Dodaj do ulubionych

Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-)

IP: *.arcor-ip.net 30.06.01, 21:39
Jeronie, pieronie, lobiecolech tam na tym szkryflaniu lo armeriter co tyz sam
cosik lo wodzionce napisa... niy bolo leko szwager downij zwch te przepisy ino
ze gotyka przelonycyl, tera musiolech tyz na godka przekludzic... ja dobra
widza coscie glodni... juz pisa ta receptura na nojajnfachofszo wodzionka na
swiecie :-) mmmmhhhhh : tyn przepis polazi ze 1855 roku - Trza pokroic do miski
dwie rzymly na drobno, dodac trocha soli i masla ( tyla masla choby pol jajca)
potym trza to wszystko zaloc wrzoncom wodom! Wody tyla wlywac, wiela sie zupy
chce miec!
Ja jo wiym co tam cosku brykuje... ale wodzinka ze coskym to bol downij
luksus :-) nastympny przepis za niydugo...
znocie tyz inne przepisy na wodzionka? to lodezwijcie sie! no tyn h2o plus
kromka=wodzionka znom PYRSK
Obserwuj wątek
    • Gość: ballest Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: 195.122.189.* 30.06.01, 21:43
      Ober !!!
      a jak dostniesz gosci do dolejesz dwie kelnie wody i
      moga wszyscy jesc a potem PUKAC , jak wiesz co to
      slowo znaczy?
      • Gość: ober Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.arcor-ip.net 30.06.01, 21:45
        PUKAC jeronie niy wiym co to je ale dwie kelnie to bych dolol, powiydz ino
        jodles juz wodzionka? no a co je PUKAC musis mi tyz pedziec inacyj niy usna
    • Gość: meg Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 22:04
      Gość portalu: ober napisał(a):

> ja dobra widza coscie glodni... juz pisa ta receptura
      na nojajnfachofszo wodzionka na
      > swiecie :-) mmmmhhhhh : tyn przepis polazi ze 1855
      roku -

no to ja przepiszę trochę młodszą zupę (Poradnik dla
      młodych gospodyń 1895)
      zupa kartoflana - miękko ugotowane ziemniaki przeciera
      się przez sito i rozprowadza rosołem zwyczajnie
      ugotowanymz paru funtów mięsa, lub smakiem z
      włoszczyzny, jeżeli ma być postna. W obydwóch razach
      zaprawia się kwaterką śmietany kwaśnej, łyżką mąki i
      podaje z grzankami

obiad zwyczajny
      1. zupa
      2. paszteciki
      3. sztuka mięsa z sosem
      4. pieczyste z kompotem
      5. jarzyna z garniturem
      6. legumina albo krem
      7. kawa
      • Gość: Ballest Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: 195.122.189.* 30.06.01, 22:46
        Meg, dobrze , ze umiesz cytowac a nie gotowac, to malo kto umie.
        PUKAC jest on sie PUKNOL, on Bonka puscil, chyba, ze nie wiesz co to jest BONK.
        (osiolku z betlejemki)
        • Gość: meg Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 22:51
          Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Meg, dobrze , ze umiesz cytowac a nie gotowac, to malo kto umie.

czy Ty się mnie przypadkiem nie czepiasz? ja gotuję bardzo dobrze - wszyscy
          stołownicy i goście żyją i nawet nie cierpią na niestrawność

• Gość: meg Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 22:56

> PUKAC jest on sie PUKNOL, on Bonka puscil,
          Bonka - czyli bąka ?

chyba, ze nie wiesz co to jest BONK.
          >
          > (osiolku z betlejemki)

• Gość: ober Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.arcor-ip.net 30.06.01, 23:26
            no ja u nos sie godalo na PUKAC-> pierdziec... jeronie zas cos nowego wiym.
            A co do zupy mlodszyj ze kartofli, to ino moga pedziec: dziynki karolinko
            bydymy probowac sie tako zupa uwarzic. Kule na mole ta rezepta je richtig tako
            staro? Piyknie pozdrowiomy wos: Ober ze Oberrzinkom
            • Gość: Szwager Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.01, 00:00
              niy ma to jak fajno kartoflonka kedys u oumy .
              • Gość: Ballest Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: 212.162.14.* 01.07.01, 08:10
                Meg,
                Kiedy mozemy to sprawdzic,/ cytowania nie mam na mysli!!!!
                • Gość: Hanys Re: Wodzinka! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.01, 12:06

> Meg, dobrze , ze umiesz cytowac a nie gotowac, to malo kto umie.
                  > PUKAC jest on sie PUKNOL, on Bonka puscil, chyba, ze nie wiesz co to jest
                  BONK.
                  >
                  > (osiolku z betlejemki)

Ballest ty se lepi PUKNIJ palcym w gowa tak brzidko pszi jedzyniu sie niy godo!
                  Kaj zes´sie to wychowou? Jak bedzie tak dali, to dali tak niy bydzie, zebys´
                  sam karolinki od oslow wyzywou, niy ma cie to ganba na puec´ piynknom take
                  gupoty szkryflac´? Zeby mi to byuo ostatni rous!!!!!!!!!
                  Jo sam wiela niy godom, ale cicho tyz nie byda!!!!!!!!!
                  Powiydz mi ino jedno czy tam zes´ tysz byu taki mondry?????

Pyrsk!
    • Gość: ober Re: Wodzionka -czynsc drugo! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.arcor-ip.net 01.07.01, 12:23
      No pieronie jasny chciolech sam wom ta drugo recepta "wodzionka do smakoszy"
      napisac, kule na mole na razie jesce widza podwojnie :-) bez to niy chca tego
      dwa razy ze tego gotyku na nasze przelonycac. Niy martwcie sie ida zaro do
      lokulisty (cytej: na zupa chmielowo) sie moje patrzalki trocha wylostrzic,
      potym wom ta recepta napisa.... ja jo wiym to moze pozno byc.... ale lepij
      pozno jak wcale. szwager jak bolo wcoraj we logrodku? niy zakopoles kaj tam pod
      cebulom piwa do potomnosci?
      • Gość: Szwager Re: Wodzionka -czynsc drugo! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.01, 14:00
        Niy tegoch jeszcze niy szafnol , ale ...
        Cosik mi sie prawie spomnialo . Moja mama mi opowiadala (bo jo juz tego niy
        pamiyntolch) , co jak zech miol 3 latka to zech take male cukerki czekoladowe ,
        co to boly choby groszek , zech sadziol we ogrodku coby mi potym wiyncyj
        uroslo .

Pyrsk !
        • Gość: ober Re: Wodzionka -czynsc drugo! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: *.arcor-ip.net 01.07.01, 14:14
          jo to samo ze rodzynkami robiol, bo mi tak smakowaly.
          • Gość: Szwager Re: Wodzionka -czynsc drugo! -do Karolinkow - no ja abo i niy :-) IP: 217.0.71.* 01.07.01, 14:30
            A co do wodzionki to musza wom pedziec , co w tyj gospodzie kero je na
            Anabergu , to idzie pieronym dobro zjesc i polecom wom ze karty "Obiod
            Downoslonski " - to je cosik do mie .
            We Czechach tysz sie podowo wodzionka w restauracjach .

Pyrsk !
    • Gość: ober Re: Wodzionka do smakoszy IP: *.arcor-ip.net 01.07.01, 15:57
      Srogi kawolek masla nolezy wciepnonc do tyglika i lospuscic... ale tak dugo az
      sie zawarzi potym wciepnonc do tego kupowasto lacha monki i pieronowo dobrze
      zamiyszac. We innym gorku zawarzic 1 liter wody ze solom i warzywami ( do
      wyboru), uwaga trza tyn miszmasz 1 godzina warzic, potym tyn wywar przes sitko
      wloc do tego innego miszmaszu cyli masla ze monkom. No tera momy wszystko we
      jednym gorku :-)... niy lostalo nom nic innego jak ino tyn miszmasz zagotowac i
      pieronowo dobrze zamiyszac, mozno do tego jesce trocha muskatu, pietruchy no i
      loczywiscie podpieconych na masle i fajnie we kostka pokrojonyj bolki abo
      chleba wciepnonc. pomagowac do smaku i je fertig... smacznego i pyrsk (a mie i
      tak piwo lepij smakuje)
      • Gość: BALLEST Re: Wodzionka do smakoszy albo 5 zl. do sz. kasy IP: 62.67.7.* 01.07.01, 19:48
        Hi Ober,
        je zes zonaty, jak ty tak umiesz warzyc, bo jo mom w doma moja ktora warzyc
        umie.
        Jo yno robiam to co inne nie poradzom, a to jest bardzo malo.
        Wyobraz sobie jol by musiol warzyc , tapetowac albo staubsaugen, to prze ca
        kozdy umie , to jol tego nie robiam.
        Jo idam do roboty a jak przydam to jest izba wytapetowanol.
        Jol, juz roz godol po tesciowy poznosz czy corka jest robotnol bo robotne matki
        wychowuja leniwe cory i umgekehrt.
        • Gość: ober Re: Wodzionka do smakoszy albo 5 zl. do sz. kasy IP: *.arcor-ip.net 01.07.01, 20:17
          ja jo karolinka mom, jako fajno spytej sie szwagra, a i dwie cory mom. Ty
          Ballest mosz cosik wspolnego ze komprachcicami wedle lopola?
          • Gość: Ballest Re: Wodzionka do smakoszy albo 5 zl. do sz. kasy IP: 195.122.190.* 01.07.01, 20:32
            Ober znosz sie prywatnie z Schwagrem?
            Na syna monicyje nie starczylo?
            jo mom tylko syna,(u mnie na büchse nie starczylo) zyje z jednom greczynkom
            12 lot . ale ozynienii nie som.
            Komprachcice co mom miec z niemi wspolnego, chcom mnie skompromitowac?
            • Gość: ober Re: Wodzionka do smakoszy albo 5 zl. do sz. kasy IP: *.arcor-ip.net 01.07.01, 22:20
              no przeca znom szwagra, my som ze "Stammtisch Pierony" duldomy zupsko wiela
              wlyzie! chces noz tyrz poznac? jeronie, pieronie fajnioe by bolo... szkryklnij!
              • meg_s Re: Wodzionka 01.10.01, 06:04
                w programie Roberta Makłowicza prezetowały przed chwila wodzionkę gospodynie z
                Gogolina, a oprócz tego potrawę zwaną "śląskie niebo" - znacie?
                • Gość: XJ600 Re: Wodzionka IP: *.necik.pl 02.10.01, 02:13
                  Jak będziesz miała trochę czasu to napisz jak się przyżądza jedno i drugie.
                • Gość: Szwager Re: Wodzionka IP: 217.96.251.* 02.10.01, 09:25
                  toc ze znomy - PYCHA !!! A jo dzisiej byda jod zur (w Labyndach)

PS

Jadlas juz wodzionka abo zur ?
                  • meg_s Re: Wodzionka 02.10.01, 19:58
                    Gość portalu: Szwager napisał(a):

> toc ze znomy - PYCHA !!! A jo dzisiej byda jod zur (w Labyndach)
                    >
                    > Jadlas juz wodzionka abo zur ?

wodzionki nie, żurek nieraz
                    możesz opisać to śląskie niebo w gębie? bo nie mogłam wystarczająco dokładnie
                    wysłuchać

• Gość: Szwager Re: Wodzionka IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.01, 13:23
                      Pyrsk !

Piyknie witom (juz zech je juzas w "Rajchu") i juz pisza tyn przepis .
                      Mom ich pora a ostatni zech znaloz we ksionzce , keroch kupiol dwa dni nazot we
                      ksiyngarni sw. Jacka , "Najlepsze slaskie przepisy kulinarne" . Ale tyn sam je
                      ze ksionzki "Nowa kuchnia slaska"

Slaski raj

50 dag wedzonki (szynka , boczek) , 2 l wody ,
                      srednio cebula
                      25 dag suszonych owocow z przewagom sliwek
                      4dag masla abo m. roslinnego
                      2 lyzki cukru
                      szczypta potartyj skorki z cytryny
                      kilka kropli soku cytrynowego
                      2 lyzki maki

Mieso oplukac , wlozyc do wrzatku (2 l) i gotowac z cebula do miekkosci . Owoce
                      oplukac , namoczyc w zimnej wodzie (3 szklanki) . Gotowac ok. 15 min. w tej
                      wodzie , w ktorej sie moczyly . Mozna dodac troche wywaru w ktorym gotowala sie
                      szynka . Z maki i masla zrobic jasnozolta zasmazke , polaczyc z owocami i
                      pokrajana szynka . Doprawic do smaku cukrem i sokiem z cytryny . Zagotowac .
                      Podawac z kluskami , np slaskimi .

Szkryklech prawie tyn , bo tak miyjwiyncyj robiola to moja ouma . A nazwa je
                      abo slonski raj , abo slaskie niebo , abo moze tysz byc slaskie niebo i ziymia

Smacznego .
                      • meg_s Re: Wodzionka 04.10.01, 17:17
                        bardzo dziękuję, napewno spróbuję zrobić,
                        czy to ma mieć konsystencję gęstego sosu?
                        • Gość: Szwager Re: Wodzionka IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.01, 17:37
                          ja to mo byc tako dosc gynsto zouza - ale to kozdy moze zrobic wele swojego
                          podniybiynia . Tyn przepis w "Najlepsze slaskie przepisy kulinarne" je mozno i
                          lepszy , ale niywiym jak Ci dobze poradzic z tymi kluskoma kere tam som .
                          Ta ksionzka je wydano i sam u nos w "Rajchu" i w polskim wydaniu je trocha
                          miejscami problymatyczne tlumaczynie . Tam sie robi take kluski ze bulkom (jak
                          to znosz ) .

Pyrsk !
                          • meg_s Re: Wodzionka 04.10.01, 22:05
                            w tym telewizyjnym programie oni to podawali z buchtami - to było na
                            opolszczyźnie
                            • Gość: Szwager Re: Wodzionka IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.01, 04:40
                              od biydy tysz idzie , ale do ciebie (tak mysla) bydom te kluski ze konskami
                              bolki dryny lepsze - u nos idzie take we tytce dostac - niywiym eli to tysz
                              mocie w Polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka