Dodaj do ulubionych

Jeszcze roz Rudno Male

08.04.05, 22:35
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=10910057&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • sloneczko1 Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:05
      a ja myślałam,że Łaskarzówka to część Rudna a nie Rudzińca,czy na tej jednej z
      pocztówek jest synagoga?czy kościół albo
      kapliczka?www.republika.pl/sp_rudziniec/fotograf.htm i w którym to jest
      miejscu w Rudzińcu?
      • meg_s Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:06
        ooo - jak fajnie Słoneczko piszesz bez tych kreseczek ;)
        • sloneczko1 Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:14
          przepraszam ,że się nie przywitałam---witam wszystkich na tym forum--Meg_s to
          zależy od nastroju,postaram sie pisać bez kreseczek,ale z tymi kreseczkami jest
          bardziej czytelnie-nie uważasz?--pozdrawiam
          • ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:29
            Sloneczko, dzisiejszy Rudziniec to od kolei na prawo wszystko LASKARZOWKA , a
            wiec Tartak, Kurzina i Huta Piela !
            Tego nie wiedzalas !!
            • sloneczko1 Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:41
              to od tartaku aż do kościoła w Rudnie?to jest Łaskarzówka?nie wiedziałam,tym
              bardziej,że nie ma tam żadnych oznaczeń z nazwami,w każdym razie ja nie zauważyłam
          • meg_s Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:36
            sloneczko1 napisała:

> przepraszam ,że się nie przywitałam---witam wszystkich na tym forum--Meg_s to
            > zależy od nastroju,postaram sie pisać bez kreseczek,ale z tymi kreseczkami
            > jest bardziej czytelnie-nie uważasz?--pozdrawiam

wręcz przeciwnie - "czepiam się" kreseczek, bo się z nimi ciężko czyta :D
            ale skoro to ma wyrażać Twój nastrój - trudno :)
            • ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 08.04.05, 23:57
              Sloneczko znasz stacje kolejowa w Rudzncu ?
              od stacji w strone Chechla i kanalu, to nalezalo do Laskarzowki !
              • laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 09:10
                ha, moj ulubiony temat!

pomimo jednyj gafy, keroch niydowno w tym temacie szczelouch, to jednak dali
                obstowom jeszcze przi moich (nazwijmy to) wontpliwosciach, he,he!
                • ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 09:45
                  To fajnie, ale Rudzinczanie uo tym wiedzom, Laband a w inwentaryzacji
                  krajoznawczej wojewodztwa katowickiego, Gminy Rudziniec to tysz napisane jest!
                  • laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 09:48
                    ja, jo to juz czytou wszysko - nojwiynkszo niypewnosc prawie to mi jeszcze
                    potwierdzo, bo najprawdopodobniyj wszyske te zrodua powtorzajom to za jednym,
                    kere to piyrsze podauo - som prziznosz ize moja wersja je prawdopodobno (i to w
                    takim samym stopniu conajmiyj jak ta o keryj Tys spominou). Problym polego na
                    tym ize to rozstrzygnonc narazie niy idzie.
                    • ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 13:52
                      Idzie, idzie bo w ksionszkach koscielnych to tysz je, zajedz do Rudna, jak
                      bydziesz i Rudzinca, to se nawet dowiymy uot kedy to se na Rudziniec zmieniouo
                      • laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 09.04.05, 13:55
                        jo miou to prawie na mysli - te koscielne wszkryfniyncie
                        • Gość: socer Re: Jeszcze roz Rudno Male IP: 80.50.20.* 10.04.05, 07:47
                          Wczoraj bylem w kościele św. Mikolaja w Rudnie. By dostrzec piękno tego
                          kościółka trzeba siedzieć w ostatniej ławce. Jest przepiękny.
                          • ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 10.04.05, 10:27
                            Socer a Wiysz czymu uon se tak nazywou (Sw. Mikolaj)??
                            • Gość: socer Re: Jeszcze roz Rudno Male IP: 80.50.20.* 10.04.05, 10:41
                              Na pewno mi ta wielko tajemnica zdradzisz.
                            • laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 10.04.05, 10:41
                              ???
                              • laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 10.04.05, 10:44
                                idzie ci o Ballestryma?
                                • ballest Re: Jeszcze roz Rudno Male 10.04.05, 10:49
                                  Genau, Nikolaus ballestrem go budowou !
                                  Ks.Michalec byl jego najlepszym kolegom , byl tysz csly czas dziekanem.
                                  Plawniowice do dzisiej narzekajaom, ze w Rudnie kosciou wybudowou a niy w
                                  Plawniowicach.
                                  Plawniowiczanie uwazaja, ze to Michalec tak na niego wplynou !
                                  Dzisiej Ty drogi koscielny do Rudna juz niyma, bo jak Sandbahna budowali to
                                  mostu nie postawili i jak chcesz do Rudna jechac, to albo przez Rudziniec 13 km
                                  albo przez Taciszow, Kleszczow, genau to samo, a w rzeczywistosci to som 3
                                  km !
                                  • Gość: socer Re: Jeszcze roz Rudno Male IP: 80.50.20.* 10.04.05, 11:06
                                    Troszka tej tajemnicy znam. Dzięki za wyjaśnienie.
                                  • laband Re: Jeszcze roz Rudno Male 10.04.05, 11:13
                                    No to jeszcze ino jako ciekawostka dodom ize we okolicach Glywic sw. Mikouaj bou
                                    patronym biydnach bajtli, i muodziezy - tukej przedewszyskim modych frelkow kere
                                    richtowauy sie na slub. Bogate chopcy przebirali sie za mikouaja i rozdawali
                                    bonbony bidnym bajtlom, a kawalery tak przebleczone szli do odnich frelkow za
                                    kerymi we beztydziyn urgali.

Kedys na Mikouaja sie tysz rajtowauo czi razy dokole koscioua na koniu, to juzas
                                    skuli tego ize sw. Mikouaj bou we Slonsku patronym bydeuka, i kedys odniego
                                    obrozek ludzie czimali w oborze. Te rajtowanie to bouo skisz tego coby zodno
                                    zaraza na krowy itd niy prziszua. Jak widzisz to bouo podobne konsek do tego co
                                    we Wielkanoc sie jeszcze dzisiej praktykuje.

A do Hanysa tysz mom ciekawostka - na zomku Raciborskim tego "sw Mikouaja"
                                    przijmowali ksiyncia - wjyzdzou on na biouym koniu po schodach i aze do sali
                                    przijync.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka