Dodaj do ulubionych

Frankiewicz,Straż Miejska i cały UM do odśnieżania

IP: 217.97.160.* 30.12.05, 13:31
Od wczoraj widać jakich mamy "gospodarzy" miasta.Ja już wiem jak zagłosuję w
wyborach samorządowych.Prawda jest taka ,że ktoś kto podpisywał umowę na
odśnieżanie Gliwic albo jest po prostu głupi albo...
I nie tłumaczcie mi ,że za dużo pada bo to tylko połowiczna racja.Przecież
nikt nie musi piastować swoich funkji do końca kadencji ,prawda? No ale jak
się nie ma"jaj" to się pier... w stołek na siłe.
Obserwuj wątek
    • stasiek17 Re: Frankiewicz,Straż Miejska i cały UM do odśnie 30.12.05, 14:00
      Wszelkie postulaty i uwagi krytyczne w sprawie odśnieżania miasta można
      kierować do tych właśnie firm (wykaz poniżej). One biorą pieniądze za usuwanie
      śniegu z ulic oraz chodników i one powinny tłumaczyć się także przed
      mieszkańcami ze swoich działań – wyjaśnia Marek Jarzębowski, rzecznik prasowy
      UM. (luz)

Informacje : Centrum Ratownictwa Gliwice, tel. 112 (numer bezpłatny) oraz
      Wydział Przedsięwzięć Gospodarczych i Usług Komunalnych UM, tel. 239-11-17,
      231-34-18

:))))))))

www.um.gliwice.pl/index.php?id=13496/1
      • myha1 Re: Frankiewicz,Straż Miejska i cały UM do odśnie 30.12.05, 14:13
        Do wczoraj myślałam , że Zabrze sie dobrze spisało w odśnieżaniu...dziś już tak
        nie uważam;(

Całe miasto zasypane dokładnie...tramwaje unieruchomione, prawdziwa klęska ;(
        • sss9 Re: rakiety śniegowe 30.12.05, 14:31
          czy ktoś z was wie gdzie mogę zakupić rakiety śniegowe zakładane na buty ?
          bo te do kometki i tenisa się nie sprawdzają...
        • stasiek17 Re: Frankiewicz,Straż Miejska i cały UM do odśnie 30.12.05, 14:31
          służby znowu zaskoczone, skąd mogli przypuszczać, że w zimie będzie snieg padał ;)
          • Gość: ceśka Re: Frankiewicz,Straż Miejska i cały UM do odśnie IP: 217.97.160.* 30.12.05, 19:30
            wy tu sobie jaja robicie a jak straż pożarna i pogotowie na nadjedzie na czas?
            to wy myślicie że ten Pan Frankiewicz i te sługusy ze straży miejskiej
            odpowiedzą za zaniedabania?To wstyd że takie miasto jak Gliwice mają takich
            gospodarzy!!!
            Pupcia ciepła panie prezydencie?
            Do łopaty nierobole!Daj przykład człowieku żeś z Gliwicami a nie dla kasy!
            • veto4 Re: Frankiewicz,Straż Miejska i cały UM do odśnie 31.12.05, 11:36
              Dzisiaj jechałem z Ustronia do Gliwic. W Ustroniu pomimo, że opady śniegu były
              bardziej obfite praktycznie wszystkie ulice są przejezdne, natomiast w
              Gliwicach sami wiecie czarna dziura,-nawet na trasach przelotowych są ciężkie
              warunki.Różnica wynika z bardzo protej przyczyny, w Ustroniu płógi jeżdżą
              praktycznia cały czas, a w Gliwica można ich ze świczką szukać(jeżdżąć 40 minut
              widziałem 1 ! płóg).Jak widać na tym prostym przkładzie chcieć to móc.
      • Gość: pipos Re: Frankiewicz,Straż Miejska i cały UM do odśnie IP: *.iobb.net / *.ppp.asahi-net.or.jp 31.12.05, 14:46
        Pan Jarzebowski mydli oczy. Za wszystko co jest zwiazane z miastem odpowiada
        Prezydent, tak jak za wszystko co jest zwiazane z danym zakladzem pracy
        odpowiada dyrektor. To jeszt znamienne, ze obecna ekipa rzadzaca w UM zwala
        zawsze na innych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka