Gość: Ramon IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.07.05, 09:18 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ramon Re: i juzas! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.07.05, 09:22 jakis podciep juzas oczysczo te forum! Byl ciekawy wpis na temat zachodnich Slowian pod "Od kogo Mieszko...", ale znowu go skreslono. Co to tu jest "Trybuna Robotnicza" albo "Völkischer Beobachter"? Kontrola mysli i wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: i juzas! 13.07.05, 10:31 Gość portalu: Ramon napisał(a): > jakis podciep juzas oczysczo te forum! > Byl ciekawy wpis na temat zachodnich Slowian pod "Od kogo Mieszko...", ale > znowu go skreslono. > Co to tu jest "Trybuna Robotnicza" albo "Völkischer Beobachter"? > Kontrola mysli i wypowiedzi? Witej Ramon,to świadczy tylko o znajomościach i wiedzy(można się zastanowić) admina tego forum,w tym wpisie nie było nic złego,mnie się wydaje,że pan Jabbur nie bardzo lubi język niemiecki,oczywiście się oficjalnie do tego nie przyzna,w Polsce jest demokracja i wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: i juzas! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.07.05, 10:39 Hallo Rico, nie chce mi sie wierzyc, zeby wyciepli stad wpisy tylko dlatego ze byly pisane po Niemiecku. Das ist fremdenfeindlich. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: i juzas! 13.07.05, 10:48 Podziwiam Was ..za to ze czasem potraficie jakas dyrektywe komunistow o represjach Slazakow ..rozlozyc na czynniki pierwsze. A zkolei tekst Netykiety i regulaminu forum jest dla was czyms calkowicie niezrozumialym. Odpowiedzi na wasze pytania sa proste i w zasiegu reki .. ( przy odrobinie dobrej woli do zrozumienia) Nie doszukujcie sie zadnych masonskich zaprzysiezen przeciw Wam. Podobne restrykcje ze strony Admina moga spotkac kazdego z nas i nie raz juz spotykaly. Poczytajcie ze zrozumieniem komentarze redakcji ktore cytowal hanys_hans jak go zabanowano albo to co odpowiedziano sloneczku. To jest nawet ciezko NIE zrozumiec. Ps: zanim rico zapyta o wyjasnienie ... odbije pileczke .. to juz musi byc wasz wysilek i wasza wola zeby to znalezc i zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: i juzas! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.07.05, 11:04 Braid, duzo slow malo sesu. ten wpis zostau usuniety tylko i wylacznie ze wzgledu na jezyk. Otworz oczy i nie udawaj strusia. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: i juzas! 13.07.05, 11:11 a wystarczylo chciec zrozumiec to co napisalem ;)) do was to jak grochem o sciane ;( Odpowiedz Link Zgłoś
braid A pelnym zdaniem??? 13.07.05, 09:23 na? dzis honor juz ladnie w kieszeni poskladany??? ;))) czasem mi sie wydaje ze swinia ma wiecej honoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: A pelnym zdaniem??? IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.07.05, 09:33 braid napisał: > > na? dzis honor juz ladnie w kieszeni poskladany??? ;))) > > czasem mi sie wydaje ze swinia ma wiecej honoru Niewiem ile honoru swinie maja, ale odpowiec na to pytanie nie powinnosprawiac Tobie klopotow;-) Tu nie chodzi o honor tylko o wolnosc mysli i slowa i to na lamach jednej z najwiekszych gazet w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: A pelnym zdaniem??? 13.07.05, 09:39 moze zaczniecie pisywac po slooonsku na lamach "Frankfurter Allgemeine Zeitung"?? Przeca was tam za tela ;))) to sie dowiecie co to jest kultura forumowa i wolnosc slowa ;)) jak bedziesz tak dalej sie slowa trzymal to honoru w twoim kiblu ani patykiem nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: A pelnym zdaniem??? IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.07.05, 09:48 braid napisał: > > moze zaczniecie pisywac po slooonsku na lamach "Frankfurter Allgemeine > Zeitung"?? Przeca was tam za tela ;))) to sie dowiecie co to jest kultura > forumowa i wolnosc slowa ;)) > > jak bedziesz tak dalej sie slowa trzymal to honoru w twoim kiblu ani patykiem > nie znajdziesz. Braid - was willst Du eigendlich? Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: A pelnym zdaniem??? 13.07.05, 10:14 Szanowny Ramonie.. Tak jak juz kiedys wspomnialem jest takie przyslowie w Niemczech "Ein Mann, ein Wort" Czyzbys juz zapomnial ze sie honorowo pozegnales z tym forum??? Ja Cie ani nie wyganialem ani nie sugerowalem odejscia ..to byla wylacznie Twoja decyzja . Wiec pytam ..ile jest warte slowo Slazaka?? Jak narazie udowadniasz ze naprawde niewiele . Po co wiec takie oficialne odchodzenie skoro wiesz ze i tak wytrzymasz gora tydzien bez wpisu na forum?? Myslales ze jak sie obrazisz na Admina to Cie admin przeprosi czy jak??? Tak latwo szastacie honorem innych siebie wynoszac na piedestaly .. a tu prosze ... oczy spuscic honor do kieszeni i udawac ze nie wiesz o co chodzi;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: A pelnym zdaniem??? IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.07.05, 10:35 braid napisał: > Szanowny Ramonie.. > Tak jak juz kiedys wspomnialem jest takie przyslowie w Niemczech > "Ein Mann, ein Wort" Czyzbys juz zapomnial ze sie honorowo > pozegnales z tym forum??? Tak pozegnalem sie z TYM forum, poniewaz nie widzalem w tym sesu cos pisac co za piec minut zostaje wymazane. Czy to mialo cos z honorem wspulnego? Ja Cie ani nie wyganialem ani nie sugerowalem odejscia ..to byla wylacznie Twoja decyzja . Drogi Braid, czy ja kiedykolwiek to Tobie przezucalem? Nie wrecz na odwrod - podziekowalem Tobie, ze Ty jako Polak starasz sie problemy Slazka i Slazakow zrozumiec. Tak to byla moja decyzja ale ona nie miala nic z Toba wspolnego. > Wiec pytam ..ile jest warte slowo Slazaka?? Jak narazie udowadniasz > ze naprawde niewiele . Po co wiec takie oficialne odchodzenie skoro wiesz > ze i tak wytrzymasz gora tydzien bez wpisu na forum?? Myslales ze jak sie > obrazisz na Admina to Cie admin przeprosi czy jak??? Ile jest moje slowo warte zapytaj sie najlepiej w Stadtsparkasse Köln. Masz racje, to "odejscie" bylo bardzo spektakularne, ale to nie tylko moja wina. A przeprosiny Admina to wlasciwie prywatna sprawa. > Tak latwo szastacie honorem innych siebie wynoszac na piedestaly .. > a tu prosze ... oczy spuscic honor do kieszeni i udawac ze nie wiesz o co > chodzi;)) Co Ty masz tutaj z tym honorem? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 hej Ramon! Witaj nareszcie!! ;))) 13.07.05, 15:34 braid napisał: > Szanowny Ramonie.. widze postepy:))) - jeszcze gdybys tylko opanowal slowa takie jak - prosze, dziekuje i p r z e p r a s z a m - to moze daloby rade jakos Ci wybaczyc Twoja glupote. > a tu prosze ... oczy spuscic honor do kieszeni i udawac ze nie wiesz o co > chodzi;)) a Ty znowu z uporem maniaka o sobie???:)))) Ty juz tak na wieki natretnie bedziesz wlasnie walkowal definicje honoru??? - wielce arcysmiiiiiiiiiiieeeszne spamowanko - milo mi, ze mnie nie zawodzisz i rozrywki dostarczasz... ubawu mam zwykle po same pachiii gdy widze jak zwyczajny schaboszczak, ktory w zyciu nie widzial nieba robi wyklady na temat gwiazd... Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 O moim sąsiedzie 13.07.05, 09:42 Mam takiego sąsiada piekarza. mieszna na szczęście dość daleko ode mnie. Wyjątkowy cham, ale ja pociągnę o tej świni. Otóz, zwierzę to zastało zamknęte do tzw. chlywika, z którego wychodzi sobie na spacerniak, aby zaczerpnąć świeżego powietrza. Nie wiem, jak wokól może być ono świeże, ale mniejsza o to. świnia pożera sobie resztki z pieczywa, które piekarz nie sprzeda. Jest chyba strasznie wypasiona, bo wcina też kołoczyki (drożdżówki). Jest straszna, łaciata, do tego wydaje obrzydliwe dźwięki. Mam też wrażenie, że wpada na to forum. Już wiecie, kogo mam na myśli? Hrum - hrum, panie B... Odpowiedz Link Zgłoś
kropeck Re: O moim sąsiedzie 13.07.05, 09:53 olab1 napisała: > Już wiecie, kogo mam na myśli? > Hrum - hrum, panie B... B .. to je Balest, myślałem, że go lubisz Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: O moim sąsiedzie 13.07.05, 10:01 kropeck napisał: > olab1 napisała: > > > > Już wiecie, kogo mam na myśli? > > Hrum - hrum, panie B... > > B .. to je Balest, myślałem, że go lubisz Gwoli wyjaśnienia - Ballesta lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: O moim sąsiedzie 13.07.05, 10:02 szyneczkę napewno też , więc wszystko jasne ! ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kropeck Re: O moim sąsiedzie 13.07.05, 10:08 ale to stara poniemiecka szynka - fuj :( Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: O moim sąsiedzie 13.07.05, 09:54 po kiego czorta się wcinasz olab1 , lubisz to pra ? Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 SSS 13.07.05, 09:57 Witam SSS - przecież wiesz, że tak. Nacisnął mi na odcisk no to ma. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: olab1 13.07.05, 10:00 dałabyś se także siana , niczym innym jak kłótniami istnieć nie potrafisz ? ciekawe , że naraz znalazł się też rico-wiecznie-pytam , oczywiście z pytaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 sss 13.07.05, 10:02 Siano mi szkodzi, strasznie kicham - jakbych miała ryma. no, Panie Starszy, spadam do pracy;-) Nic to po mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: olab1 13.07.05, 10:03 sss9 napisał: > dałabyś se także siana , niczym innym jak kłótniami istnieć nie potrafisz ? > ciekawe , że naraz znalazł się też rico-wiecznie-pytam , oczywiście z pytaniem > ? Ja nie kryję mojej niewiedzy dlatego pytam,w przeciwności do Pana,Panie SS. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: rico 13.07.05, 10:08 w przeciwieństwie do ciebie rico , wiem , że świat jest poznawalny , ale dam ci radę : nie szukaj odpowiedzi na wszystkie dręczące cię pytania na internetowych forach , bo stan twojej wiedzy nie powiększy się od tego. są inne , bardziej wiarygodne media. tylko nie pytaj mnie jakie (już mnie zmęczyłeś) , zapytaj na F.Ch. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: rico 13.07.05, 10:16 sss9 napisał: > w przeciwieństwie do ciebie rico , wiem , że świat jest poznawalny , ale dam ci > radę : nie szukaj odpowiedzi na wszystkie dręczące cię pytania na internetowych > forach , bo stan twojej wiedzy nie powiększy się od tego. są inne , bardziej > wiarygodne media. tylko nie pytaj mnie jakie (już mnie zmęczyłeś) , zapytaj na > F.Ch. Pana przecież nie zapytam,poniewaś Pan nie potrafi odpowiedzieć,może to "zmęczenie" robi Panu trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: O moim sąsiedzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:56 Twój somsiad, powiadasz. Zanjomy? Na B? Ballest!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: A pelnym zdaniem??? 13.07.05, 09:54 braid napisał: > > na? dzis honor juz ladnie w kieszeni poskladany??? ;))) > > czasem mi sie wydaje ze swinia ma wiecej honoru Jeżeli się nie mylę,Pan był tym,który mnie zrepremendował za odpowiedź do Gorola7,co ja mam o Panu powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: i juzas! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.07.05, 09:55 Hallo Olab1, Dzieki:-) Zdenerwowalo mnie dalsze bezsesowne wykreslanie wpisow poprzez jakiegos anonimusa, ktory nie daje sobie zabardzo rady ze swojim zadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: to prawda z tym wycinaniem 13.07.05, 11:48 to fakt,ze wpis o Wieletach po niemiecku który podał Ballest rano został usunięty---a była to tylko prawda historyczna---samach to przeczytała i mogę potwierdzić Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Admin nie odpowiedział na moje pytanie 13.07.05, 11:49 to co tam gdzieś napisał,czy podał link to mnie nie satysfacjonuje---nie ma tam rzeczowej odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: i różnych kapusiów z forum co to chodzą za mną 13.07.05, 11:52 pozdrawiam--ja jakoś za wami nie chodzę i linków z waszych rozmów nie podaje--ciekawe dlaczeco--prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
egzekutor6666 Re: Admin nie odpowiedział na moje pytanie 13.07.05, 11:53 nie pisz do admina bo to jeden z tych co tu plują na Śląsk. to nie ma sensu.zobacz jak podejmiesz temat to od razu w ciągu kilku minut jeden i ten sam polaczek szczeka aż laptop mi samochodzie wibruje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: wczoraj się przedstawił jako moderator 13.07.05, 11:56 ale dziś to chyba już dał plamę Odpowiedz Link Zgłoś
egzekutor6666 Re: wczoraj się przedstawił jako moderator 13.07.05, 12:03 to jacyś chorzy ludzie nienawidzący Ślązaków . pokazuję ich wpisy w pracy i jest super jazda. mamy jednego "gorola" między nami i facet powiedział ,że jakby spotkał takiego sss9 czy pita albo betoniarza czy blacka to sam by im do życi nastukał więc nie przejmuj się debilkami i olewaj inteligencję kraju gdzie i tak wszystko co pozytywne zrobili Żydzi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 egzekutor 13.07.05, 12:16 "sam by im do życi > nastukał więc nie przejmuj się debilkami i olewaj inteligencję kraju gdzie i ta > k > wszystko co pozytywne zrobili Żydzi;-)" Egzekutorze, chyba do "żici" lepiej brzmi niż "życi", prawda? Bardziej po ślonsku, niy? Wiesz, kiedys ktoś mądry wyjasnił, skąd bierze się taki antysemityzm, niechęć do Żydów. Oni po prostu byli wychowywani inaczej niż Polacy, Ślązacy czy Niemcy. Inna kultura, etos pracy, nauczanie w domu i w szkołach - możnaby mnożyć przykłady. Historia tzn. źli ludzie, obeszła się z nimi nie po ludzku i to fakt niezaprzeczalny. Cóz złego było w tym, że np. przed wojną byli lekarzami, bankierami, adwokatami? Co złego? Mieli łeb, rozum, rozsądek, taką żyłkę, powołanie i to akurat im świetnie wychodziło. Za co Polak (ślązak czy Niemiec czy jesszcze inny) nienawidzi Żyda? Bo Żyd jest dowodem sprytu, zaradności, wiedzy, umiętności, talentu. Umie robić biznes. Myślę, że właśnie to nas boli, a niesłusznie. Zaryzykuję zdanie - powinniśmy sie w wielu aspektach uczyć od Żydów. Nie zaliczam się ani do zwolenników ani przeciwników tego narodu, ale przyznaję, że wiele zrobili i wiele potrafią robić. A już tak zupełnie na marginesie dodam, ze nigdy chyba nie zapomnę krzyku Żydówki w Oświęcimiu - niedawno, podczes obchodów wyzwolenia - "Zabrali mi Naród, dali numer i ..." Bądzny bardziej sprawiedliwi o w naszych ocenach. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: wczoraj się przedstawił jako moderator 13.07.05, 12:03 suonko , przykro czytać , ale to ty ciągle dajesz plamy. wczorajszy Troll jakim nickiem się posługiwał ? a jaki jest nick Admina ? opanuj się laleczko , bo jak widać "morele" nadal mącą ci umysł... Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: do sss9 13.07.05, 12:17 witaj mój fanie--rzuć tu parę linków z moimi wpisami-----ja nie chodze za nikim i nikogo nie śledzę jak Ty---a tak na uboczu--nie jestes naszym informatorem przypadkiem?że tak pytam---kogoś mi przypominasz Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: do sss9 13.07.05, 12:26 nie schlebiaj sobie nadto , nie łażę za tobą - zwiedzać inne fora rzecz naturalna , nieprawdaż ? i podczas takich "wędrówek" wpada człowiek na takie właśnie "perełki" jak twoje i labanda łkania , prośby o pomoc i zachęty do poszalenia sobie na FG. masz pretensje za linki ? wstyd ? powinnaś się tym wstydem zalać ! tu grasz słodką idiotkę , gdzie indziej używasz zwrotów "kto z naszych...". to wiele wyjaśnia z tego co ostatnio dzieje się na naszym forum. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: do sss9 13.07.05, 20:52 między chodzeniem a wyszukiwaniem jest spora różnica--i schlebiam sobie,bardzo,że taki facet jak TY łazi za mną--ha----widać nie masz nic innego do roboty ,albo nic nie umiesz mądrego wymyślić,oprócz jakiś tam docinek,co?---więc mój giermku(od dziś)bądź zawsze u mego boku--a gdy będę łkała podawaj zawsze chusteczkę,ale czystą---------i nie wstydż sie tego zajęcia--mój kuzyn pozwoli Ci na to--tylko mu tam w rękaw nie ślimtej, bo to nie przystoi takiemu przystojniakowi jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: do suonko 14.07.05, 09:46 wiesz , kiedy czytam to co tu napisałaś dochodzę do wniosku , że kilo gwoździ ma więcej rozumu niż ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Ramonie---cieszę się,że wróciłeś IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.07.05, 13:20 serwus Ballest, kajs to te przedpouednie przespou? Braid jest Braid jest Brajd.... jego wpisy same za sa godajom. A do Meg to mozno napiszesz nojlepi direkt;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 13.07.05, 13:37 Gość portalu: Ramon napisał(a): > A do Meg to mozno napiszesz nojlepi direkt;-) przyłączam się no właśnie - co ci się znowu nie podoba ? (balleście) ale prosto i zrozumiale proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Ramonie---cieszę się,że wróciłeś IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.05, 13:44 Ramon,fajnie ze wrociles. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 13.07.05, 14:03 Gość portalu: ballest napisał(a): > meg_s, tej ostatnio wcale nie rozumie, > zamiast napisac, o co jej chodzi, to robi jakies zgadywanki, napewno nigdy o > Tachelesie nie slyszala! piszę dokładnie o co mi chodzi, bez zagadek - więc napisz po prostu czego nie rozumiesz - postaram się objaśnić słowo po słowie może właśnie problem polega na tym, że koniecznie chcecie znaleźć podteksty w prostych zdaniach ponieważ muszę "zniknąć" do wieczora, więc najpierw (wybacz Ramon, że w Twoim wątku) objaśnie wpis, który z absolutnie niepojętych dla mnie przyczyn zdenerwował Borascę "wiecie co ?" meg_s 13.07.2005 05:29 post adresowany był nie imiennie, powiem więcej, pod te określenia nie „podkładałam” sobie żadnych nicków, miałam na myśli styl i sposób toczenia – no właśnie, chyba nie rozmów, raczej wymiany postów zwracałam się poniekąd "filozoficznie" do osób siedzących przed komputerem, sprzętem jakby nie było niedostępnym powszechnie, idę o zakład, że osób które nie są ani poważnie chore, ani głodne, ubrane może nie modnie, ale raczej nie w łachmany, mają niewątpliwie dach nad głową skoro mają (te osoby) głowę do tych jak to nazwałam „bojów” to nikt z ich rodziny ani najbliższych nie umarł w tych dniach, ani nie choruje śmiertelnie bez nadziei na wyzdrowienie powtórzę – szkoda że nie potrafią się tym cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest To nie tylko to? IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 13.07.05, 14:11 "a propos tych zaburzeń: "...Jeśli u kogoś występuje którykolwiek z wymienionych tu symptomów, może on potrzebować pomocy specjalisty w zakresie zdrowia psychicznego: Utrzymujący się smutek lub drażliwość .. Nietypowe wahania nastroju Niepohamowany gniew Agresywne zachowania .. Nasilone stany lękowe .. Uporczywe koszmary Zaburzenia myślenia Omamy lub halucynacje .. Brak umiejętności radzenia sobie z trudnościami i codziennymi zajęciami Zaprzeczanie oczywistym problemom ....." no i powiedzcie sami - czy całe nasze forum nie potrzebuje porady dobrego specjalisty ? ;)" Potrzebuje specjalisty, ale napisz kogo masz na mysli! Tak jak ja to zawsze robie, ja nie owijam w bawelne ! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: To nie tylko to? 13.07.05, 14:14 już mnie pytałeś - i odpowiedziałam ci jasno - więc albo sam sobie założyłeś jaką odpowiedź chcesz usłyszeć i wtedy po co mnie pytasz ponownie, albo... odpowiem jeszcze raz, to samo co ci już raz napisałam Psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: Meg 13.07.05, 14:21 Meg, nie rozumiem. Wiesz przecież dobrze, że dla wielu net jest miejscem i racy i odpoczynku czy przerwy w pracy. Może nie mają się gdzie wyżyć i toczą te z pozoru głupawe spory, a może też jest przeciwnie - mają swoje powody. Nie wolno im tego zabraniać. Mamy wolność słowa. "skoro mają (te osoby) głowę do tych jak to nazwałam „bojów” to nikt > z ich > rodziny ani najbliższych nie umarł w tych dniach, ani nie choruje śmiertelnie > bez nadziei na wyzdrowienie > > powtórzę – szkoda że nie potrafią się tym cieszyć > Skąd wiesz? może w ten sposób odreagowują wielogodzinne siedzenie przy łóżku kogoś bliskiego i "czyszczą" sobie myśli dotąd zaprzątane zmartwieniami? Rodzaj odreagowania. Tak naprawdę to nikt z nas nie wie, kim dokłądnie jest Braid, Meg, ramon, Ballest czy Ola. Nie wiemy, do kogo coś piszemy, nie wiemy, czy ten ktoś nas nie zignoruje, nie skopiuje wątku czy postu i nie wklei go za jakoś czas, nie wysmieje. Net daje poczucie anonimowości, podzielenia się swoimi sprawami bez pokazywania twarzy. I można kogoś lubić, kogoś nie lubić, z kimś się kłócić, czasem obrazić, ale to tak naprawdę w realu każdego z nas nic nie zmieni. Co mi z tego, że ktoś tam nazwał mnie trollem? Mam płakać? Ja go nawet nie znam. jestem na forum i wypisuję tu czasem bzdury właśnie dlatego, że może czasem nie jest mi łatwo w życiu, może mam problemy, a tu - rodzaj odskoczni. Poza tym inny powód - spotykam jako-takich znajomych, wymieniamy poglądy, zwyczajnie rozmawiamy, choć poprzez klawiaturę. Co w tym złego Meg? Może takie przysłowiowe bicie piany to rodzaj zabawy. Jeśli mi coś nie odpowiada to się nie bawię i tyle. Nie czytam, nie piszę. Koniec. Proste. Wiesz, Meg, lubię Cię, choć czasem nie bardzo rozumiem. Też czasem może i tu przywołuję do porządku choć z góry wiem z jakim skutkiem. Marnym. Ludzie się nie zmieniają, to my musimy się zmienić. nie traktuj tego zdania personalnie, odpowiada mi taka Meg jaką jesteś. Pozdrawiam. ps. Wierz mi, potrafię się cieszyć tym co mam, tym bardziej że odwiedzam też inne miejsca w necie, gdzie jest bardzo, ale to bardzo smutno. Pewnie wiesz, o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Ola 13.07.05, 16:28 widzisz tego właśnie nie rozumiem - jak można być tak różnym tu i w realu i jak można w tak skrajny sposób odreagowywać cokolwiek (tu żeby nie było wątpliwości nie mam na myśli żadnej z pań ;) ps - też Cię lubię ;P Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Ola 13.07.05, 16:42 meg_s napisała: > (tu żeby nie było wątpliwości nie mam na myśli żadnej z pań ;) :)))))))) > ps - też Cię lubię ;P glupio mi, ze sie wtracam, ale co Wam powiem... to Wam powiem... ale Wam powiem - tez Was lubie;))) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Ola 13.07.05, 18:30 rico-chorzow napisał: > A jo mom Wos rod. az sie boje zapytac co to znaczy? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 13.07.05, 18:31 to co po czesku "mam Tie rad" :) jak najbardziej pozytywne uczucie :D Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: 13.07.05, 18:51 meg_s napisała: > to co po czesku "mam Tie rad" :) > > jak najbardziej pozytywne uczucie :D hmmm... niech strace...uwierze Ci na slowo:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: 13.07.05, 19:02 borasca0107 napisała: > meg_s napisała: > > > to co po czesku "mam Tie rad" :) > > > > jak najbardziej pozytywne uczucie :D > > hmmm... niech strace...uwierze Ci na slowo:))))) Meg napisała prawdę,(można użyć jako - ja cię kocham albo lubię -),besto jo je tys rod,co sam szkryfać moga,a pieronowy szpas mi to sam robi ze niykerymi ponokami. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Ramonie---cieszę się,że wróciłeś 13.07.05, 15:50 Gość portalu: ballest napisał(a): > Bo wlasnie z tego co wymienilem slynie duza czesc POLAKOPW za granica, > Borasca to tez tu kiedys potwierdzila! Ballest - Ty mnie nie zaczepiaj:) ... w Twoim wydaniu to 'potwierdzanie' brzmi jakos tak negatywnie - przestan zagadkami sypac tylko pisz jasno:))) Nie przypominam sobie potwierdzania czegokolwiek, a juz najmniej o Polakach w ogole .. w Polsce czy nie daj Boze za granica - jesli jeszcze nie zauwazyles to przypominam - ja sobie tutaj ucinam 'pogawedki' z jednym, moze dwoma trollami - nie przyszlo mi do glowy formowac sobie opinii o kimkolwiek na podstawie dwoch zdziecinnialych pismarczykow tego forum - wiec Ty mnie raczej omijaj szerokim lukiem i nie wciagaj w swoje dyskusje:)))) > Ramon, najbardziej ale zaskakuje mnie meg_s, tej ostatnio wcale nie rozumie, > zamiast napisac, o co jej chodzi, to robi jakies zgadywanki, napewno nigdy o > Tachelesie nie slyszala! eehh.. Ballest...zgadywanki czy nie - kazdy ma prawo pisac sobie na forum jak mu sie podoba, wiec przestan poszarpywac Meg_s i Tachelesa w to nie wciagaj - kimkolwiek by nie byl:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ramonie---cieszę się,że wróciłeś 13.07.05, 19:52 Wiedzialem, ze nie wytrzymasz i sie za mnie wezmiesz! ;) Dobrze, Bora, ja tylko sypnem haslem "VIP!" a pomysl, co wtedy napisalas o Polakach z Zagranicy ! ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Ramonie---cieszę się,że wróciłeś 13.07.05, 20:15 ballest napisała: > Wiedzialem, ze nie wytrzymasz i sie za mnie wezmiesz! ;) grrrrrrrr :) > Dobrze, Bora, ja tylko sypnem haslem "VIP!" a pomysl, co wtedy napisalas o > Polakach z Zagranicy ! ??????? Hej.. VIPa to Ty mi tu nie przypominaj:))) - nie pamietam co ja wtedy napisalam o Polakach z zagranicy, ale pamietam co jemu poradzilam - tzn. kazalam mu przed wejsciem na forum pamietac o tym aby zrzucil beret ze swojej pustej rzepy, zostawil grabie za drzwiami i wywalil filcoki za okno:) - co z powodzeniem moge rowniez tutaj dedykowac mojemu ulubiencowi, Panu Braidzikowi i jemu podwladnym:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ramonie---cieszę się,że wróciłeś 13.07.05, 21:07 a to bredziu podwladnych ma ??? Myslalem, ze sluza w jednej dywizji! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ballest 13.07.05, 21:19 sloneczko1 napisała: > co ci wyciyli,co byuo w tym poscie? Sonecko;)),dyć tam niyc niy boło,yno ło Wyletach(Wileci) no i po mjymiecku,wszycko. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re:Rico- to jo wiym 13.07.05, 21:25 ale sam musiou byc jakiś post bo inni na niego odpowiadajom,nawet Ramon sie wito z niym--czy jo naprawde źle czytom? Odpowiedz Link Zgłoś