Dodaj do ulubionych

Do Ballesta

IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 14:39
Ballest - Czym Ty nas jeszcze zaskoczysz?????????????????????
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Do Ballesta 21.05.04, 20:36
      Gość portalu: bolo napisał(a):

> Ballest - Czym Ty nas jeszcze zaskoczysz?????????????????????

Nie wiem, bo nie znom wszystkich polskich mitow, jak mnie sie Sochocka w szkole
      pytala, a Ballest, gdzie sluzou Twoj ojciec, to uech i uodpedziou w AK, to uona
      na to, nie wierze Twoj ojciec w Armii Krajowej, niemozlwe, jou ji na to
      Jaki Armii Krajowej w Africa Korps.
      Moze majom pora legend o Afryce, bo ojciec mi pedziou, ze pod Tobrukiem
      tysz "daruj pan zycie " wolali, ale jakos Tobruku sie wstydzom!

I cichutko siedzom potomkowie turystow Sikorskiego!
      • fogg Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:05
        Ballest,
        Szkoda, że nie chodziłeś ze mną do szkoły - za taki "dowcip" z chęcią bym Ci skuł mordę.
        Jednak dochodzę do wniosku, że przemoc wobec takich typków jak Ty tylko by pogorszyła ów chorobliwy stan. Jesteś żałosny.
        • Gość: Ramon Re: Do Ballesta IP: *.proxy.aol.com 21.05.04, 22:11
          Fogg
          u nous we szkole jusz bys jeno zato dostpu szmary ze goudac ejs nie poradziou.
          Naucziciele wous za wasza polszczyzna chwoloua, a od nos zejs zato po lebie
          oberwou.
          Tera jusz wia czamu ty nos tak nienawidzisz;-)
          m.s.m
          Ramon
          • fogg Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:15
            Ramon,
            Ja ani do Ciebie, ani do Was w ogóle wcale nic nie mam, tylko denerwuje mnie takie p...dolenie trzy po trzy, zupełnie bez sensu. Uprawiacie na tym forum do społki z Ballestem jakąś żałosną partyzantkę. Opluwacie Polaków, kierując się stereotypami. Nie macie w ogóle szacunku do nikogo, kto choć w najmniejszym stopniu czuje lub rozumie inaczej niż Wy.
            Przyznaj sam, że to może być denerwujące.
            • Gość: pepe Re: Do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 22:19
              ballest robi to tylko po to aby sobie kleske ojca wytlumaczyc.
              Jak slyszeli polska mowe to spieprzali gdzie pieprz rosnie ..to i legendy
              tworza teraz .
              • fogg Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:23
                Wydaje mi się, że nie do końca było tak jak piszesz - w końcu niemiecka armia była bitna, ale jakiś cel w takim pisarstwie na pewno ma. Myślę, że jest to próba wytłumaczenia tatusia, który na ochotnika wstąpił do armii i bronił Grossdeutsches Reich, a tu ta Grossdeutsches nagle się posypała i już nie była ani Gross, ani Reich, jedynie Deutsch.
                Myślę, że to co ten facet prezentuje, to jest pewnien rodzaj niemieckiego nacjonalizmu, który znów budzi się do życia.
              • ballest Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:26
                Gość portalu: pepe napisał(a):

> ballest robi to tylko po to aby sobie kleske ojca wytlumaczyc.
                > Jak slyszeli polska mowe to spieprzali gdzie pieprz rosnie ..
                i wolali"daruj pan zycie, wszystko zrobie, ale daruj pan zycie"
                tak spierd.... :-) co jeszcze mowili, tego nie napisze, bo sie jeszcze wiecej
                obrazicie.
                Wiem, ze Was to boli, ale PRAWDZIWYMI BOHATERASMi, spod MONTE CASSINO, byli
                Niemcy , czytaj I Dywizja Spadochronowa, zreszta zbiegiem czasu i polska
                historia nam racje da.
                • fogg Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:30
                  A powiedz mi kogo albo czego ta niemiecka armia we Włoszech broniła tak zawzięcie? Ojczyzny? Heimatu? Nie wiedziałem, że Włochy są ojczyzną Niemców. A może po prostu broniła hitlerowskiej Trzeciej Rzeszy ?
                  • ballest Tematem jest Monte Cassino ! 21.05.04, 22:54
                    fogg napisał:

> A powiedz mi kogo albo czego ta niemiecka armia we Włoszech broniła tak
                    zawzięc
                    > ie? Ojczyzny? Heimatu? Nie wiedziałem, że Włochy są ojczyzną Niemców. A może
                    po
                    > prostu broniła hitlerowskiej Trzeciej Rzeszy ?

Dlaczego i co ? - sa w tej dyskusji podrzedne, bo bym takze zapytac mogl, co
                    robila tam Armia Andersa (wiem, ze napiszesz - zwiedzala) albo co robia Polacy
                    w Iraku, albo Amerykanie itd, itd?

>
                    • fogg Re: Tematem jest Monte Cassino ! 21.05.04, 22:56
                      To bardzo ważne pytania !!!
                      Armia polska w 1944 roku walczyła z Niemcami jako agresorem.
                      Armia niemiecka w 1944 roku broniła Grossdeutsches Reich.

Broniła też tego ??? Zobacz dokładnie fotkę poniżej:
                      www.timmer.org/Distance%20Learning/Images/17B_L14/Bergen_Belsen2.jpg
                      • Gość: pepe Re: Tematem jest Monte Cassino ! IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 23:03
                        armia Polska na wszystkich frontach uwalniala "dobrych" Niemcow od jarzma
                        faszyzmu. Jako antyfaszysta powinnienes to docenic.
                        ale tylko jako antyfaszysta ;_))))
    • fogg proponuję nowy wątek 21.05.04, 23:05
      Proponuję nowy wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=12842645

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka