Dodaj do ulubionych

Znowu coś wyprali

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 21:41
Jak karmi się swoją sforę...
Oto przykład:
przeczytane
"...Strefy płatnego parkowania w Gliwicach? Jeszcze poczekamy, bo dokumentacja przygotowana trzy lata temu przez Zarząd Dróg Miejskich przeterminowała się. "

dokumentavja się przeterminowała - zatem dla budżetu to strata - środki zostały wydane na analizę, na koncepcje, na plany ...wyłonienie operatora. Ale dla uczestników tego procederu to czysty zysk - tych planów mogło w ogóle nie być.
Przeterminowało się /oczywiście samo - taki relatywizm czasowy/ i żaden urzedników włącznie tym najmądrzejszym nie ponosi za to odpowiedzialności...
A może miało się przeterminować a całe to zamieszanie to pralnia kasy - i może odpowiedź na pytanie dlaczego w Gliwicach tak wiele się planuje a tak mało realizuje....Czy wiecie ile razy plany budowy obwodnicy miasta się przeterminowały - a ostatnio nawet zezwolenia na budowę na tą inwestycję szlag trafił.
Tak to pralnia - i nie się co dziwić że bogate Gliwice są takie biedne i zaniedbane...
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc trolu zdecyduj sie na jeden nick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 21:46
      pętasz sie jak smród po gaciach. Idź z berekamerką na wódkę i przestan mendzić w necie.
      • Gość: KOBE Re: trolu zdecyduj sie na jeden nick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 22:35
        Tak to boli - denerwują się owsiki magistrackie

A pieniądze są prane bo jak nazwać taką niegospodarność? Za nasze niemałe pieniądze ktoś zamawia coś z czego nie korzysta - gdyby to był przypadek...
        Taki Park Szwajcaria - wydano kasę za dewastację - każdy może dziś pójść i zobaczyć zniszczone drzewa i błoto w które zostały wrzucone.
        Przypomnę że FRankiewicz zapłacił za projekt całego osiedla na północ od Kozielskiej w tym za projekty branżowe infrastruktury, również zapłacił za przedszkole które jak się okazało nie może być zbudowane bo żaden z urzędników nie sprawdził /??/ kto jest właścicielem działki na którym miało powstać...
        A niedawno - Frankiewicz zapłacił za pogotowie kontenerowe - i co i nic z tego nie wyszło zapłacił drugi raz za wykonane "tradycyjnie", zapłacił również za projekty dotyczące lotniska...i co też się przedawniły...

Czy to nie wygląda na metodę - opłacania utrzymujące go otoczenia za nasze pieniądze??
        Obym się mylił ale tak to wygląda.

Pralnia cały czas działa a
        • Gość: waga Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 23:12
          Gość portalu: KOBE napisał(a):
          > A pieniądze są prane bo jak nazwać taką niegospodarność? Za nasze niemałe pieni
          > ądze ktoś zamawia coś z czego nie korzysta - gdyby to był przypadek...
          > Taki Park Szwajcaria - wydano kasę za dewastację - każdy może dziś pójść i zoba
          > czyć zniszczone drzewa i błoto w które zostały wrzucone.
          > Przypomnę że FRankiewicz zapłacił za projekt całego osiedla na północ od Koziel
          > skiej w tym za projekty branżowe infrastruktury, również zapłacił za przedszkol
          > e które jak się okazało nie może być zbudowane bo żaden z urzędników nie sprawd
          > ził /??/ kto jest właścicielem działki na którym miało powstać...
          > A niedawno - Frankiewicz zapłacił za pogotowie kontenerowe - i co i nic z tego
          > nie wyszło zapłacił drugi raz za wykonane "tradycyjnie", zapłacił również za pr
          > ojekty dotyczące lotniska...i co też się przedawniły...Obowiazkiem Rady Miasta jest uniemozliwianie temu szkodnikowi dewastacji miasta i wyrzucania pieniedzy podatnikow w bloto.
          W obecnej radzie mamy tzw. "wiekszosc opozycyjną", ktora ma kompletnie w nosie, co Frankiewicz wyprawia i ani jej w glowie doprowadzic zarzadzanie miasta do normalnosci.
          W poprzedniej radzie MB samotnie wystepowal przeciw wszystkim szkodliwym i bezsensownym dzialaniom Frankiewicza
          Teraz opozycyjna wiekszosc ani piśnie i jeszcze przyznaje mu dodatki specjalne do wynagrodzenia, więc czas sobie uświadomic, ze ich opozycyjnosc jest 100% FIKCJĄ!!!
        • Gość: waga Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 23:15
          Gość portalu: KOBE napisał(a):
          > A pieniądze są prane bo jak nazwać taką niegospodarność? Za nasze niemałe pieni
          > ądze ktoś zamawia coś z czego nie korzysta - gdyby to był przypadek...
          > Taki Park Szwajcaria - wydano kasę za dewastację - każdy może dziś pójść i zoba
          > czyć zniszczone drzewa i błoto w które zostały wrzucone.
          > Przypomnę że FRankiewicz zapłacił za projekt całego osiedla na północ od Koziel
          > skiej w tym za projekty branżowe infrastruktury, również zapłacił za przedszkol
          > e które jak się okazało nie może być zbudowane bo żaden z urzędników nie sprawd
          > ził /??/ kto jest właścicielem działki na którym miało powstać...
          > A niedawno - Frankiewicz zapłacił za pogotowie kontenerowe - i co i nic z tego
          > nie wyszło zapłacił drugi raz za wykonane "tradycyjnie", zapłacił również za pr
          > ojekty dotyczące lotniska...i co też się przedawniły..

To jest tylko kropla w morzu tego typu dokonań Frankiewicza.
          Obowiazkiem RM jest uniemozliwianie temu szkodnikowi dewastacji miasta i wyrzucania pieniedzy podatnikow w bloto.
          W obecnej radzie mamy tzw. "wiekszosc opozycyjną", ktora ma kompletnie w nosie, co Frankiewicz wyprawia i ani jej w glowie doprowadzic zarzadzanie miasta do normalnosci.
          W poprzedniej radzie MB samotnie wystepowal przeciw wszystkim szkodliwym i bezsensownym dzialaniom Frankiewicza
          Teraz opozycyjna wiekszosc ani piśnie i jeszcze przyznaje mu dodatki specjalne do wynagrodzenia, więc czas sobie uświadomic, ze ich opozycyjnosc jest 100% FIKCJĄ!!!
          • Gość: ja Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: 91.196.15.* 12.03.11, 18:14
            KOBE jaką sekte reprezentujesz - chyba ci wyprali mózg
            • Gość: KOBE Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 21:23
              Myślę że zupełnie inną jak "ja" - taką która umie przedstawiać swoje racje - można się nimi nie zgadzać ale to opluwanie i wyśmiewanie jest takie niskie, takie dno na które takich "ja" tylko stać.
              Więc Panie NIC niech w końcu napisze Pan COŚ a nie szczeka jak frankistowska bojówka - NO PASARAN!
              Może w końcu jakieś argumenty jakaś wiedza...
              Jestem pewien za NIKIM NIC nie ma...
              • Gość: ja Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: *.net.brewet.pl 12.03.11, 22:44
                Argument - każda złotówka wydana przez administrację publiczną jest pięć razy sprawdzana i każdy przekręt jest jak nie zaraz to po jakimś czasie wykryty więc pisanie o praniu pieniędzy jest śmieszne i nie świadczy o wiedzy autora na temat wydatków publicznych.
              • Gość: ja Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: *.net.brewet.pl 12.03.11, 22:44
                Argument - każda złotówka wydana przez administrację publiczną jest pięć razy sprawdzana i każdy przekręt jest jak nie zaraz to po jakimś czasie wykryty więc pisanie o praniu pieniędzy jest śmieszne i nie świadczy o wiedzy autora na temat wydatków publicznych.
                • hqw Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta 13.03.11, 09:22
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> Argument - każda złotówka wydana przez administrację publiczną jest pięć razy
                  > sprawdzana i każdy przekręt jest jak nie zaraz to po jakimś czasie wykryty więc
                  > pisanie o praniu pieniędzy jest śmieszne i nie świadczy o wiedzy autora na tem
                  > at wydatków publicznych.

Mnie tam jakoś nie śmieszy wydawanie ogromnych pieniędzy na kolejne wersje projektów, opracowań, ocen, operatów i ekspertyz związanych z inwestycjami, które potem nie są realizowane, albo ich realizacja jest mówiąc łagodnie pozorna.
                  Na stronach urzędu można znaleźć, że na obwodnicę południowo-zachodnią opracowano już 5 wersji projektowych, na które wydano ponad 8 mln. zł. Jak wygląda jej realizacja to każdy widzi.
                  • Gość: sgh Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: 188.123.195.* 13.03.11, 11:38
                    dlaczego takich madrych,logicznie i uczciwie myslacych jak KOBE nie ma wsrod naszych radnych?Mnie tez boli trwonienie naszych_podatnikow pieniedzy?
                  • Gość: KOBE Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 11:54
                    Zadałem sobie - kiedyś trochę trudu i policzyłem ile to projektów, ekspertyz poszło do błota - stąd też moje wnioski.
                    A jak mam rozumieć bogactwo sprawujących władzę - przecież Frankiewicz jak dostał się na prezydenturę to chodził w częstochowskich butach i białych skarpetkach - i ten garnitur...
                    A dziś panisko wielkie i fortuna nie mała.
                    Zapytam czy nie widzicie różnicy w przyrostach bogactwa panujących i im schlebiających z bogactwem miasta??
                    Nie stać go już nawet na tramwaje...a inne miasta stać. Na spotkaniu Związku Miast Polskich przedstawiciele wielu miast wyrazili zdziwienie i niezrozumienie zachowaniami Frankiewicza - nawet nie ukrywali drwiących uśmiechów - a prezydenci miast śląskich wyrażali wręcz zakłopotania co dalej...?

Miasto dramatycznie się wyludnia - czy oby tak wysoka dynamika ucieczki z miasta młodych ludzi /5 miejsce w Polsce/ wzięło się znikąd?? Po prostu przypadek czy jak manipuluje bojówka Poster za Niedorzecznikiem "...tak jest w większości miast w Polsce..."

Tak to prawda,... ale zjawisko to w Gliwicach ma jedną z największych sił - jesteśmy liderem w uciecze mieszkańców - szczególnie młodych i dobrze wykształconych.
                    Wg GUS uciekło już z tego raju 226-187=39 tysięcy mieszkańców. Sukces prawda...ale ojciec tego sukcesu jest dumny ze swoich dokonań.

... zaraz opluje mnie jakiś Poster czy inna rybka Karasia że skąd to wiem, że jestem idiotą - żebym się zamknął bo tylko denerwuję ludzi - w ogóle na szafot z gnojem i już!!

• Gość: ja Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: 91.196.15.* 13.03.11, 13:49
                      1 wszystkie wydatki zatwierdza RM
                      2 po tylu latach sprawowania prezydentury nic dziwnego że się lepiej ubiera (znam prezesów spółek miejskich zarabiających prawie dwa razy więcej)
                      3 może się założymy że z Katowic , Zabrza wyjechało więcej ludzi niż z Gliwic ?
                      4tylko na tym forum znajdziesz przeciwników likwidacji tramwajów
                      Ani raz nie obraziłem.
                      • Gość: KOBE Re: Po co gliwiczanie utrzymuja Rade Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 15:18
                        Spółek - prywatnych?? To przecież własne więc wynagrodzenia ustala Zarząd???
                        Nasze to spółki miejski a ludzie którzy tam przyszli służą społeczeństwu a nie trzepią kasę...
                        O demografii - Katowice spełniają ten warunek - to najbardziej wyludniające się miasto w Polsce - ale pisałem że Gliwice są na 5 pozycji najbardziej wyludniających się miast.

Zanim Pan osądzi...proszę przeczytać artykuł na stronie Referendystów poparty faktografią - zachęcam...
                        Jesteśmy na dnie - ostatnie rankingi atrakcyjności miast polskich potwierdzają to co pisałem ale również nich Pan popatrzy gdzie jest Glivia?? gdzie Nowe Centrum? Focus Mall, Centralna Europa , Podium....pisać dalej?
                        A może napisze Pan ile mieszkań socjalnych oddano w Gliwicach przez 18 lat Frankiewicza??
                        Ile lat buduje Obwodnicę - ile poszło na projekty i uzgodnienia - z których większość straciła ważność - zaręczam Pana że więcej poszło na te projekty niż wydatek własny miasta na działania rzeczowe /ok. 700mb - ok. 6m szerokości - ok 10mln/
                        I jak tu nie mieć podejrzeń???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka