Dodaj do ulubionych

Cena minimalna.

13.09.07, 15:48
Czy można informować na swojej aukcji ile wynosi cena minimalna?
Obserwuj wątek
    • sylwia.smigielska Re: Cena minimalna. 14.09.07, 09:23
      Witam,

Nie można podać takiej informacji, jeśli cena minimalna nie została określona w
      formularzu sprzedaży. Jeśli natomiast została ustawiona przez Sprzedającego,
      informacja taka może się znaleźć w opisie aukcji i musi być zgodna z prawdą
      czyli wynosić rzeczywiście tyle ile wynosi w ustawieniach.

Pozdrawiam
      Sylwia Śmigielska
      • kyrzan Nie można podać takiej informacji - cenzura?? /bt 20.09.07, 19:13
        • naprawdetrzezwy Odpowiedź Allegro jak zwykle jest mętna. 21.09.07, 22:33
          Oni zatrudniają specjalistów od komplikowania wszystkiego.

1. skoro pytający pyta o to, czy może UJAWNIĆ cenę minimalną, to trzeba być idiotą, by zacząć odpowiedź od sytuacji, w której nie ma ustalonej ceny minimalnej. (nie można ujawnić czegoś, co nie istnieje)

2. cena minimalna może (i zawsze tak było) być ujawniona - i nic nikomu do tego.

3. inna sprawa, że ustawienie takiej ceny odstrasza wszystkich chętnych na kupno - skoro sprzedający nie sprzeda poniżej XXX zł, to po cholerę bawić się w licytację? trzeba naprawdę się nudzić, by postawić w takiej aukcji XX zł wiedząc doskonale, że się nie wygra i nie kupi...
          • pacynka27 Re: Odpowiedź Allegro jak zwykle jest mętna. 22.09.07, 20:31
            naprawdetrzezwy napisał:
            skoro pytający pyta o to, czy może UJAWNIĆ cenę minimalną, to trzeba być idiotą,
            by zacząć odpowiedź od sytuacji, w której nie ma ustalonej ceny minimalnej

Także odnoszę takie wrażenie- że allegro reprezentują idioci :(
          • sylwia.smigielska Re: Odpowiedź Allegro jak zwykle jest mętna. 24.09.07, 13:26
            naprawdetrzezwy napisał:

> Oni zatrudniają specjalistów od komplikowania wszystkiego.
            >
            > 1. skoro pytający pyta o to, czy może UJAWNIĆ cenę minimalną, to trzeba być id
            > iotą, by zacząć odpowiedź od sytuacji, w której nie ma ustalonej ceny minimalne
            > j. (nie można ujawnić czegoś, co nie istnieje)

Aby lepiej zrozumieć tę sytuację, podam następujący przykład: Użytkownik XY
            wystawił przedmiot na licytację od 1 zł, nie ustalając w formularzu sprzedaży
            ceny minimalnej. Napisał jednak w opisie przedmiotu "Cena minimalna: 10 zł" lub
            "Nie sprzedam przedmiotu jeśli cena nie osiągnie min. 10 zł" lub "Cena jak mnie
            interesuje to 10 zł - nie mniej", itp. Jest to ustalenie ceny minimalnej poza
            formularzem sprzedaży i informowanie w taki sposób jest niedozwolone.

> 2. cena minimalna może (i zawsze tak było) być ujawniona - i nic nikomu do tego

Jeśli została ustalona w formularzu przez Sprzedającego to w opisie przedmiotu
            może ona zostać ujawniona.

Mam nadzieję, że udało mi się wyjaśnić tę kwestię.

Pozdrawiam
            Sylwia Śmigielska
            • coronella Re: Odpowiedź Allegro jak zwykle jest mętna. 24.09.07, 22:21
              ja stanę w obronie Pani Sylwi,
              takie sytuacje zdarzają sie często, są aukcje wystawione do licytacji, a w treści jest informacja: cena minimalna za jaka jestem gotowy sprzedać, to...
              '
              ]Oczywiście sama aukcja jest bez ceny minimalnej. Szkoda, że za tą opcje jest taka wysoka opłata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka