Dodaj do ulubionych

Koniec z rentą dla Morela

11.02.06, 15:00
fakty.interia.pl/news?inf=716938
Były komendant obozu UB w Świętochłowicach Salomon Morel, którego katowicka
prokuratura oskarża o doprowadzenie do śmierci co najmniej 1538 więźniów, nie
będzie już otrzymywał renty.

Decyzję o wstrzymaniu wypłacanych Morelowi przez państwo polskie świadczeń
wydał w piątek dyrektor Biura Emerytalnego Służby Więziennej Jacek Włodarski.

Wreszcie. Czego nie zrobiono wczesniej, udalo sie pod rzadami PiS.
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: Koniec z rentą dla Morela IP: *.cust.tele2.de 12.02.06, 17:00
      morel tak potok mordowali niemiecka ludnosci cywilna w 1945!!!!!!!!!!!!!!!!
      morel zyje sobie spokojnie w izraelu a potok w kalifornii!!!!!!!!!!!!!!!!!
      oboje byli czlokami polskiej sluzby bezpieczenstwa!!!!!!!!!!!!!!!
    • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 12.02.06, 17:40
      są jeszcze porządni ludzie, a wydawało się, że tego nie da się zrobić.
      • myha1 Re: Koniec z rentą dla Morela 12.02.06, 18:22
        sss9 napisał:

> są jeszcze porządni ludzie, a wydawało się, że tego nie da się zrobić.

tylko dlaczego tak późno??..no , ale lepiej późno niż wcale .
        • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 12.02.06, 18:28
          za czasów rządów SLD to jeszcze można jakoś wytłumaczyć, ale pozostałych?
          • somepoint210 Re: Koniec z rentą dla Morela 12.02.06, 19:01
            Prawo sie chyba nie zmienilo, wiec co stalo na przeszkodzie? Ten prosty zabieg
            prawny byl mozliwy i wczesniej. Czy trzeba bylo tak wykpiwanego PiS-u, by
            elementarnej przyzwoitosci stalo sie zadosc?
            • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 12.02.06, 19:14
              a co z zamieszkałą dziś w U.K. podobnie "sławną" panią prokurator, której
              nazwiska nie pomnę?
              ona także pobiera(-ła?) polską rentę i też jak w przypadku Morela nie dawało się
              nic zrobić.
              • somepoint210 Re: Koniec z rentą dla Morela 12.02.06, 19:18
                Wolinska. Nie wiem, czy nadal pobiera emeryture, ale przypomniana przez "!"
                Potok na poczatku lat 90-tych przeniosla sie do Australii i miala Alzheimera.
                Nie wiem, czy jeszcze zyje.
                • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 12.02.06, 19:25
                  coś znalazłem,
                  mazowsze.kraj.com.pl/113798134663839.shtml
                  • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 12.02.06, 19:30
                    i jeszcze,
                    mazowsze.kraj.com.pl/113907713957095.shtml
                    właściwie nie pozbawiona racji jest opinia, że odebranie im emerytur, to swego
                    rodzaju ochłap dla opinii publicznej.
                    kwestie "finansowe" świetnie działąją na masy, ale sprawy ciągle nie rozwiązują.
                    • somepoint210 Re: Koniec z rentą dla Morela 12.02.06, 19:54
                      To prawda, przeczytalem to z niesmakiem. Chociaz z drugiej strony dobry i
                      ten "ochlap". 60,000 rocznie w przypadku Morela zostanie w kieszeni polskiego
                      podatnika.
    • Gość: neo ostre mrozy bardzo szkodliwe dla Moreli (nt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 19:36
      • Gość: ! lola tez juz na koncu!!!!!!!!!!!!! IP: 87.193.18.* 13.02.06, 22:50
        a jednak zycie jest takie sprawiedliwe!!!!!!!!!!!!!!
        wielka pani nad zyciem i smiercia z roku 1945 dzis rzezi sobie gdzies w domu
        starcow w australii i zaniedlugo tez bedzie i z nia koniec!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • slezan Re: Koniec z rentą dla Morela 15.02.06, 18:51
      A ja znam kulisy tej sprawy, niestety nie jestem upoważniony do ich ujawnienia.
      Powiem Wam jedno - żadna w tym zasługa PiS. Wręcz przeciwnie. Ktoś umiejętnie
      zaszantażował towarzysza Ziobrę:-).
      • Gość: Pit Re: Koniec z rentą dla Morela IP: 150.254.85.* 15.02.06, 18:59
        slezan napisał:

> A ja znam kulisy tej sprawy, niestety nie jestem upoważniony do ich
        ujawnienia.
        >
        > Powiem Wam jedno - żadna w tym zasługa PiS. Wręcz przeciwnie. Ktoś umiejętnie
        > zaszantażował towarzysza Ziobrę:-).

Pewnikiem zaszantażowali go jego niepolskim pochodzeniem, reszta po nim
        spłynęłaby jak po kaczce.
        • slezan Re: Koniec z rentą dla Morela 15.02.06, 19:01
          Są i inne metody, gwarantuję:-).
          • Gość: Pit Re: Koniec z rentą dla Morela IP: 150.254.85.* 15.02.06, 19:03
            slezan napisał:

> Są i inne metody, gwarantuję:-).

Ale sam mówiłeś o szantażu, to chyba użyto tylko tej metody......
            • wiesniakzeslaska Re: Koniec z rentą dla Morela 15.02.06, 19:15
              ...czyli nic nowego? bez nacisku nie poradzisz? szkoda, bo już myślałem, że
              przynajmniej w tak oczywistej sprawie wreszcie stać było polityka z komunałami o
              odnowie moralnej na ustach na samodzielną decyzję...
              skąd ten opór?
              • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 08:59
                czy przypadkiem slezan nie wkręca was z tym "innym powodem" ?
                • Gość: Pit Re: Koniec z rentą dla Morela IP: 150.254.85.* 17.02.06, 09:05
                  sss9 napisał:

> czy przypadkiem slezan nie wkręca was z tym "innym powodem" ?

Chciał wkręcić, ale chyba zapomniał "śrubokrętu".....
                  • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 09:15
                    tak się zastanawiam... jaki był powód wieloletniego wstrzymywania tej sprawy?
                    wraz z jej rozwiązaniem powinniśmy poznać ten powód, prawda?
                    a jeśli rzeczywiście na Ziobro była wywarta presja (slezan sugeruje szantaż), to
                    także ta okoliczność powinna niedługo wypłynąć w mediach. czyż nie?
                  • myha1 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 09:15
                    :)
                    slezan zadziałał w stylu : wiem , ale nie powiem ;)
                    • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 09:18
                      hahaha no, puścił oko i znikł... :)
                      • braid Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 09:19

A moze ktos sie obawial ze Morel bedzie sypac ?? ;))))
                        • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 09:20
                          braid napisał:

>
                          > A moze ktos sie obawial ze Morel bedzie sypac ?? ;))))
                          no i kogo miałby zasypać? Kaczyńskich? :)))
                          • braid Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 09:24

mialem na mysli tych co do tej pory mieli reke na pulsie
                            • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 09:29
                              już pisałem, że można domyślać się powodów odsuwania tej sprawy przez SLD, ale
                              pozostałe partie rządzące - jaki miały powód?
                              zresztą, to jednak tylko wstrzymanie wypłaty, gdzie tam do ekstradycji, której
                              ktoś może się faktycznie obawiać...
                              • Gość: Pit Re: Koniec z rentą dla Morela IP: 150.254.85.* 17.02.06, 10:25
                                sss9 napisał:

> już pisałem, że można domyślać się powodów odsuwania tej sprawy przez SLD, ale
                                > pozostałe partie rządzące - jaki miały powód?
                                > zresztą, to jednak tylko wstrzymanie wypłaty, gdzie tam do ekstradycji, której
                                > ktoś może się faktycznie obawiać...

O zadnej ekstradycji mowy byc nie moze, Morel ma obywatelstwo Izraela i nikt go
                                nie wyda.
                                • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 10:26
                                  wiemy o tym, więc co to za "hak"?
                                  • Gość: Pit Re: Koniec z rentą dla Morela IP: 150.254.85.* 17.02.06, 14:24
                                    sss9 napisał:

> wiemy o tym, więc co to za "hak"?

Tylko jeden Ślezan wie. Został "wtajemniczony" i "zaprzysiężony".
                                    • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 14:26
                                      :))) nas mógłby wtajemniczyć - przecież wiadomo, że nikomu nie powtórzymy... ;)
                                    • slezan Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 14:27
                                      Wiem, ale powiedzieć nie mogę. Sprawa jest groteskowa i korci mnie, żeby
                                      ujawnić kulisy tej decyzji. Niestety, osoba, której przypisać
                                      trzeba "sprawstwo", przestraszyła się i nie chce podać okoliczności do
                                      wiadomości publicznej
                                      • braid Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 14:28

moze zagramy w cieplo - zimno?
                                        • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 14:30
                                          braid napisał:

>
                                          > moze zagramy w cieplo - zimno?

:))) może media to wywęszą? w tym są dobre.
                                          trzeba najpierw zrobić szum na forach... ;)
                                      • Gość: Pit Re: Koniec z rentą dla Morela IP: 150.254.85.* 17.02.06, 14:35
                                        slezan napisał:

> Wiem, ale powiedzieć nie mogę. Sprawa jest groteskowa i korci mnie, żeby
                                        > ujawnić kulisy tej decyzji. Niestety, osoba, której przypisać
                                        > trzeba "sprawstwo", przestraszyła się i nie chce podać okoliczności do
                                        > wiadomości publicznej

A Lepper przedstawiając sprawe talibów w Klewkach, też zdawał sobie sprawę z
                                        groteski, ale wszystko ujawnił.
                                        • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 14:45
                                          Gość portalu: Pit napisał(a):
                                          >
                                          > A Lepper przedstawiając sprawe talibów w Klewkach, też zdawał sobie sprawę z
                                          > groteski, ale wszystko ujawnił.

pewna prokuratura sobie nie zdaje sprawy - łyka wszystko:
                                          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3168359.html
                                          :)))
                                          • Gość: Pit Re: Koniec z rentą dla Morela IP: 150.254.85.* 17.02.06, 14:57
                                            sss9 napisał:

pewna prokuratura sobie nie zdaje sprawy - łyka wszystko:
                                            > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3168359.html
                                            > :)))

Kto tym propkuratorom dał możliwość robienia aplikacji z takim IQ ?
                                            • sss9 Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 14:58
                                              wiesz, teraz trzymają wszystko "w tajemnicy" już chyba tylko ze wstydu... :)
                                              • Gość: Pit Re: Koniec z rentą dla Morela IP: 150.254.85.* 17.02.06, 14:59
                                                sss9 napisał:

> wiesz, teraz trzymają wszystko "w tajemnicy" już chyba tylko ze wstydu... :)

Świetnie to podsumowałeś.
                                        • slezan Re: Koniec z rentą dla Morela 17.02.06, 17:08
                                          W Klewkach nic nie znaleźli, a Morelowi rentę odebrali - jest zasadnicza
                                          różnica.
                                          • Gość: Pit Re: Koniec z rentą dla Morela IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.06, 17:27
                                            slezan napisał:

> W Klewkach nic nie znaleźli, a Morelowi rentę odebrali - jest zasadnicza
                                            > różnica.

Jesteś tajemniczy Ślezan, a ja będę dalej drążył. Może w Klewkach nic nie
                                            chcieli znaleźć......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka