nie umarła ...) jest ostatnim utworem na płycie Kazika o tytule "Los się
          musi odmienić" (bodajże taki tytuł, ale mogłem przekręcić)

Jest tam również powalająca interpretacja utworu "W Polskę idziemy", i
          właściwie dla tych dwóch utworów warto ją mieć.

Z pozdrowieniami dla Pana Kazimmierza na którego (oraz KULTU) wielu koncertach
          byłem (a na jednym w 2005 też chiałem być ale niestety KULT w ostaniej chwili
          go odwołał czym mnie bardzo wpienil)
          • pewnakobieta Re: Płyta ? to bodajże "Los się musi odmienić" 11.12.06, 13:59
            "W Polskę idziemy" to także moja ulubiona piosenka z tej płyty :) podśpiewuję
            jej słuchając. Pozdrowionka dla słuchaczy i śpiewaczy muzyki Kazika. Mnie
            zaraził jego twórczością mój facet i wcale tego nie żałuję. Bardzo lubimy tego
            faceta :]
      • troll7777 [...] 11.12.06, 14:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • tades1 Re: Pozdrowienia Kazik!!! 11.12.06, 14:31
        tak.
      • keradk Re: Pozdrowienia Kazik!!! 11.12.06, 16:54
        na pewno mandaryna lepiej ci zaspiewa i przytuli cie do swego silikonowego cyca!
    • agousha2 Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 12:05
      hymn w wykonaniu Kazika był wspaniały... w ogóle cała płyta z różnymi
      interpretacjami hymnu była świetna, ale Pan Kazimierz najlepszy
      czy ma ktoś może tę płytę (ponad 2 lata temu była dołączona chyba do któregoś
      Życia), albo może istnieje chociaż jakaś płyta z hymnem w wykonaniu jedynie
      Kazika? bardzo byłabym wdzięczna za wiadomość, od ponad 2 lat usiłuję znaleźć
      gdzieś tę płytę...
    • calcinus Tak trzymaj Kazelot!!! 11.12.06, 12:09
      Takie chlodne i trzezwe spojrzenie na swiat, bez grama fanatyzmu w zadna strone
      - bylo, jest i bedzie potrzebne. Dzieki Kazelot za kupe fajnych tekstow i
      muzyki, i prosze o jeszcze :)
      • rafvonthorn Re: Tak trzymaj Kazelot!!! 11.12.06, 12:51
        Kazio, cały czas towarzyszyłeś nam ze swoimi muzycznymi komentarzami, a od
        jakiegoś czasu cisza... Wszyscy spodziewaliśmy się, że jeśli sprawy będą
        toczyły się w złym kierunku, to znajdą się tacy, co to publicznie "wypunktują",
        tak jak to Ty robiłeś kiedyś. Nie słyszałem jeszcze tej nowej płyty, mam
        nadzieję, że pokazałeś kieł. Jesteś genialnym obserwatorem życia w Polsce i
        domagamy się twoich analiz! Nie uciekaj w twórczość innych artystów, my czekamy
        na Twoje słowa!
      • miranda333 Re: Tak trzymaj Kazelot!!! 11.12.06, 13:09
        Mam wszystkie Twoje płyty,dzięki mojemu synowi,który Ciebie słuchał od rana do
        wieczora.Uwielbiam Twoje teksty,bawie się przy nich świetnie.Pisz i
        śpiewaj,ktoś musi głupote wykrzyczeć!Pozdrawiam,emerytka.
    • el_che Brawo Kazelot 11.12.06, 12:49
      Kazelot to jeden z niewielu madrych ludzi w tym kraju. Przyjemnie sie czyta jego
      wypowiedzi i slucha muzyki. Szkoda ze kaenzet juz nie istnieje.
    • yottael Król Polski 11.12.06, 12:52
      Popieram słowa Kazika o tym ze monarchia to chyab najlepszy ustrój. Mozna by np.
      córke Lecha kaczyńskiego wydac za jednego z tych ksiazat od Elżbiety z UK i
      wprowadzić na króla Polski.I pisze to na serio, moze nei trzeba akurat tego
      ślubu, ale król by sie przydał, a w Polsce ich nie mamy. Ale to wszystko chyba
      naprawde dopiero po V rozbiorze Polski.

pozdor

p.s.
      Kazik powinien wydawać swoja gazetę, bo mądry z niego chłop chociaż tak jak
      prezydent Kwaśniewski studiów nie skończył
      • suchodolski4 Kaziu już pisał dla " wybiórczej " ale zaprzestał 11.12.06, 13:06
        tego procederu po tym jak " wybiórcza " zaczeła stawać się partią polityczną .
        Naczelnym pisma nie spodobała się linia " wolnej myśli " Kazika , bo była zgoła
        odminna od doktryny " wybiórczej " .Wojewódzki może pisać w " Metrze " bo jego
        pogląd na sprawy w Polsce jest zbieżny a nawet taki sam jak "wybiórczej " .
        • alren Re: Kaziu już pisał dla " wybiórczej " ale zaprze 11.12.06, 13:15
          www.remuszko.pl
        • funia81 Re: Kaziu już pisał dla " wybiórczej " ale zaprze 11.12.06, 13:33
          Kazik jest slabiutkim pismakiem, kiedy musi regularnie wypowiadac sie na pismie
          na interesujacy temat. Miewa przeblyski geniuszu, pisze dobre, mocne, zjadliwe
          teksty - ale to nie jest blyskotliwy felietonista, ktory co tydzien wyprodukuje
          cos fajnego, najlepiej na jakis aktualny temat. Wiec nic dziwnego, ze z GW juz
          nie wspolpracuje.
        • nie.jestem Re: Kaziu już pisał dla " wybiórczej " ale zaprze 11.12.06, 20:57
          suchodolski4 napisał:

> tego procederu po tym jak " wybiórcza " zaczeła stawać się partią polityczną .
          > Naczelnym pisma nie spodobała się linia " wolnej myśli " Kazika , bo była
          zgoła odminna od doktryny " wybiórczej " .

Nie dokładnie tak było. Linia polityczna prezentowana przez niego w tekstach
          jest w miarę zgodna z linią GW. Być może poglądy były źródłem konfliktu, ale nie
          jedynym - Kazik pokłócił się z gazetą, bo nie zgodziła się na opublikowanie
          wyjątkowo (jak na niego) wulgarnego felietonu. Wcześniej nakłoniono go m.in. już
          do usunięcia słów "i ch_oj" z tekstu bożonarodzeniowego.

Potem Staszewski obsmarował Wyborczą w Rzeczpospolitej, na co GW opisała kulisy
          sprawy. Niestety tekst ten umknął Twojej uwadze.

pzdr
    • miwron Re: Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 13:07
      Kazik chce głosować na Kaczyńskiego?! ide do domu zniszczyć płyty.
    • ojciecpio To już są u Was redaktorzy z maturą Giertycha??? 11.12.06, 13:23
      Jan zamiast Józefa Wybickiego to by były aż trzy pały na maturze: z polskiego,
      historii i muzyki :P
      Porażka...
    • rekmare Zyj Kaziu stooooo lat!!!! 11.12.06, 13:52
      Dzisiaj rano sluchalem w samochodzie plyty (oryginal jak najbardziej) "Poligono
      Industrial" po raz n-ty i po raz n-ty na mysl sie w glowie pojawila, ze swiat
      Kaziczku Drogi bez Ciebie, bylby nieco bardziej nudny, glupi i brzydki. Amen.
    • dzikamalpa Re: Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 14:00
      taki stary dziad a prezentuje poziom i mentalnosc gimnazjalisty...
      • langston bo? 11.12.06, 14:45
        .
      • terence Re: Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 04.01.07, 19:02
        taaa a Ty dzikamalpa prezentujesz mentalność meblościanki z epoki betonu łupanego
    • langston Kazik jest OK!!!! 11.12.06, 14:13
      Obecnie najjasniejsza postac naszej "sceny"
    • dem-leftist Kolejny nic nieznaczacy prawicowy dupek... 11.12.06, 14:33
      Kazik! Jestes kolejnym lze-punckem :)

tak swoja droga teraz juz wiem co decyduje o tak marnej jakosci
      polskich "artystow" - ICH OBLESNA PRAWICOWOSC !!!
      • langston ...sorry ale jestes zwyklym lujem. 11.12.06, 14:44
        .
      • chateau Re: Kolejny nic nieznaczacy prawicowy dupek... 11.12.06, 14:48
        Żarty sobie robisz? Oceniasz twórczość artysty przez pryzmat jego sympatii
        czy poglądów politycznych???
        • dem-leftist Re: Kolejny nic nieznaczacy prawicowy dupek... 11.12.06, 15:33
          nie !
          chodzi o to,ze nigdy go nie lubilem.
          Przy czym nie wiedzialem nawet jakie ma poglady polityczne...
          Teraz wiem i wszystko mi sie ladnie uklada w calosc :)
          • bart_canada Kolejny nic nieznaczacy lewicowy dupek... 11.12.06, 15:38
            z podrzednej szwedzkiej szkoly, ktory nawet nie potrafil nauczyc sie porzadnie
            szwedzkiego. Dziecie specjalnej troski, o jakich spiewa Kazik, ktory znany i
            szanowany jest przez rzesze mlodych Polakow. A kto zna i szanuje ciebie,
            patologiczny durniu?
            • dem-leftist Re: Kolejny nic nieznaczacy lewicowy dupek... 11.12.06, 16:27
              szanuja mnie moi przyjaciele :)
              ps
              zawsze jestes taki przyjemny Rednecku ???
          • keradk Re: Kolejny nic nieznaczacy prawicowy dupek... 11.12.06, 16:57
            Wyjdz! natychmiast!
            • dem-leftist Re: Kolejny nic nieznaczacy prawicowy dupek... 11.12.06, 16:59
              keradk napisał:

> Wyjdz! natychmiast!

spieprzaj dziadu!
              • langston dlaczego zawsze jest tak ze jak lewak- to durny? 11.12.06, 17:43
                .
        • niochnioch Re: Kolejny nic nieznaczacy prawicowy dupek... 11.12.06, 18:20
          A jakże by inaczej! Przecież rock to w dużej mierze polityka właśnie. Z
          Kazikiem dziwna jest sprawa, jakoś nie mogę go rozgryźć. Niby duży chłop,
          znacznie starszy ode mnie, ale jakiś taki PRZAŚNY i NIEKUMATY. I nie chodzi tu
          o muzykę, a o klasę intelektualną, a właściwie o jej brak, niestety.
          Porównajcie go z takim Lou Reedem, Cavem, Gabrielem czy Janerką. Porównajcie
          publiczne wypowiedzi, wywiady. U nich humor, dowcip, błyskotliwość, umiar,
          wyważone, przemyślane sądy, ogląd całości. A u Kazka ta jakaś nieznośna
          prowinjonalność. Jakby nie znał języków (może nie zna), nie miał dostępu do
          internetu, do poważnej prasy i bibliotek, jakby mieszkał na jakimś zadupiu (a
          przecież mieszka w stolicy). Właściwie nie miałoby to wszystko znaczenia, gdyby
          nie fakt, że Kaziuk funkcjonuje wśród niemałego grona młodziaków jako
          autorytet. I ta dzieciarnia traktuje owe Kaziukowe "mądrości" jak jakieś
          życiowe dewizy, jak drogowskazy i wytyczne. Prawicowość i monarchia?! Nosz
          ku.wa mać! I ten koleś ma czelność grać kawałki Dead Kennedys, Iggy Popa i
          chyba Sex Pistols. Oj, jak Biafra, Iggy i Rotten się dowiedzą, może być
          nieprzyjemnie. Nie żebym się specjalnie czepiał Kaziuka. Kompozytorem jest
          przednim: Piloci, Do Ani, Arahja, Lewe lewe loff (wspaniałe), Czarne słońca.
          Byłoby jednak wskazane, gdyby tak ze DWA RAZY SIĘ ZASTANOWIŁ ZANIM COŚ POWIE
          PUBLICZNIE. Tylko tyle. Bez cienia złośliwości czy niechęci to mówię.
          • langston wypowiedz typowa:inteligent musi byc lewakiem:))) 11.12.06, 20:36
            sorry nie ma z toba o czym dyskutowac.
            Wg ciebie jak nie lewak to glupi, prowincjonalny, przasny zasciankowy..
            kto wam te bzdety do lbow powtykal...no kto yntelygenci psia mac.
    • jm19 Kazik Staszewski to utalentowany Idiota!!! 11.12.06, 14:42
      SYTUACJA JEST NAPRAWDĘ CHORA WÓWCZAS,
      GDY PACJENCI ZACZYNAJĄ WYPISYWAĆ RECEPTY!
    • andreski Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 14:43
      sama prawda , jak zwykle . takze i to ,ze Zapatero to oszolom ;) pozdrowienia
      z Granady .
    • rashomon Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 14:43
      Kazik na prezydenta!
    • jerzy-j Akurat Włochy to symbol złej polityki........ 11.12.06, 14:56
    • at_work Bohaterowie popkultury 11.12.06, 14:57
      Marnypopis, tyfus Romek i Matołek...

_
      A gdzie Szarik?
    • kriss67 Re: Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 15:53
      Zna ktos może słowa piosenki Kazika w której opwoada o miłości Buscha do Polski?
      • vitabravo Re: Brak piątej klepki u Kazika Staszewskiego... 11.12.06, 16:11
        ...raczej.
        • carwszechrusi co jak co ale o sympatie do 11.12.06, 16:29

• carwszechrusi O sympatie do PIS to go niepodejrzewałem... 11.12.06, 16:31
            Jestem wiernym słuchaczem ale niespodziewałem sie tego taki cios...
            • langston to jest symatia do POLSKI! mowi ci to cos? 11.12.06, 17:44
              ...czy juz jestes naprawde takim zdechlakiem ze tylko czekasz w tej lewackiej
              UE "kosmopolito" az muzulmanie wlaza ci w dupe swoj "zielony sztandar"
    • wojtek2784 Piąty rozbiór Polski zaczęły już media ? 11.12.06, 17:25
      Media w Polsce są antynarodowe. Ta histeria wokół Anety K. której dziecko miało
      być Samoobrony , a okaże się dzieckiem Platformy, znakomicie ilustruje miejsce
      i pozycję mediów , które służą włascicielom , a nie narodowi.
      To jest brak obiektywizmu na pograniczu obsesji.
    • wojtek2784 To Kazik jest pastuch polskiego rapu ? 11.12.06, 17:27
      Kazik włącz hamulce bo zwariujesz ?
    • waldemar_batura Re: Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 17:52
      Tak szczerze mówiąc choć Staszewski to świetny rockman i zgrabny tekściarz, to
      poza muzyką to głąb i oszołom; skrzyżowanie poglądów UPR-owca, monarchisty i
      świadka Jehowy (plus - co egzotyczne w tym zestawieniu - chęć legalizacji
      twardych narkotyków), więc delikatnie mówiąc na mędrca oceniającego innych się
      słabo nadaje. A tu niektóre media głównego nurtu, w tym "GW", takiego mędrca z
      niego robią, zachwycone nie wiem czym - że muzyk rockowy zdołał parę razy
      przezimować na socjologii? Bo jego poglądy w niczym kupy się nie trzymają, a
      prymitywnym postrzeganiem świata często przypomina Leppera, którego tak
      krytykuje. Ale tak już jest we współczesnym świecie: rockowcy wypowiadają się
      jako spece od polityki, sportowcy - od rodziny, a mało kto zreflektuje się na
      czas, że żadne z nich autorytety w tych dziedzinach; wiedzą i rozumieją na ogół
      nawet MNIEJ niż przeciętny rozumny człowiek...
    • jama314 Nienawistnicy Polski na Forum GW... 11.12.06, 18:47
      "A już prawdziwym skandalem jest to, że po sprawnej robocie propagandowej
      Niemców za chwilę będzie się mówiło wyłącznie o polskich obozach koncentracyjnych".

Pełna zgoda. Jeśli do tego dodamy jeszcze bardziej sprawną robotę propagandową
      Żydów i ich bezczelne, gigantyczne wręcz żądania finansowe oraz poczynania
      naszych, rodzimych nienawistników Polski, kopiących swą ojczyznę przy każdej
      nadarzającej się okazji jak i bez niej, to ten obraz udręczonej i sponiewieranej
      Polski będzie pełniejszy i bardziej odpowiadający prawdzie. Wystarczy poczytać
      sobie posty na forum GW ociekające wręcz niejednokrotnie nienawiścią do
      wszystkiego co pachnie Polską. Pluton egzekucyjny miałby tu pełne ręce roboty,
      nie mówiąc o ciemnym lochu, który mógłby pomóc otrzeźwić wielu polonofobów.
      Pytanie tylko gdzie taki, odpowiednio głęboki i pojemny loch znaleźć, no i czy
      aby pluton egzekucyjny nie będzie lepiej od razu wyposażyć w karabiny maszynowe...
      • 7czester7 Re: Nienawistnicy Polski na Forum GW... 11.12.06, 19:08
        Niesamowite

Nagle sie okazalo,ze jak Kazik nie jest po lini lewackiej, to juz jest
        grafoamnem lub prostakiem. Jak by powiedzial,ze tzreba zatrzymac PiS ,to
        byloby-madry czlowiek.

Ale sie musial metlik w glowie zrobic paru to czytajacym. Niezle.
        • waldemar_batura Re: Nienawistnicy Polski na Forum GW... 11.12.06, 20:03
          7czester7 napisał:

> Niesamowite
          >
          > Nagle sie okazalo,ze jak Kazik nie jest po lini lewackiej, to juz jest
          > grafoamnem lub prostakiem. Jak by powiedzial,ze tzreba zatrzymac PiS ,to
          > byloby-madry czlowiek.
          >
          > Ale sie musial metlik w glowie zrobic paru to czytajacym. Niezle.

Niezupełnie, drogi Watsonie. Jeśli chodzi o mnie, jego poglądy były mi znane od
          dawna i ich ocena się nie zmieniła. Natomiast co do chęci powstrzymywania PiS,
          jest to warunek konieczny (trudne pojęcie, wiem, ale się staraj) bycia mądrym,
          natomiast nie jest to warunek wystarczający :-) (nadążasz?). BTW, tak nawiasem
          mówiąc i Kazik nie wypowiada się tu pozytywnie o obecnych rządach PiS - ale
          wymaganie od Ciebie czytania ze zrozumieniem tak długich zdań byłoby już
          zdecydowaną przesadą. ;-)
          • 7czester7 Re: Nienawistnicy Polski na Forum GW... 11.12.06, 22:23
            Ukochany Sherlocku

Powstrzymanie PiSu jest warunkiem koniecznym dla ludzi tylko o twoim podejsciu.
            Wbijze sobie do glowy, drogi Holmesie, ze nie tylko Twoja wizja jest słuszna, a
            opusc do swej goracej nastoletniej glowy,ze istnieja ludzie, ktorzy sie z Toba
            nie zgadzaja, a nie sa glupsi. A moze nawet sa madrzejsi. Moze powstrzymanie
            PiSu jest Twym jedynym haslem,za ktorym nie kryje sie nawet przeblysk mysli, a
            jest to tylko malpie powtarzanie tego, czeg sie w gimnazjum swym nasluchales.
            Nie napisalem rowniez, najdrozszy Sherlocku,ze Kazik popiera PiS, tylko ze
            popiera lewackiej linii, jedynie slusznego sposobu myslenia. I caly czas
            uwazam,ze to musi byc szok dla osoby, ktora polityke pojmowala przez pryzmat
            jego tekstow i wystapien Zakowskiego w telewizji.
            Ciesze sie,ze wlozyles tyle trudu ,aby mnie obrazic. Niestety, trud byl daremny,
            bo czyz nie przebacza sie dziecku, ktore cos spsoci, albo osobie opoznionej, gdy
            zrobi cos glupiego?
            Miloscia w takich przypadkach trzeba sie kierowac, nie chcecia zemsty;)
            • waldemar_batura Re: Nienawistnicy Polski na Forum GW... 12.12.06, 15:01
              7czester7 napisał:

> Ukochany Sherlocku
              >
              > Powstrzymanie PiSu jest warunkiem koniecznym dla ludzi tylko o twoim
              podejsciu.
              > Wbijze sobie do glowy, drogi Holmesie, ze nie tylko Twoja wizja jest słuszna,
              a
              > opusc do swej goracej nastoletniej glowy,ze istnieja ludzie, ktorzy sie z Toba
              > nie zgadzaja, a nie sa glupsi. A moze nawet sa madrzejsi. Moze powstrzymanie
              > PiSu jest Twym jedynym haslem,za ktorym nie kryje sie nawet przeblysk mysli, a
              > jest to tylko malpie powtarzanie tego, czeg sie w gimnazjum swym nasluchales.
              > Nie napisalem rowniez, najdrozszy Sherlocku,ze Kazik popiera PiS, tylko ze
              > popiera lewackiej linii, jedynie slusznego sposobu myslenia. I caly czas
              > uwazam,ze to musi byc szok dla osoby, ktora polityke pojmowala przez pryzmat
              > jego tekstow i wystapien Zakowskiego w telewizji.
              > Ciesze sie,ze wlozyles tyle trudu ,aby mnie obrazic. Niestety, trud byl
              daremny
              > ,
              > bo czyz nie przebacza sie dziecku, ktore cos spsoci, albo osobie opoznionej,
              gd
              > y
              > zrobi cos glupiego?
              > Miloscia w takich przypadkach trzeba sie kierowac, nie chcecia zemsty;)

Drogi Watsonie,
              Argumentowanie, że oponent chodzi do gimnazjum jest zawsze i wszędzie tak
              niezmiernie przekonywające, że już prawie gotów byłem uwierzyć w Twoją głęboką
              mądrość i niemal ewangeliczną miłość - gdyby nie to, że rączka Ci się jednak
              parę razy omskła ("opusc do swej goracej nastoletniej glowy", "nie chcecia
              zemsty"), zdradzając targające Tobą gwałtowne emocje. ;-) Plus dla Ciebie, że
              formułujesz wypowiedzi na wyższym poziomie niż przeciętny forumowy fan koalicji
              (z drugiej strony - niewielka to sztuka ;-) ), forma nie czyni jednak
              mądrzejszymi ich treści, obejmującej takie eksplozje intelektu jak sugerowanie,
              że... kiedykolwiek politykę postrzegałem przez pryzmat tekstów Kazika, albo
              niezauważanie (moje aluzje widać były zbyt subtelne), że o ile Kazik nie
              reprezentuje ideologii "lewackiej" (dla czytelników z zagranicy - w żargonie
              troglodytów znaczy to "lewicowa"), to raczej nie reprezentuje też
              opcji "prawackiej" - tzn. zbliżonej do programu rządzącej koalicji (najtrafniej
              określić go można jako prawicowego anarchistę). Ale w istocie i nie tego
              głównie dotyczył mój post, tylko tego, że poglądów Kazika nie należy traktować
              jak wyroczni, jakie by one nie były... co jest jednak jak widać zbyt trudne do
              ogarnięcia dla obsesjonatów walki z wszechogarniającym układem. A o
              samodzielności myślenia pogadamy, gdy zdołasz w końcu coś wymyślić na własną
              rękę, nie oglądając się na sygnał od Wodza. :-)

P.S. Nie sądź innych po sobie; nie każdemu pisanie na forum zajmuje
              tyle "trudu"... ;-)
      • puch-atek Ja tez glosowalem na Kaczora Donalda 11.12.06, 19:12
        i jestem pewien ze predzej czy pozniej obaj sie polacza, choc pewnie tylkami, a
        nie glowami, co tez ma swoje zalety. Zachowanie indywidualnosci w Jednosci.
        Trzeba czekac na sprzyjajace okolicznosci, zmuszajace pewnych ciolkow do
        nieudawanej wspolpracy, gdy wszystkie inne uklady okaza sie niewypalami.
    • jeruch Re: Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 19:31
      Kazik,
      uwielbialem Twoje pisenki - satyre na ten kraj w ktorym zaczadzeni komunizmem-
      katalizmem ludzie zyja w swiecie ubu idei, byly one rodzajem srodka
      orzezwiajacego..., ale ostatnich pare lat jakos cienko spiewasz - wiec prosze
      przebudz sie...
      • vitabravo Re: Piąta klepka zgubiona przez Kazika Staszewskie 11.12.06, 20:32
    • misha73 Re: Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 21:04
      czy Ty aby napewno czytałes ten sam artykuł?
      • martineres1 Re: Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 21:25
        misha73 napisał:

> czy Ty aby napewno czytałes ten sam artykuł?

Ja czytalem.Cosik mi sie widzi ze ludzie wy raczej niezbyt szerokie macie,jesli sluchacie na okraglo Kazika...Ale Ci co zostali moga wybierac miedzy madroscia nieujarzmiona Staszewskiego,a...no wlasnie,czym?
        • misha73 Re: Piąty rozbiór Polski Kazika Staszewskiego 11.12.06, 21:59
          martineres1 napisał:

> misha73 napisał:
          >
          > > czy Ty aby napewno czytałes ten sam artykuł?
          >
          > Ja czytalem.Cosik mi sie widzi ze ludzie wy raczej niezbyt szerokie macie,jesli
          > sluchacie na okraglo Kazika...

Jak czytałeś, to powiedz, gdzie widnieje "Jan" zamiast "Józef" i "Kompozycja" zamiast "słów"?
    • rimmingv oszolom!!! 11.12.06, 21:14
      no prosze,kaziu odkryl miedzynarodowy spisek cholernych Niemcow przeciwko
      bohaterskim Polakom,ktorzy to przeciez obalili "komune" :)
      no i do tego ta zdradziecka Armia ludowa ktora kapowala na szlachetna Armie
      Krajowa...
      Zapatero poruszajacy prawa kobiet zapewne jest dla naszego koltunskiego rokmana
      frajerem.No to przeciez nie ta klasa co nasz rodzimy Tusek czy krakowiaczek
      Rokita.Ktorzy mowia o rzeczach waznych,czyli o obnizaniu podatkow.Prawda?
      Wszystko inne to frajerstwo.
      Ach te odkrywcze opisy polskiego powierzchownego katolicyzmu.Kaziu powtarza to
      od 17 lat.Hej artysto!Przydaloby sie powiedziec cos bardziej odkrywczego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka