Dodaj do ulubionych

Wedkarstwo - Gliwice i okolice

IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 05.10.02, 19:24
Na ryby jezdzilo sie duzo za maloletnich czasow. Atakowalo sie przewaznie
Rzeczyce lyb Plawniowice.Na Rzeczycach nic nigdy nie bralo. Jezdzilo sie tam
pierwszym pociagiem, cos okolo 3-ej rano, aby rybe zaskoczyc wlasnym
sprzetem, bo o 5-tej zaczynaja brac. Wedkowalo sie cos, do okolo
dziesiatej,kiedy to wszyscy wiedzieli, ze zaczna brac spowrotem okolo 7-ej po
poludniu. Rzeczyce, to czarna plama w moim mlodzienczym hobby. Plawniowice,
z drugiej strony to absolutny sukces. Wedkowalem wtedy jeszcze w
tzw."oczkach",czyli przed zalaniem piaskowni.Ach, co to byl za raj dla
malolatow, trzydziesci Karasi dziennie. -kidd-
Obserwuj wątek
    • Gość: Nu! Re: Wedkarstwo - Gliwice i okolice IP: *.bmj.net.pl 05.10.02, 20:10
      Ja ryb nie łowie, ale slyszalem, Dzierzno Duze (chyba to te Rzeczyce)jakis czas
      po zalaniu piaskowni bylo krystalicznie czyste. Mowili mi, ze widac bylo dno na
      kilkanascie metrow w glab.
      Teraz to jest gigantyczny sciek. Tam chyba nawet nie ma normalnego dostepu dfo
      brzegu. A przeciez, przynajmniej na mapie to jest wiekszy zbiornik od
      Plawniowic! Ale zdaje sie, ze Klodnica tam wplywa, wiec nie ma o czum mowic.
      • Gość: kidd Re: Wedkarstwo - Gliwice i okolice IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 05.10.02, 21:12
        Kidd jezdzil na polowy ryb, w latach 68-72, potem mu przeszlo, a szkoda. Cos
        tam musialo plywac w Rzeczycach(Duze Dzierzno ?) aby nas zachecic do uprawiania
        sportu.Mogly to byc tylko bajery "starszych" na ktorych zesmy sie nie
        pokapowali, w swietle tego co Ty piszesz.Nie mam pretensji. Fakt niech bedzie
        faktem, zawsze bylismy tylko my, dzieciarnia na tych polowach rybnych. Teraz
        dopiero zdaje sobie z tego sprawe. Czas spedzony nad woda dla nas, mlodych
        organizmow byl super.Plywanie, wodne przewracanki, zabawy na plazy (byl kawalek
        tej,zaraz jak sie schodzi w dol ze stacji). -kidd-
        • Gość: kidd Re: Wedkarstwo - Gliwice i okolice IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 06.10.02, 01:47
          Szczescia aby wetkarzem byc zycze wszystkim tutaj obecnym.Nie ma w tym
          cienia zlosliwosci. -kidd-
          • Gość: Nu! Re: Wedkarstwo - Gliwice i okolice IP: *.bmj.net.pl 06.10.02, 04:02
            Na mnie juz raczej za pozno... Moze mlodsze kolezenstwo z formu... :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka