pyszard 07.09.08, 18:53 gotowe falafele mozna kupic w marketach. wysmienite z sosem czosnkowym i warzywami - wszytsko zawiniete w chleb pita lub tortille :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawszepolka Falafel 08.09.08, 12:23 Ciekawe, kto redaguje tego typu artykuly... Po pierwsze nie 'cieciorka' a 'ciecierzyca', a po drugie ciecierzycy po namoczeniu nie gotuje sie tylko surowa rozdrabnia w blenderze. Falafel przygotowany z ugotowanej ciecierzycy rozpada sie podczas smazenia. Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow. Odpowiedz Link Zgłoś
witchy83 Re: Falafel 09.09.08, 23:01 Ależ ja dziś byłam zła, jak moje falafel znikały w tym oleju, po prostu się rozpuszczały, wszystko zrobiłam dokładnie według przepisu, a tu taka niespodzianka:( teraz juz wiem dlaczego:) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
witchy83 Re: Falafel 29.09.08, 21:10 zrobiłam dziś bez gotowania ciecierzycy:) były fantastyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Falafel 13.09.08, 15:49 Cieciorka i ciecierzyca to to samo, występuje też pod nazwą groch włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkka Re: Falafel 30.09.08, 07:03 Cieciorka i ciecierzyca - to nie to samo. Cieciorka to przede wszystkim silnie trujaca roślina. Fakt, obie pochodzą z rodziny bobowatych. Odpowiedz Link Zgłoś