grba 14.04.05, 09:28 Ogólne "Heil Hitler" w kolorze... www.odkrywca.pl/picsforum10/jenseits00modapanowpyskowice.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 88 Re: Peiskretscham Heimatfest 1938 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:08 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
grba Pyskowice 2005 14.04.05, 11:49 A tak wyglada to miejsce dzisiaj: www.pyskowice.pl/galeria/foto.php?dzial=7&id=37 www.pyskowice.pl/galeria/foto.php?dzial=7&id=36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Pyskowice 2005 IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 14.04.05, 11:55 Hallo Grba, cos Ty sie o te Pyskowice zachouczol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Pyskowice 2005 IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 14.04.05, 11:57 Czamu sie godou Pyskowice a nie Piskowice, a czamu na Glywice godo sie Gliwice? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Pyskowice 2005 14.04.05, 12:01 pytanie jak nojbardziyj na miejscu - Pyskowice przeca wywodzi sie od rycerza kerymu bouo Pisco (czytej pisko), A Glywice bouy chyba wczesniyj szkryfniynte na mapie jak jak Gliwice - przinajmiyj z moich map tak wyniko - jak kerys mo inksze dane to je zech ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 11:57 grba napisał: > Ogólne "Heil Hitler" w kolorze... > > www.odkrywca.pl/picsforum10/jenseits00modapanowpyskowice.jpg A mnie sie bardziej podobalo jak pokazales " kalmuckich aryjczykow" w niemieckiej armii. Pozdr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:02 Pit przidou by sie sam jakis mauy fotoreportaz ze spotkania wszechpulokow ze ropsikami - mosz co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 12:10 laband napisał: > Pit przidou by sie sam jakis mauy fotoreportaz ze spotkania wszechpulokow ze > ropsikami - mosz co? Labandzie ni mom, tak powazniej mowiac to najwiecy o nich dowiedzialem sie na Slaskich Forach. W poznaniu wszechpolokow prawie nimo, pokazali sie tylko jak pederasci defilowali, ale chyba to byli raczej kibole z Lecha Poznan. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:14 no niy ublizej waszymu hausmajstrowi ze Stalinogrodu - od kedy Sosnowiec escie przeniysli do Katowic to onymu geszef kwitnie jak pieron, he,he! ps a swojom drogom, to ciekawo ta afera ze pynsjami UOP dlo rapsikow, niy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 12:18 O czym Ty mowisz, o jakim szajsmajstrze ? Co ma do tego Sosnowiec ? Znowu piles i to przed 13-ta !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:20 pozdrow odymie Bartoszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 12:22 laband napisał: > absplutnie nic - i tak mi sie zdo ino ze nerwy Cie poniosuy Przeciez mozesz Go sam pozdrowic, musisz miec posrednikow? Nie widze abys cierpial na niesmialosc. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:26 a co, niy prziznawosz sie juz do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 12:51 laband napisał: > a co, niy prziznawosz sie juz do niego? A cos Ty sie przyczepil do Bartoszcza, zrobil Ci cosik zlego ? Chyba juz Cie znowu zalogowal. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 13:02 wiysz jo mu to aby w oczy pedziou ize odniego moralnosc dyskwalifikuje go jako bezstronnego admina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 14:06 laband napisał: > wiysz jo mu to aby w oczy pedziou ize odniego moralnosc dyskwalifikuje go jako > bezstronnego admina Przesadzasz Labandzie Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 22:12 mosz prawo tak myslec Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:19 Umundurowana kolumna to Reichs Arbeit Dienst (RAD) www.germaniainternational.com/rad4.html Później zamiast łopat wystarczyło dać im karabiny... Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:21 to tak jak z tymi chupokami od Dmowskego - a tak swojom drogom co dzisiej wszechpuloki w ryncach noszom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 12:25 laband napisał: > to tak jak z tymi chupokami od Dmowskego - a tak swojom drogom co dzisiej > wszechpuloki w ryncach noszom? Slyszalem, ze kije basebollowe. Przed wojna mieli rewolwery. Zeszli na psy jak to we wszystkich krajach co przeszli realny socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: *.pc.tek.pl 14.04.05, 12:24 niezłe , na jednym z plakatów gość przygląda się łopacie z niejakim zdziwieniem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:32 Instruktor RAD tak jak kapral w wojsku sprawdzał czystośc "broni". Po pracy łopatka musiała się świecić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: *.pc.tek.pl 14.04.05, 12:34 :-))))))))).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 12:26 Kiedys widzialem takie fajne fotki jak tlum prezentowal szpadle. Tylko w Niemczech i Chinach mozna cos takiego wymyslic. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:28 chopcy, chopcy, kije bejzbolowe, ryle, glace, kaj wos to zakludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hans111 Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:29 www.dhm.de/lemo/objekte/pict/ju004655/index.html Łezka w oku się kręci.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:33 hans111 napisał: > www.dhm.de/lemo/objekte/pict/ju004655/index.html > > Łezka w oku się kręci.. :-) ja,ja, te czyny spoueczne za Gerka i Grudnia to faktycznie bouo przezycie jak pieron! Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:31 Gość portalu: Pit napisał(a): > Kiedys widzialem takie fajne fotki jak tlum prezentowal szpadle. Tylko w > Niemczech i Chinach mozna cos takiego wymyslic. widac ze ten co takie cwiczenia z lopata wprowadzil mial przeczucie ze bedzie co odbudowywac / odgruzowywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 12:36 braid napisał: > Gość portalu: Pit napisał(a): > > > Kiedys widzialem takie fajne fotki jak tlum prezentowal szpadle. Tylko w > > Niemczech i Chinach mozna cos takiego wymyslic. > > widac ze ten co takie cwiczenia z lopata wprowadzil mial przeczucie > ze bedzie co odbudowywac / odgruzowywac Zawsze podziwialem Niemcow za zapobiegliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
hans111 Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:40 www.feldgrau.com/rad-gallery.html Nordycka krzepa i radość pracy. Zwróćcie uwagę na finezyjny sposób ustawienia łopat. Pijany Słowianin nie miałby szans... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramomn Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 14.04.05, 12:41 Gość portalu: Pit napisał(a Zawsze podziwialem Niemcow za zapobiegliwosc. pozostaje mi tylko powiedziec: danke schön;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: *.pc.tek.pl 14.04.05, 12:45 Gość portalu: Pit napisał: Zawsze podziwialem Niemcow za zapobiegliwosc szkoda , że Norymbergii nie przewidzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 14.04.05, 12:56 Gość portalu: sss napisał(a): > szkoda , że Norymbergii nie przewidzieli... Nürenberg niemogl nikt przewidziec, poniewaz prawo na podstawie ktorego sondzono jencow zostalo uchwalone dopiero zakonczeniu wojny - to znaczy po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 13:01 Gość portalu: Ramon napisał(a): > Gość portalu: sss napisał(a): > > szkoda , że Norymbergii nie przewidzieli... > Nürenberg niemogl nikt przewidziec, poniewaz prawo na podstawie ktorego > sondzono jencow zostalo uchwalone dopiero zakonczeniu wojny - to znaczy po > fakcie. Sam kanclerz Adolf H. mawial ze zwyciezcow nikt nie sadzi, alianci to sobie wzieli doslownie do serca i JAKO ZWYCIEZCY zrobili PROCES ZWYCIEZONYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: 150.254.85.* 14.04.05, 12:49 Gość portalu: Ramomn napisał(a): > Gość portalu: Pit napisał(a > Zawsze podziwialem Niemcow za zapobiegliwosc. > > pozostaje mi tylko powiedziec: danke schön;-) odpowiem Panu w starogermanskim, na zdarowie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 14.04.05, 12:38 braid napisał: widac ze ten co takie cwiczenia z lopata wprowadzil mial przeczucie > ze bedzie co odbudowywac / odgruzowywac mozliwe - wkazdym razie byli z ta odbudowa za 10 lat gotowi, a inne kraje nadal nie daja sobie z tym rady. Pomimo o wiele mniejszych szkod. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 12:42 mam Ci Ramon podeslac link o wdziecznym tytule: "Marnyjanku - przeczytaj prosze " czy sam znajdziesz? szkoda ze tak niewiele zrozumieliscie ze tej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: A mnie sie bardziej podobalo.... IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 14.04.05, 12:45 sprecyzoj prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: A mnie sie bardziej podobalo.... 14.04.05, 13:04 Wlasnie w tym watku "Monadina" ( bo ja tylko cytowalem) wytlumaczyl jasno i zrozumiale dlaczego powstaly takie roznice w jakosci zycia poszczegolnych stref wplywow. W sumie Monadina nie napisal nic nowego .... tylko zgrabnie ujal to co wie lub powinnien byl wiedziec kazdy kto mieszka lub mieszkal w Polsce ( lub DDR) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=20635670&a=20635670 Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Dowod gupoty ! 14.04.05, 13:36 On ale zapomnial, ze wlasnie Czechy to bylo wlasciwie niemieckie panstwo przed wojna, nawet w Armii czeskiej co trzeci zolnierz pochodzenia niemieckiego byl, wiec nie ma co porownywac, jak Niemcow wygnano. Z DDR tez nie mozna porownywac, jak im wszelkie mozliwosci rozwoju wzieto fabryki do Rosji transportowano, musieli z wlasnych srodkow utrzymywac Czerwona Armie a wybitnych naukowcow do Rosji uprowadzono, ale skad taki biedny monadina czy braid wiedziec moga, skad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Dowod gupoty ! IP: *.pc.tek.pl 14.04.05, 13:43 takich rewelacji można oczekiwać TYLKO od ciebie. Tekst "monadina" jest przekonujący i powinieneś go czytać przed każdym goleniem. wracając do Norymbergii , szkoda , że Leni Riefenstahl nie mogła tego nakręcić - to byłby dopiero TRYUMF... Odpowiedz Link Zgłoś
grba Peiskretscham Heimatfest 1938 cd. 14.04.05, 14:03 Zajrzyjcie do działu Geschichte der Stadt Peiskretscham tam kilka innych fotosów z filmu Heimatfest 1938 www.peiskretscham.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonbon Re: Peiskretscham Heimatfest 1938 cd. IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.05, 16:20 www.mitchozog.addr.com/sluzba_polsce.jpg Lopata swojska, przyjacielska, slowianska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Peiskretscham Heimatfest 1938 cd. IP: 150.254.85.* 14.04.05, 16:25 Ale widac, ze nie umie jej tak slicznie prezentowac jak Nimce. Pozdrawienie rzymskim salutem tyz mu slabo wychodzi, slabych mieli instruktorow w tym SP. Wogole polski pie..ik i tyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Peiskretscham Heimatfest 1938 cd. IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 14.04.05, 16:41 Hallo Bonbon, no to bolo w Pyskowicach/Peiskretscham conajmi rous cos lous. Uod tego czasu jeno Tristesse;-) Odpowiedz Link Zgłoś