Dodaj do ulubionych

Sprzymierzency zla !!! ?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 10:02

Wprawdzie Ameryka jest synonimem wolnosci i demokracji, ale Bush zostanie
synonimem gwaltu, mordu i narzucania swej woli innym narodom.
Kiedys to robila ZSRR a Polska wmaszerowala z nia do Czechoslowacji (Czesi
nie zapomnieli Wam tego do dzisiaj)wtedy wierzylem , ze Polacy zmuszeni byli
do tej HANBY, dzisiaj w to juz nie wierze.
Lubia sie chowac za mocnymi plecami i chlubic czyims zwyciestwem, z
Napoleonem sie nie powiodlo.

pyrsk
ballest
Obserwuj wątek
    • Gość: Gryps Sprzymierzency IP: wox:* / 170.205.213.* 30.01.03, 10:30
      Pisales kiedys ze Bush jest pochodzenia niemieckiego ,
      wspomniales tez ze 50 % populacji (mam nadzieje ze bialych)amerykanow przyznaje
      sie do korzeni niemieckich...

Moze to jest tradycyjne niemieckie zlo o ktorym wspominasz ..
      tylko zapakowane w ladny hamerykanski papierek?

Co ma ten temat wogole z Gliwicami wspolnego?
      Tu jest tez forum polityczne (i aktualnosci)...moze tam zagladniesz?

• Gość: Niklot Re: Sprzymierzency IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 12:32
        Gość portalu: Gryps napisał(a):

> Pisales kiedys ze Bush jest pochodzenia niemieckiego ,
        > wspomniales tez ze 50 % populacji (mam nadzieje ze bialych)amerykanow
        przyznaje
        >
        > sie do korzeni niemieckich...
        >
        > Moze to jest tradycyjne niemieckie zlo o ktorym wspominasz ..
        > tylko zapakowane w ladny hamerykanski papierek?
        >
        > Co ma ten temat wogole z Gliwicami wspolnego?
        > Tu jest tez forum polityczne (i aktualnosci)...moze tam zagladniesz?
        Nie słuchaj Ballesta George Bush jr jest pochodzenia angielskiego jego
        przodkowie przybyli z Anglii gdzies pod koniec 18 wieku.Jedynym amerykanskim
        prezydentme ,ktory mial jakies tam niemieckie pochodzenie byl Dwight Eisenhower
        wyznania mennonickiego.Oprocz tego niebrytyjskie pochodzenie mialo jeszcze 3
        prezydentow Marin van Buren(holenderskie) Franklin Delano Roosevelt
        (holenderskie)i Theodore Roosevelt(holenderskie)pozostali prezydenci to tak
        zwani WASP white anglo -saxon protestant z tym ,ze około połowa znich miała
        pochodzenie irlandzkie,jak chocby Clinton(baptysta).Jedynym prezydentme USA
        wyznajacym katolicyzm byl J Kennedy pochodzenia irlandzkiego
        >
    • Gość: Gryps Prawdziwa os zla? IP: wox:* / 170.205.213.* 30.01.03, 10:57
      Niemcy handlowali bronią z Irakiem?

www1.gazeta.pl/swiat/1,34239,1269106.html
      I teraz nie chcecie zdradzic sojusznika?
      • Gość: ballest Re: Prawdziwa os zla? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 12:09
        Ja bym tez bron Irakowi sprzedawal, zeby sie mial czym przed Agresorem bronic,
        ale zadnej broni masowej zaglady.
        pyrsk
        ballest
        • Gość: Gryps Bazy amerykańskie z Niemiec do Polski? IP: wox:* / 170.205.213.* 30.01.03, 16:58
          Pentagon poważnie zastanawia się nad przeniesieniem części swych baz wojskowych
          z Niemiec do Polski - dowiedziała się "Gazeta" ze źródeł amerykańskich w
          Waszyngtonie. Miały już miejsce poufne kontakty polsko-amerykańskie w tej
          sprawie(...)

