Dodaj do ulubionych

chwyty wyborcze

21.09.05, 17:52
przed chwilą zadzwonił do mnie przewodniczący partii, z którą nigdy nie
sympatyzowałam, na szczęście po głosie wyraźnie było poznać że nagrany, ale i
tak omal nie zemdlałam ;)

na jakie przykłady zaskakujących "chwytów" wyborczych natknęliście się ?
Obserwuj wątek
    • annak12 Re: chwyty wyborcze 21.09.05, 18:09
      Karta z pozdrowieniami i życzeniami,zaadresowana ,wszystkie dane moje
      (imię,nazwisko ,adres dokładny).Mimo ,że jest ochrona danych! A o telefonach to
      już też słyszałam ;)
      • sss9 Re: chwyty wyborcze 21.09.05, 18:15
        o chwytach wyborczych :
        od jakiegoś czasu, ilekroć idę przez Rynek czy ul. Zwycięstwa, za każdym razem
        chwyta mnie jakaś panienka lub młodzieniec i wciska w dłoń ulotki. odmawiam z
        odrazą. wymiękają i dają spokój. :)
        • carrramba Re: chwyty wyborcze 21.09.05, 18:45
          Przyznam, że tylko partyja Endrju Leppera mnie zaczepiła. Jakos przezyłam.
          Tylko skomentowłam : wasz guru, moim guru nie jest. I dali spokój.
          • macpor Re: chwyty wyborcze 21.09.05, 19:15
            1. Reklamy szkół językowych wciskane przez przemiłe panienki wam nie
            przeszkadzają? Ja rozumiem, że one muszą, ale ile ich moge wziąść chodząc
            codziennie po Zwycięstwa?

2. Oglądałem dziś agitatora parti antyklerykalnej - skuteczność wręczania -
            góra jakieś 10 procent. Wczoraj miałem przyjemność(?) poznawać to od drugiej
            strony - oceniam że tylko z 10% mi odmawiała (bali się? ;).

3. Do kącika "chwyty wyborcze" - kolega z ogólniaka startujący z listy
            niezależnej do rady miejskiej - rano w sobotę maszerował puściutkimi ulicami
            miasta i sam się zachwalał z megafonu. Widok czysto surrealistyczny.
            • sss9 Re: chwyty wyborcze 21.09.05, 19:20
              ad.1 - przeszkadzają, zwłaszcza kiedy atakują mnie ponownie w drodze powrotnej.
              ad.2 - ja niewziąłbym. :)
              ad.3 - sobota rano, na Zwycięstwa z megafonem ? świetna pora by przekonać sporo
              ludzi do zrzucenia wielu doniczek. :)))
              • macpor Re: chwyty wyborcze 21.09.05, 20:14
                1. ale ich żal - niektóre są całkiem, całkiem... ;)
                2. jesteś tego pewien? ;)
                3. no własnie, tego się spodziewałem, ale jakoś przeżył i nawet sam osobiście
                miał więcej głosów niż cały ZChN wtedy (czyli ci co mieli najmniej),
                Widziałem go w półśnie z okien biura, gdzie dorabiałem na studiach za "stróżna
                nocnego".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka