Dodaj do ulubionych

Makabryczne morderstwo w Gliwicach

• Gość: lucky Normalka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 13:14
      W końcu żyjemy w Polsce, a nie na zachodzie. Tak to jest jak jedni mają pracę,
      a drudzy nie, jak jedni zarabiają tyle, że mogłoby się utrzymać z tego 5
      rodzin, a drudzy nie mają nawet na chleb. Dopóki każdy będzie dbał o własny
      interesik, to polecam siedzieć cichutko w cieplutkich domciach i nie otwierać
      drzwi obcym. Powodzenia!
      • Gość: zwykly Re: Normalka! IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:31
        o! jeden chociaz, ktory umie spojrzec na problem kryminalnosci w Polsce we
        wlasciwy sposob, przez pryzmat szerszego interesu spolecznego.
        To mi sie podoba Lucky, czy lucek, czy jak ci tam.
        Tez tak uwazam, po cholere tak duzo zarabiali, kiedy inni musieli na ".
        glodzie"
        No i co teraz powiecie wszyscy inni madrale na forum,? nie jestem jednak
        osamotniony. Mam lucka.

dziekuje ci lucus, ach! ty to jestes ostry, chyba szamak, czlenio, ja tez lucus
        jestem szamak, grypser
        siemanko lucus milo mi bylo ziomusia spotkac
        siemasz lucus i smierc frajerom!!
      • Gość: Pawlik Re: Normalka! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.04, 13:44
        Odpowiadasz na :
        Gość portalu: lucky napisał(a):

> W końcu żyjemy w Polsce, a nie na zachodzie. Tak to jest jak jedni mają
        pracę,
        > a drudzy nie, jak jedni zarabiają tyle, że mogłoby się utrzymać z tego 5
        > rodzin, a drudzy nie mają nawet na chleb. Dopóki każdy będzie dbał o własny
        > interesik, to polecam siedzieć cichutko w cieplutkich domciach i nie otwierać
        > drzwi obcym. Powodzenia!

I to "na chleb" wynieśli z domu sprzęt stereo i ukradli dwa samochody? To z
        braku chleba zamordowali dwie osoby?
        • Gość: zwykly Re: Normalka! IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:48
          dlaczego pytasz! chyba lucek wystarczajaco to wytlumaczyl, a kto lucusia
          takiego spolecznego myslenia nauczyl, czy to czasami nie sukienkowi, czarni?
        • Gość: lucky Re: Normalka! IP: 62.233.185.* 17.02.04, 20:44
          Ty i tobie podobni PAWLIK, to zwykli frajerzy z mentalnością 3 latka i
          krótkowzrocznością 90-letniej zakonnicy, która całe życie spędziła w ciemnej
          komnacie. A ty "Zwykły" jakoś dziwnie nawijasz, jakbyś był na haju, ale grunt,
          że kumasz o co biega, tylko wytłumacz mi, co to są sukienkowi, bo nie jestem w
          temacie? To niewiarygodne jakie ciasne umysły mają ludzie i jacy są tępi.
          Pawliczku, tu nie chodzi tylko o kawałek chleba. Skoro już dopuścili się
          takiego czynu, to po co mieli się pieprzyć tylko dla kawałka ciasta. A na
          prochy też trzeba zarobić, mieszkanie opłacić, samochód, dziewczynki. Za coś
          trzeba żyć. Dziwi cię to, że ukradli coś więcej? Tu chodzi o demoralizację
          całego społeczeństwa. Ci goście będą nienormalni do końca życia, więc
          należałoby ich torturować przez miesiąc, a potem rozstrzelać od ręki, bo to
          stracone przypadki. Szkoda tylko, że sami sobie takie śmieci chodujemy... Pa
    • Gość: Bafia Kara smierci w meczarniach IP: *.prosynchem.gliwice.pik-net.pl 17.02.04, 13:14
      Powinni zostac ukarani powolna smiercia, lacznie z wyciaganiem jelit na zywca i
      rozne tortury ktore byly stosowane w sredniowieczu. To nie sa ludzie nawet
      zwierzeta .... to sa kreatury przypominajace czlowieka .... Zadnej litosci dla
      tych .... szkoda slow jak to nazwac ....
      • Gość: zwykly Re: Kara smierci w meczarniach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:38
        dobrze, ze juz nic wiecej nie napisales bo twoje lzy klawiature by mi zalaly.
        i zadne tortury sadysto z krokodylimi lzami....wlasnie szkoda slow jak cie
        nazwac...
        • Gość: Bafia Re: Kara smierci w meczarniach - do Zwyklego IP: *.prosynchem.gliwice.pik-net.pl 17.02.04, 14:06
          Sluchaj Zwykly, po pierwsze jestem kobieta, a po drugie widze po twoich postach
          iz stoisz po stronie mordercow, a cz ich smierc byla godna, odeszli z tego
          swiata jak przystalo nie ... wozenie w bagaznieku, duszenie, przywiazanie do
          drzewa az wreszcie w leb lewarkiem .... po prostu bardzo godna smierc
          • Gość: zwykly Re: Kara smierci w meczarniach - do Zwyklego IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:46
            nie jest to istotne do dysputy na tym forum jakiej plci jestes, to pierwsze, po
            drugie, oczywiscie, ze jestem po stronie mordercow, i nie jestem odosobniony w
            tym,
            To taka norma spoleczna, a wiec po prostu godna smierc!
            mam nadzieje ze jasno sie wyrazilem
            pozdrawiam piekna kobieto!
    • Gość: klip Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.2.Core.net.pl 17.02.04, 13:25
      Wymowic konwencje,zmienic kodeks karny.
      Wprowadzic kare glowna dla mordercow.
      Nie bede tu uprawial propagandy,prosze sobie poszukac jaka partia sie za tym
      opowiada.
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:44
        twoja "interpelacja poselska" nie zostanie uznana z przyczyn obiektywnych.
        zadna partia za tym sie nie opowiada, jeszcze tego tylko brakowa zeby taki
        Klip jak ty mial odwrocic wlasciwy porzadek rzeczy w tym kraju.
        smierc frajerom takim jak wy, nikt tu nas nie bedzie karal, to my bedziemy wam
        lby roztrzaskiwac, bo taki jest porzadek rzeczy, to jest prawo silniejszego!!!
        paniatna rozplakane frajerstwo!!
        • Gość: nie - zwykły Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.gl.digi.pl 17.02.04, 13:57
          Żal mi się Ciebie chłopcze "zwykly" robi! Po prostu żal....
        • Gość: klip smierc mordercom IP: *.2.Core.net.pl 17.02.04, 14:12
          Opowiada sie za ks UPR jak takis ciekawy.
          Ja sobie cenie prawo,ale gdyby to sie zdarzylo moim bliskim,to nie bede sie na
          prawo ogladal.I nie bede mial wyrzutow sumienia.
          Smiejesz sie z frajerow i masz racje,bo niby wiekszosc opowiada sie za ks a jak
          przychodzi do wyborow to tego w ogole nie widac.
          • Gość: zwykly Re: smierc mordercom IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:52
            to go..no prawda ze opowiadasz sie za prawem w istocie jestes jeszcze gorszy
            nikczemnik niz lewarkowcy, tylko o tym nie wiesz, czytaj dalej moze sie dowiesz
            pzd
    • Gość: hubert Jak nic, będzie dochodzić do samosądów. IP: *.prokom.pl 17.02.04, 13:46
      Prawo nie spełnia swej funkcji. Gdyby pan Paweł ich wszystkich na miejscu
      pozabijał, miałby pewnie większe kłopoty, niż oni teraz.
      • Gość: zwykly Re: Jak nic, będzie dochodzić do samosądów. IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:59
        "gdyby ich wszystkich na miejscu pozabijal, mialby wieksze klopoty, niz oni
        teraz"
        lubie to hubert, jeden z nielicznych poza czleniem lucusiem, co widzi troche
        lepiej rzeczywistosc.
    • Gość: dyd Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 195.205.76.* 17.02.04, 13:47
      Oko za oko.Powinni ich zabić w taki sam sposób jak oni to zrobili!!!! Naprawde
      aż łza mi sie kręci w oku jak o tym czytam. Przywrócić kare
      śmierci!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:52
        tylko nie zaplacz sie na smierc, co oni w koncu takiego zlego zrobili?!!!!!!
    • Gość: Magda T Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 213.25.39.* 17.02.04, 13:47
      CHciałabym napisać coś mądrego ale jeżeli napiszę to będzie znak że wierzę w to
      co się stało.Nie chcę!!!Pawła znałam od dawna i cieszyłam że w końcu ułożył
      sobie życie.Łączę się w bólu z rodziną i przyjaciółmi.
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:55
        dobrze Magda ze przyznajesz sie ze nie jestes w stanie nic madrego napisac a
        wiec nie bede odpowiadal, uszanuje twoja niemadrosc!
        • Gość: Magda T Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 213.25.39.* 17.02.04, 14:10
          nie stać Cię na nic więcej dupku parszywy?Zamknij się w końcu bo jesteś żałosny
          i prostacki!!!Twoje komentarze są wogóle nie na miejscu czy Ty tego nie kumasz
          człowieku.?
          • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:54
            kumam!
            pozdrawiam
    • Gość: Magda Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 62.233.152.* 17.02.04, 13:57
      dostałam właśnie w swojej skrzynce zdjęcie Gosi i Pawła z prośbą o
      informacje.wysłane wczoraj przez koleżankę.a wczoraj już było za późno.

a teraz śledzę wypowiedzi pewnego typka o ksywie "zwykły" i źle mi się robi.
      i nie wiem kto jest gorszy : ci mordercy, którzy to zrobili czy też on.jedno
      wiem na pewno : wiem skąd bierze się na świecie nienawiść i przemoc, brak
      poszanowania ludzkich uczuć i zycia. chorych "zwykłych" umysłów
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 14:05
        Madziusia! bardzo dobrze, ze ci sie zle robi, wreszcie zaczynasz zauwazac w
        malutkim rozplakanym orzeszku ile zla jest na swiecie.
        To my ZLO rzadzimy i bedziemy rzadzic nad bezmyslnym stadem.
        Bez zludzen madziusia i troszke uwazaj zeby ci kto lebka nie roztrzaskal!
        • Gość: Casia Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 213.137.187.* 17.02.04, 14:09
          My zlo... co za wielkie slowa. Hehehe
          To jest was wiecej? Szkoda ze wszyscy "wy" sie nie wypowiecie. Byloby jeszcze
          zabawniej.
        • Gość: Magda Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 62.233.152.* 17.02.04, 14:12
          bez komentarza
      • Gość: rob Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 195.68.192.* 17.02.04, 14:05
        "zwykły" mialem nie dyskutowac z toba na forum, ale powiem ci jedno, za to co
        mowisz powinienes taka zbrodnie zobaczyc na zywo, moze wtedy odmienil bys swoje
        poglady... chociaz z drugiej strony po tym co piszesz nie wydaje mi sie aby
        takie cos zrobilo na tobie wrazenie, dopadniemy cie skurwysynu!!!
        • Gość: Pepa ZWYKLY POKAZ SIE IP: *.kosmos.clubnet.pl 17.02.04, 14:22
          Uwazam twoje komentarze za prowokacje, ale wiem ze tak naprawde jestes slabym
          osobnikiem ktory trzaslby sie i plakal jak myszka gdyby to w twojej rodzinie
          sie przytrafilo. Moze spotkamy sie w Gliwicach i przedyskutujemy argumenty
          twarza w twarz - rozdeptałbym cie skurwysynu!!
          • Gość: Casia Re: ZWYKLY POKAZ SIE IP: 213.137.187.* 17.02.04, 14:24
            "Zwykly" juz sie nie odezwie. Mamusia wrocila i wyslala go po ziemniaki...
            • Gość: Pepa Re: ZWYKLY POKAZ SIE IP: *.kosmos.clubnet.pl 17.02.04, 14:28
              Tez tak mysle, to zastraszony dzieciak ktory ma tylko tyle odwagi by wipisac
              kilka bzdurnych i prowokukjących słow.
              Tak naprawde mam nadzieje ze wyrok na winnych zbrodni bedzie adekwatny do
              cierpien Pawla i Gosi, rodziny i przyjaciół.
            • Gość: zwykly Re: ZWYKLY POKAZ SIE IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:57
              pokazalem sie juz dawno,
              mamusia tez zadowolona z takiego synka jak ja sku....synka!
              pzd
          • Gość: klip zwykly ma niestety racje IP: *.2.Core.net.pl 17.02.04, 14:29
            Rzadza silniejsi i to oni zabijaja a pozniej sie smieja z uczciwych i
            slabszych,ktorzy oplacaja ich utrzymanie.Boli takie stwierdzenie ?Niestety taka
            jest prawda. I panstwo tym mordercom pomaga. Na rozne sposoby: nie wprowadza
            ks, utrudnia dostep do broni,ogranicza mozliwosc broninia sie(obrona
            konieczna). Bandzior bez problemu sobie zalatwi spluwe,obywatel musi zalatwiac
            zezwolenia, badania itd. Zanika odpowiedzialnosc za siebie i umiejetnosci
            obrony,mordercy nie musza sie bac "czapy". Dlaczego wiec nie mieliby zabijac ???
            • Gość: magda Re: zwykly ma niestety racje IP: 62.233.152.* 17.02.04, 14:33
              nie znalazłam słowa prawdy w jego słowach. są załosne i obraźliwe. szkoda, że
              tak uważasz.
              • Gość: klip Re: zwykly ma niestety racje IP: *.2.Core.net.pl 17.02.04, 14:40
                Nie mowie,ze ma racje we wszystkim,jednak jego prowokujace posty pokazuja cos
                oczywistego. Rozwinalem to w powyzszym poscie.
                Nie mozemy sie zdawac na policje skoro nie ma kary smierci i mozliwosci
                skutecznej obrony przed napastnikami.Niestety ta obrone sie nam utrudnia.
                W takiej sytuacji posty zwyklego(czy tak mysli czy nie) sa uzyteczne,bo to
                ukazuja. Zwycieza silniejszy,umiera slabszy.Rola panstwa i prawa jest
                wyrownywac szanse obrony,tak sie jednak nie dzieje.
                • Gość: rob OSTRZEZENIE DLA MORDERCÓW!!! IP: 195.68.192.* 17.02.04, 14:50
                  do wszystkich wmieszanych w zabojstwo i ich znajomych:
                  SKURWYSYNY JEDNE, JEZELI KIEDYKOLWIEK ZDARZY SIE, ZE OPUSCICIE WIEZIENIE,
                  LEPIEJ DLA WAS CHUJE, ABYSCIE NIGDY WIECEJ W GLIWICACH SIE NIE POJAWILI, BO
                  BEDZIEMY NA WAS CZEKAC I NIGDY NIE ZAPOMNIMY TEGO CO ZROBILISCIE NASZYM
                  PRZYJACIOLOM, BEDZIE TEGO DLUGO ZALOWAC!!!
              • Gość: zwykly Re: zwykly ma niestety racje IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 21:00
                a ja ci mowie Magda ze Klip znalazl czesc prawdy w moich slowach, ale no wiesz,
                to chlop troche jednak mysli w przeciwienstwie do ciebie sliczna niewiasto!
                pozdrawiam
            • Gość: Pepa Re: zwykly ma niestety racje IP: *.kosmos.clubnet.pl 17.02.04, 14:36
              Klip strasznie to uprosciles, poza tym twój opis nie dotyczy tej sprawy.
              Czy tych 7 watłych, zepsutych cpunow mialoby byc ta silna nacja ??
              To byl absurdalny przypadek ludzkiej glupoty a nie dominacja silniejszego nad
              slabszym.
              • Gość: klip Re: zwykly ma niestety racje IP: *.2.Core.net.pl 17.02.04, 14:45
                Pewnie,ze uproscilem,bo to nie wyklad ani podrecznik i nie musze sie wglebiac w
                subtelnosci- pisze ogolnie.
                Niewazne ,ze byli watli ,byli silniejsi,bo nie zawahali sie zabic i sa
                silniejsi,bo panstwo im na to pozwala. Ofiara ma gorsze prawa niz przestepca,to
                jest nasza cywilizacja. Jedyna droga w naszej sytuacji wydaja sie samosady.
                • Gość: Pepa Re: zwykly ma niestety racje IP: *.kosmos.clubnet.pl 17.02.04, 14:55
                  O podręcznik cie nie posądzam...trzymaj sie tylko tematu.
                  Nie zawahali sie ? - bzdura, po co wozili ich przez 2 dni ze soba.
                  Są silniejsi ? - bzdura. Chcialbym ich teraz widziec, trzesacych, placzacych,
                  skomlajacych i zeznajacych jeden na drugiego aby jak najkorzystniej wypasc
                  podczas oglaszania wyroku. Oni sa slabsi niz ktokolwiek, nie sa w stanie nawet
                  zapanowac nad wlasnym zyciem.
                  A gdyby kierowac sie samozasadmi jak sugerujesz - kto wie moze bys dzisiejszego
                  dnia nie dozył....
                  • Gość: klip Re: zwykly ma niestety racje IP: *.2.Core.net.pl 17.02.04, 15:00
                    Skoro zabili tych dwoje ludzi,to sa silniejsi. Tak to widze.Powtorze po raz
                    kolejny: ich pozycja jest lepsza,ofiary nie zyja,a oni po kilku latach wyjda z
                    wiezienia.
                    Nie chcialbym samosadow, ale co pozostaje ???
                    • Gość: Pepa Re: zwykly ma niestety racje IP: *.kosmos.clubnet.pl 17.02.04, 15:10
                      7 nacpanych kontra 2 zaskoczone osoby - i mowisz ze byli silniejsi ?.
                      Mysle ze mimo roznicy pogladow w tym temacie jednak jestesmy zgodni zo do
                      rozmiaru i powagi tragedii.
                      Zgadzam sie ze jest wiele do poprawy w polskim KD i funkcjonowaniu wymiaru
                      sprawiedliwości.
            • xaliemorph Re: zwykly ma niestety racje 17.02.04, 16:54
              Powiedz mi w czym oni są silniejsi? Chyba w głupocie. To o czym ty mówisz to powrót do czasów zwierząt, i zaręczam że znalazło się by wiele osób znacznie "silniejszych" (jak Ty to ujmujesz) od nich niekoniecznie będących mordercami, tylko po prostu potrafiącymi odpowiednio i odpowiednio szybko zareagować do sytauacji. Tylko że tu trzeba się raz wyrzec bohaterstwa, i to że 4 na jednego to banda łysego. W grupie każdy jest silniejszy a w pojedynkę większość cwaniaków zaczyna szczać w gacie bo brakuje im jedynej wartości na jakiej się ich światopogląd opiera - grupy. Ale w części racja, wina to słabego prawa sprzyjająca rozwojowi takich chorych zachowań.
              • Gość: zwykly Re: zwykly ma niestety racje IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 22:03
                piszesz, "czterech na jednego to banda lysego"!
                to przypadek, czy masz kogos konkretnego - lysego, na mysli.

"wina to slabego prawa sprzyjajacymi rozwojowi takich zachowan".
                czy bylbys tak laskaw napisac, na czym to polega?
                jestem w prawie niegramotny, chcialbym to wiedziec, jak to z prawem jest, kiedy
                ono jest silne, a kiedy slabe.
                pzd
                • Gość: nn Re: zwykly ma niestety racje IP: *.kosmos.clubnet.pl 18.02.04, 13:05
                  nie jestes debilu w niczym "gramotyny" skoro tak glupio pierdolisz
    • zbyszekbrzeg Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach 17.02.04, 14:20
      Dożywocie bez prawa skrócenia wyroku, śmierć to za mało.
      Nie możemy tego zrozumieć co się stało ani przyjąć do wiadomości, w pierwszym
      odruchu chciałoby się tylko smierci, ale to moment to żadna kara dla tych
      bezmózgów.
      Zbyszek i przyjaciele z Odry
    • Gość: Witek Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.polarnet.gliwice.pl 17.02.04, 14:20
      Sam uważam że kara śmierci to za mało, ale narazie możemy powalczyć jedynie o
      nią - głosując na UPR. Tylko Korwin-Mikke chce jej przywrócenia, reszta (np.
      Kaczyńscy) już nieraz przyznali że był to chwyt wyborczy. Ile jeszcze potrzeba
      takich zbrodni żeby ci zarozumiali prawnicy przestali wygadywać bzdury o jej
      nieskuteczności?
    • Gość: kbpol Unia Europejska a kara śmierci. IP: *.stat.gov.pl 17.02.04, 14:21
      Mam jedno pytanie do wszystkich, którzy uważają, że za taką zbrodnię należy sie
      jedynie kara śmierci. Jak głosowaliście w referendum unijnym? Przypominam, że w
      Unii Europejskiej nie będzie tego rodzaju kary. I choćby 99% Polaków uważało,
      że karę śmierci należy przywrócić, to po 1 maja g...o będziemy mieli w tej
      sprawie (i nie tylko w tej) do powiedzenia. Jedynie co pozostanie, to
      utrzymywać takich bandytów przez ileś tam lat w więzieniu, a potem dać im
      szansę; może będą chcieli jeszcze raz się tak zabawić?

Gazeta Wyborcza stała na czele euroagitacji!

2267 Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione,
      tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli
      jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed
      niesprawiedliwym napastnikiem.
      Katechizm Kościoła Katolickiego
    • Gość: Welder Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.bmj.net.pl 17.02.04, 14:38
      Odebrać im żywota byśmy się ich w przyszłości nie obawiali. Wiezienie to
      niepotrzebne koszta, a "wściekłe zwierzęta" sie usypia!!!!
    • Gość: załamany ZAMORDOWAĆ MORDERCÓW!!! IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 14:40
    • Gość: theedge SMIERC!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ols.vectranet.pl 17.02.04, 14:56
      Ludzie ruszcie tylki glosujcie na UPR!!!!!!
      • Gość: ala11 Re: IP: 57.67.17.* 17.02.04, 15:04
        Czytaliscia o postawionych im zarzutach, moga dostac od 12 lat do dozywocia.
        Boze jak ja sobie pomysle co oni musieli przezywac, jak sie bac, widziec smierc
        partnera. Takich rzeczy nie zrobi normalny czlowiek, i nie jest godzien nazywac
        sie czlowiekiem. Nie potrafie wyobrazic sobie kary na jaka zasluzyli.
        • Gość: zwykly Re: ala11 IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 22:13
          ty naprawde uwazasz, ze to bylo tak straszne, zeby twierdzic, ze normalny
          czlowiek tego nie robi.
          Jesli jest jak mowisz; to jaki czlowiek to robi?
          pzd
      • Gość: zwykly Re: SMIERC!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 22:09
        Eetam!, ja bym glosowal na PZPR i towarzysza Wladyslawa Gomulke.
        Rzucam haslo "wieslaw" wroc!
    • Gość: Przebaczmy Zadna kara smierci IP: *.crowley.pl 17.02.04, 15:01
      Powinni trafic do milego domku, gdzie mieszkaliby razem z dyzurnymi piewcami
      tolerancji.
      Mogli by robic wszystko, i jedni, i drudzy.
      Piewcy tolerancji mogliby wiec ich "nawracac", a niesympatyczni kolesie,
      ukatrupic wybawcow, gdyby im tylko naszla ochota.
      Chetnie popatrzylbym na takiego "Big Brother'a" w telewizji, saczac herbatke.
    • Gość: Uczciwy Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.bmj.net.pl 17.02.04, 15:02
      Zajebać gnoi!!!
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 22:15
        jaki ty jestes uczciwy, jak piszesz zajebac gnoi.
        wniosek z tego jeden , jestes jakis nieuczciwy
        pzd
    • Gość: szeryf KARA ŚMIERCI!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 15:40
      • Gość: zwykly Re: KARA ŚMIERCI!!! IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 22:19
        ale zes to wzniosle powiedzial KARA SMIERCI. Nic wiecej nie mogles powiedziec,
        czy nie umiesz, czy dopiero sie uczysz pisac a moze sie boisz?
        komu ta kara smierci.
    • Gość: pretor Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 16:27
      nie zgadzam się z tymi którzy mówią że dla tych zwyrodnilaców jedyną karą jest
      kara śmierci, kara śmierci to by było dla nich wyzwolenie, jedynie dożywotnie
      pozbawienie wolności z możliwością ubiegania się o warunkowe przedterminowe
      zwolnienie po 70 latach, bez moiżliwości udzilenia przepuski, w celi z takimi
      samymi zwyrodnialcami, niech zgniją w jednym z pierdli na grużlice, albo na
      inny syf niech benda gwałceni przez współ więzniów itd.
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 22:20
        oj! pretor pretor, nieladnie tak zyczyc wspolbliznim! wstydz sie
    • xaliemorph Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach 17.02.04, 17:12
      Widząc takie przypadki człowieki krew się gotuje że takie wybryki natury chodzą pomiędzy nami. Ewidentnie brak dobrych przykładów, dobrej sytuacji materialnej obywateli (a co za tym idzie profilaktycznej znacznie rozszerzonej opieki zdrowotnej, a z powodu zasobów materialnych mniej uciekałoby się do głupich kradzieży różnie się kończących) no na końcu sprawnego sądownictwa by złodzieje czuli bat nad sobą a nie że se wlecą na 2 lata, poleniuchuja i papa (już nie mówiąc o tym że czasem wybacza im się winy pod wpływem narkotyków/alkoholu).
      Tu rzeczywyiście brakuje kary śmierci ale jeśli nie ona to:
      a) obóz przymusowych robót w jednej z upadłych kopalń przekształconej w obóz pracy (w szybach tylko skazańcy)
      b) pozostawienie na pastwę losu na środku oceanu/pustyni - sami zginą
      c) dożywocie w izolatce, kontakt ściśle ograniczony (np. raz na miesiąc z jakimkolwiek człowiekiem), wyżywienie o chlebie i wodzie

poza konkurencją - nieformalne przypadki śmiertelne jednakże ściśle poparte niepodważalnymi dowodami winy - jednakże to mogłoby się wymknąc spod kontroli i wynaturzyć się (np. faszyzm)
      I tu kolejna kwestia. Jak tacy bandyci wyzwalają w nas tak nieludzkie emocje że zbliżamy się myślami ku ich myślom. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest i zawsze będzie natychmiastowe wymazanie ich wogóle z życia i zapomnienie o nich (oczywiście nie puścić wolno tylko kara śmierci bądź dożywocie w celi izolacyjnej w stanie permamentnego zapomnienia). Jeśli człowiek stwierdza niczym więcej anieżeli kurz w jałowej przestrzeni, prędzej czy póżniej oszaleje i sam się zabije wyręczając nas. Okrutne prawda?
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 19:25
        jednak co ekspert to ekspert. Dziekuje, milo sie pana czyta.
        ja tez sobie mysle ze to drobni zlodzieje, po co tyle krzyku!
    • Gość: P i D Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.pip.us.edu.pl 17.02.04, 17:26
      Znałam Małgosię, razem studiowałyśmy, jestem wstrząśnieta, boję się chodzić po
      ulicy, ci którzy to zrobili to nie są ludzie, powinni umrzeć, muszą umrzeć,
      brakuje mi słów, PRZYWRÓCIC KARĘ ŚMIERCI, PRZYWRÓCIC KARĘ ŚMIERCI, KAŻDEGO Z
      NAS MOŻE TO SPOTKAĆ, TRZEBA ELIMINOWAĆ TAICH LUDZI
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 19:28
        odpieprz....sie od tych niewinnych chlopcow!
        co oni ci zrobili, ze tak na nich skarzyc i jeszcze zabic, calkiem ci sie w
        baniaku porabalo!
    • Gość: lulek Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.tele2.pl 17.02.04, 17:39
      Kara śmierci!
      • Gość: zwykly do nie slusznie oburzonych IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 18:45
        wlasnie wrocilem z piwnicy.
        zaskoczony jestem iloscia postow, a nawet widze ekspertow, zawszec ci to milej
        z ludzmi rozumnymi, a nie tylko wyjacymi z pobudzonych zmyslow; np, zabic
        smierc, kara smierci, jeb..c.
        prosze bardzo, sam ekspert xaliemorph (alez to trzeba uwaznie pisac, az mi sie
        palce poplataly)przyznaje mi racje.
        Klip tez, ale klip to troche inaczej.
        pozdrawiam klip, ale nie przyznawaj mi racji bo cie zlinczuja - placzace,
        usmarkane bezmozgowce.
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 19:29
        tobie na mozg to by i kara smierci nie pomogla frajerze!
    • Gość: agata Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 17.02.04, 18:45
      Gosia i Pawel to byla moja rodzina. Gosia byla moja kuzynka. Nikt nie jest w
      stanie nawet sobie wyobrazic co czuje, a ja nie moge sobie wyobrazic co czuja
      rodzice a moi wujostwo. Zgadzam sie z smiercia za smierc. To jest najwieksze
      nieszczescie jakie mozna sobie wyobrazic to pochowanie wlasnego dziecka.
      Rodzice Gosi i Pawla w tym samym czasie 6 miesiecy temu szukali sali na
      przyjecie slubne, dzisiaj szukaja miejsca na cmentarzu... Nie ma
      sprawiedliwosci na tym swiecie. Pozostaly mi tylko zdjecia i wspomnienia.
      Gosiu i Pawle, niech wam ziemia lekka bedzie.Nie zegnam sie z wami, bo zawsze
      bedziecie w mojej pamieci...
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 18:52
        biedna Agatka!, zauwazyla nawet ,ze nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie.
        dzisiaj dopiero to zauwazylas jak podciagasz nosem.
        takie sa prawidla tego zycia i musisz to przyjac. To jest nowe prawo, zapytaj
        dziecie ekspertow tu wystepujacych.
        • Gość: nie - zwykły Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.gl.digi.pl 17.02.04, 19:22
          nie tylko mi Ciebie żal, ale wstyd że jesteś człowiekiem. Jak umrzesz to będę
          pierwszy który zaśmieje się nad twoim grobem. Idz do tej piwnicy, może ktoś tam
          zaraz przyjdzie, rozwali ci głowę siekierką i będzie o jednego "zwykłego" mniej
          na świecie.
          • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 19:34
            to niech tobie ciebie bedzie zal. To ja sie wstydze, ze jestes takim pseudo -
            czlowiekiem, zeby sie smiac nad moim grobem.
            A co ja ci takiego zrobilem, zebys mi zaraz glowe siekierka rozwalal.
            Tylko dlatego, ze jestes nie - zwykly.
            Idz sie pomodl, albo do konfesjonalu i wyspowiadaj sie ze swoich grzechow, co
            bezgrzeszny jestes?, ciulasie cienki
            • Gość: nie - zwykły Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.gl.digi.pl 18.02.04, 11:08
              pseudo - czlowiekiem jestes Ty - zobacz Twoje wypowiedzi wczesniejsze. Poczekaj
              jak tylko znajda sie chlopcy - zabojcy w pierdlu juz ja o to zadbam aby sie
              nimi odpowiendnio zajeli pewni panowie.....znani, zwykli - tacy jak Ty..... A
              co takiego zrobilo To malzenstwo ze im glowy rozwalili?..za nic...wiec i ty
              mozesz umrzec - za nic....hehehe
              spowiadac sie nie bede bo nie wierze w nic i nikogo, a ciula mam grubszego i
              wiekszego niz Ty...zlamasie
      • Gość: Mikolaj Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.try.wideopenwest.com 18.02.04, 04:19
        Agato, Przemku... lacze sie z wami w cierpinu. Lacze sie w cierpienu z
        rodzicami Gosi i Pawla oraz ich najblizszymi. Jestem w szoku. Gosia nie byl
        moja kuzynka lecz wasza. Wy jestesnie moim kuzynostwem wiem co czujecie ja
        jestem w szoku, nie potrafie przestac o tym myslec. Kara smierci to za malo.
        Jestem bezradny. Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie. Im teraz napewno jest
        juz lepiej tam w oddali. nalezy im sie spokojny wieczny odpoczynek po tym co
        przeszli. Jedyna prawdziwa kara dla tych bydlakow bedzie w dniu sadu
        ostatecznego, tylko dlaczego to tak daleko... Dlaczego oni nie moga cierpic
        teraz tak jak cierpialy ich ofiary.
        dlaczego.. dlaczego... dalczego...
    • Gość: agata Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 17.02.04, 18:47
      gosia
      • Gość: Pepa Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.kosmos.clubnet.pl 17.02.04, 19:17
        Zwykły nie badz taki do przodu, bo ktos uruchomi maszynke do IP, i sam bedziesz
        ofiarą "ostrych ludzi" w swojej piwnicy.
        Wiesz, widac ze jestes zerem, nie wnosisz nic konstruktywnego tylko lakoniczna
        krytyke.
        Mam nadzieje ze wszystko juz napisales i nie bedziesz juz zasmiecal tego forum
        swoimi slabymi komentarzami..
        • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 19:39
          to ty nie badz do przodu, ty Pepa!
          to ty nie wnosisz nic konstruktywnego, razem z chlipiaca gromada, to wy
          jestescie za przeproszeniem zera.
          Nie wk....wiaj mnie bo cie strugne lewarem po chlupoczacym baniaku.
      • Gość: Pepa ZWYKŁY W.Y.P.I.E.R.D.A.L.A.J. ...U !!! IP: *.kosmos.clubnet.pl 17.02.04, 19:33
        Mamy Cie dosyc cyniku.
        Odpierdol sie w koncu.
        • Gość: zwykly Re: ZWYKŁY W.Y.P.I.E.R.D.A.L.A.J. ...U !!! IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 19:43
          nie mow za wszystkich,.
          eksperci z gazetki wyborczej, jednak reasumujac sa mojej stronie.
          i tak dodatkowo; na dowod tego, przeczytaj samo pierwsze slowo artykulu
          "NACPANI" no i co ty na to krzykaczu, kto jest za kim?, co madralo, ze tak mi
          ublizasz?
    • aka10 Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach 17.02.04, 19:13
      Wczoraj dowiedzialam sie,ze Gosia z mezem zagineli.Dzisiaj dowiedzialam sie,ze
      obydwoje nie zyja.Ilez moze byc w czlowieku nienawisci,bestialstwa i przemocy...
      Slowami nie da sie opisac tragedii,ktora teraz przezywaja Ich bliscy,krewni i
      znajomi.Niech Gosia i Pawel spoczywaja w spokoju.

• Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 19:50
        " Ilez moze byc w czlowieku nienawisci, bestialstwa i przemocy.
        i jeszcze tak poetycko "nie wierz swym oczom, szepnal wiatr..."
        ty Aka 10, ty chyba nie masz na mysli profesora Wiatra.
        No wlasnie ekspercie zmierzly powiedz wreszcie ile moze byc w czlowieku......
        wykrztus klamco, co oszukujesz czlowieka prostego kogo masz na mysli?
        powiedz!!!
        • Gość: Pepa ZWYKLY... IP: *.kosmos.clubnet.pl 17.02.04, 19:53
          Nie jestes partnerem do dyskusji.
          Mam nadzieje ze w "przyszłym zyciu" bedziesz malym robaczkiem pelzajacym pod
          kamyczkiem.

Bez pozdrowien
          • Gość: zwykly Re: ZWYKLY... IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 21:12
            a ja odwrotnie uwazam Pepa, ze jestes partnerem do dyskusji tylko masz tak leb
            zapepany od slepej nie nawisci, ze nic nie widzisz
            a ja cie pozdrawiam
    • Gość: MAPET Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.njp.gliwice.pl / *.njp.gliwice.pl 17.02.04, 19:56
      jestem bardzo wtrząsniety tym makbrycznym faktem zamordowania tych mlodych
      ludzi,ale ze swojego doswiadczenia w duzej części ponosi za takie sytuacje
      nasza policja mimo to ze i tak ich schwytali bo nie likwiduja żródel tylko
      skutko przestepczych gangów o ktorych najczęściej bardzo duzo wiedza a nawet
      dobrze znaja . napewno nie było to ich pierwsze właanie bo o to im na poczatku
      chodzoiało jak domyslam sie z przeczytania tego artykulu. Ostatnio sam zostałem
      zastraszany przez tzkich wyrostków ale nasze prawo które jest reprezentowane
      przez szanowna policje poprostu nie bierze pod uwagę że zastraszanie
      najczęsciej jest wypowiadane przez słowa uzywane slangiem bandziorow a te nie
      crozumie policja i uwaza ze nic takiego sie nie dzieje wiec czekam az znajda
      mnie w lesie na drzewie wtedy przyjedzie TVN a panowie beda opowiadali bajeczki
      że nikt ich o wcześniejszych zastraszaniach nie informował . pozdrawiam
      policjantów i nie zycze żeby znaleźli sie kiedys w takiej sytuacji prywatnie
      buźka
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 21:14
        wlasnie bardzo dobrze jak by po ciebie przyszli, o jednego chochola byloby
        mniej.
    • Gość: marcinnowysacz Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 21:41
      chciałbym żeby każdy z tych siedmiu "turbo debili" gnił w więzieniu o suchym
      chlebie!!!! kara śmierci to za mało !!!!
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 21:54
        to sa twoje tylko pobozne zyczenia, zeby tak bylo!!!
        a wiec po co to piszesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka