Dodaj do ulubionych

Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają protest?

03.04.06, 11:09
dlaczego usunięto mój wątek pt. "dLaCzEgO tIrY tEgO mIaStA ...?" o treści:

to jest potworne, co oni z namy robiom, naszczęście już jeden z opiekunów tego
forum przejrzał na oczy i on już wie co trzeba a może tylko wypada zrobić. ja
nie wiem, nigdy nie wiedziałem. ale może i mnie oświeci. może po dwumilionowym
poście tej samej treści będę wiedział co zrobić mam.
tiry, tiry... wokół setki tysięcy, miliony tirów...
to miasto ginie...
w cuchnącym brudzie tirów.
może petycja, ale jak, komu, gdzie, do premiera czy wyżej?

kiedyś Republika grała piosenkę pt. "Telefony w mojej głowie"... ;)

czy opiekunowie tego forum działają na zlecenie władz miasta, które niszczą
tirami centrum Gliwic?
Obserwuj wątek
    • somepoint210 Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote 03.04.06, 11:24
      sss9 napisał:

> dlaczego usunięto mój wątek pt. "dLaCzEgO tIrY tEgO mIaStA ...?" o treści:
      (...)
      > czy opiekunowie tego forum działają na zlecenie władz miasta, które niszczą
      > tirami centrum Gliwic?

Poniewaz zartujesz z powaznego tematu, reszte prosze na mail prywatny, albo na
      forum.abuse
      • sss9 Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote 03.04.06, 11:25
        właśnie napisałem na priva. i to nie są żarty, żarty się skończyły! uzurpatorzy!
    • stasiek17 Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote 03.04.06, 11:25
      władze posłuchały cię, ale coś poknocili przy okazji ;)

• stasiek17 link 03.04.06, 11:25
        gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/586545.html
        • sss9 Re: link 03.04.06, 11:27
          no, a jednak mój samobójczy protest odniósł skutek! a to, że nie mają którędy
          objechać... a cóż mnie to obchodzić może? ;)
          • stasiek17 Re: link 03.04.06, 11:33
            "Ale kierowcy na pewno sobie znajdą alternatywne trasy - jest o tym przekonany
            Waldemar Dombek, członek Zarządu Powiatu Gliwickiego."

fajne władze mamy :)
            • somepoint210 Re: link 03.04.06, 11:38
              Stasiek, Ty jako nadworny fotograf, czy moglbys poswiecic z pol godziny swojego
              czasu i pstryknac 6-9 zdjec tych tirow, a potem zamiescic je na forum
              zdjeciowym? Interesuja mnie takze rejestracje tych tirow, skad generalnie
              najwiecej z nich (z jakich krajow) skraca sobie droge przez centrum Gliwic,
              mimo, ze jak pisal ktorys z forumowiczow kilka tygodni temu, sa znaki
              informujace jak ominac wjazd do miasta.
              • somepoint210 Re: link 03.04.06, 11:40
                Oczywiscie nie zamieszczaj samych tirow na forum fotograficznym, a raczej
                zdjecia tych bydlakow:)
                • sss9 Re: link 03.04.06, 11:46
                  TAAAAK! a najlepiej zatrzymaj TIR-a zerwij rejestrację, wyciągnij kierowcę z
                  szoferki, każ mu trzymać pod twarzą rejestrację i wtedy strzel parę zdjęć.
                  będziemy ich mieli jak na talerzu.
              • stasiek17 Re: link 03.04.06, 11:47
                OK, zdjęcia porobię, ale sam problem jest rzeczywiście poważny. Popatrz na mapkę
                Gliwic, jak widać drogi krajowe "dk " przebiegają przez centrum, do tego doszedł
                objazd dla dk 88. Od ponad pół roku jest ta droga zamknięta, bo robią dojazd do
                budowanego hipermarketu, a później mają ją remontować.

mapka : www.um.gliwice.pl/pub/pliki/Gliwice_drogi6_duze.jpg
                • somepoint210 Re: link 03.04.06, 11:53
                  Fajnie, dzieki. No nareszcie sie cos ruszylo w sprawie tirow, moze nasze
                  dzialania przyniosa rezultaty. Zdjecia tirow w centrum miasta, opublikowane
                  na naszym forum moga pomoc w akcji obywatelskiej. Wlodarze miasta musza cos
                  z problemem tirow zrobic. Ten link, ktory podales jest pierwsza jaskolka.
                  • braid Re: link 03.04.06, 11:56

co prawda link staska
                    gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/586545.html
                    pochodzil z portalu dziennika zachodniego ( maja swoje forum;)
                    ale to juz szczegolik ;)))
              • braid Re: link 03.04.06, 11:49

jo idam o veta co to som alles Tiry ze landow Evangelickich abo Prawosuawnych
                ...uone wsziske majom gdzies suowa naszygo papieza co to sam godau o zakazie
                pschejazdu durch centrum
                • sss9 Re: link 03.04.06, 11:57
                  to niech se do serca zacznom brać te słowa. przecież są u nas w gościach, abo?
                  jak nas bydzie kupa, to TIR-y przez nią nie przejadą. taka jest prawda.
                  • braid co do Tirow w centrum 03.04.06, 12:08

Co do Tirow w centrum Gliwic to mam jeszcze jedna prosbe do Staska
                    Otoz Gliwin wyjasnil kiedys na forum ze kierowcy Tirow specjalnie wybieraja
                    trase przez centrum (choc czasem mogliby i pojechac inaczej)...
                    ..bo jadac przez centrum moga sobie wyskoczyc na piwo .
                    Tak sie teraz zastanawiam ... To gdzie oni tymi Tirami parkuja w tym centrum???
                    Stasiek ... jesli tylko mozesz pstryknij prosze jakas fotke z tymi setkami
                    parkujacych Tirow w centrum
                • pit-zeolit Braid... 03.04.06, 12:11
                  braid napisał:

>
                  > jo idam o veta co to som alles Tiry ze landow Evangelickich abo Prawosuawnych
                  > ...uone wsziske majom gdzies suowa naszygo papieza co to sam godau o zakazie
                  > pschejazdu durch centrum

Braid, dejcie na msze w intencji zakazu przejazdów Tirów przez Gliwice.
                  • braid Re: Braid... 03.04.06, 12:21
                    jo niy poradzam
                    u mie durch same protestanty!

... ale Pit ..to je dobry pomys do tych niywypendzonych
              • Gość: zalany faramusz Re: link IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.04.06, 12:08
                Some, już chyba istnieje bogata filmowa dokumentacja przejazdu tirów, wykonana w
                zapisie na CD. Przypuszczam, że jest i opracowanie statystyczne tego.

Pamiętam, że robiono to jeszcze parę miesięcy temu. Było o tym na forum, a poza
                tym można było on-line oglądać seanse zdjęciowe kamerką - sam widziałem to na
                jakimś czacie.
                • sss9 Re: link 03.04.06, 12:18
                  ale ciągle nie mamy wzoru listu-petycji do odpowiedniego urzędu(-ów), którą
                  moglibyśmy gremialnie i jednogłośnie poprzeć.
                  jeden somepoint wyszedł z inicjatywą, ja po sobotniej wygranej też mam czas na
                  protesty, stasiek, braid, gliwin i zalany faramusz też z nami, gdzie reszta?
                  Myha, obudź się!
                  • myha1 Re: link 03.04.06, 12:57
                    sss9 napisał:

> ale ciągle nie mamy wzoru listu-petycji do odpowiedniego urzędu(-ów), którą
                    > moglibyśmy gremialnie i jednogłośnie poprzeć.
                    > jeden somepoint wyszedł z inicjatywą, ja po sobotniej wygranej też mam czas na
                    > protesty, stasiek, braid, gliwin i zalany faramusz też z nami, gdzie reszta?
                    > Myha, obudź się!

Myślę, ze zalany faramusz jako wielki orędownik sprawy tirowskiej wspólnie z
                    gliwinem maja juz wszystko przygotowane...ja tylko jako cenzorka z nieboskiej
                    łaski, jak pięknie mnie nazwał zalany...podpiszę gotowca, jestem zabrzanką więc
                    mój głos będzie jakby mniej ważny ;)

A zresztą mamy jeszcze Some ;))
                • somepoint210 Re: link 03.04.06, 12:18
                  Chyba na portalu gliwiczanie.pl bylo o tym, ale nie moge znalezc. Swoja droga
                  nie moge sie tam dopisac, bo cholera zapomnialem hasla:)

Oki, jezeli bylo tu na forum, to znajde (choc nie pamietam), moze to bylo
                  jeszcze przed moim zrzutem na moderatora, przyniesionego w teczce:)
    • stasiek17 kamerka 03.04.06, 13:12
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=31624250&a=31761298
      • somepoint210 Re: kamerka 03.04.06, 13:33
        Ten pierwszy opis Gliwina nie byl najlepszy, pozniej podal znacznie
        dokladniejszy, cytuje;

"1. wchodzisz do interii poprzez www.interia.pl
        2. nastepnie klikasz na gorze zakladke Czateria
        3. w grupie "regionalne" wchodzisz do pokoju "Gliwice" ustalajac sobie dowolnego
        nicka
        4. w pokoju "Gliwice" szukasz uzykownika "trewor" i on ma wlasnie podlaczona
        kamerke"

Wszedlem tam, ale niestety w pokoju Gliwice uzytkownika "trewor" juz nie ma,
        nie ma wiec mozliwosci sprawdzenia, czy po linku podanym przez Staska tiry
        dalej ciagna przez centrum.

• sss9 Re: kamerka 03.04.06, 13:35
          prują, Panie te TIR-y jeden za drugim i nazad:
          kamera.bmj.com.pl/diament/kam3.php
          • betoniarz-zbrodniarz Re: kamerka 03.04.06, 13:37
            o, przejechał jeden ze świniami!
          • somepoint210 Re: kamerka 03.04.06, 13:57
            No dobra, przez 15 minut mialem non-stop podglad przez te kamere i naliczylem
            1 tira (jesli to byl w ogole tir), czy mozliwe, ze wczesniejsza informacja
            Staska ze stron UM rzeczywiscie spowodowala zatrzymanie strumienia tirow
            w centrum? Z kolei, jesli nie podano drog objazdowych, to gdzie te tiry teraz
            sie gromadza? Przeciez logicznie rzecz biorac musi gdzies byc niesamowity
            korek.
            • pit-zeolit Re: kamerka 03.04.06, 14:02
              somepoint210 napisał:

> No dobra, przez 15 minut mialem non-stop podglad przez te kamere i naliczylem
              > 1 tira (jesli to byl w ogole tir), czy mozliwe, ze wczesniejsza informacja
              > Staska ze stron UM rzeczywiscie spowodowala zatrzymanie strumienia tirow
              > w centrum? Z kolei, jesli nie podano drog objazdowych, to gdzie te tiry teraz
              > sie gromadza? Przeciez logicznie rzecz biorac musi gdzies byc niesamowity
              > korek.

Some, musiał być jakiś "przeciek",że liczysz tiry. Nic sie cholera w tej Polsce
              w tajemnicy nie utrzyma. I one chcom być sojusznikiem Hameryki.
            • stasiek17 Re: kamerka 03.04.06, 14:02
              mówił jakiś urzędas, że tiry sobie poradzą ;)
            • myha1 Re: kamerka 03.04.06, 14:09
              somepoint210 napisał:

> No dobra, przez 15 minut mialem non-stop podglad przez te kamere i naliczylem
              > 1 tira (jesli to byl w ogole tir), czy mozliwe, ze wczesniejsza informacja
              > Staska ze stron UM rzeczywiscie spowodowala zatrzymanie strumienia tirow
              > w centrum? Z kolei, jesli nie podano drog objazdowych, to gdzie te tiry teraz
              > sie gromadza? Przeciez logicznie rzecz biorac musi gdzies byc niesamowity
              > korek.

...to ja sie wkurzyłam i byłam w Urzedzie w Gliwicach...wystarczyła jedna
              rozmowa i proszę ...Oni wcale nie czytaja forum, ale obiecali , że teraz już
              codziennie dzień zaczną od lektury FG ;))
              zamiast porannej kawy :))
              • Gość: zalany faramusz WOW! skuteczna interwencja ! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.04.06, 16:46
                myha1 napisała:
                > ...to ja sie wkurzyłam i byłam w Urzedzie w Gliwicach...wystarczyła jedna
                > rozmowa i proszę ...

No, no, ale poskutkowało :-O

Nie ma to jak waaadza zainteresuje się sprawą - wtedy wszyscy stają na baczność
                ... ;)

Oniemiały z podziwu,
                faramusz (zalany)
                --
                galczynski.wiersze.v24.pl/index.php?ac=u&id=6694&p=3
          • Gość: zalany faramusz Dezinformacja !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.04.06, 16:05
            Uwaga ! Dezinformacja !

Oczywista, świadoma dezinformacja w jaką mogą uwierzyć ci nie znający realiów
            miasta !

TO NIE TA KAMERKA I NIE TA ULICA !

Posuwasz się za daleko sss9 :(
            Masz zadatki na następcę Urbana ;)
            • sss9 Re: Dezinformacja ??? 03.04.06, 16:24
              bzdury plecież. przecież każdy wie, że kamera pokazuje widok na skrzyżowanie
              ulic Zwycięstwa (ta z tramwajami) i Wyszyńskiego, przeproś ładnie a będzie ci
              odpuszczone.
              • pit-zeolit I mosz SSS9. 03.04.06, 16:44
                sss9 napisał:

> bzdury plecież. przecież każdy wie, że kamera pokazuje widok na skrzyżowanie
                > ulic Zwycięstwa (ta z tramwajami) i Wyszyńskiego, przeproś ładnie a będzie ci
                > odpuszczone.

Chciołeś dobrze, a tu taka czarna niewdzięczność. Skandal !!!

Trzym sie chopie i nie upadej na duchu.
                • sss9 Re: I mosz SSS9. 03.04.06, 16:52
                  :))) widzisz Pit, tak mnie wkurzył, że aż byka strzeliłem...
              • Gość: zalany faramusz Manipulacja !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.04.06, 18:26
                Gorzej! To MANIPULACJA !!!

Brniesz dalej i w dodatku (excuzes le mot) rżniesz głupa ?
                Manipulacja doskonała - nawet somepoint dał się nabrać... :(

Odpuść se..., wykorzystuj swe talenty w potyczkach z dewiantami miszczopodobnymi
                z gnojoka. W tym jesteś dobry! Podziwiam Cię szczerze za to :)

'tu ze wzruszenia jestem niemy'

faramusz (zalany)
                --
                • sss9 Re: Manipulacja ??? 03.04.06, 18:31
                  bredzisz. nie przeprosiłeś(-aś) ;) nie będzie wybaczone.
                  lubisz mącić dla samego mącenia. weź się za wypieki świąteczne.
                • meg_s Re: Manipulacja !!! 03.04.06, 18:33
                  Gość portalu: zalany faramusz napisał(a):
                  > Manipulacja doskonała - nawet somepoint dał się nabrać... :(

a twoim zdaniem co pokazuje ta kamera ?
                  • sss9 Re: Manipulacja /// 03.04.06, 18:35
                    ja tam wiem, o co jej chodzi. ale nie o to chodzi... ;)))
                  • Gość: zalany faramusz Re: Manipulacja !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.04.06, 22:14
                    meg_s napisała:
                    > a twoim zdaniem co pokazuje ta kamera ?

a) Architekt (i fotograf-artysta zarazem) zna określenie: "plan pierwszy" ;)
                    b) Sprawa dotyczyła innej kamerki:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=39660298&a=39664175
                    Manipulacja sss polega na tym, że podłożył inny link, na inną kamerkę.
                    Przy tej częstotliwości zmiany jej kadrów, nie da się udowodnić istnienia bądź
                    braku tirów (wypatrująć na drugim planie kadru, jadące w dodatku poprzecznie do
                    linii obiektywu). Stąd też autor dokumentujący sprawę w 2005 r. prawidłowo
                    umieścił swoją kamerę.

Prościej Ci wytłumaczyć nie potrafię :(
                    Bo na więcej brak mi czasu i ... cierpliwości.

BTW:
                    Prośba do Meg: jak umieszczać zdjęcia tu?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=25896989

Mam parę zdjęć dla Some, prosił o to Staśka.

faramusz (zatroskany)
                    --
                    • meg_s Re: 04.04.06, 06:22
                      "kołaczą" mi się takie hasła jak "badanie na próbie statystycznej" i "rachunek
                      prawdopodobieństwa", ale niewykluczone że za rogiem stoi sprzężony z kamerką
                      człowieczek z flagą i maha tym tirom kiedy mają przemykać ;)

co do zdjęć - to pod wskazanym adresem znalazłam zdjęcia "ITAMARu" - trzeba
                      by ich zapytać....
                      polecam do zamieszczania naszą galerię
                    • sss9 Re: Manipulacja ??? 04.04.06, 09:09
                      po prostu pieprzysz bzdury. :)

to jedyna kamera pokazująca dziś fragment ulicy Wyszyńskiego, po której jadą wg
                      ciebie setki tysięcy TIR-ów/dobę... nawet kamera z odświeżaniem co 10-15 sekund
                      pokaże ten sznur cuchnących brudem cięzarówek.
                      już w samym linku widać, że to inny adres niż jakiegoś trewora, o którym
                      wcześniej było wiadomo, że jest nieaktualny.
                      próbuj dalej. :)))
    • Gość: fesia Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote IP: *.kat.3s.pl 04.04.06, 09:07
      Władze Knurowa przynajniej próbują dbać o swoje miasto nie to co nasz Franek..
      gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/586727.html
      • stasiek17 Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote 04.04.06, 09:19
        i potrafili odśnieżać miasto, mimo, że tam też mieszkańcy bezczelnie parkuja
        swoje samochody na ulicach.
        • sss9 Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote 04.04.06, 09:21
          np. na Wilsona, zasypując mieszkańcom chodniki i posesje śniegiem... :)))
          • Gość: fesia Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote IP: *.kat.3s.pl 04.04.06, 09:26
            sss9 napisał:

> np. na Wilsona, zasypując mieszkańcom chodniki i posesje śniegiem...

jesteś nie sprawiedliwy , mieli odsnieżać , a nie bawić się w czry mary z
            pozbywaniem się sniegu;)
            • sss9 Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote 04.04.06, 09:26
              fakt. :)))
              • pit-zeolit Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote 04.04.06, 09:29
                sss9 napisał:

> fakt. :)))

Witaj SSS9, też czytuje czasami fakt.

Pozdrawian Ciebie serrrrrdecznie.

Pit
                • sss9 Re: Dlaczego opiekunowie tego forum usuwają prote 04.04.06, 09:35
                  :))) ja czytuję jedynie jeśli ktoś zostawi na siedzeniu w autobusie, tramwaju
                  czy pociągu... sam też zostawiam innym inne gazety.

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka