ballest 08.04.05, 22:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=10910057&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczko1 Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:05 a ja myślałam,że Łaskarzówka to część Rudna a nie Rudzińca,czy na tej jednej z pocztówek jest synagoga?czy kościół albo kapliczka?www.republika.pl/sp_rudziniec/fotograf.htm i w którym to jest miejscu w Rudzińcu? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:06 ooo - jak fajnie Słoneczko piszesz bez tych kreseczek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:14 przepraszam ,że się nie przywitałam---witam wszystkich na tym forum--Meg_s to zależy od nastroju,postaram sie pisać bez kreseczek,ale z tymi kreseczkami jest bardziej czytelnie-nie uważasz?--pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:29 Sloneczko, dzisiejszy Rudziniec to od kolei na prawo wszystko LASKARZOWKA , a wiec Tartak, Kurzina i Huta Piela ! Tego nie wiedzalas !! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:41 to od tartaku aż do kościoła w Rudnie?to jest Łaskarzówka?nie wiedziałam,tym bardziej,że nie ma tam żadnych oznaczeń z nazwami,w każdym razie ja nie zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:36 sloneczko1 napisała: > przepraszam ,że się nie przywitałam---witam wszystkich na tym forum--Meg_s to > zależy od nastroju,postaram sie pisać bez kreseczek,ale z tymi kreseczkami > jest bardziej czytelnie-nie uważasz?--pozdrawiam wręcz przeciwnie - "czepiam się" kreseczek, bo się z nimi ciężko czyta :D ale skoro to ma wyrażać Twój nastrój - trudno :) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:57 Sloneczko znasz stacje kolejowa w Rudzncu ? od stacji w strone Chechla i kanalu, to nalezalo do Laskarzowki ! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 09:10 ha, moj ulubiony temat! pomimo jednyj gafy, keroch niydowno w tym temacie szczelouch, to jednak dali obstowom jeszcze przi moich (nazwijmy to) wontpliwosciach, he,he! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 09:45 To fajnie, ale Rudzinczanie uo tym wiedzom, Laband a w inwentaryzacji krajoznawczej wojewodztwa katowickiego, Gminy Rudziniec to tysz napisane jest! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 09:48 ja, jo to juz czytou wszysko - nojwiynkszo niypewnosc prawie to mi jeszcze potwierdzo, bo najprawdopodobniyj wszyske te zrodua powtorzajom to za jednym, kere to piyrsze podauo - som prziznosz ize moja wersja je prawdopodobno (i to w takim samym stopniu conajmiyj jak ta o keryj Tys spominou). Problym polego na tym ize to rozstrzygnonc narazie niy idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 13:52 Idzie, idzie bo w ksionszkach koscielnych to tysz je, zajedz do Rudna, jak bydziesz i Rudzinca, to se nawet dowiymy uot kedy to se na Rudziniec zmieniouo Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 13:55 jo miou to prawie na mysli - te koscielne wszkryfniyncie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socer Re: Jeszcze roz Rudno Male IP: 80.50.20.* 10.04.05, 07:47 Wczoraj bylem w kościele św. Mikolaja w Rudnie. By dostrzec piękno tego kościółka trzeba siedzieć w ostatniej ławce. Jest przepiękny. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 10.04.05, 10:27 Socer a Wiysz czymu uon se tak nazywou (Sw. Mikolaj)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socer Re: Jeszcze roz Rudno Male IP: 80.50.20.* 10.04.05, 10:41 Na pewno mi ta wielko tajemnica zdradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 10.04.05, 10:49 Genau, Nikolaus ballestrem go budowou ! Ks.Michalec byl jego najlepszym kolegom , byl tysz csly czas dziekanem. Plawniowice do dzisiej narzekajaom, ze w Rudnie kosciou wybudowou a niy w Plawniowicach. Plawniowiczanie uwazaja, ze to Michalec tak na niego wplynou ! Dzisiej Ty drogi koscielny do Rudna juz niyma, bo jak Sandbahna budowali to mostu nie postawili i jak chcesz do Rudna jechac, to albo przez Rudziniec 13 km albo przez Taciszow, Kleszczow, genau to samo, a w rzeczywistosci to som 3 km ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socer Re: Jeszcze roz Rudno Male IP: 80.50.20.* 10.04.05, 11:06 Troszka tej tajemnicy znam. Dzięki za wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 10.04.05, 11:13 No to jeszcze ino jako ciekawostka dodom ize we okolicach Glywic sw. Mikouaj bou patronym biydnach bajtli, i muodziezy - tukej przedewszyskim modych frelkow kere richtowauy sie na slub. Bogate chopcy przebirali sie za mikouaja i rozdawali bonbony bidnym bajtlom, a kawalery tak przebleczone szli do odnich frelkow za kerymi we beztydziyn urgali. Kedys na Mikouaja sie tysz rajtowauo czi razy dokole koscioua na koniu, to juzas skuli tego ize sw. Mikouaj bou we Slonsku patronym bydeuka, i kedys odniego obrozek ludzie czimali w oborze. Te rajtowanie to bouo skisz tego coby zodno zaraza na krowy itd niy prziszua. Jak widzisz to bouo podobne konsek do tego co we Wielkanoc sie jeszcze dzisiej praktykuje. A do Hanysa tysz mom ciekawostka - na zomku Raciborskim tego "sw Mikouaja" przijmowali ksiyncia - wjyzdzou on na biouym koniu po schodach i aze do sali przijync. Odpowiedz Link Zgłoś