Gość: bolo IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 14:39 Ballest - Czym Ty nas jeszcze zaskoczysz????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Do Ballesta 21.05.04, 20:36 Gość portalu: bolo napisał(a): > Ballest - Czym Ty nas jeszcze zaskoczysz????????????????????? Nie wiem, bo nie znom wszystkich polskich mitow, jak mnie sie Sochocka w szkole pytala, a Ballest, gdzie sluzou Twoj ojciec, to uech i uodpedziou w AK, to uona na to, nie wierze Twoj ojciec w Armii Krajowej, niemozlwe, jou ji na to Jaki Armii Krajowej w Africa Korps. Moze majom pora legend o Afryce, bo ojciec mi pedziou, ze pod Tobrukiem tysz "daruj pan zycie " wolali, ale jakos Tobruku sie wstydzom! I cichutko siedzom potomkowie turystow Sikorskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
fogg Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:05 Ballest, Szkoda, że nie chodziłeś ze mną do szkoły - za taki "dowcip" z chęcią bym Ci skuł mordę. Jednak dochodzę do wniosku, że przemoc wobec takich typków jak Ty tylko by pogorszyła ów chorobliwy stan. Jesteś żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Do Ballesta IP: *.proxy.aol.com 21.05.04, 22:11 Fogg u nous we szkole jusz bys jeno zato dostpu szmary ze goudac ejs nie poradziou. Naucziciele wous za wasza polszczyzna chwoloua, a od nos zejs zato po lebie oberwou. Tera jusz wia czamu ty nos tak nienawidzisz;-) m.s.m Ramon Odpowiedz Link Zgłoś
fogg Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:15 Ramon, Ja ani do Ciebie, ani do Was w ogóle wcale nic nie mam, tylko denerwuje mnie takie p...dolenie trzy po trzy, zupełnie bez sensu. Uprawiacie na tym forum do społki z Ballestem jakąś żałosną partyzantkę. Opluwacie Polaków, kierując się stereotypami. Nie macie w ogóle szacunku do nikogo, kto choć w najmniejszym stopniu czuje lub rozumie inaczej niż Wy. Przyznaj sam, że to może być denerwujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 22:19 ballest robi to tylko po to aby sobie kleske ojca wytlumaczyc. Jak slyszeli polska mowe to spieprzali gdzie pieprz rosnie ..to i legendy tworza teraz . Odpowiedz Link Zgłoś
fogg Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:23 Wydaje mi się, że nie do końca było tak jak piszesz - w końcu niemiecka armia była bitna, ale jakiś cel w takim pisarstwie na pewno ma. Myślę, że jest to próba wytłumaczenia tatusia, który na ochotnika wstąpił do armii i bronił Grossdeutsches Reich, a tu ta Grossdeutsches nagle się posypała i już nie była ani Gross, ani Reich, jedynie Deutsch. Myślę, że to co ten facet prezentuje, to jest pewnien rodzaj niemieckiego nacjonalizmu, który znów budzi się do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:26 Gość portalu: pepe napisał(a): > ballest robi to tylko po to aby sobie kleske ojca wytlumaczyc. > Jak slyszeli polska mowe to spieprzali gdzie pieprz rosnie .. i wolali"daruj pan zycie, wszystko zrobie, ale daruj pan zycie" tak spierd.... :-) co jeszcze mowili, tego nie napisze, bo sie jeszcze wiecej obrazicie. Wiem, ze Was to boli, ale PRAWDZIWYMI BOHATERASMi, spod MONTE CASSINO, byli Niemcy , czytaj I Dywizja Spadochronowa, zreszta zbiegiem czasu i polska historia nam racje da. Odpowiedz Link Zgłoś
fogg Re: Do Ballesta 21.05.04, 22:30 A powiedz mi kogo albo czego ta niemiecka armia we Włoszech broniła tak zawzięcie? Ojczyzny? Heimatu? Nie wiedziałem, że Włochy są ojczyzną Niemców. A może po prostu broniła hitlerowskiej Trzeciej Rzeszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Tematem jest Monte Cassino ! 21.05.04, 22:54 fogg napisał: > A powiedz mi kogo albo czego ta niemiecka armia we Włoszech broniła tak zawzięc > ie? Ojczyzny? Heimatu? Nie wiedziałem, że Włochy są ojczyzną Niemców. A może po > prostu broniła hitlerowskiej Trzeciej Rzeszy ? Dlaczego i co ? - sa w tej dyskusji podrzedne, bo bym takze zapytac mogl, co robila tam Armia Andersa (wiem, ze napiszesz - zwiedzala) albo co robia Polacy w Iraku, albo Amerykanie itd, itd? > Odpowiedz Link Zgłoś
fogg Re: Tematem jest Monte Cassino ! 21.05.04, 22:56 To bardzo ważne pytania !!! Armia polska w 1944 roku walczyła z Niemcami jako agresorem. Armia niemiecka w 1944 roku broniła Grossdeutsches Reich. Broniła też tego ??? Zobacz dokładnie fotkę poniżej: www.timmer.org/Distance%20Learning/Images/17B_L14/Bergen_Belsen2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Tematem jest Monte Cassino ! IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 23:03 armia Polska na wszystkich frontach uwalniala "dobrych" Niemcow od jarzma faszyzmu. Jako antyfaszysta powinnienes to docenic. ale tylko jako antyfaszysta ;_)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fogg proponuję nowy wątek 21.05.04, 23:05 Proponuję nowy wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=12842645 Odpowiedz Link Zgłoś