Gość: abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 19:53 infogliwice.pl/?p=1669 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: komentarz Re: Rada "klepnęła" budżet bez poprawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 19:56 No cóż... albo budżet taki dobry, albo rada nie miała wyjścia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam1 Re: Rada "klepnęła" budżet bez poprawek IP: *.95.94.48.gl.digi.pl 03.02.11, 20:18 Bardzo dobrze, że sesja idzie na żywo i jest rejestrowana. Świadomi obywatele będą wiedzieć kto nie zasługują na bycie radnym a już na pewno na prezydium. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: "klepnęła"? 03.02.11, 20:21 autor notatki nie wie co oznacza i kiedy można użyć zwrotu "klępnąć", bo przy narodzinach ktoś go klepnął zbyt mocno? z pewnością "klepnąć" nie pasuje do sytuacji, w której jedynie 10 z 25 radnych poparło projekt budżetu, ale cóż, po duecie z infogliwice wiele wymagać nie sposób. a przy okazji, czy prezydent i jego dworzanie w radzie pogodzili się już z faktem, że RM działa legalnie, czy głosują sobie tak dla jaj, bezprawnie? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam1 Re: "klepnęła"? IP: *.95.94.48.gl.digi.pl 03.02.11, 21:29 10 radnych za przyjęciem, 0(zero) przeciw projektowi, więc "klępnąć" określa spób prowadzenia sesji przez przewodniczącego bardzo trafny. A że 14(wstrzymujących się) radnych okazało się bezradnych w starciu z problemem tylko ukazuje ich rolę w radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: "klepnęła"? IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.11, 21:41 adam1 napisał(a): > 10 radnych za przyjęciem, 0(zero) przeciw projektowi, więc "klępnąć" określa sp > ób prowadzenia sesji przez przewodniczącego bardzo trafny. Noooo toś sie 'klepnął' adamie1, celowo nie napiszę w co, tak pieprząc;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hqw Re: "klepnęła"? 03.02.11, 21:34 sss9 napisał: > a przy okazji, czy prezydent i jego dworzanie w radzie pogodzili się już z fakt > em, że RM działa legalnie, czy głosują sobie tak dla jaj, bezprawnie? ;D > To zależy, bo na ten przykład przyjęcie projektu budżetu wydaje się działaniem legalnym, bo to przecież projekt prezydencki. Ale niewybranie Frankiewicza na naszego przedstawiciela w Związku Miast Polskich, czy niewybranie Olejnika na przedstawiciela samorządu w KZK GOP, to chyba legalne nie jest. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waga 14 wspanialych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 23:39 poszlo decydowac o losach miasta i nawet nie przeczytalo projektu budzetu!!! Skandal, albo nie przeczytali, albo nie maja pojecia czy budzet jest dobry ,czy zly. Tak czy siak biora za darmo diety i nie nadaja sie na reprezentantow mieszkancow. Poniewaz do poparcia uchwaly wymagana jest bezwzgledna wiekszosc popierajacych uchwale, glosy wstrzymujace, de facto, sa glosami "ZA". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gliwiczanin Rada "klepnęła" kandydatów bez skrępowania IP: *.clubnet.pl 03.02.11, 23:45 Kopałę zgłosił POPIS do funcji w ważnej dla miasta organizacji. Kopała przyznał, że kompletnie się na tym nie zna. I został wybrany. Wiśniewski został zgłoszony do KZK GOP. Stwierdził, że będzie działał by autobusy zahaczały o zajezdnię. Został wybrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Rada "klepnęła" kandydatów bez skrępowania IP: *.clubnet.pl 04.02.11, 00:00 Oglądałem ten teatrzyk i nie wiem czy to się działo naprawdę czy to ja ze względu na fakt dopadniecia mnie przez grypę miałem jakieś zwidy....może mi ktoś powiedzieć o czym mówił ten Wiśniewski? a jak mają te autobusy zahaczać o zajezdnię? przeciez to była dzisiaj totalna kompromitacja, zapewne nie ostatnia, a to dopiero początek kadencji.... Współczuję Prezydentowi w tym KZK GOPie jak ten Wiśniewski będzie wygłąszał takie monologi z ktorych nie wiadomo nic....zamiast wsparcia o ktore apelował będzie miał musiał się tam wstydzić....A najlepszy był argument Wiśniewskiego, że on był już tam kiedyś....rany, dobrze, że jest transmisja na żywo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rada "klepnęła" budżet bez poprawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 04:30 Ci, ktorzy wstrzymali sie od glosu nad budzetem, to zdrajcy. Wtrzymanie sie od glosu, to przyzwolenie na poparcie budzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna Re: Rada "klepnęła" budżet bez poprawek IP: *.uvt.nl 04.02.11, 04:36 Czy Wygoda ma ludzi za idiotow? Kazdy widzi, ze dogadal sie z Frankiewiczem. Czekamy na powrot trawmaju panie Wygoda. Co pan juz zrobil w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś