laband 13.02.05, 12:39 kosi sosi kosiany pojadymy do mamy a od mamy do taty je tam Pon Bog bogaty posadzi nos na stoliczku do nom chleba po kraiczku ze solom, ze solom az sie krowy pocielom znocie wy jakes fajne slonske rymowanki dlo bajtli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laband Re: od bajtli 13.02.05, 12:42 Barburka umarua Bartek jom wioz Zawioz jom na rynek Kupiou jyj harynek Barburko grys' Barburko slys'! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 13.02.05, 12:45 Skocze wrobel po desce szyje butki Teresce Tereska sie raduje Ize butki obuje Obua je we piontek Wyiatua kontek Obua je w sobota Miaua wielko robota Obua je w niydziela Tancowaua jak ciela. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 13.02.05, 12:47 der, die, das kokot kury pas pas je couke lato dostou pasy za to Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 13.02.05, 12:56 auf der fogelwizy siedzi zajonc mit den kleinym ojglajn poglondajonc keby jo tysz ojglajn miou tobych jo tysz poglondou jak tyn zajonc wi der zajonc Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 13.02.05, 12:57 aleksander szou na wander Kupiou buty za czi knuty A zygarek za talarek Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli 13.02.05, 13:36 laband napisał: > aleksander szou na wander > Kupiou buty za czi knuty > A zygarek za talarek Aleksander szou na wander Kupiou buty za czi knuty A zygarek za talarek Kupiyu koonia bez uogoona Kupiyu bicz Chlast go rzic´ Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 13.02.05, 13:00 Jon pon Fabion w zielonym kabocie Jutro swiynto mocie Jaroszka, karkoszka, nawarzoua konkolu Rosnie go tam dosc na polu Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 13.02.05, 13:01 Jedyn, dwa, czi Piykno pani paczy Je sam jedyn miyndzy nami Co go czuc' kartoflami Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 01.05.05, 20:08 WYLICZANKA - TERCJO MOMY TRZECIO WYLICZANKA, TUKEJ KRAŁZKA,TAM FALBANKA. PODZIAŁ PRACY-FEREZUNEK, U WAS KREDENS TU SZYBUNEK. PRALKA RĘCZNA TO JEST ROMPLA, ZAMIAST WUJKA MOMY ONKLA. TAM WIDELCE,TU WIDOŁKI, W MIEJSCE KRZESEŁ MOMY STOŁKI. U NOS SZAŁOT TAM SAŁATKA, NASZA CHADRA TO JEST SZMATKA. U WAS PROBLEM TU ŁOSTUDA, TAM STRZELNICA,TU SZISBUDA. U WAS PĄCZEK ,TUKEJ KREPEL, NA JÓZEFKA WOŁOSZ ZEFEL. ZUPA Z CHLEBA TO WQODZIONKA, JAJECZNICA ZAŚ SMARZONKA. NIECO PÓŹNIEJ TO NIYSKORZYJ, WY Z PROBOSZCZEM,MY Z FARORZYM. COŚ ZAMOCZYĆ ZNACZY TONKNOŃĆ, A COŚ ŁYKNĄĆ TO JEST SZLUKNOŃĆ. O WAS URWIS U NOS NAJDUCH, TAM JEST ROZWÓD A TU SZAJDUNG. TUKEJ SZNITLOCH,WASZ SZCZYPIOREK, U NOS BONTEK,WASZ ROZPOREK. ROZRABIAKA TO JEST ROJBER, WASZA PROCA A NASZ SZLOJDER. U WAS CHŁOPCZYK U NOS BAJTEL, NA PRZEDZIAŁEK GODOSZ SZAJTEL. U WAS ŻOŁNIERZ U NOS WOJOK, TO NAPISOŁ HYNIO POLOK. www.skarbiec-slaski.itatis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 01.05.05, 20:20 piykne od francika, pra - widza ize sznupiesz poi slonskich zajtach :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 01.05.05, 20:28 Niy mocie pojyncio jak to fajnie sam być wśrod Wos... A to ? WYLICZANKA-QATRO MOMY CZWORTO WYLICZANKA, TUKEJ GLINIOK - TAM GLINIANKA. ZRZUTKA NA COŚ TO JEST ŚCIEPA, OBERIBA - KALAREPA. SOK Z KAPUSTY TO JEST KWASKA, A FARTUSZEK TO ZOPASKA. U NOS LYJT, U WAS LANIE, WASZE KŁUCIE, NASZE ŻGANIE. PANNA Z DZIECKIEM TO ZOWITKA, KROMKA CHLEBA – U NOS SZNITKA. A MOTYLE – SZMATERLOKI, ŁYŻWY Z KORBKĄ TO KURBLOKI. DUŻO MÓWIĆ TO FANDZOLIĆ, LEKCEWAŻYĆ- U NOS SMOLIĆ. WŁÓCZYĆ SIĘ TO ZNACZY SMYKAĆ, U WAS MODLIĆ – U NOS RZYKAĆ. SCHACHARZONY TO ZEPSUTY, TU SZCZEWIKI A TAM BUTY. SEBLYC SIĘ – TO JEST ROZBIERAĆ, ROZTOPIYRZAĆ–TO ROZPIERAĆ. U WAS KATAR – U NOS RYMA, DENATURAT TO JEST BRYNA. TU WYKLUPAĆ –TAM WYTRZEPAĆ, U WAS RZUCAĆ, U NOS CIEPAĆ. IŚĆ NA RANDKĘ TO ZOLYCIĆ,M U WAS ZŁAPAĆ – U NOS CHYCIĆ. TU ZMARASIĆ TAM ZABRUDZIĆ, TAM SPROWADZIĆ A TU SKLUDZIĆ. CIEPAĆ MACHY - STROIĆ MINY, TAM OBIERKI - ŁOSZKRABINY. U WAS ŻONKOŚ – U NOS ŻYNIOL, TO NAPISOŁ POLOK HYNIOL. Te strony maja wiela fajnych rzecy do cztanio :) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 01.05.05, 20:39 fajne te konski i jutro sam wciepna moj "obiodkarta" - je to ale ino tuplikowanie ze inkszego autora tera musza juzas niystety zaro konczyc, ale Margotka tyn tekst mo, to mozno jak to czyto to go wciepnie jeszcze dzisiej pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli, albo dlaczego kochamy RITE !! 01.05.05, 21:43 RITA , wiysz, ze my Cie za to KOCHOMY, ze Ty jako gorolka nom takie fajne zajty prezentujesz, mosz szczynscie zes jest tak daleko, bo my by Cie uobciskali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelena Re: od bajtli, albo dlaczego kochamy RITE !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:49 Rita,to superowe rymowanki,skad Ty to wszystko znasz? Jestes,jak ballest pisał gorolka? Jakos wierzyc nie chce sie,jak czytam,ale przyznam,ze kawałki świetne piszesz,bardzo chętnie czytam ,Pisz dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli, 01.05.05, 21:56 Szua pchua, Spotkaua joom wsza. Kaj to idziesz? In die Schule Rechtorowi pod koszule. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: przestancie :) 01.05.05, 21:59 po prostu bardzo duzo czytam "Keruja do Wszystkich słowa tych z Lauby PkS-u i Krzinki... Niy mocie pojyncio jak to fajnie sam być wśrod Wos... bo choć łostatnio niywiela mom czasu na szkryflanie i czytanie to jak sie pomyśla wiela fajnych rzecy mie czeko do czytanio to sie serce raduje i cheba niy ma drugij takij ferajny na świecie co by mogła tak czowieka czimać na duchu... Tosz pyrsk !!! Wasz Rojber Bruno" niesamowite teksty - to jest ten duch www.slonzoki.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelena Re: przestancie :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:02 Rita,to nie gorolka chyba jesteś??? Choc nie mam nic przeciwko! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bajtle 01.05.05, 22:17 To nie wazne, takie wylicznki powinny znać wszyscy, a przynajmniej wiedzieć, ze takie są :)Napewno jest ich więcej, duzo więcej, a i nowe mogą powstawać. Ciekawi mnie dlaczego Bronek nie wstawi jakąś fraszkującą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelena Re: bajtle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:42 Rita,,prawda jest taka,ze niewiele osób zna takie rymowanki,uważam,że niekoniecznie trzeba je znać,ale poczytać zawsze miło,zawsze lepiej sie dogadac,gdy zna sie wiele dialektów bądz gwar,nie wspomne o obcych jezykach. Nieprawdaz?A swoja droga masz racje,niewazne,chciałam jedynie pogratulowac znajomości ślaskiej gwary "gorolce",bo zazdroszcze troszkę,gdyz mimo iż jestem ślazaczką,nie znam gwary tak dobrze jakbym chciała ( w domu mówiono czysta polszczyzną) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bajtle 01.05.05, 22:53 Nelena - nie martw się , ja myślę , że gwiara umierałam, bo ludzie się jej wstydzili. Sam Kutz pisał, że w pewnym momencie sie wstydził jej używać, bo wszyscy się z niego śmiali. Ja to rozumię , ale kiedy przebywa sie wśród prawdziwych górali, Kaszubów czy Ślązaków to czuć ich więź, którą nie da rady nikt złamać. pozdrawiam i dobranoc Jutro pewnie bedą nowe wylicznki Odpowiedz Link Zgłoś
kinolka1 Re: bajtle 01.05.05, 23:00 Po naszymu tu je tego wiyncy www.pawlo32.de/Po%20naszymu.html pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans • Re: od bajtli, 01.05.05, 23:21 Iki,biki, dwa szpandliki Aja baja wek. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli, 01.05.05, 23:25 Ene due rife fake Torba borba ike lake Eus deus kosmateus Amordeus baks. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli, 01.05.05, 23:29 Jena, mena, cuki, caki Para grafy niy tabaki. Kwinta, kwanta, zajoonc, pies. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli, 01.05.05, 23:35 Bociek,bociek czorno łata Psziniys´ siostra abo brata. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli, 01.05.05, 23:37 Bociek kiszka Psziniys´ mi braciszka ---------------------- Bociek ostry Psziniys´ mi dwie siostry Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli, 01.05.05, 23:41 Antek boomba Grou w pimponga. Wygrou kija, Dostou w ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socer Re: od bajtli, IP: 80.50.20.* 02.05.05, 09:08 Rta napisałai: " Sam Kutz pisał, że w pewnym momencie sie wstydził jej używać, bo wszyscy się z niego śmiali.". To by znaczyło że już się nie wstydzi! Bravo!. Uważam że ten problem ma 99% Ślazaków. Czytając te cudowne rymowanki człowiek zaczyna zdawać sobie sprawę jakie spustoszenie w naszej gwarze wywołała propaganda (nie chcę napisać Polska - napiszę komunistyczna). p.s. Już tu kedyś pisałem że Kaziu Kutz mocno się zmienił (na korzyść). Bardzo dużo ludzi do dzisiaj z naszej gwary się śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli, 02.05.05, 11:58 No to jo chyba je wyjontek, bo naprowdy jak zyja nigdy zech sie niy ganbiou godac, wryncz przeciwnie, zawsze mi to robiouo pieronowy szpas, godac i uczyc sie coroski to lepi po naszymu godac - bou czas to bouech nawet dumny ze tego ize poradziouch lepi godac jak niyjedna starszo osoba. Ale dzisiej zazdroszcza fest tym kere poradzom godac po naszymu (Slonsku) bez skazyn, i widza coroz to lepi ize jeszcze mi mocka brakuje coby godac ize poradza rozprowiac czysto po Slonsku. Slonsko godka mo przeca tela rodzaji, ze naprowdy zycia poradzi niy styknonc coby poznac wszyske odniyj barwy i typy. Kochom naprowdy suyszec choby ino typowy slonski akcynt i np niski ton, kery tysz je charakterystyczny do wielkyj czynsci ludzi ze obszaru Gornego Slonska. Czego juz nigdy sie niystety niy naucza chyba, to je tyn "Slonski" kerym juz ino trocha starszych Slonzokow ze Oberschlesien poradzi w niymieckyj szprasze sie popisywac literacko - ja i tako odmiana naszyj godki(sam prawie szprachy) istnieje! Spomniec tysz sie ale nolezy o tym ize naszo godka, jak kozdo inkszo tysz sie zmiynio, tysz przistosowuje sie do nowych czasow, ale cza nom tysz dbac i pamiyntac o tyj jyj rodzaju kery coroz to wiyncyj suazi ze tego swiata(ze oumiczkami i oupami) i sztudiowac jyj geszichta. Mocka by tu szuo szkryflac, ale nojwazniyjsze je chyba chciec, i niy cza sie ganbic jak kerys dopiyro zaczyno sie uczyc po naszymu, bo i tak bywo, lepi zaczonc ze naukom pouno, jak wcale, a uczyc sie cza tego tak jak wszyskego, ajnfach couke zycie. Ktos kedys padou ize prziszuosc mo ino tyn kery szanuje i zno swoja przeszuosc, i tak je tysz ze godkom Slonzokow, jak dugo sie pamiynto o tym jak godali nasze fatry, tak dugo je zech zicher ize bydom i nasze bajtle pamiyntac jak my same godali, i tak dugo bydom i one starac sie godac. Bou taki kabaret Slonski, kery we nazwie miou cos ze " ...ofiary drogi do Europy" kery miou tekst co godou " i cza godac, godac i jeszcze roz godac", no tosz godejcie wiela flezie! A tym kere mianujom co je to ganba godac i sie z tego smiejom, a mozno ich to tysz i szteruje, to powia ino ize zol mi ich, bo niy wiedzom wiela tracom. No tosz paczcie tam jako i czimcie sie luftu! Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
laband ps 02.05.05, 13:38 a to mauo ciekawostka - zanim sie tyn artikel niy straci: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35059,2667867.html Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli 02.05.05, 20:58 Abecaduo z pieca spaduo Zur wylouo, kluski zjauo Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli 02.05.05, 21:00 Abecaduo z pieca spaduo Zur wylouo, kluski zjaduo ----------------------- Abecaduo z pieca gruchuo poczaskauo sie i spuchuo Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: od bajtli 06.05.05, 14:39 Abecaduo z pieca spaduo spaduo na kamyczki potukuo se cycki Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bajtle 02.05.05, 21:11 A czytaliście histore tej gwary ? 800 lat przetrwała i co z nią zrobiono ? Można to przeczytać w artykule i doczytać. Laband - ślicznie piszesz, nic dodać nic ująć. Tyś nie miał problemu, ale sa ludzie jak Kazimierz Kutz, którzy w pewnym czasie swojego życia zaczeli stawiać sobie pytanie - kim jestem i skąd się wziąłem ? Socer, Kutz sie z tego tłumaczy dlaczego tak pózno zaczął się poczuwać Ślązakiem. To tęsknota do korzeni. A żeby coś osiągnąć w życiu musiał opuścić Ślask i nie przyznawać się do niego. Pracował nad tym, by nawet akcent ślaski był niewidoczny. Jego słowa: "Aby coś dla Ślaska zrobić - trzeba z niego uciec. W przeciwnym razie rodzi się u osób wrażliwych ślaska rozpacz. I dlatego ci, którzy dla Śląska coś robią, uciekają przed rozpaczą, przed niewolnictwem, przed trzymaniem za pysk, przed podporządkowaniem czlowieka pewnym procesom." Wracamy do bajtli ? Te wylicznki napewno będa im kiedyś potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: bajtle 03.05.05, 06:33 Mosz oczywiscie recht Rita w tym cos sam szkryfua - a co do uwagi Socera o Kutzu to uwazom jom tysz za trefno, faktycznie Kutz przeszou pewno metamorfoza osobowosci. To mi przipomino wszysko o tak przeca znanym cytacie "... ile cie cenic trzeba ten tylko sie dowie kto cie stracil" - to jedna strona medalu, a drugo to juzas to ize za mauo jeszcze momy takich Kutzow, i choc corozki to wiyncyj Slonzokow to rozumiy, to jednak czas dopiyro robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: od bajtli, 05.05.05, 13:33 O bocianie jeszcze Kle kle boćku kle kle twoja żona w piekle a co ona tam robi żaby dzieciom drobi Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: od bajtli 02.05.05, 21:21 Koza melona Dżwigła ogona Bobki suła Bajtli truła Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: od bajtli 03.05.05, 06:34 laband napisał: > Hanys, a jak to leciauo ze tom Teklom > > Tekla, Tekla z papyndekla ... > > a dalyj? Tekla, Tekla Mo zadek z papyndekla. --------------------- Sabina mo ostro mina --------------------- Pietrek, Pietrek, pielucha, Zrobiyu mamie do ucha. Mama mys´laua ze to miood, A to byu od Pietrka smrood. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: od bajtli 03.05.05, 09:33 Beczy koza beczy bo ją bolą plecy Nasza koza beczała bo po plecach dostała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socer Re: od bajtli IP: 80.50.20.* 03.05.05, 13:06 Przi piecu stoła krupnioki grzoła a jo jom majt, majt, majt a una sie śmioła. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: od bajtli 07.05.05, 20:29 siała baba mak nie wiedziała jak dziadek wiedział nie powiedział. A teraz jest tak siała baba mak i dostała 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 15.05.05, 22:30 czy wybieramy najlepszą śląską wylicznkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 15.05.05, 22:34 głosuję na tą :) • Re: od bajtli, hanys_hans 01.05.2005 23:41 Antek boomba Grou w pimponga. Wygrou kija, Dostou w ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 15.05.05, 22:55 a mie sie te "der, die, das kokot kury pas pas je couke lato dostou pasy za to" nojlepi widzi i kojazy mi sie ze "keby niy te der, die, das, to by byli Niymcy z nas" Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 15.05.05, 22:57 musze się jednej nauczyć, żeby bajtle czasmi zadziwić, a mam ich dużo codzienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 16.05.05, 22:23 Nie wiem Laband kim jestem, z zawodu naucycielem, ale nie pracuje w swoim zawodzie, prywatnie trenuje dzieci, teraz mam akurat przerwę, dodatkowo wykonuję inną pracę. Z dziećmi mam jednak do czynienia często i bardzo lubię z nimi rozmawiać, niekiedy one mnie zaskakują swoim wyuczonymi pierońskimi wierszykami z przedszkola czy szkoły. Ale ja ich też zawsze czymś zaskakuję. One uwielbiaja takie wierszyki i szybko się uczą, dlatego zobacze jak zareagują na takie wylicznki. Wydrukuje sobie ten watek. Szkoda , że nie ma nagrania z tymi wylicznkami. Ciekawe jakby zareagowali rodzice dzieci gorali, kiedy w domu by zaczeły gwarą mówić ? ;) Były by protesty ? fajne to :) Antek boomba Grou w pimponga. Wygrou kija, Dostou w ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 17.05.05, 09:44 mie sie kedys marzouo wychowywac bajtli we przedszkolu, ale z tego czuowiek raczyj niy wyzyje, a co do wierszykow to jakos nojwiyncyj znanym u nos je chyba w antryju na byfyju stoua szolka pouno tyju :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 17.05.05, 21:33 w antryju na byfyju stoua szolka pouno tyju będę się starała to przetłumaczyć - czarna magia z tej wylicznki :) Laband - nawet nie wiesz jakie dzieci w wieku 6-8lat są bezposrednie i jak potrafią fajnie opowiadac, bez żadnych zachamować i szybko łapią slowa, a przygód z nimi co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 17.05.05, 21:42 w antryju na byfyju stoua szolka pouno tyju jest, jest :) w przedpokoju na kredensie stała filizanka pełna herbaty :) piekne i takie wytworne ! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 18.05.05, 10:47 super Rita! a co do zdolnosci bajtlow to niy musisz mie przekonywac, jo to widziou jak dziouszka co miauo 8 lot za czi miesionce nauczouy sie super po niymiecku i to tak ajnfach na placu ze inkszymi bajtlami. Robi zymnom jedna kobiyta kero na placu bawioua sie ze tureckimi bajtlami i do dzisiej poradzi se ze Turkami pogodac na kozdy temat we odnich godce. Bajtle niy majom uprzedzyn i zachamowan i to ich robi tak otwartymi i na wiedza :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 18.05.05, 20:44 Lubie, lubie takie dzieciaczki, po prostu z nimi można się ubawić i faktycznie uczą się w tri migi. To co nauczy się w dziecińswie nigdy się nie zapomina. A później się nawet do tego wraca z wielką przyjemnością. Dzieci nie lubią nudy, dlatego łakną każdą zabawę i każdą rozmowę. Co ja się nie nawymyslałam by zachęcić je do monotonej gry w tenisa - np: kto zepsół piłkę ten musiał śpiewać lub powiedzieć wierszyk, a najczęściej to jednak czekolady były tym walecznym produktem. Dzieci lubią każdego, kto chce się z nimi bawić - nie dadzą sobie nic na siłę zrobić. Ale czasy się zmieniły, one teraz myślą tylko o komputerze i wielkie wyzwanie stoi przed rodzicami i wychowawcami niestety -byle czym dzieci już nie zajmiemy. I jaką teraz zaproponujesz im wylicznkę ? jakąś taką zbereźną, one takie uwielbiają ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 18.05.05, 21:48 niywiym eli znom jakes zberezna, ale z tym komputerym to mosz faktycznie recht - to je zaraza ... mysla ize nadchodzom ale poleku czasy kaj bajtle juzas zacznom dycyniac lotanie po placu, grych w skrytwa i take inksze. mozno jak komputer zrobi sie obowionzkowym to bajtle zacznom od niego uciykac :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 18.05.05, 21:54 chyba nie, gry ich tak wciagają, że wyobraź sobie Laband, że dzieciaki o niczym innym nie myślą tylko czy przejdą tą gre czy nie. Całą glowę i wyobrażnię miał nią przepełnioną , o niczym innym nie można było z dzieckiem rozmawiać, nawet jak grał w tenisa to opowiadał o grze. Nie można było go obudzić z tej gry. Świat staje się inny, a my przeżytkami w niej, z innej epoki. Dlatego to co piszesz zostanie ku pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 18.05.05, 22:04 a jo wierza ize komputer stonie sie przezytkym :) inaczyj juz niy bydzie dziecinstwa Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 18.05.05, 22:08 chyba, że komputer będzie dozwolony od lat 18 ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: od bajtli IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.05, 06:19 Uobejrzi, Rita z Labandem se tukej fajnie uosprawiajom, a jou nic uo tym nie wiym! To ci som pierniki dwa. Jou wom yno tela powiym, Comp to je nauog! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 19.05.05, 16:57 a tak richtig, to co wyscie za bajtla robiyli, jou np. bez lato my bala grali, bez zima w hokeja, a jak sie ktos cos nauczou , tego nigdy nie zapomni, pamientom, jak my w hokeja grali, jou ze siostrom przeciw dzieciom moich siostrow, wpierw se nos wysmioli, ale potym jou szybci na szlyndzuchach (do Rity- to som lyzwy) do zadku jechou jak uoni do przodu nie mieli szans, a ze przegrac nie umiom, take zazarte som, to jak uech miou 10 bramka strzelic, to mi jeden z nich slizg w kostka zrobiou szlyndzuachami i mnie zniesli z lodu! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 19.05.05, 17:00 hokeja my tysz grali na ulicy kaj bouo nasze lodowisko, a fuzbal to ani niy spominom, bo to to bou chlyb poprzedni :) couke lato ech siedziou abo nad morzym abo na wsi, i niyroz ech se ferie orzeduzou, tak fajnie bouo :) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 19.05.05, 17:02 No a na maliny , uostranzyny, czy jagody ues nie uaziou? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 19.05.05, 17:13 toc, ale nojwiyncyj na grziby zawsze mie cionguo :) uczyli mie tysz zioua zbiyrac, ale to sie prziznom ech ze czasym zapomniou ... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 19.05.05, 21:39 No to ubieram łyżwy i wjeżdzam na tafle lodową . Ja miałam zajęcia z holeja i musiałam poznać regóły sędziowania i gry w hokeja. Poszło mi dobrze, bo przy osiedlu gdzie mieszkałam zrobiono z boiska własnie w zimie lodowisko i chłopaki grali w hokeja. Ja zasze byłam sędzią z gwizdkiem i fajowsko bylo, dziciaczki były bardzo posłuszne. To były czasy :) Halo, halo, jesteśmy w łyżwach , zaraz przesiądziemy sie na rowery i tylko patrzeć jak uzbroimy się rakiety - na szczęście tenisowe ;)))) W zimowe dni to faktycznie łyżwy były górą - a narty ? Jak u was z nartami ? Ballest - kto Cię znosił z lodowiska ? Siostra ? Najlepsze kije hokejowe były z Nowego Targu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 19.05.05, 22:31 Rita na jednej nodze skakalem a siostra i Sebastian z Michaelem mnie podpierali! Rita, Tys boua sedzinou ! Powiydz cos Ty w zyciu nie robioua;) Na grzyby , to do dzisiej chodzam, a ja ich tu wiyncy jak na Slonsku! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 19.05.05, 22:48 Może dlatego, ze mniej zbieraczy jest ;) Zbierałam grzyby, ale niestety znam sie tylko na kurkach. Kiedyś nazbierałam dużo i ponoć samych prawdziwków. Powiesiłam je na nitce i tak suszyłam, a rano wychodzę a tu grzyby wszystkie zjedzone są przez robaki i koniec - nie zbierałam już. Najczęściej kupuję przy drogach - to są znawcy. już lecę - dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 19.05.05, 22:54 Dobranoc Rita, dzynki, zes tu juzas wlazua, - na grzybach se nie znosz, to je ale zaskoczenie! Na kurkach se znosz, to jusz je duzo! Prawoki nazbierauas, Rita pokoz mi to miejsce;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki bajtel Re: od bajtli IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.05, 23:06 Ana, Ana, Ana, Ana, Jo cie zowizo dostana Chocbys wlazla i pod stol Jo cie wezna zowizo. Ana, Ana, Ana, Ana, Jo cie zowizo dostana Chocbys wlazla i pod deka Jo cie zowizo sebleka. Chopcy pasuje wom to ? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 20.05.05, 08:25 narty! ha, to ci dopiyro, narty to my co niydziela w szczyrku trynowali - odnos ze Huty we kozdo niydziela sie jezdziouo na narty - asle kaj wy escie tam na nartach jezdziyli na pounocy??? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 20.05.05, 21:31 ha, ha narty,to wspaniały biały sport. Jestem pod urokiem Śnieżki, góry, która nauczyła mnie jeździć. Karpacz był bazą. Te wspaniałe muldy, przepiękne łagodne zbocza i cudowne widoki, pejzaże - nikt tego nie zrozumie gdy nie zobaczy. A to codzienne pieszczenie czyli smarowanie nart woskiem w zależności od pogody, bo nie ma nic gorszego jak klejący się śnieg do nart. Tam właśnie na szczycie mozna spokonie jeżdzić na nartach krokiem łyżwowym. Tam spokojnie mozna było uczyć się hamowania pługiem. Dla mnie zawsze zostanie Śnieżka spokojną górą. Ach, Laband niech się komputer schowa w porównaniu z relaksem w rzeczywistości :) Ach jak przyjemnie kołysać się wśród fal gdy szumi, szumi woda i płynie sobie w dal :) Na kogo padło w tej wylicznce ?;) Umiecie pływać ? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 21.05.05, 08:02 Rita tys je niyzastompiono dusza towarzystwa :) Jo sie puywac nauczou jak miouech szesc lot we Glywicach na kompielisku, no a tryningi bouy potym i na "Bagrach" (Czechowice kole Lband), i na "Cygelni" co je "Zakanauym"(Stare Laband) i na "Szachcie"(niy pamiyntom eli to sie tysz inaczyj na to niy godauo - chyba ja) kero je miyndzy "Rynkym" a "Zakontkym Lesnym" tam kaj som ogrodki dziaukowe. No ja Ty tego niyznosz, ale mozno inksze ze forum tam tysz sie smykali. Moja mama juzas pamiynto jeszcze czasy jak sie bajtle kompali we Kuodce (naszo rzeka Kuodnica) :) Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: od bajtli 21.05.05, 08:34 Ja też nauczyłam się pływać w Kłodnicy.Kilka kilometrów dalej,do dziś pamiętam jak starsi nam mówili "w Gliwicach tam gówna wylewają a wy w niej pływacie".Ale dla nas to było jedyne miejsce do kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 21.05.05, 08:54 a moga sie spytac kaj sie we Kuodce gynau uczoua puywac? Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: od bajtli 21.05.05, 09:04 Jak to ,gdzie -w najstarszym mieście niedawno tyle o nim tu mówiono .Dziękuje autorowi , poznałam historię ,której tak dokładnie nie znałam.Jeszcze w podstawówce obchodziliśmy 750-lecie.Zrobiłam wtedy gazetkę o ludziach ,którzy zamieszkiwali te ziemie od dawien. Pewno wiesz o jakim miescie mówie. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 21.05.05, 09:16 mie idzie o ta sztela - bouo to cos charakterystycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 21.05.05, 09:20 Laband, ty przeca wiysz skond annak je, uona na tym wontkupisaua, mieszko se jeszcze rozciepou, ze to niy mou nic z Glywicami wspolnego;) Jou wiym jak jou se nauczou, mnie yno do wody wciepli i juz uech umiou! Pierwszy roz to jak uech miou 4 lata to uech chciou potok przeskoczyc, ale bou za SZYROKI I MNIE TAKI Poldi z Plawniowic uratowou. Do dzisiej to wspominajom! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 21.05.05, 09:29 ja, ale wiym jak to je - kozdy mo jakes fajne spomniynia prawie ze jakims miejscym zwionzane kaj cos piyrszy roz robiou, np uczou sie puywac, abo piyrszy roz na kole jechou, abo piyrszy roz na zolytach bou, he,he! :) Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: od bajtli 21.05.05, 09:31 Mnie też zrzucili z koła (opona z traktora chyba)i to w najgłebszym miejscu.Nikt mnie jednak nie chciał ratować ,no i tym sposobem musiałam poradzić sobie sama .No i umiem dzięki temu pływać. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 21.05.05, 09:35 a jo juz myslou izes przi kole miaua take sroge rajfki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 21.05.05, 11:02 Jou yno wiym, ze jak se rusy na kole jezdzicz uczouy to zawsze w prikopie, bo se mogli uo rand uoprzyc, jak by se przewrocili Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 21.05.05, 22:08 To ciekawe, koło mnie też są Bagry czyli staw, ale tak zaniedbany, że tylko z psem chodziłam by sobie popływał. Nikt nie wpadł na pomysł, by zrobić jakiś czysty ośrodek. Ja uczyłam się pod przymusem pływać na basenie. Pan z drągiem pilnował by nikt nie dopływał do murków. Tak więc z deską pod pachą trzeba było na środku basenu wytrzymywać godzinę. Pływanie to fantastyczna rzecz,chyba jedyny sport w którym się nie można spocić ;)))) A jakimi stylami pływacie ? Annak, Twoje koło ratunkowe przypomina mi pewnien wiersz: Tonełam Człowiek za burtą Krzyczano Rzucano Mi koło Jedno za daleko Drugie zbyt blisko Trzecie Trafiło mnie w skroń Poszłam na dno" ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 21.05.05, 22:15 Poszua na dno, ale nie utonela! bo to napisaua! Wiesz o tym, ze bylem kiedys w Portugalii (Atlantyk - Algarve) Wyplynelismy ze synem daleko, a pozniej jak wracalismy to zauwazylismy, ze sie do brzegu nie zblizamy, raczej oddalamy, poprostu fala powrotna brala nas zpowrotem do morza. Wtedy zaczalem intensywnie myslec, co zrobic, zeby sie bez wielkiego wysilku na brzeg dostac! Powiedzialem do syna, sprobujemy tak, ze jak fala wraca to nurkujemy i naprawde bez problemu osiagnelismy brzeg ! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 22.05.05, 08:57 We Bautyku tysz niykedy dosc silne odpuywy som, tak ze nazot puynonc sie zawsze wiyncyj zmachosz, ale puywouech i we inkszych morzach (np. Andamanske) i miouech juz tysz roz tak silny odpuyw ize w nojlepszym razie jak chciouech puynonc nazod to zdowauo mi sie ize niy posowom sie nic a mozno i cofo mie - i faktycznie zrobiouech tak ize nurkowouech do dna i od dna starouech sie odbijac ku przodkowi, jak juz szuo isc to czuech jak woda ciongnie czuowieka rajn ku morzu - to bouo na urlopie na Cejlonie chyba. Roz ratowouech ale we Miyndzyzdrojach razym ze ratownikami czi osoby, kere przi zakazie puywania sie odwarzouy wypuynonc we morze, jo poleciou piyrszy i zech jednego(niystety podpitego holowou) a ratowniki na linkach(to je taki rola liny na kouowrocie przipiynto do czuowieka) i drugi ze plazy potym ciongnie ratownika ze "ofiarom" curik na plaza ze wody. Wtedy tysz bou taki odpuyw ize sie go czuo na coukim ciele jak cie ciongnie rajn do morza, i choc niy bouo specjalnie guymboko to jednak srogo fala tysz robioua swoje. Ballest jak ci sie podobauo we Portugalii, bo sie tam planuja w nastympnych latach wybrac - mogesz cos poradzic, kaj je najspokojnyj i nojfajniyj? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 22.05.05, 10:54 Jak to jedz na Algarve, jou tam bou 3 razy ale zawsze autem bo moja do fliegra nie wlezie, bouo cudownie, tam miyszkajom od bardzo dlugich lot, czesciowo juz sprzed I Wojnom Swiatowom milionery angielskie co pieniondze przez uprzemyslowienie Anglii i Europy zarobiyli, tak wiec do Lagos je wszystko w angielskich rynkach, od Lagos w strona Sagres zachodniego Atlantyku jest duzo Niemcow. Z poludniowej strony jest woda cieuou, ze zachodni stony zimnou, ale za to nikogo nie ma na plazy, mozesz de nago kompac;) Jou zawsze tam jezdziou, za Vila de Bispo, som take dzikie plaze. Monchque jest cudowny, na ogol urlop bou erste Sahne, nie pozauujesz! www.algarve-web.com/algarve/indexger.htm www.algarve-web.com/algarve/lagosger.htm Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 22.05.05, 11:04 dziynki za typ:), jak se jeszcze co spomnisz to ino godej. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 22.05.05, 11:16 Ciekawostkom jest, ze wlasnie Anglicy najwincy milionerow na 100 000 mieszkancow na Swiecie majom, a wiynkszosc z nich mieszkou w Portugalii:) Na algarve wszystko za EN 125 jest w Angielskich rekach, plaza sa cudowne, tak8ich nie ma na Ceylonie, czy Karaibii, uobejrzysz i mi recht dosz! to jest ta dzikou plaza: www.algarve.roeders-reisetips.de/amado.htm Tu mosz pora celow, uobejrzi se to ! www.algarve.roeders-reisetips.de/frameset1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ewerton Re: od bajtli 23.05.05, 22:04 Moj najfajniejszy urlop.Laband Cap St.Vicente musisz obejrzec jo tygo niy zapomna do konca zycia.Widzieliscie tyn Imbiss ,,Die letzte Bratwurst vor Amerika"- Facet miol pomysl,co?.Podobno interes leci blendend. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 24.05.05, 08:00 no to es moiu tyn urop tam kaj juz we blank downych czasach bou koniec swiata :) gynau take cos szukom! Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: od bajtli 22.05.05, 17:14 Rita napisała <Tonełam Człowiek za burtą Krzyczano Rzucano Mi koło Jedno za daleko Drugie zbyt blisko Trzecie Trafiło mnie w skroń Poszłam na dno" ;)))))) Ale szybko wypłynęłam.Pewno się przestraszyłam,ale instynkt samozachowawczy wygrał. Ja ten wiersz trochę inaczej odebrałam.Mi on mówi bardziej o innym "dnie". Czasami wystarczy jeden malutki zły kroczek i człowiek się stacza. Nawet nie zdaje sobie z tego sprawy.Rodzina ,przyjaciele rzucają mu "koła ratunkowe",ale on ich nie dostrzega albo i nie chce ich złapać.I tonie w tym swoim bagnie,schodzi na dno.I najgorsze ,że tam często pozostaje. Boże uchowaj mnie od takiego "dna" Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 22.05.05, 22:25 Własnie urok wierszy i poezji jest taki, że każdy odbiera go według swoich ocen i wzruszeń. Tak mi sie tylko przypomniał w tym momencie , że czasmi kołem ratunkowym można nie wcelować w cel ;) A woda to żywioł, bradzo niebezpieczny i co ciekawe najczęściej toną Ci co umią pływać i to doskonale. Ja też miałam wiele przypadków groźnych - z przyczyny mojego charakteru - w Krynicy Górskiej był basen , był to basen przy uzdrowisku i były takie słupki startowe. Chcąc od razu z rozpędu pokazać jak pływam , wleciałam na ten słupek i skok na główkę - a basen miał głębokości jednego metra ,może trochę więcej. Chyba już sie domyślacie jaka potłuczona wyszłam na powierzchnię:) Uratowały mnie ręce i doskonała technika skoku - bo wiecie , że przy skoku do wody ręce amortyzują głowę. Wyszłam z basenu całkowicie pijana ;)))))A miał to być pokazowy skok. Skoki w ogóle bywają niebezpieczne. Kiedyś ,kiedy leżałam nad wodą z głową skierowaną na wodę widziałam jak sobie facet skoczył na główkęi tak patrzę, patrzę kiedy wypłynie, a tu nic, aż się zdenerwowałam i powiedziałam ratownikowi. Zrobiono akcje ale niestety - wyciągnięto go lecz niestety. Ponoć fajnie się pływa w wodach słonych - pływał ktoś ? Laband, może do Brazyli się udaj, ponoć zaczyna być bardzo modna szczególnie turystycznie. Jak sie Julik opiou Wsadziou palec w popiou Jak miele tak miele Tym palcym w popiele Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 23.05.05, 05:51 Brasylia je dosc drogo, ale mom znajomych ze Paragwaju, pieron wie mozno kedys tam zawitom. Osobiscie lubia jakes ubocza kaj niyma za wiela turystow, ale czasami trefiouech i na fajne hotele we miejsach w kerych od turystow aze sie koci, np na Majorce we Can Picafort spyndziouech richtik piykny urlop - ale to juz 15 lot tymu bouo ... www.terramares.com/paisajes/foto/Can_Picaforta.jpg ajnfach trefiouch na fajno ferajna kero boua naprowdy przeglondym coukyj Europy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: od bajtli IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.05, 08:04 Rita, Rita, tys juz w zyciu naporchaua ! Laband to Algarve ta zachodniou stona jest do ciebie perfekt, tam niy ma turystow. Ta Can Picafort my tysz kedys buchowali, ale jak se zblizou dziyn odlotu to moja taki strach dostaua, zech musiou to odmowic i jeszcze kara zapuacic ;) -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 23.05.05, 10:46 moj fater tysz taki bou, nigdy niychciou lotac tymi fligerami, ale za to Bajery objechoz tak ze kozdo dziura znou na wylot :) - on co urlop to ino Bajery i Alpy miou we plamie. Jo sie prziznom ize po ostatnim locie to zech tysz dostou stracha jak pieron - we burzy my lecieli pou nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: od bajtli IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.05, 10:51 Moj kolega z roboty tysz buchowou kedys urlop do Bulgarii, a jego zona okropny strach miaua, ale uon jom jakos dostou do tego bulgarskiego fliegra, jak lecieli, to dostali se w takie dziury powietrzne, ze uon prawie do galot naprou, a uona jak by nigdy nic, myslaua ze to normalne ! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 23.05.05, 11:05 he,he, ja jo tysz kedys leciou ze Bugari do Egipti tym odnich ruskim fligrym - siedziouch prawie na "krzidle" i ino paczou na te srobki i pocichu "zykou" - ale podobno te ruske maszyny som bezpieczne (abo przinajmiyj kedys tam bouy). Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 23.05.05, 20:34 Laband jou kedys zabrou sekretarka naszego dyrektora do auta, uona jak wlazua uoparua regenschirm (parasolka) uo schalter do przestowianiou sitzow w aucie i se to uoparcie polozyuo, jou ale tego nie zauwazou, ale uona mnie se naroz pytou. Ballest a co ty mosz zy mnom dzisiej vor? Jou wejrzou i godom, nisz se legniesz przelosz tyn schirm na drugou strona, a nie zaczepiej porzodnych ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 23.05.05, 21:28 Ależ z wody szybko przesiadliście się do samolotów. I tu Was zaskoczę. Samoloty też nie są mi obce. Nie boję się wysokości, ale lot radzieckim samolocikiem An24 nie należał do przyjemności. Cały się trząsł jak galareta i huczał strasznie. Przy każdej zmianie pracy silnika, żołądki podchodziły go gardła ze strachu. Ten AN 24 startował tylko z Katowic do Szczecina więc nasza grupa z Krakowa jechała pociągiem do Katowic, a z tamtąd na lotnisko. Ale obliczenia co do dokładności czasu się nie sprawdziły. Pociąg do Katowic miał opóznienie prawie godzinę. Wysiedliśmy gdzieś w polu, szukaliśmy taksówki i na sygnale dojechaliśmy na lotnisko w Katowicach. Wlecieliśmy w biegu na lotnisko, a tu nas witano słowami - sportowcy ? Tak, chyba widać że biegi trenujemy i bez odprawy zawieziono nas na płytę lotniska. Byliśmy opóznieni deczko, ale czekali, czekali mimo, że nie było wtenczas telefonów komórkowych. Dostaliśmy jeszcze po cukierku i w górę skrzydła. Powiedzcie coś o widokach z góry , są imponujące, zaraz Wam coś przyniosę - czekajcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 23.05.05, 21:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=18657619&v=2&s=0 widoki z lotu ptaka Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 23.05.05, 21:42 Rita leciali my kiedys we dwojka do naszego zakladu do Florencji, (Florencja wspaniaue miasto bouech tam dwa razy, podobauo mi sie perfekt, spotkasz ludzi z calego Swiata a czerwone wino z Toskany jest najlepsze, mnie Brunello najlepi smakuje ) prawie wracauy nastoladki co bouy na Love Parade w berlinie, wpierw mielismy opoznienie, bo spali w poczekalni i trzeba ich bouo szukac a pozniej w samolocie tez na naszych kolanach spali , ale jak my ich przed ladowaniem obudzili to przeprosili! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 23.05.05, 21:55 czy mam rozumieć , ze taki tłok był w samolocie ? ;) Ciekawe, że wino smakuje najlepiej w kraju produkowanym , tak jak Tokaj, już po przekroczeniu granicy zmienia smak na wstrętny, kiedy na Wegrzech był znakomity :) A to pamiętasz ? "Jak jou szou z karczmy do dom a tam sie chuwik kalou a jou myslou , ze to szwager przy niym sie uwalou a chuwik sie przewrociou szturchnou mnie ryjokiem a jou dobry jak do szwagra przykrou kapudrokiem" ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: od bajtli 23.05.05, 21:59 Riciuniu, fajny link ;) To widzisz jak wyglondou Swiat z gory, jou widziou mur chinski i bajkal 1 Fantastyczny widok ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 23.05.05, 22:19 jestem Rita , nie zdrabniaj ;))))))))) Widoki z samolotu są naprawdę niepowtarzalne jak zachód i wschód słońca. Ale najbardziej ciekawe jest lot w chmurach - jak one wyglądają , jak bałwanki, ktore można dotknąc prawie, wrażenia niesamowite, ale burze jak mówił Laband to sobie nieowybrażam - ciekawe czy z bliska widzieli błyskawicze ? Było to ? Ladi und gientelmanes oraz panie ..... proszę o zapięcie pasów bezpieczeństwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 24.05.05, 08:08 Jak pierony walouy toch widziou, ale tak blisko to niy bouo stety-niystety :), zachod i wschod suonca tysz bou fajny - nojfajniejsze bouy te gry ciyni i promiyni miyndzy chmurami. Ale nojwiyncyj zapamiyntouch cosik inkszego, to bouo londowanie we Egipcie - jak my poduaziyli do londowania to w kouo bouy pustynia i te wydmy tak sie z gory wydawauy durch choby bouy pozbawione wymiarow, kompletnie niy szuo sie pochytac jak daleko/blisko som my jeszcze do ziymi, i to sie zdowauo wiecznosciom. A ze londowaniym co bouo jeszcze ciekawe to otwarcie drzwiyrzow od ffligera we Malajzi, jak te drzwiyrza roztwarli to czuowiek dostou taki suodki i mokry(wilgotny) luft prosto w gymba ize sie czuo cos podobnego do waty cukrowyj( bonbonow, syropu, wymiyszanego ze zapachym kwiotkow - myslouech ize tego na duzszy czas niy szczimia i bda musiou zwrocic, ale ech sie przizwyczajou blank gibko ... Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 24.05.05, 07:56 naszo sekretarka by niy miaua tak ajfach, ona je prawie 2 metry srogo, a parysole zawsze zapomino :) ps Ty to ze tymi dziouchami to richtik es je podejzany :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: od bajtli IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 24.05.05, 08:11 Laband, fajnie godosz, ale ta sekretarka dali myslaua, jak jou ;) Co do widoku z gory, to jak my nad bajkalem lecieli, to dokladnie widzisz zanieczyszczenia jakie rzeki jak np. Angara do Bajkaju wprowadzajom! To widac dokladnie inny kolor wody, cos mi sie wydaje , ze te zanieczyszczenia som fabryk papieru! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: od bajtli 24.05.05, 08:27 niydgodom ize tak niyma, ale jak rzeka wpuywo to tysz czynsto to tak widac Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: od bajtli 24.05.05, 21:05 No to ładnie tak schodzic na sekretarki ? Sami robicie figle,a później na frelki zwalacie ;)))))) Ale jak już jesteście przy samochodach - to mam problem z jedną kolizją. Tak się złożyło,że w zimie po oblodzonym małym wzniesieniu jechałam za wozem policyjnym. Policja nagle staneła i zaczeła kołami buksować w miejscu i nie mogła pokonać wzniesienia zjeżdzając prosto na mnie, kiedy ja sobie grzecznie stałam za nimi i czekałam aż wjadą na szczyt. Tak oto wóz policyjny stoczył się na mnie i trach, cały przód mi wgnietli. Powiedzieli mi Policjanci,że wina jest moja,że powinnam się domyśleć, że nie wjadą nasz szczyt i powinnam zachować bezpieczną odległość. Do tej pory nie czuję się winna, ale przyjełam ją na siebie ;) A Wy mieliście jakieś stłuczki ciekawe ? Laband czy my czasmi nie odchodzimy od tematu ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś