Gość: kural IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 16:30 gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/1064769.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AndrzejD ...przetargi, przetargi IP: *.eimperium.pl 27.10.09, 18:05 ...niech zgadnę-firma projektowa i wykonawcza która wykonała tą instalacje była wyłoniona z przetargu w którym kryterium 100% to cena ? Kiedy w końcu ten debilny naród zrozumie że jest ALBO tanio, ALBO dobrze. Jakość i niezawodność niestety kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: ...przetargi, przetargi 27.10.09, 18:47 Jakbyś pomyślał, to byś wiedział, że instalacje elektryczne muszą być wykonane zgodnie z przepisami i nie da się na nich zbyt wiele oszczędzić. Wszystko musi mieć odpowiednie zabezpieczenia. Mozliwe, że ktoś czegoś nie dokręcił lub nie przetkał i usterka od razu wyszła. To się zdarza nawet najlepszym firmom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejD Urzędnik pr51 IP: *.eimperium.pl 27.10.09, 19:06 ...ty sobie koleś mózg dokręć i przetkaj i nie pisz głupot. Gdybyś nie był bufonem i wiedział na czym polega projektowanie, to wiedziałbyś też że dany temat można zrealizować w wielu wariantach - tanim - który będzie mało trwały i zawodny, i drogim który będzie trwały, solidny i bezawaryjny. Oba te warianty będą zgodne z obowiązującymi normami, dyrektywami itp, i oba będą spełniały zadane założenia techniczne. Różnica tkwi w jakości a co za tym idzie cenie użytych elementów i materiałów. Dodatkowo na niezawodność rzutuje jakość wykonania prac. W przypadku tej inwestycji o której mówimy, podejrzewam że 100% kryterium wyboru firmy była cena projektu. A zatem zostały użyte jak najtańsze rozwiązania (oczywiście zgodne z przepisami) + dodatkowo wykonawca nie przyłożył się do roboty, bo po co się wysilać za marną kasę. ...w sumie nie dziwi mnie że nie potrafisz tego zrozumieć. Przyzwyczaiłem się już do tego że urzędnicy to tępe tłuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig AndrzejD czytaj uważniej informacje IP: *.gl.digi.pl 27.10.09, 19:37 Ta instalacja na radiostacji jest objęta gwarancją wykonawcy i wykonawca właśnie szuka usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejD jazmig - następny tępy urzędnik IP: *.eimperium.pl 27.10.09, 21:17 ...a jak gwarancja się skończy to będziemy mieli piękny niedziałający pomnik debilizmu urzędników, za 7 mln PLN. Podobnym pomnikiem jest wyłączony miejski system monitoringu który nigdy w pełni nie działał prawidłowo, za to został wybrany (system i wykonawca) w ramach przetargu byle taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdesz Re: jazmig - następny tępy urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 21:52 w ramach > przetargu byle taniej. myślę że nawet nie byle taniej co byle komu, byleby korzystnie dla podsadnych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 trzeba być chodzącą głupotą 27.10.09, 23:21 jak się ma ksywę Andrzej D... > Gdybyś nie był bufonem A więc jakaś d... twierdzi, że jestem bufonem. Masz pomysły do d... Specyfikacje do projektu podają, jakie materiały należy uzyć i trzeba mieć rozum do d..., żeby uważać, że da się coś zmienić. No, chyba, że inspektor nadzoru też był do d..., a to jest mało prawdopodobne. > ...w sumie nie dziwi mnie że nie potrafisz tego zrozumieć. Ależ rozumiem doskonale. Wyobraźnia mnie nie zawodzi. Rozumiem też, że mam do czynienia z człowiekiem do Andrzeja D... > Przyzwyczaiłem się już do tego że urzędnicy to tępe tłuki Masz przyzwyczajenia do d... Ja się do tego nigdy nie przyzwyczaję. Odpowiedz Link Zgłoś