Dodaj do ulubionych

Hanysek, mesco, sutannik w Trojcy Jedyny!

10.04.02, 09:32
Szanowni forumowicze,
czy moze mi ktos pomoc w rozwiazaniu zagadki, dlaczego jedna i ta sama osoba
uzywajaca (dla zatarcia sladow) roznych providerow i rozne nicki, zasypuje od
miesiecy rozne fora Gazety urnymi postami. Jaki to ma sens, ustawiczne
wcielanie sie w rozne postacie, slaskiego intelektualisty Hanyska, polskiego
przyglupa mesco, debilowatgo antyklerykala sutannika, slaskiego prymitywa
Dzikiego, naiwnej dziewicy Emmy, Magdy miglanca, hahora i wielu innych nickow.
Jaki sens ma wielomiesieczny nawal pracy i zainwestowanego czasu by forum
Gazety zasypywac setkami postow, ktorych jedyna trescia i jedynym sensem jest
wywyzszanie sie, prowokowanie, podjudzanie, ponizanie, wyszydzanie, lzenie,
obrazanie innych. Dla mnie osobiscie tego rodzaju postawa jest klasycznym
symptomem schizofrenii paranoicznej, jakby zywcem wzietej z podrecznika
psychiatrii klasycznej prof, Bilikiewicza. Nie wiem jak Wy, szanowni
forumowicze, ale ja opuszczam to forum, nie majac ochoty marnowac zyciowa
energie na jalowe dyskusje.

PS. Pozwol Hanysku, ze zacytuje (Twoje ulubione zajecie) sentencje uslyszana i
zapamietana przezemnie na wykladzie z medycyny sadowej na Uniwersytecie w
Göttingen.
"kazda zbrodnia doskonala przestaje byc zbrodnia doskonala, od momentu kiedy
sprawca uznal, ze takowa popelnil"
Zycze dalszej radosnej tworczosci,
Obserwuj wątek
    • meg_s Re: Hanysek, mesco, sutannik w Trojcy Jedyny! 10.04.02, 10:04
      zygmunt43 napisał(a):

> Jaki to ma sens, ustawiczne wcielanie sie w rozne postacie, slaskiego
      > intelektualisty Hanyska, polskiego przyglupa mesco, debilowatgo antyklerykala
      > sutannika, slaskiego prymitywa Dzikiego, naiwnej dziewicy Emmy, Magdy miglanca,
      > hahora i wielu innych nickow.

błąd - Hahor i Emma to bardzo konkretne osoby
      Dzikiego nie rozszyfrowaliśmy - ale on ma jednak trochę inny styl

> Jaki sens ma wielomiesieczny nawal pracy i zainwestowanego czasu by forum
      > Gazety zasypywac setkami postow, ktorych jedyna trescia i jedynym sensem jest
      > wywyzszanie sie, prowokowanie, podjudzanie, ponizanie, wyszydzanie, lzenie,
      > obrazanie innych. Dla mnie osobiscie tego rodzaju postawa jest klasycznym
      > symptomem schizofrenii paranoicznej, jakby zywcem wzietej z podrecznika
      > psychiatrii klasycznej prof, Bilikiewicza.

No i sam sobie odpowiedziałeś - nie znam w/w podręcznika, ale diagnoza raczej
      trafna

> Nie wiem jak Wy, szanowni forumowicze, ale ja opuszczam to forum, nie majac
      > ochoty marnowac zyciowa energie na jalowe dyskusje.

no więc nie dyskutuj jałowo - jak się rozejrzysz znajdziesz parę ciekawych tematów
      i zapamiętaj (to z kabaretu, ale i w życiu się przydaje): "Chamstwu w życiu,
      należy się przeciwstawiać siłą i godnością osobistą" - i IGNORUJ

• Gość: Hanysek Hanysek=mesco=Emma - oooooch!!! IP: *.hannover.is 10.04.02, 11:43
        Witam cie zigus! (konsekwentnie mala litera)
        Cieszy mnie twoje bezustanne zainteresowanie moja osoba, bo jak powiedzial
        niegdys Oskar Wilde: "Jest zle, kiedy wszyscy o tobie mowia, jest jeszcze
        gorzej, kiedy nie robi tego nikt...", ale chcialbym zauwazyc, iz Emma bylaby
        niepocieszona, gdyby dowiedziala sie, iz zmieniles jednym postem jej plec,
        mesco bylby zdziwiony, ze mozna go pomylic z Hanyskiem, Dziki - wybacz ale nie
        wiem kto zacz... Wszystkich wymienionych przez ciebie zigus osob nie bylem w
        stanie zapamietac - moze i jestem chory na schizofrenie, byc moze jest ona
        daleko posunieta - ale az taaaaak daleko chyba nie...
        Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow w dedukcji intelekualno-psychologicznej
        • Gość: mesco Re: Hanysek=mesco=Emma - oooooch!!! IP: *.ub.uni-leipzig.de 10.04.02, 13:00
          zdziwiony?
          Jestem oburzony ze ten kutas porównuje mnie ze slonzackom holota

Gość portalu: Hanysek napisał(a):

> Witam cie zigus! (konsekwentnie mala litera)
          > Cieszy mnie twoje bezustanne zainteresowanie moja osoba, bo jak powiedzial
          > niegdys Oskar Wilde: "Jest zle, kiedy wszyscy o tobie mowia, jest jeszcze
          > gorzej, kiedy nie robi tego nikt...", ale chcialbym zauwazyc, iz Emma bylaby
          > niepocieszona, gdyby dowiedziala sie, iz zmieniles jednym postem jej plec,
          > mesco bylby zdziwiony, ze mozna go pomylic z Hanyskiem, Dziki - wybacz ale nie
          > wiem kto zacz... Wszystkich wymienionych przez ciebie zigus osob nie bylem w
          > stanie zapamietac - moze i jestem chory na schizofrenie, byc moze jest ona
          > daleko posunieta - ale az taaaaak daleko chyba nie...
          > Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow w dedukcji intelekualno-psychologicznej

• Gość: Ballest Re: Do Zygi IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 10.04.02, 13:01
          Zyga!!! Meg ma racje, po co czytasz od mesco i Hanyska posty, ja oczywiscie tez
          uwazam, ze to jedna i ta sama osoba, maja ze soba cos wspolnego, nie pisza
          nigdy na temat, retorycznie sa obydwoje bardzo dobrzy, ale wiesz , ze dobra
          retoryka jest tarcza niewiedzy no i obydwoje sa pedalami (tego im ale za zle
          nie mam)
          No wiec, wracaj no i przepros Emme i Hachora za Porownanie.
          • zygmunt43 Re: Do Hahora i Emmy! 10.04.02, 13:16
            Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Zyga!!!
            > No wiec, wracaj no i przepros Emme i Hachora za Porownanie.

Errare humanum est.

Przepraszam Was i jednoczesnie skladam serdeczne dzieki meg i Ballestowi za dobre
            rady.
          • zygmunt43 Re: Do Ballesta (i do Pierona) 10.04.02, 13:58
            Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Zyga!!! Meg ma racje, po co czytasz od mesco i Hanyska posty

Szkoda czasu i atlasu na tego rodzaju posty, definitywnie opuszczam to forum.
            A szkoda, musze powiedziec, ze fajnie mi sie z Wami dyskutowalo.
            Jak przypadkiem bedziecie kiedys w Recklinhausen na Beuthener Treffen, to sie
            moze spotkamy. Pyrsk Wom fajne karlusy

• Gość: Harald Na hanyska i mesco najlepszy jest "!" IP: 144.145.77.* 10.04.02, 15:48
              dlaczego:
              -! jest w hamstwie niedoscigniony
              - czasami nawat argumetuje
              - jest od czasu do czasu "dowcipny" i pomyslowy
              - mesca juz skutecznie "zwalczal" na innych forach (mesco, ku memu zdziwieniu
              szybko pasowal)
              - nie przepada za homoseksualistami
              Stawia sie tylko zasadnicze pytanie: co jest gorsze,"!" czy ci inni dwaj
              panowie razem wzieci.
              Najlepszym wyjsciem bylo by aby ci panowie nawzajem zajeli sie soba.
              Proponuje adminowi zamiast wymazywc posty, zrobic forum pod
              tytulem "Nienawisc" i tam posty tych panow kierowac. W tym zoo mogli by sie tu
              wyzej omawiani osobnicy cwiartowac i w hamstwie licytowac. Prawdopodobnie
              szybko zrobiloby sie na forum Gliwice o wiele przyjemniej i spokojniej.

Niewiem czy to prawda, ze provider "!" zostal zablokowany, jezeli tak to czemu
              nikt providera mesca nie zabanowal(jak pisuje z uczelni w Lipsku, nie powinno
              byc z tym problemu).
              Uwazam, ze to jest zdecydowana niekonsekwencja redakcji gazety, ktora daje tym
              osoba znow nowe tematy i pole do popisu.
              Czy redakcja ma na ten temat cos do powiedzenia, na wczesniejsze propzycje tez
              nikt ze strony redakcji nie reagowal.
              Chyba jest to w interesie redakcji, zeby te fora mialy jakas kulturalna forme
              a nie byly zapchane fekalnymi wypowiedziami kilku wariatow.

• choze Re: Hanysek, mesco, sutannik w Trojcy Jedyny! 10.04.02, 15:02
      Dziękuję uprzejmie za tzw otwarcie oczu. Jestem dość nowy - ale Dziki - ten
      nick sie juz nie pojawial - jak wypisalem: "Agentura Trybuny" a zapewniam, że
      ten nick pojawiał się ni tylko na Gliwickim forum.
      No i co powiesz: "P.... Konfidencie"? (cytat filmu)
      Może mu płacą za robienie bałaganu na takim czy innym forum?
      Ciekwai mnie to?

Pozdrawiam wszystkich o jednej JAŹNI
      Choze
      • sikornik3 Re: Hanysek, mesco, sutannik w Trojcy Jedyny! 11.04.02, 09:36
        Dawno tu nie zagladalem i co ja tu widze!
        Zakonczyly sie walki narodowo-wyzwolencze i zaczely sie wasnie plemienne?
        A co do meritum sprawy, to tez uwazam, ze mesco-hanysek, to jedna i ta sama
        osoba. Jakis slaski klugszajser, ktory poprzez postac mesca probuje
        zdyskredytowac Polakow i podjudzic Slazakow do jeszcze wiekszej nienawisci w
        stosunku do Polakow, z drugiej strony w swej bezgranicznej proznosci, w osobie
        Hanyska, probuje siebie zarekomendowac jako najwybitniejszego Slazaka
        wszechczasow.
        Czy jest to objaw choroby psychicznej czy tylko zwykle wyrachowanie? Trudno mi
        to osadzic. W kazdym razie, zamiary takie sa z gory skazane na niepowodzenie,
        poniewaz zadufani w sobie aroganci, zazwyczaj przeginaja pale, (jak w tym
        przypadku).

PS: Pozdrawiam Cie Ballest, widze, ze sie poprawiles. Oby tak dalej!
        • Gość: Hanysek Giganci psychoanalizy IP: *.hannover.is 11.04.02, 11:05
          Szanowny sikornik3!
          Nie wiem, czy powinno mnie to cieszyc, iz dolaczyles do szanownego grona
          samozwanczych gigantow psychoanalizy, ktorzy po jakze doglebnych badaniach,
          wspolnymi silami ich polaczonych szeregowo intelektow, doszli do wniosku, iz
          Hanysek (dla ulatwienia - to ja) i mesco (dla ulatwienia - to nie ja...) to jedna
          i ta sama osoba. Co do jednego masz racje - Hanysek jest prozny (ktoz z nas nie
          jest???), ale z pewnoscia nie w opisanym przez Ciebie stopniu graniczacym ze
          samouwielbieniem... Mozesz mi wierzyc (choc obawiam sie, iz tego nie zrobisz), ze
          nawet Hanysek zdolny jest do samoironii i samorefleksji, i to byc moze w stopniu,
          ktorego niektorzy Wspoldyskutanci dotychczas nie osiagneli... Pozdrawiam
          serdecznie

ikornik3 napisał(a):

> Dawno tu nie zagladalem i co ja tu widze!
          > Zakonczyly sie walki narodowo-wyzwolencze i zaczely sie wasnie plemienne?
          > A co do meritum sprawy, to tez uwazam, ze mesco-hanysek, to jedna i ta sama
          > osoba. Jakis slaski klugszajser, ktory poprzez postac mesca probuje
          > zdyskredytowac Polakow i podjudzic Slazakow do jeszcze wiekszej nienawisci w
          > stosunku do Polakow, z drugiej strony w swej bezgranicznej proznosci, w osobie
          > Hanyska, probuje siebie zarekomendowac jako najwybitniejszego Slazaka
          > wszechczasow.
          > Czy jest to objaw choroby psychicznej czy tylko zwykle wyrachowanie? Trudno mi
          > to osadzic. W kazdym razie, zamiary takie sa z gory skazane na niepowodzenie,
          > poniewaz zadufani w sobie aroganci, zazwyczaj przeginaja pale, (jak w tym
          > przypadku).
          >
          > PS: Pozdrawiam Cie Ballest, widze, ze sie poprawiles. Oby tak dalej!

• Gość: Stein Re: Giganci psychoanalizy IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.02, 11:44
            I to byly wypowiedzi pary psychopatow.

PS

A ta wzajemna erudykcja.

Hi, hi !
            • sikornik3 Re: Giganci psychoanalizy 11.04.02, 12:00
              Gość portalu: Stein napisał(a):

> I to byly wypowiedzi pary psychopatow.
              >
              > PS
              >
              > A ta wzajemna erudykcja.
              >
              I co Ballest, ulzylo Ci.
              Zwei Fliegen mit einer Klatsche. Du bist ein armseliger Trottel.
              > Hi, hi !

• Gość: Stein Re: Giganci psychoanalizy IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.02, 12:03
                Ballest ?

Hi, hi, hi !
                • sikornik3 Re: Giganci psychoanalizy 11.04.02, 12:52

> Ballest ?
                  >
                  > Hi, hi, hi !

No to inny gizd. Wsio rawno, adna sabaka.
                  • Gość: Gizd Re: Giganci psychoanalizy IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.02, 14:05
                    Hoppele dej se pokoj. Szajsnous sie we wszyskich Twoich wpisach.
          • sikornik3 Re: Giganci psychoanalizy 11.04.02, 11:53
            Drogi Hanysku,
            jak widzisz, praktykuje zwracanie sie do moich respondentow, niezaleznie od
            mojej opinii, z duzej litery,(noblesse oblige). To pierwsza roznica miedzy nami.
            Z drugiej trony musze sie przyznac, ze sledze forum katowicko-gliwickie od
            dluzszego czasu, o wiele dluzej, niz od momentu kiedy sprowokowany postem
            Ballesta, wpadlem siarczyscie na to forum! I podejrzenie, ze mesco i Hanysek to
            ta sama osoba kielkowalo we mnie juz od dlizszego czasu. Tak jak grafolog na
            podstawie najdrobniejszych wywijasow i zakretasow rozpozna ta sama reke, tak i
            ja w drobnych niuansach stylistycznych rozpoznalem ten sam tok i styl myslenia!
            Pozwol, ze w twoim stylu zacytuje J.W. Goethego:
            "Du bist die Kraft, die das Gute will
            und das Böse schafft" (Faust)
            Ale jesli mam byc calkiem szczery, jezeli ta zabawa sprawia Ci przyjemnosc, to
            nie mam najmniejszego zamiaru Ci jej zabraniac, (jeder soll nach seiner Fasson
            glücklich werden). Ale zaklinam Cie drogi Hanysku, nie uwazaj, ze wszyscy na
            tym forum sa slepi, glusi i durni! Tego rodzaju postawa czuje sie sprowokowany,
            a moj post jest niczym innym jak odpowiedzia na to wyzwanie.
            Pozdrawiam Cie rowniez serdecznie.
            • Gość: Stein Re: Giganci psychoanalizy IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.02, 12:01
              siarczyscie ?

Hi, hi !
              • sikornik3 Re: Giganci psychoanalizy 11.04.02, 12:50

> siarczyscie ?

Mialo byc rozsierdzony. I co to zmienia?
                A jesli chodzi o erudycje, to w mlodosci trzeba sie bylo uczyc cymbale, to nie
                mialbys teraz kompleksow i nie musialbys wymyslac historyjek o sekretarce
                Bettinie!

• Gość: Ballest Re: Giganci psychoanalizy IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 11.04.02, 12:56
                Hi Sikornik, Ty mnie mozesz o wszystko podejrzewac ale nie o takie rzeczy,
                dziekuje za to ladne okreslenie.
                Dalej uwazam, ze Hanysek, Sikornik, mesco , to ta sama osoba.
                Retorycznie jestescie bardzo dobrzy, ale retoryka jak juz napisalem, jest
                tarcza niewiedzy.
                ;-)))

• Gość: Hanysek Re: Giganci psychoanalizy IP: *.hannover.is 11.04.02, 13:47
                  Oj ballescik, ballescik!
                  Hanysek to nie mesco, mesco to nie Hanysek - jesli to dla was niemozliwe to
                  pragne przypomniec (nie tobie ballescik, bo slyszysz to z pewnoscia po raz
                  pierwszy) slowa niejakiego Bounaparte (dla ballescika moze byc i we francuskiej
                  wersji Bonaparte): "Niemozliwe - to slowo, ktore winno zostac wykreslone ze
                  slownika..."
                  • Gość: Ballest Re: Do chwolny dupy co oprocz chwolby nic nie potr IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 11.04.02, 15:09
                    Kiedy napisalem, ze to jest niemozliwe, dla mnie nie ma rzeczy niemozliwych.
                    Jak cos piszesz tylko zeby sie czyms pochwalic, to zoloz sobie na to extra
                    watek.
                    Jou wiym , ze tys bou kiedys napo leon.

• zelgoszcz Re: Do chwolny dupy co oprocz chwolby nic nie potr 11.04.02, 15:19
                      Przechwalaly sie dwie pliszki, ktora z nich ma wiekszy ogon.
                      Nie nudzi Wam sie powoli ten caly cyrk?
                      • Gość: mesco Slonzactwo IP: *.ub.uni-leipzig.de 11.04.02, 16:38
                        slonzactwo nie ma jednak nic rozumu. Ten slonzak "Hanysek" nadaje z Hannoveru, i czy tego nie widac?
                        a tak w ogóle to to forum beze mnie byloby niczym. Zerem.
                        Ja je rozkrecilem i ja jestem jedyna gwiazda tego forum.
                        • Gość: huk Re: Slonzactwo IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.02, 16:42
                          mesco fana i na wiyrch!
                        • meg_s Re: Slonzactwo 11.04.02, 21:33
                          Gość portalu: mesco napisał(a):

> Ja je (forum) rozkrecilem

idiota
                          • ballest Re: Do gwiazd 11.04.02, 21:44
                            Nie mesco nie tylko Ty , Hanysek tez jest predestynowany on jest lepszy ja Leon
                            Napo.
                            • Gość: Hanysek Re: Do gwiazd IP: *.arcor-ip.net 11.04.02, 22:48
                              Oj ballescik, ballescik!
                              Oskar Wilde (wiem - nigdy nie slyszales!!!) powiedzial kiedys, iz "Prawda jest
                              kwestia formy" - i z tego prostego zdania mozna by wnioskowac, iz twoje
                              wypociny zrodzone w piekielnych meczarniach tego, co uwazasz za twoje szare
                              komorki, nijakich prawd zawierac nie moga, poniewaz ich forma jest tak fatalna,
                              ze zastanawiam sie, czy tez aby instytucja zwana powszechnie szkola podstawowa
                              aby tobie jest znana...
                              Proponuje czeste odwiedzanie zigusia - on co prawda swoim dedukcyjnym
                              intelektem nie ruszy z posad bryly swiata, ale na tle twoich intelektualnie
                              wysoce ubogich postow lsni jak gwiazda!!!
                              • ballest Re:Do swieczki-albo jak opamietac nieprzytomnego 11.04.02, 23:56
                                Cieszy mnie moj Polny Leon, ze sie dalej przez Twoje wywyzszanie ponizaz,
                                niestety i O.Wild jest mi znany, ale on pisal na temat i nie stal w kacie tak
                                jak Ty dzisiaj stoisz.
                                Musze ale przyznac, ze ciesze sie z kazdego TWEGO "wyposazonego w wspaniala
                                retoryke" wpisu, WIELKA SZKODA, ZE NIE POJALES i chyba nigdy nie pojmniesz, ze
                                sie tu na temat pisze, a nie obraza innych tylko z obawy, ze ktos wiecej
                                wiedziec moze jak Ty.
                                Pokaz mi jeden Twoj wpis w ktorym piszesz cos na temat watku, oprocz cytowania
                                wielkich, ktorym chcialbys wprawdzie dorownac, ale nadziei nie trace byc moze
                                przeczytam kiedys cos o George Hanysek Shaw albo zobacze Twoje zdjecie z
                                wyplezionym jezykiem.
                                Wierzmi nie ma rzeczy NIEMOZLIWYCH.
                                • zelgoszcz Re:Do swieczki-albo jak opamietac nieprzytomnego 12.04.02, 10:25
                                  Na milosc boska Ballest opamietaj sie i olewaj tego psychopate!
                                  Ta cala sprawa tez mi od dawna smierdzi. W calym moim kregu znajomych, nawet
                                  wsrod tych, niechetnie Slazakom nastawionych, nie znajdziesz nikogo, kto mialby
                                  taka opinie o Slazakach i wypisywal takie bzdury. Ma racje sikornik, z jednej
                                  strony pajac mesco, z zadaniem skompromitowania Polakow, z drugiej strony
                                  swietlista postac intelektualnego orla Hanyska. To jest szyte zbyt grubymi
                                  nicmi, by ktokolwiek, przy zdrowych zmyslach, dal sie nabrac na tego rodzaju
                                  maskarade.
                                  • Gość: Gizd Re:Do swieczki-albo jak opamietac nieprzytomnego IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.02, 10:45
                                    Tysz to tak widza.
                          • Gość: mesco Re: Slonzactwo IP: *.ub.uni-leipzig.de 12.04.02, 12:50
                            prostaczka

meg_s napisał(a):

> Gość portalu: mesco napisał(a):
                            >
                            > > Ja je (forum) rozkrecilem
                            >
                            > idiota

• ballest Re: do zelgoszcza 12.04.02, 13:06
                              Jou wiem i sie juz downo uopamietou, ale mnie to robi bardzo wielki spass.
                              • Gość: Hanysek Ballescik IP: *.hannover.is 12.04.02, 14:02
                                Oj ballescik, ballescik!
                                Takim jezykiem piszesz, ze ani to polski, ani niemiecki - do slaskiego z
                                rejonow Opolszczyzny tez ow "jezyk", w ktorym starasz sie artykulowac
                                twoje "mysli" nie jest podobny...
                                Instytucja zwana szkola podstawowa chyba cie w dziecinstwie nie chciala
                                przygarnac...
                                • ballest Re: do Gwiazd Forum Ogolnopolskiego 12.04.02, 14:22
                                  ;-)))*

• Gość: Gizd Re: Slonzactwo IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.02, 19:08
                              Te, pierdouo sasko, a mzno bys tak chciou konsek prowdy usuyszec.
                              • Gość: Ballest Re: do maslo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.02, 00:07
                                Mesiuniu, nie obrazaj kobiet, ktore cos potrafia, choc wiem, Ty jako ROZANY
                                PANTER i Twoj Hans Wurszt kobiet nie lubicie, ale prosze co najmniej na naszym
                                FORUM etykiete zachowac.
                                • Gość: Hanysek ballescik IP: *.arcor-ip.net 13.04.02, 17:54
                                  Ballescik!
                                  Pamietasz jeszcze slowa Marka Twaina? Wiem, wiem -Altsheimer juz daleko
                                  posuniety, wiec raz jeszcze: "Lepiej milczec i okazac sie glupim, niz sie
                                  odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci..." Zachowaj prosze etykiete ballescik i
                                  zniknij z tego Szanownego Forum, albo przynajmniej milcz, albo przynajmniej
                                  milcz...
                                  • ballest Re: Do Uosiouka 13.04.02, 20:48
                                    :-)'
                                    • ballest Re: Do Uosiouka 13.04.02, 20:56
                                      albo przynajmniej milcz, albo przynajmniej
                                      milcz...
                                      Kto mou ta choroba ;-)*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka