nick_jagger nie musisz akceptowac, ale toleruj! 24.01.10, 11:32 nie wszyscy mieszkancy Polski sa katolickimi Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
malagenia W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 11:52 Gratuluję przyłączenia się do narodu, który od 50 lat funduje holocaust innemu narodowi, który w XXI wieku buduje getto większe niż wszystkie getta II wojny światowej. Jak idziesz w marszu żywych, pomyśl o tych, którzy całe życie są zamknięci w obozach koncentracyjnych Palestyny i Zachodniego Brzegu. Pooglądaj filmy, jak izraelscy komandosi zabijają dzieci na oczach rodziców, może wtedy przejdzie Ci nieco gorliwość neofity. Cierpienia dziadków nie uprawniają do wiecznej zemsty. Żydzi nie są gorsi, ale nie są też w niczym lepsi, niż reszta świata. Odpowiedz Link Zgłoś
pomian07 W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 11:56 W szabat lece po pradzie, po jakiemu to ? Nowy Jidysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 12:15 Obrzezac sie z cala rodzina, potem zalozyc Gmine Zydowska. Ludzie! toz to najlepszy biznes! Nastepny krok to wystapienie o zwrot mienia takiej gminy w dowolnym miescie. Gdzie nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. Tatus grzebal w papierach az znalazl babci prababke, skundlona rodzina to co im zalezy kim beda? Kasa Mojsi, kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiasko W szabat lecę po prąciu... 24.01.10, 18:39 prąciu, prąciu i po prąciu janspruce napisał: > Obrzezac sie z cala rodzina, potem zalozyc Gmine Zydowska. > Ludzie! toz to najlepszy biznes! Nastepny krok to wystapienie o > zwrot mienia takiej gminy w dowolnym miescie. Gdzie nie wiadomo o co > chodzi to chodzi o pieniadze. Tatus grzebal w papierach az znalazl > babci prababke, skundlona rodzina to co im zalezy kim beda? Kasa > Mojsi, kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
archivario Re: Fuj, ależ zaleciało bzdura i klamstwem 24.01.10, 14:18 Moja babcia opowiadala....moja mama mi mowila.....a dziadek.....itd itp.No i po co wypisywac te bzdury ? Zaloze sie ,ze piszacy tego rodzaju zdania maja marne pojecie o arytmetyce.Wiekszosc tych babc i dziadkow oraz tatusiow ,urodzilo sie w koncu wojny ,lub juz po wojnie.I tak naprawde nie maja nic do opowiadania.Napewno ,nie opowiadali nic,to jest czysta fantazja.Po wojnie Zydowstwo jako wyznawcy religii lub nosiciele tradycji? Zadziwiajaco mala czesc pozostalych po holokauscie lub przezyciu rosyjskiej "goscinnosci" bylo zdecydowane na Zydowskie zycie.A juz po wyjezdzie w koncu lat 40, tej czesci ktora nie chciala zyc na cmentarzu,pozostaly resztki. Partia zadbala o to by"nacjonalistyczne i syjonistyczne" ciagotki pozostalych skonczyly sie . Powstaly oficjalne fasadowe i na pokaz instytucje zydowskie i na tym sie konczylo.Potem wyjechala resztka ,pozostaly jakies sladowe i niezdecydowane ostatki.Niektorzy profitowali na statusie "ostatnich mohikanow"I calkiem niezle na tym wychodza do dzisiaj.Dzisiejsze Zydowstwo w Polsce nie ma jakiegokolwiek znaczenia i jest utrzymywane na potrzeby historycznego przypomnienia.I tak istnieja sobie a muzom.Ostatni ,ktorzy cokolwiek wiedzieli o Zydowstwie w Polsce ,juz wymieraja i sa w wieku ,gdy nie moga juz nic powiedziec.nie oszukujmy sie.Sam jestem dziadkiem ,i tyle moge przekazac moim wnukom,co wyczytam itd.A tyle to oni moga sobie wyczytac i bez mojej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
fulara Wielki głód w Chinach 20 000 000 ofiar !!! 24.01.10, 12:51 Ile było artykułów o Żydach = Holokauście, a ile o Wielkim Skoku w Chinach = czyli wymordowaniu (zagłodzeniu) 20 000 000 (20milionów) ludzi - lata 1957- 1961 ile było art o Wielkim Głodzie na Ukrainie 2-3miliony ofiar??? Czy pisanie o Holokauscie jako największej zbrodni XX wiekuo nie jest fałszowaniem historii? Czy gazety nie powinny stosować jakiegoś przelicznika; np 1 strona o Żydach-Holokauscie, 1o głodzie na Ukrainie, 1 str o mordach w Afryce, 1 o mordach w Kambodży, 1 o mordach w Afganistanie,1 str. rzezi Kurdów , kilka stron o zbrodniach w Chinach? NIE gazety nie mogą tak zrobić bo Zydzi płacą za pisanie a Chińczycy za nie pisanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Wielki głód w Chinach 20 000 000 ofiar !!! 24.01.10, 13:35 zydzi mieszkali u nas, wiec logiczne jest to, ze najwiecej artykulow im sie poswieca. sorry, ale wielki skok w chinach ludzi w polsce srednio obchodzi. co do wielkiego glodu, masz racje, powinno byc wiecej artykulow. Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Re: Wielki głód w Chinach 20 000 000 ofiar !!! 24.01.10, 17:17 no ja myślę, że gazeta powinna pisać o tych 100.000 chłopców mordowanych przez swoje matki-katoliczki co roku w Polsce. Te domowe czerwone królowe, jak mówi Pismo te co MaRyja, tak kochają swoich synów, że oni z tego nadmiaru matczynej miłości umierają koło 30-tki. Ze 105% robi się 95%, czyli jak nie liczyć 10% facetów jest mordowanych przez swoje matki. To jest dopiero Holocaust, jakiego od tysięcy lat doświadczają synowie bez ojców. O tym warto pisać, bo bez wiedzy o naturze samic nie sposób być człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 12:55 Narodowosc to nie sprawa krwi, ale kultury, poczucia przynaleznosci do pewnej wspolnoty i bycia zaakceptowanym przez nia. Ale historia pani Jozefiny, ktora odkrywajac, ze miala prababcie zydowke (ktora do tego zmienila wyznanie), wybitnie dorabia sobie do calej sprawy ideologie. Ta sprawa wybitnbie pokazuje, jak jestesmy skazeni ideologia "krwi i narodowosci". Odpowiedz Link Zgłoś
fulara Wielki głód w Chinach 20 000 000 ofiar !!! 24.01.10, 13:05 Ile było artykułów o Zydach=Holokausice, a ile o Wielkim Skoku w Chinach =zamordowaniu- zagłodzeniu 20 000 000 (20 milionów) ludzi. Czy pisanie o Holokauscie jako najwiekszej zbrodni XX wieku nie jest swiadomym fałszowaniem historii? Czy gazety pisząc nie powinny stosować jakiegoś przelicznika, 1 strona o Żydach-Holokauście, 1 strona o głodzie na Ukrainie (2-3milony ofiar), 1 strona o rzeziach w Afryce, 1 strona o Kambodży (1-2miliony ofirar), 1 o zabitych w Afganistanie, 1 o Witnamie, 10 stron o zbrodniach w Chinach (ponad 20 000 000 ofiar). Niestety Żydzi płacą by pisać, Chińczycy płacą by nie pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Wielki głód w Chinach 20 000 000 ofiar !!! 24.01.10, 13:50 ps. naprawde myslisz, ze ambasada chinska co miesiac dostarcza koperte z juanami do redakcji, zeby nie pisali o wielkim glodzie? buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
applebaum Re: Wielki głód w Chinach 20 000 000 ofiar !!! 24.01.10, 14:36 W Polsce mozna bezkarnie nie tylko negowac ale wrecz nasmiewacsie z żydowskich zbrodni na Polakach . Mozna rozpowszechniac i robić niezwykła reklame filmowi "robiącemu" z bandytów mordujących Polaków -"bohaterów" . A podawanie w wątpliwość jakiegokolwiek z dogmatu "religii" holokaustu jest karalne . Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 13:33 1.Natalią Bagińską- "Wtedy usłyszała, że w czasie Zagłady dusze zamordowanych wchodziły w ciała nie-Żydów.[...]Spodobało jej się" litosciiiii. jednak prawda ze neofici sa najbardziej potluczeni. te bzdury sa rownie udane jak historie o zydach przerabiajacych chrescijanskie niemowleta na mace. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Ci z Redwatch powinni sie cieszyc 24.01.10, 13:33 Dobrze jest poznac nowych wrogow rasy... Odpowiedz Link Zgłoś
applebaum Radek Sikorski na prezia-będzie wiernie służył - 24.01.10, 14:32 Polsce - oczywiiiiiiiiście ... . Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Radek Sikorski na prezia-będzie wiernie służy 24.01.10, 14:43 pisz na temat jelopie Odpowiedz Link Zgłoś
konbar "Basia koszer" 24.01.10, 14:47 Ja w sklepach wybieram produkty z napisem "koszer" bo dla mnie to znaczy "zdrowe" Czy jestem w bledzie? A moze mam korzenie?? Odpowiedz Link Zgłoś
a_fe15 troche to przypomona Zydow z rossji 24.01.10, 15:00 co chcieli uciec i uciekli do USA zaraz upadku sojuza Uciekali tysiacami a conajmniej plowa miala lewe podrabiane papiery kupione na Bazarach jak wszystko co mozna nielegalnego kupic w sojuzie Sam mialam takich sasiadow co kupili dom niedaleko i uwazali ze sa Zydami tylko co to za Zydzi jak palaszuja kielbase pija wodke ,pracuja w sobote i maja choinke w Christmas Ale im akurat sie nie dziwie chcieli uciec z russkiej bidy wiec kazdy by sie przemalowal nawet na Buduina Nie twierdze ze wszyscy co pochodza z rosji to oszusci zapewne wielu bylo takich to w sojuzie bali sie przyznac do pochodzenia zydowskiego . Czytalem ze Izrael ma wiele klopotow ze tymi ruskimi prawdziwymi i malowanymi Zydami na osiedlach w Izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
lebonheur Re: "Basia koszer" 25.01.10, 08:56 nie, niekoniecznie. Koszer - to rezim przygotowywania produktow i polporoduktow. zadnego kontaktu z krwia zwierzeca : kurczaki po zabiciu mocza sie w hektolitrach wody o wysokim stopniu zasolenia,pozbawiane sa krwi.Jajka : kazde jajko jest przez "inspektora" obejrzane dokladnie : jajka z zarodkiem nie nadaja sie do spozycia.W kuchni stoja 2 lodowki: osobno przechowuje sie nabial,produkty mleczne.U ortodoksyjnych: dwie zmywarki do naczyn,osobne sztucce, talerze itp.by nie dopuscic do "wymieszania elementow". A wiec koszer to "zdrowe" ; koszer to zgodne i skontrolowane w calym ciagu produkcyjnyM.Kazda wieksza siec hotelowa ma swoich kucharzy koszer i swojego kontrolera, swoich dostawcow... Odpowiedz Link Zgłoś
arni-old Gmina przejęła 50 mld-cudowne nawrócenia 24.01.10, 15:14 Od czasu kiedy ta gmina -licząca wtedy kilka tys wyznawców zaczęła przejmowac gigantyczne mienie ( w RÓŻNY sposób) to liczba cudownie nawróconych wzrosła. Do tego dochodzi jeszcze działanie na podświadomośc ale i na swiadomość Sytuacja, w której można opluwac Polaków (jest to wręcz moda) a jakokolwiek krytyka któregokolwiek z Zydów to "antysemityzm" a co wazniejsze -delikatnie rzecz ujmujac -nadreprezentacja na lukratywnych stołeczkach motywuje nawet tych co w/g zasad tej religii nie są pełnowwartościowymi ludźmi(półgojami) do "nawracania" Odpowiedz Link Zgłoś
gilmaly1 Re: Gmina przejęła 50 mld-cudowne nawrócenia 24.01.10, 15:43 Najbardziej wkurza mnie to że jeżeli na ulicy krzykniesz:"Nie lubie niemców,ruskich...nie wiem kogo tam jeszcze"to nic się nie stanie.Ale spróbuj krzyknąć,że nie lubisz Zydów,tobędzies co najmniej antysemita i do tego cię przy dobrym układzie zatrzyma Policja. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Gmina przejęła 50 mld-cudowne nawrócenia 24.01.10, 16:17 yeah, right! Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood już widzę radość dziewczyn z golenia głowy 24.01.10, 15:46 po ślubie i chętne noszenie peruk. Jak ktoś tak lubi to jego sprawa. Dziwi mnie że za żydów uważaja się ludzie nie mający matki żydówki, czy to nie jest sprzeczne z tradycją Żydowską? Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: już widzę radość dziewczyn z golenia głowy 24.01.10, 16:16 rabbinhood napisał: > po ślubie i chętne noszenie peruk. Jak ktoś tak lubi to jego sprawa. ======================= gdzies ty takie bzdury wykopal? a o zabijaniu dzieci chrzescianskich dla krwi na mce tam jest? Dziwi > mnie że za żydów uważaja się ludzie nie mający matki żydówki, czy to nie jest > sprzeczne z tradycją Żydowską? ====================== jest sprzeczne. wiekszosc (?) tych tzw zydow w polsce to pic w pacanowie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
arni-old Re: już widzę radość dziewczyn z golenia głowy 24.01.10, 17:11 CZY ZARZUCONO JUŻ TEN ZWYCZAJ ? W bardzo pobożnych rodzinach kobiety zamężne nosiły chustki lub peruki, bowiem obyczaj nakazywał golenie głowy po ślubie, aby nie budzić u męża grzesznego pożądania, a także zabezpieczyć się przed złymi duchami, szedim, wplątującymi się we włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: już widzę radość dziewczyn z golenia głowy 24.01.10, 18:24 arni-old napisał: > CZY ZARZUCONO JUŻ TEN ZWYCZAJ ? ============================= a czy pan przestal juz bic swoja zone? > W bardzo pobożnych rodzinach kobiety zamężne nosiły chustki lub peruki ===================== do tej pory nosza. i nie tylko w bardzo poboznych. nawet w srednio poboznych. ale to nie znaczy ze wlasnych wlosow pod peruka lub chusta ni emaja. nie nalezy obnazac glowy przed obcymi mezczyznami. przed mezem - prosze bardzo. zamezna kobieta z obnazona glowa to niczym z obnazonymi piersiami. (talmud - mesechet sota) > obyczaj nakazywał golenie głowy po ślubie, > aby nie budzić u męża grzesznego > pożądania, ======================= co za bzdury. gdzie to pan wykopal? u meza nie moze byc grzesznych pozadan wzgledem zony. im wiecej seksu i dzieci tym lepiej. naodwrot, jezeli mezczyzna nie moze zadowolic zony w lozku, w judaizmie jes to dostatecznym powodem dla rozwodu. >a także zabezpieczyć się przed złymi duchami, szedim, wplątującymi > się we włosy. ========================== jeszcze w 13 wieku rambam (majmonides) probowal wytlumaczyc ze szejdym to urojenie bogatej wyobrazni. o ile mi wiadomo golenie glowy wsrod zydowskich kobiet istnialo tylko wsrod skrajnych sekt chasydzkich. napewno zeby nie podlapac wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
oholik Jak to łatwo jest być Żydem 24.01.10, 15:47 wystarczy ze niczego nieswiadomy czlowiek dogrzebie sie po latach, a wlasciwe przez przypadek odkryje, ze prababka była zasymilowana zydowka, i juz moze dumnie sie obcnosic ze swoim zydostwem; troche to tak jak z lyzka dziegciu w beczce miodu; w druga strone oczywiscie to nie dziala - dlaczego zydzi nie studiuja swoich drzew genealogicznych, by moc w koncu powiedziec (po odkryciu ze praprababka byla polka-katoliczka i wcale na judaizm sie nie konwertowala) - jestem polakiem, trzeba sie ochrzścić! widac, ze pierwiastek zydowski jest duzo silniejszy od jakiegokolwiek innego; w tabunie polakow wystarczy, ze jeden zyd sie przez przypadek napatoczy 4 pokolenia w tyl, bym mogl sie zaczac powaznie zastanawiac nad swoim pochodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Jak to łatwo jest być Żydem 24.01.10, 16:14 oholik napisał: > troche to tak jak z lyzka dziegciu w beczce miodu; w druga strone oczywiscie to > nie dziala - dlaczego zydzi nie studiuja swoich drzew genealogicznych, ================================= alez studiujemy, studiujemy! jeszcze jak. cale tomy na ten temat piszemy. www.amazon.com/Unbroken-Chain-Biographical-Genealogy-Illustrious/dp/096105784X rodowod mamy znam cztery pokolenia wstecz do ger chasydow w czestochowie, ojca - do krola dawida :-) jezeli wierzyc wszystkiemu co w tej ksiazce wyzej napisane. > w koncu powiedziec (po odkryciu ze praprababka byla polka- katoliczka i wcale na > judaizm sie nie konwertowala) ======================== zaden religijny zyd by sie z taka nie ozenil. a cztery pokolenia temu zydow swieckich bylo bardzo niewielu. ich potomkowie dawno sie zasymilowali. Odpowiedz Link Zgłoś
hanwon4 komunisci twierdzili 24.01.10, 16:45 że religia to opium dla ludu i miesza im w głowach.Musze przyznać im rację bo i żydzi i muzułmanie najchętniej ubraliby kobiety w niekształtne burki i ogolili na zero żeby nie kusiły "mędrców" swoją urodą.Panu Bogu zupełnie nie udał się ostatni etap tworzenia chociaż chciał pewnie jak najlepiej, ale puścił brak w postaci ortodoksji. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: komunisci twierdzili 24.01.10, 20:11 hanwon4 napisał: > że religia to opium dla ludu i miesza im w głowach.Musze przyznać im rację bo > i żydzi i muzułmanie najchętniej ubraliby kobiety w niekształtne burki i > ogolili na zero żeby nie kusiły "mędrców" swoją urodą.Panu Bogu zupełnie nie > udał się ostatni etap tworzenia chociaż chciał pewnie jak najlepiej, ale > puścił brak w postaci ortodoksji. ======================== zawsze byles taki glupi, czy zbaraniales niedawno? Odpowiedz Link Zgłoś
sabukan Re: komunisci twierdzili 24.01.10, 20:24 Pogrobowcy Lenina i Stalina, więcej tolerancji dla innych religii. Wyznawcy komunizmu, gdzie się podziała Wasza religia. Sami ją pogrzebaliście, przestancie więc sami siebie cytować. Radzę przeczytać Biblię i sunny uczniów Proroka Muhammada (PZN) Może wtedy poznasz różnicę pomiędzy islamem a judaizmem Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek Re: komunisci twierdzili 26.01.10, 21:23 brednie hinduistyczne/judaistyczne/chrześcijańskie/islamskie mogą być tylko dziełem sił demonicznych, powstałe z ich inspiracji, powodują, że ludzie sie nienawidzą i mordują...koniec. kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
lebonheur Re: komunisci twierdzili 25.01.10, 08:41 Zgadzam sie z Toba,religie znieksztalcaja widzenie i pojmowanie swiata.Bohaterowie tego artykulu smiesza po prostu wyimaginowanym przywiazaniem do tradycji i wiary "narodu wybranego". Oryginalnosc za wszelka cene ? Mieszkam w "lepszej" zydowskiej dzielnicy,graniczacej z ta "gorsza".Zachowam szczegoly dla siebie,powiem jedynie co przypuszczalnie wszyscy juz wiedza:stosunek ortodoksyjnych zydow do Polakow u nich/dla nich pracujacych jest wrecz karygodny.I w rzeczy samej,brudne peruki,dlugie cieple plaszcze i grube ponczochy w srodku upalnego lata nikogo tu nie dziwia.Glownym zadaniem kobiety jest rodzenie dzieci;nie nalezy do rzadkosci rodzina z dwanasciorgiem pociech.Plastikowe worki chronia kapelusze zydow przed deszczem.W kraju,w ktorym kladzie sie w stosunku do obcokrajowcow nacisk na integracje, zydzi maja wlasne szkoly,wlasne firmy,wlasne biura podrozy,lekarzy,dentystow,taksowki,sklepy... itd itp. Nie szukajmy podniety w bagazu genetycznym, o ile w ogole taki istnieje. Zydem jest jedynie ten ktorego urodzila matka zydowka. Odpowiedz Link Zgłoś
groma_00 W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 16:59 Artykuł dno - co mnie to obchodzi ja ktoś wracał do swoich korzeni? Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
rorkdcr Re: W szabat lecę po prądzie 25.01.10, 03:02 groma_00 napisał: > Artykuł dno - co mnie to obchodzi ja ktoś wracał do swoich korzeni? Porażka. to się nazywa reportaż. Dla mnie generalnie religijne zachowania które bardzo często z logiką nie mają nic wspólnego jako takie są głupie, ale,"nie akceptuje ale toleruje", czy też "dla każdego inny raj" Odpowiedz Link Zgłoś
groma_00 Re: W szabat lecę po prądzie 25.01.10, 19:26 No to niech będzie reportaż ;] Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 17:11 co to za Żydówka, która zostawia synowi "furtkę" nie obrzezując go ??!! Żyd z napletkiem to jak piękna kobieta bez oka jest! aj waj Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 20:12 obrzezując czy obrzezając ? pytam bo nie wiem. jenzyk polski od dawna kuleje. Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 20:30 jak Polacy przestaną Cu-lać to i język przestanie kuleć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus W 20 urodziny postanowiłem się obrzezać. Sam, bez 24.01.10, 17:13 akredytowanego i z papierami rezaka. I jak biblijny Awraham cierpiałem 3 dni w domu, obficie krwawiąc, ale wotum Jahwe złożyłem jak należało. I jestem nad wyraz szczęśliwy z tego powodu, bo wiem teraz, że polactwo zdjąłem z siebie definitywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo-and-more żart to czy naprawde tak ..."wyjątkowy" .......... 24.01.10, 17:36 A może byś tak jeszcze z łaski swojej opuścił Polskę i odwalił się jak najdalej od polskojęzycznych forów dyskusyjnych oraz od innych spraw choćby luźno związanych z Polską . Dowcip w tej konwencji ... . Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: W 20 urodziny postanowiłem się obrzezać. Sam, 24.01.10, 17:40 ty to piszesz na serio, czy jaja sobie robisz? bo naprawde nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Re: W 20 urodziny postanowiłem się obrzezać. Sam, 24.01.10, 17:54 nie robił sobie jaj tylko obciął napletek - jak Abraham. czytać nie umiesz, czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: W 20 urodziny postanowiłem się obrzezać. Sam, 24.01.10, 18:08 ironii nie znasz, czy jak? "I jak biblijny Awraham cierpiałem 3 dni w domu, obficie krwawiąc, ale wotum Jahwe złożyłem jak należało." jakby sie obrzezal to napisalby to normalnym jezykiem, a nie przekolorowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: W 20 urodziny postanowiłem się obrzezać. Sam, 24.01.10, 17:47 ps. po powtornym przeczytaniu juz wiem. dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
bolo-and-more Re: W 20 urodziny postanowiłem się obrzezać. Sam, 24.01.10, 18:14 demokratus napisała: > akredytowanego i z papierami rezaka. I jak biblijny Awraham cierpiałem 3 dni w > domu, obficie krwawiąc, ale wotum Jahwe złożyłem jak należało. I jestem nad > wyraz szczęśliwy z tego powodu, bo wiem teraz, że polactwo zdjąłem z siebie > definitywnie. Czy co bardziej radykalni wrogowie Polski , zacofania no i oczywiście męskiego szowinizmu mają zwyczaj rzezania u samej podstawy? Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: W 20 urodziny postanowiłem się obrzezać. Sam, 24.01.10, 18:35 Jeżeli to ironia,to głupawa.Jeżeli odżegnujesz się od polskości,sp.....tam gdzie będą cię za brak napletka nagradzać.A wystarczyło częściej myć ten nie polski interes Odpowiedz Link Zgłoś
sabukan Re: W 20 urodziny postanowiłem się obrzezać. Sam, 24.01.10, 19:27 klara551 napisała: > Jeżeli to ironia,to głupawa.Jeżeli odżegnujesz się od > polskości,sp.....tam gdzie będą cię za brak napletka nagradzać.A > wystarczyło częściej myć ten nie polski interes A co z polskim interesem? Nie potrzebuje mycia? Polskim dziewczynom bródny i śmierdzący nie Przeszkadza. Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Nie wiem czy dziewczętom polskim pasuje brudny 24.01.10, 19:33 i nie doczyszczony. Jestem gejem po coming out'cie, więc zabieg usunięcia zbędnej na poły słowiańskiej skóry przeprowadziłem z myślą o partnerze moim ukochanym. Odpowiedz Link Zgłoś
sabukan W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 17:42 Niestety, Polska to kraj niezbyt tolerancyjny i dosyć zakłamany. To kraj, w którym prymitywny kibol (i nie tylko on), czuje się lepszy, mądrzejszy tylko dlatego, że urodził się i Polakiem i ma aryjskie pochodzenie. Mało tego, doszukują się wśród swoich bliżnich tak zwanych nibypolaków. Żyd, nawet zasymilizowany, będący praktykującym katolikiem pozostanie na zawsze parszywym Żydem. Dlatego jestem dumny z tych moich rodaków decydują się na konwercję i mają odwagę przyjąć za swoją religię judaizm. Nie ważne jakimi pobudkami się kierują. To nie ma żadnego znaczenia, ważne jest to, że odczuwają taką potrzebę i odwagę w jej realizacji. Interesuję się historią, religią i kulturą Izraela. Sam kiedyś byłem bliski przejściu na judaizm. Zabrakło mi nie tyle odwagi co wytrwałości. Moi rodzice byli (umiarkowanymi) antysemitami, ale ich dzeci (jest nas pięcioro), pewnie z przekory, są z przekanania bardziej niż niektórzy Żydzi (przepraszam, jeżeli ktoś poczuje się obrażony) Hebrajczykami, co nie przeszkadza nam uważać się również za Polaków. Pozdrawiam Sabukan Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 17:58 jak katoliki przestaną katować swoje leaki, to zacznie się ciekawy czas dla Polski, a póki co króluje nam ta co MaRyja a dzieci chorują na ADHD, depresje i białaczki, bo ta co MaRyja wie najlepiej jak zajść w ciążę nie będąc kobietą swojego mężczyzny i jak chować dzieci na sieroty bez ojców. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiasko definicja tradycyjnego polskiego antysemityzmu 24.01.10, 18:07 Pierwszym krokiem na długiej drodze do narodowego zbawienia niech będzie jasna definicja tradycyjnego polskiego antysemityzmu. Proponuję: Polski antysemityzm jest sprzeciwem wobec barbarzyńskiej praktyce okaleczania niewinnych niemowląt poprzez obrzezanie członka meskiego. Ponadto, polski antysemityzm domaga się przestrzegania przysięgi Hipokratesa. Polski antysemityzm jest także wyrazem miłości wobec 400-tu milionów semickich Arabów i ariańskich Persów. Odpowiedz Link Zgłoś
sabukan Re: definicja tradycyjnego polskiego antysemityzm 24.01.10, 18:44 Po pierwsze: obrzezanie, chociaż to stary religijny zwyczaj Semitów (nie tylko Żydów ale również Arabów), potem przyjęty częściowo również przez chrześcijan. Po drugie: obecnie obrzezanie dokonywane jest niezależnie od rasy, religii, a li tylko z powodów higieniczych. W amerykańskich szpitalach obowiązkiem lekarza, przyjmującego poród niemowlęcia płci męskiej, jest zapytanie matki czy życzy sobie obrzezanie dziecka. Jak wspomniałem, nie ma to zwiąku z wyznawaną religią. Lekarz pyta każdą kobietę, nie ważne czy jest hinduską, murzynką, indianką, białą, żółtą, brązową czy czarną. Po trzecie: nie ma pewności czy Hipokrates był nieobrzezany. Moja definicja Polaka: czysty Polak to wykąpany Polak. Ale u nas higiena ciała i umysłu to sprawa drugoplanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 18:35 sabukan napisał: > Niestety, Polska to kraj niezbyt tolerancyjny i dosyć zakłamany. > To kraj, w którym prymitywny kibol (i nie tylko on), czuje się > lepszy, mądrzejszy tylko dlatego, że urodził się i Polakiem i ma > aryjskie pochodzenie. Mało tego, doszukują się wśród swoich bliżnich > tak zwanych nibypolaków. Żyd, nawet zasymilizowany, będący > praktykującym katolikiem pozostanie na zawsze parszywym Żydem. ==================== a! a! a! nie parszywym! parchatym! Odpowiedz Link Zgłoś
sabukan Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 19:11 Cieszę się, że podzielasz moją opinię o antysymityźmie Polaków, a nawet używasz mocniejszych sformuowań. Pozdrawiam Szalom Sabukan Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 20:03 teraz ja zupelnie powaznie: opinie podzielam, ale uwazam ze nia ma co sie z tego cieszyc. co do nich czuje to zwykle politowanie (nie jestem pewien czy uzylem prawidlowe slowo) ale mysle ze pan zrozumie. szalom u bracha mamzerek Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 19:24 A Ten twój ukochany Izrael,to niby jest tolerancyjny i nie zakłamany? Czy każdy z Was nie uważa się za co najmniej pana świata,a reszta,czyli goje to bydło?A mnie przeszkadza,że skoro najpierw jesteś Żydem,a dopiero później Polakiem ,siedzisz tu i zajmujesz miejsce tych,co chćą być Polakami,bez względu na wyznanie,czy kształt oczu.Po co tu siedzisz między prymitywami skoro czeka cię jarmułkowy,prawie ogrodzony murem raj?Mnie przeszkadza,że taki ktoś ośmiela się pisać w moim może w jego odczuciu prymitywnym,ale moim języku. Odpowiedz Link Zgłoś
sabukan Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 19:58 Klaro, Tobie Prawdziwej Czystej Polce przeszkadza,że Polak może być zafascynowany innym narodem, religią. Wyznawcy islamu mówią i piszą: każdy rodzi się muzułmaninem i każdy ma jednego Boga - Allaha. Mam na ten temat trochę inne zdanie. Bóg jest jeden, ale ma nieskończenie wiele imion. Ty Klaro uważasz się zapewne za prawdziwą chrześcijankę i katoliczkę, i w imię swej religii (zapewne w imię chrześcijańskiej miłości) odmawiasz inny Polakom prawa do polskości. Dlaczego? Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 20:04 a u was murzynow bija! genialny argument... i jaki oryginalny!! Odpowiedz Link Zgłoś
anarchyintheue Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 20:42 Polska to kraj , o którym perfidne prymitywy wiedzą tyle ile im chora wyobraźni podpowie. W Polsce zasymilowani Żydzi zarówno są jak i byli nawet aktywistami skrajnych narodowych ruchów politycznych. Jakbys nie był tak głupi to nie prowokowałbyś porównań. To wasza cywilizacja obsesyjnie sprawdza "czystość" krwi. Często kończy sie tgeo typu absurdami tak ten z okupowanej Palestyny gdzie wykopano zwłoki z kirkutu poniewą zdoszli do wniosku iznie był do końca "czystym" - ... "wybrańcem". Natomiast w Polsce tak było , jest i mam nadzieje będzie - - prymitywni udawacze Polaka snujący swe chore wizje , leczący w ten sposób swe kompleksy - będą pogardzani i oceniani jednoznacznie- -podobnie jak i brak reakcji innych przedstawicieli tej mniejszości na taką toporną perfidie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
men-ada Oni "myślą",że w ten sposób dadzą "przykład" innym 24.01.10, 21:09 Ale ostatnio juz nikt nie daje sie na to nabrać a głupole dalej swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
ekav W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 18:11 Cos takiego, hahaha pochodzenie liczą Cci patryjarchalni fanatycy po babach której według prawowiernego Żyda bliżej do psa i poganina-goja niż człowieka Żyda. www.polonica.net/TematyNiebezpieczne.htm nie jestem antysemitką ale niechcialabym mieć koło siebie sąsiada który mnie traktuje jak nieczlowieka.Sąsiada dla kórego oszukanie mnie to zasluga według jego ksiąg,s asiada który może mi niezaplacic za prace i nie jest to przestępstwo. Aha i jeszcze jedno w Auchwitz ginęli nie tylko Żydzi Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 18:42 ekav napisała: > www.polonica.net/TematyNiebezpieczne.htm >nie jestem antysemitką ============== ufaj mi. jestes! do tego jestes idiotka bo piszesz: > ale niechcialabym mieć koło siebie sąsiada który mnie traktuje jak > nieczlowieka.Sąsiada dla kórego oszukanie mnie to zasluga według jego ksiąg, ================== bzdury wymyslane przez polonice i im podobnych antysemickich scierw. Odpowiedz Link Zgłoś
ekav Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 22:03 No tak i tego,że ubliżasz i wyzywasz mnie nie nazwiesz antygojostwem... Ale każdego kto powie ot slowo obojetne czy krytyczne do spraw Zydowskich obwołasz antysemitą i ścierwem. I to jest chore własnie. Kazdego można krytykować ale nie Zyda... Byłam w Aschwitz i słyszalm tam od przewodniczki tylko o Żydach kórzy tam zgineli..inni się nie liczą.Nie innych nacji tam nie było... Mimo tego nie nazwę Ciebie antygojowskim ścierwem ani idiotą bo tym się róznimy ,ze ja nie mam uprzedzeń i dzielę ludzi na mądrych i glupich.... Odpowiedz Link Zgłoś
sabukan Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 20:08 Gdzie żeś zdobyła takie wiadomości? Pomyliłaś judaizm z islamem. Zanim coś napiszesz, zastanóww się. Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
ekav Re: W szabat lecę po prądzie 24.01.10, 21:57 Poczytaj sobie TALMUD...który jest dla wiekszości Zydów księga nadrzedną nad Torą... Bez Talmudu, tego krancowego przykladu nietolerancji i swoistego ekskluzywizmu (ma on i swoje odbicie w sprawach czysto swieckich, nawet w srodowiskach dalekich od ortodoksji) Zyd przestaje byc Zydem. W języku Polskim nie ma calości Talmudu ale to co jest wystarcza do zastanowienia się nad tym czy istnieje antysemityzm, czy istnieje wsród Zydów antygojostwo... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlow_psa ale brzydkie te baby. a myślałem że żydówki są ład 24.01.10, 18:12 ładne. zresztą, jakie z nich żydówki. aż śmiech bierze. chyba tylko sefardyjki są ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: ale brzydkie te baby. a myślałem że żydówki s 24.01.10, 18:32 te baby to polki probujace udawac zydowki. tu masz parwdziwa zydowke www.sabra.net/theisraelhour/ofra.jpg a tu spiewa www.youtube.com/watch?v=lRijgRZmqvI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
pawlow_psa no takie cuś to ja rozumiem. takie żydówki to ja 24.01.10, 18:59 chcę mieć w Polsce. niech wyeksportują te farbowane i sprowadzą trochę prawdziwych. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert naginane te dylematy. ściema. 24.01.10, 18:17 Wśród moich przodków byli i Polacy i Żydzi i Niemcy. Ale szczerze mówiąc do niczego ci moi przodkowie nie są mi potrzebni, nie mają wpływu na moje życie teraz. Więc nie za bardzo rozumiem jak ktoś się może poczuć Żydem (czy Niemcem czy czymkolwiek innym) tylko dlatego, że dziadek albo prababka identyfikowała się w dany sposób. Jak mnie ktoś przydusił, to pewnie powiem, że jestem Polakiem ale jest to oczywiste bo takie mam obywatelstwo. Tak naprawdę polskość, niemieckość czy żydowskość mi wisi. Pozdrawiam wszystkich, dla których wspólnoty etniczne czy religijne są pustym pojęciem. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Re: czuję się pozdrowiona 24.01.10, 21:48 hela to niestety tylko tragiczne w skutkach złudzenie. albo masz wiedzę Boga albo masz wiarę w to co napisali mędrcy - innych dróg do zdrowych dzieci i wnuków nie ma. A zatem Twoje złudzenie prowadzi do śmierci Twoich potomków. Po to jest Tora, aby matki dzieciaków w ślepej wierze w swoje człowieczeństwo nie mordowały. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert innych dróg do zdrowych dzieci i wnuków nie ma 25.01.10, 09:42 oczywiscie, ze sa. Nie przedstawiaj swych gusel jako dogmatu. Odpowiedz Link Zgłoś
psiorgan Boli mnie zwierzęcy polski antysemityzm, 24.01.10, 19:15 a najbardziej zły jestem gdy Starszych Braci nazywają gudłajami. Nie potrafię się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Boli mnie zwierzęcy polski antysemityzm, 24.01.10, 20:05 starsi bracia, my arse Odpowiedz Link Zgłoś
ekav Re: Boli mnie zwierzęcy polski antysemityzm, 24.01.10, 22:09 Przeczytaj Talmud i dowiedz sie jak Ci starsi bracia nazywają Ciebie i jakie zasady traktowania ciebie maja.... Tacy starsi i mądrzy świadczy o tym to co się dzieje w Palestynie i Izraelu.... Odpowiedz Link Zgłoś