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1302332.html
          (...)Dla Polski przejęcie amerykańskich baz oznaczałoby - w opinii naszych
          rozmówców - duże korzyści i kilka problemów. Z analiz obecności wszystkich baz
          USA wynika, że na obecności amerykańskich żołnierzy zarabiają lokalne
          społeczności. Amerykanie korzystają bowiem z lokalnych dostawców żywności,
          inwestują w infrastrukturę. Amerykańscy żołnierze tradycyjnie wydają również
          dużo pieniędzy na rozrywkę i turystykę. Lokalne społeczności w Niemczech
          zarabiają co roku na Amerykanach ponad miliard dolarów. Amerykańscy
          kwatermistrzowie zaopatrują się u lokalnych producentów w świeżą żywność i
          wodę, a także rozmaite materiały i zapasy. Wojskowi odwiedzają lokalne
          restauracje i bary, lokalne firmy budowlane świadczą usługi remontowe dla baz,
          zaś lokalni mieszkańcy są zatrudniani w bazach na cywilnych posadach.

• Gość: Hermannn Re: Bazy amerykańskie z Niemiec do Polski? IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.03, 17:45
            No to nic tylko przyjemnej rozrywki!
            • Gość: Karlik Re: Bazy amerykańskie z Niemiec do Polski? IP: *.cpe.quickclic.net 30.01.03, 18:19
              Jak najbardziej,czym wiecej ludzi ma prace tym lepiej!,rzad nie powinien
              przegapic tej szansy!mamy mnostwo terenow po PGR-ach,i mieszkajacych tam ludzi
              w skrajnej nedzy,to szansa dla nich ale i calego kraju,wzmocni sie nasza
              pozycja i znaczenie,kurde pomyslcie ze jeszcze 13-lat temu byli w Polsce
              Czerwiennoarmisci!,niesamowite,jestem zaaaaaaaaa,zaaaaaaaaaa,zaaaaaaaaa,pyrsk.
          • polski-husarz Re: Bazy amerykańskie z Niemiec do Polski? 31.01.03, 04:29
            To jest to!!!! Knajpki, knajpeczki, bary, sklepiki, bajery, wesole miasteczka,
            i interes sie kreci! Mnostwo ludzi znajdzie zatrudnienie! Jestem jak
            najbardziej zaaaaa!!!!
    • kres Re: Sprzymierzency zla !!! ? 30.01.03, 20:00
      Gość portalu: ballest napisał(a):

>
      >
      > Wprawdzie Ameryka jest synonimem wolnosci i demokracji, ale Bush zostanie
      > synonimem gwaltu, mordu i narzucania swej woli innym narodom.
      > Kiedys to robila ZSRR a Polska wmaszerowala z nia do Czechoslowacji (Czesi
      > nie zapomnieli Wam tego do dzisiaj)wtedy wierzylem , ze Polacy zmuszeni byli
      > do tej HANBY, dzisiaj w to juz nie wierze.
      > Lubia sie chowac za mocnymi plecami i chlubic czyims zwyciestwem, z
      > Napoleonem sie nie powiodlo.
      >
      > pyrsk
      > ballest
      Po pierwsze naród iracki nie równa się Saddam Husejn. Większa część
      mieszkańców Iraku to szyici i Kurdowie którzy doznali moc zła od Saddama
      Po drugie o ile pamiętam to Niemcy i Francja chowały się przez 45 lat za
      plecami USA na dokładkę Niemcy podniosły się w dużej mierze dzięki planowi
      Marshalla.
      No cóz prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie.

Po wojnie firmy z Niemic i Francji nie dostaną kontraktów naftowych, a w razie
      utrzymania się Saddama u władzy -kto wie.

• Gość: ballest Re: Sprzymierzency zla !!! ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 22:20
        Co do planu Marshalla, to juz nie bede jeszcze 100 razy pisal , bo sa ludzie
        madrzy i tepi a tepych nie zmienisz, wprawdzie Niemcom na marginesie cos dano,
        ale POLACY to do dzisiaj wypominaja.Ten Plan byl dla calej Europy, Niemcy jako
        najbardziej zniszczeni dostali tylko tyle co np. Holandia co wlasciwie
        zniszczona nie byla do tego nie byl za darmo, musieli go splacic.
        Wiadomo, inni swoja czesc przechulali, ale Niemcy z malutkiej "x" zrobili
        wielkie "O" a teraz wszyscy zazdroszcza , DLACZEGO !!! to nie jest czy sie
        robi , cza sie lezy dwa tysiace sie nalezy, z tym sloganem nie odbudujecie
        zadluzenie i POLSKI.
        Co do USA, TO BZDURY PISZECIE A GW TEZ, Amerykanie kupuja w swoich Markettach.
        ktora tansze jak niemieckie sa, czasami tez tam kupuje, bo mam kolezanki z
        amerykanskim paszportem !!!
        Zreszat we Franco Forte jest cale miasto amerykanskie, jak wjezdzasz musisz
        paszport pokazac.Nawet do polski tak nie kontroluja jak tam.
        pyrsk
        ballest
        • polski-husarz Re: Sprzymierzency zla !!! ? 31.01.03, 04:31
          Ballest Ty wiesz, ze gdyby nie plan Marshalla to bys mieszkal teraz pewnie w
          Gliwicach
        • Gość: Gryps Na ALDI ka cie nie stac Ballest? IP: wox:* / 170.205.213.* 31.01.03, 09:03

Amerykanie kupuja w swoich Markettach.
          > ktora tansze jak niemieckie sa, czasami tez tam kupuje, bo mam kolezanki z
          > amerykanskim paszportem !!!
          > pyrsk
          > ballest

To ty tak niemiecka gospodarke wspomagasz?
          Amerykanskim kolezankom do dupy bez masla wchodzisz byle pare Centow
          zaoszczedzic? Taki cwaniak z ciebie.

Amerykanskie bazy sa zbawieniem wielu niemieckich miasteczek ..i ty dobrze o
          tym, wiesz. Ponadto pare takich baz w Polsce ostudzilo by co niektorym ich
          rewizjonistyczne zapedy ... to chyba tez ci jest jasne?

• polski-husarz Re: Na ALDI ka cie nie stac Ballest? 31.01.03, 23:34
            Gość portalu: Gryps napisał(a):

> Gość portalu: ballest napisał(a):
            >
            > Amerykanie kupuja w swoich Markettach.
            > > ktora tansze jak niemieckie sa, czasami tez tam kupuje, bo mam kolezanki z
            >
            > > amerykanskim paszportem !!!
            > > pyrsk
            > > ballest
            >
            > To ty tak niemiecka gospodarke wspomagasz?
            > Amerykanskim kolezankom do dupy bez masla wchodzisz byle pare Centow
            > zaoszczedzic? Taki cwaniak z ciebie.
            >
            > Amerykanskie bazy sa zbawieniem wielu niemieckich miasteczek ..i ty dobrze o
            > tym, wiesz. Ponadto pare takich baz w Polsce ostudzilo by co niektorym ich
            > rewizjonistyczne zapedy ... to chyba tez ci jest jasne?
            >
            >
            >
            Ballest to taka meda, ze jak juz jest zle w kolo jego dupy to Wszyscy dalej sa
            winni!
            Pisze tak ballest bo uwazam Ciebie za dupka, ktory sobie chce umilic zycie a
            innych ma w dupie, a poniewaz tak jest to nie pij ze zlosci za duzo bo
            zostaniesz alkocholikiem!
            A moze juz jestes?!
            • Gość: BALLEST Re: Do polskiego kucharza !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.02.03, 00:57
              Tak jestem alkoholikiem najglupszym w Niemczech i sozialamt mi za mieszkanie i
              za Compa placi (DANKE DEUTSCHLAND);-)))' , ale takie bzdury choc by mnie pon
              boczek " polskim husarzym wyzwou " nie bydam wypisywou!
              Jak widzisz najglupszy w calych Niemcach sie dou z Toba rady !!
              A wyobraz sobie , jakis Ballestrem se za ciebie weznie??ß
              Jou znom kultura niemieckou i polskou (ta poznou uech nad menem, z wszystkimi
              kur... huj... i pi... itd) za nich sie wstydzam ale sie nie wypieram, ze uoni
              dzisiaj tam mieszkaja, gdzie moi przodkowie mieszkali!!
              Pyrsk
              Ballest
              • polski-husarz Re: Do polskiego kucharza !! 01.02.03, 01:25
                Gość portalu: BALLEST napisał(a):

> Tak jestem alkoholikiem najglupszym w Niemczech i sozialamt mi za mieszkanie
                i
                > za Compa placi (DANKE DEUTSCHLAND);-)))' , ale takie bzdury choc by mnie pon
                > boczek " polskim husarzym wyzwou " nie bydam wypisywou!
                > Jak widzisz najglupszy w calych Niemcach sie dou z Toba rady !!
                > A wyobraz sobie , jakis Ballestrem se za ciebie weznie??ß
                > Jou znom kultura niemieckou i polskou (ta poznou uech nad menem, z
                wszystkimi
                > kur... huj... i pi... itd) za nich sie wstydzam ale sie nie wypieram, ze
                uoni
                > dzisiaj tam mieszkaja, gdzie moi przodkowie mieszkali!!
                > Pyrsk
                > Ballest
                Nikt Ci nie broni robic interesow...., rob ile wlezie! Na flache zawsze
                starczy a i tez gdzies trzeba mieszkac i obiadek zjesc!
                • ballest Re: Do polskiego kucharza !! 05.02.03, 00:05
                  Cytat z ksiazki Michaela Moore "Stupid White Men"
                  "Glupie, ze ja wygralem.
                  wystapilem przeciw pokojowi, dobrobytu -
                  i przeciw prezydentowi "
                  - George Bush 14.06.2001 !!
                  do szwedzkiego premierministra Göran Persson.
                  Bush nie zauwazyl, ze jedna kamera jeszcze filmowala !!
                  • polski-husarz Re: Do niemieckiego kucharza !! 05.02.03, 00:30
                    ballest napisał:

> Cytat z ksiazki Michaela Moore "Stupid White Men"
                    > "Glupie, ze ja wygralem.
                    > wystapilem przeciw pokojowi, dobrobytu -
                    > i przeciw prezydentowi "
                    > - George Bush 14.06.2001 !!
                    > do szwedzkiego premierministra Göran Persson.
                    > Bush nie zauwazyl, ze jedna kamera jeszcze filmowala !!
                    Proponuje Ci pojsc do markeru, kupic produkty na dobry obiad i sam go zrob
                    specjalnie dla zony! Co Ty na to?
                    • Gość: ballest Re: Do niemieckiego kucharza !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.03, 07:07
                      " Do niemieckiego kucharza "
                      Polska kreatywnosc!!!:-)

Bush szuka glupich i znalazl paru, to nie tylko tu na Forum obserwuje!!!
                      zreszta w Polsce trudnosci nie mial.
                      Polska sie sama zglosila, byc moze ktos napisze kiedys nasza HUSARIA zajela
                      Irak.

Pyrsk
                      ballest
                      • Gość: nieuczciwy Do Ballesta IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 05.02.03, 08:36
                        Ballest to, że żyjesz w wolnych Niemczech i możesz tu dyskutować zawdzięczasz
                        takim Bushom, a nie Saddamom, Hitlerom, Stalinom.
                        • Gość: ballest Re: Do Ballesta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.03, 09:34
                          Nie! nie!!!! Bushowi tego nie zawdzieczam.
                          Dobrze , ze go w jednym szeregu ze Stalinem postawiles!!!
                          Nie nawidze nieuczciwych ludzi, a G.Bush nalezy do takich!

Pyrsk
                          ballest
                          • Gość: nieuczciwy Re: Do Ballesta IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 06.02.03, 07:49

> Nie! nie!!!! Bushowi tego nie zawdzieczam.
                            > Dobrze , ze go w jednym szeregu ze Stalinem postawiles!!!
                            > Nie nawidze nieuczciwych ludzi, a G.Bush nalezy do takich!
                            >
                            > Pyrsk
                            > ballest

Ballest ty naprawdę zwariowałeś.
                            Szkoda.
                      • polski-husarz Re: Do niemieckiego kucharza !! 06.02.03, 20:43

> " Do niemieckiego kucharza "
                        > Polska kreatywnosc!!!:-)
                        >
                        > Bush szuka glupich i znalazl paru, to nie tylko tu na Forum obserwuje!!!
                        > zreszta w Polsce trudnosci nie mial.
                        > Polska sie sama zglosila, byc moze ktos napisze kiedys nasza HUSARIA
                        zajela
                        > Irak.
                        >
                        >
                        >
                        > Pyrsk
                        > ballest
                        Zapytam wprost..!!!
                        Czemu Cie to tak wszystko boli???
                        Siedz sobie tak gdzie siedzisz i sie nie wtracaj do nie swoich spraw, przeciez
                        jestes Niemcem?! Wiec wytlumacz mi prosze dlaczego Cie interesuje polityka
                        Rzadu polskiego??? To jest jego problem a nie Twoj!!! To jest problem tylko i
                        wylacznie Polakow!!!
                        Qwa "Myslicielu" odpieprz sie!!! Spojz na swoj Niemiecki Rzad?!!!
    • Gość: urbietorbi Odp... sie od USA!!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 19:32
      To wycinek pewnego artykulu, ktory z racji swej prawdziwosci i autentycznosci
      wielu sie nie podoba:

Nie bądź szczeniakiem - nie krytykuj

Świat, Polska także, wyobraża sobie Amerykę na podstawie produkcji Hollywood -
      i to wyobrażenie ma tyle wspólnego z rzeczywistością, co księstwo Mołdawii z
      serialu "Dynastia" z Mołdawią prawdziwą.

W przeciwieństwie do większości uczestników różnych antyglobalistycznych
      sabatów, byłem w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej. Byłem tam niezbyt
      długo, ale, mogę powiedzieć, intensywnie. Za pierwszym razem przez kilka
      miesięcy pracowałem w Kongresie USA i stanowym biurze Partii Republikańskiej w
      Seattle. Za drugim przez kilka tygodni jeździłem z ekipą telewizyjną po małych
      miasteczkach Illinois i Pensylwanii. Zwłaszcza ten drugi pobyt otworzył mi
      oczy na Prawdziwą Amerykę, zupełnie na świecie nieznaną. Bo świat, Polska
      także, wyobraża sobie Amerykę na podstawie produkcji Hollywood - i to
      wyobrażenie ma tyle wspólnego z rzeczywistością, co księstwo Mołdawii z
      serialu "Dynastia" z Mołdawią prawdziwą.
      Informuję o swoich pobytach w Ameryce nie po to, żeby się chwalić, tylko by
      wyjaśnić czytelnikom "Machiny", jakie mam powody i kompetencje napisać to, co
      napiszę w następnym zdaniu. A mianowicie, że ludzie biorący udział w
      antyamerykańskich demonstracjach, palący podczas zadym kukły Busha i
      amerykańskie flagi oraz wypisujący po zinach neobolszewickie bzdury o
      imperializmie i kapitalizmie, są po prostu bandą głupich szczeniaków, a ich
      zajadłość ma dokładnie ten sam charakter, co nienawiść żywiona przez
      drugorocznych tępaków do najzdolniejszego i najbardziej pracowitego ucznia w
      klasie.

Jeśli ktoś poczuł się moimi słowami obrażony, muszę z przykrością potwierdzić,
      że obraziłem go zupełnie świadomie i po namyśle. Nie widzę powodu, by nie
      obrażać ludzi, którzy jak nakręcone katarynki powtarzają, że USA zużywają
      cztery piąte naturalnych zasobów Ziemi, a nie chcą za nic przyjąć do
      wiadomości, że USA wytwarzają pięć szóstych światowej produkcji i że, jeśli
      porównamy nakłady z rezultatem, nie ma kraju na świecie, w którym energia i
      surowce byłyby zużywane bardziej racjonalnie. Nie widzę powodu, by nie obrażać
      ludzi, którzy szermują sloganami o "nierównym udziale w światowym podziale
      dóbr", a nie rozumieją najoczywistszej rzeczy, że nie o "podział" dóbr na
      świecie chodzi, ale o ich wytwarzanie. Nie widzę wreszcie powodu, by nie
      obrażać... więcej nawet - wręcz uważam, że trzeba obrażać takich, co tkwią po
      uszy w marksistowskiej bredni, jakoby bogaty bogacił się tylko i wyłącznie
      kosztem biednego. A właśnie z głębokiej owej tezy, zakładającej, że suma
      wszelkich dóbr na świecie jest stała i niezmienna, płynie fundamentalne dla
      antyamerykanizmu przekonanie, że skoro Stany są bogate, to na pewno one
      właśnie ponoszą winę za ubóstwo Afryki i południowej Azji.

Jeśli ktoś chce wiedzieć, czemu naprawdę zawdzięcza Ameryka swą pozycję na
      świecie, zachęcam go, by odwiedził jedno z miasteczek, w których miałem
      przyjemność gościć z kamerą. Niech zobaczy, że w takim miasteczku na 40
      tysięcy mieszkańców jest sześciu radnych, którzy za swoją pracę w samorządzie
      nie pobierają grosza (choć ich sekretarki są na etatach), że burmistrz pracuje
      w ratuszu po godzinach, a w różnych komisjach udziela się społecznie kilkuset
      mieszkańców - i wszyscy prześcigają się w pomysłach, co zrobić, żeby w okolicy
      było lepiej, bezpieczniej i przyjemniej, a zarazem taniej. Niech zwróci
      łaskawie uwagę, że publiczne szkoły i szpitale są tam naprawdę publiczne, a
      nie państwowe - bo o wszystkich ważnych sprawach, z budżetem i zatrudnieniem
      dyrektora na czele, decyduje wybrana spośród mieszkańców rada. Niech przyjrzy
      się, jak Amerykanie potrafią pomagać sąsiadom, którzy znaleźli się w kłopotach
      i rzeczywiście potrzebują jałmużny, nie tracąc przy tym pieniędzy na tuczenie
      biurokratów albo fundowanie menelom jaboli.

A przede wszystkim - niech zapozna się z mentalnością prostych,
      małomiasteczkowych Amerykanów, którzy nic od nikogo nie chcą, do głowy im nie
      przyjdzie blokowanie dróg i kwękanie, po prostu wiedzą od małego, że trzeba
      pracować, pracować i pracować, aby zapewnić jak najlepszy start swoim
      dzieciom. To przez nich, a nie przez żaden wyzysk czy spekulacje finansowe,
      świat stał się "jednobiegunowy", bo USA rozwinęły się tak, że inne kraje,
      przeżarte biurokracją i "sprawiedliwością społeczną", nie są w stanie do ich
      poziomu podskoczyć.

Dziwnym trafem, przeciwko amerykańskiemu "imperializmowi" nie protestują
      biedni - ci starają się do Ameryki pojechać i korzystać z otwartych tam
      możliwości. Antyamerykańskie zadymy to pasja zblazowanych intelektualistów i
      tatusiowych synalków zauroczonych mitem rewolucji. Bo amerykańska recepta na
      walkę z biedą - praca i szanowanie grosza - wydaje im się nudna, a myśl o
      mordowaniu i rabowaniu kapitalistów ma przedziwny urok.

• Gość: ballest Re:USA i POLSKA :-)))' IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.03, 21:21
        Kolezanka ze Wrocka byla w USA (dwa miesiace - nienawidzi Niemcow), pracowala u
        cukiernika w N.Jorku,(Pani mgr.? mowi perfekt po angielsku) mowi, ze USA w
        nawet na ticket nie zarobila, jak by nie Ciocia to nie ma za co wrocic (taki
        drogi ten ticket byc nie moze ) , jej ciocia pracuje na DWOCH ETATACH, JEJ
        WUJEK tez, ze maja w takich warunkach nie zly dochod, sie nie dziwie, ale to
        polskie warunki sa.
        Jej wujek wciagu 20 lat w USA 22 razy prace zmienil, znaczy albo jemu sie nie
        podobalo, albo go wyrzucili.
        Byla zdziwiona , ze tam POLAKOW nie lubia i ze Polacy tylko z Anegdot znani sa.
        Na koncu nie przyznawala sie , ze Polka jest.
        Najwiecej mnie ucieszyla, ze co najmniej teraz na Niemcow juz tak nie
        bluzni !!!

pyrsk
        ballest
        • polski-husarz Re:USA i POLSKA :-)))' 06.02.03, 21:33

> Kolezanka ze Wrocka byla w USA (dwa miesiace - nienawidzi Niemcow),
          pracowala u
          >
          > cukiernika w N.Jorku,(Pani mgr.? mowi perfekt po angielsku) mowi, ze USA w
          > nawet na ticket nie zarobila, jak by nie Ciocia to nie ma za co wrocic (taki
          > drogi ten ticket byc nie moze ) , jej ciocia pracuje na DWOCH ETATACH, JEJ
          > WUJEK tez, ze maja w takich warunkach nie zly dochod, sie nie dziwie, ale
          to
          > polskie warunki sa.
          > Jej wujek wciagu 20 lat w USA 22 razy prace zmienil, znaczy albo jemu sie
          nie
          > podobalo, albo go wyrzucili.
          > Byla zdziwiona , ze tam POLAKOW nie lubia i ze Polacy tylko z Anegdot znani
          sa
          > .
          > Na koncu nie przyznawala sie , ze Polka jest.
          > Najwiecej mnie ucieszyla, ze co najmniej teraz na Niemcow juz tak nie
          > bluzni !!!
          >
          > pyrsk
          > ballest
          Jestes K r e t y n!!!
          Bylem w Stanach na dwa miechy (wakacje) i za to co zarobilem wracalem do
          polski przez Brazylie!
          A Ona pani "mgr", perfekt po angielsku i se pracy nie mogla znalesc??? Dupisz
          glupoty!!! A moze ma dwie lewe rece???
          • Gość: ballest Re:USA i POLSKA :-)))' IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.03, 21:45
            Dupisz glupoty!!
            I znowu przyklad polskiej inteligencji, zadnycj argumentow tylko obrazanie,
            WSTYDZ SIE matko POLSKO TWEGO SYNA,
            • polski-husarz Re:USA i POLSKA :-)))' 06.02.03, 21:52

> Dupisz glupoty!!
              > I znowu przyklad polskiej inteligencji, zadnycj argumentow tylko obrazanie,
              > WSTYDZ SIE matko POLSKO TWEGO SYNA,
              • Gość: ballest Re:USA i POLSKA :-)))' IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.03, 22:17
                George W. Bush und Tony Blair treffen sich zum Essen mit Gästen im Weißen
                Haus. Fragt einer der Gäste: 'Mister President, worüber unterhalten Sie
                sich
                denn den ganzen Tag?' - 'Wir planen gerade den 3. Weltkrieg.' - 'Und wie
                sieht der aus?' - Bush: 'Wir töten 4 Millionen Moslems und einen Zahnarzt
                ...' Der Gast schaut etwas verwirrt: 'Wieso einen Zahnarzt?' - Tony Blair
                klopft Bush auf die Schulter und meint: 'Was habe ich dir gesagt, George.
                Keiner wird nach den Moslems fragen ...

pyrsk
                ballest
                • polski-husarz Re:USA i POLSKA :-)))' 06.02.03, 22:28

> George W. Bush und Tony Blair treffen sich zum Essen mit Gästen im Weißen
                  > Haus. Fragt einer der Gäste: 'Mister President, worüber unterhalten Sie
                  > sich
                  > denn den ganzen Tag?' - 'Wir planen gerade den 3. Weltkrieg.' - 'Und wie
                  > sieht der aus?' - Bush: 'Wir töten 4 Millionen Moslems und einen Zahnarzt
                  > ...' Der Gast schaut etwas verwirrt: 'Wieso einen Zahnarzt?' - Tony Blair
                  > klopft Bush auf die Schulter und meint: 'Was habe ich dir gesagt, George.
                  > Keiner wird nach den Moslems fragen ...
                  >
                  > pyrsk
                  > ballest
                  Ty!
                  Rozmawiamy o pracy w Stanach a nie o ukladach politycznych Niemcow z Wielka
                  Brytania, czemu zmieniasz temat?
                  • piotlik Re:USA i POLSKA :-)))' 06.02.03, 22:32
                    " polski-husarz Ты имеешь брата? Только не может вовсе быть настолько глуп! "
                    • polski-husarz Re:USA i POLSKA :-)))' 06.02.03, 23:01
                      piotlik napisał:

> " polski-husarz Ты имеешь k
                      > рата? Только

> е может вовс

> быть настол
                      > ко глуп! "
                      Postaraj sie mi to przetlumaczyc na polski, prosze uprzejmnie.
                    • Gość: bux Re:do ballesta IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 23:02
                      Chyba wszyscy byliby szczesliwi gdybys stad zniknal raz na zawsze.
                      Zastanow sie nad tym. Milosc wlasna nie oddaje uczuc forumowiczow do twojej
                      osoby.
                      A pyrskac to mozesz w stadninie koni jesli one ci na to pozwola.
                      • piotlik do buxa 06.02.03, 23:11
                        " bux Ты имеешь брата?
                        Только не может вовсе
                        быть настолько глуп! "
                        • polski-husarz Re: do buxa 06.02.03, 23:51
                          piotlik napisał:

> " bux Ты имеешь бр
                          > та?
                          > Только не мож
                          > ет вовсе
                          > быть настоль
                          > о глуп! "
                          Ty masz cos z ballesta!
                          Tlumacz czlowieku! Bo Cie nie rozumie!
                      • ballest Re:Slabe przedstawienie BUXA !! 06.02.03, 23:14
                        Bux !!! inteligencje czlowieka poznac po jego wypowiedziach, moze Ty o tym nie
                        wiesz,(bo skad to wiedziec masz) ale Polska jest dzisiaj demokratycznym krajem
                        a nie komunistycznym.
                        W komunizmie i za Hitlera sie niewygodnych usuwalo, obecnie sie to nawet w
                        Chinach nie robi.
                        Dzisiaj kazdy moze pisac co chce , byle innych nie obraza.
                        Jesli sie na temat pisze tym lepiej, co Ty nie zawsze potrafisz, bo piszesz na
                        temat autora watku (wiesz o czym to swiadczy)
                        Moze znasz cos takiego jak wolnosc slowa i moze sobie przypomnisz co
                        slowo "Forum" oznacza.
                        Jeszcze nigdy jakakolwiek wypowiedz ode mnie byla usunieta!!!
                        Prawda w oczy kole, co?
                        najlepiej zabic durnia, zarzdac, otruc, fertig !!!:-)

Pyrsk
                        ballest
                        • polski-husarz Re:Slabe przedstawienie BUXA !! 07.02.03, 00:00
                          ballest napisał:

> Bux !!! inteligencje czlowieka poznac po jego wypowiedziach, moze Ty o tym
                          nie
                          > wiesz,(bo skad to wiedziec masz) ale Polska jest dzisiaj demokratycznym
                          krajem
                          > a nie komunistycznym.
                          > W komunizmie i za Hitlera sie niewygodnych usuwalo, obecnie sie to nawet w
                          > Chinach nie robi.
                          > Dzisiaj kazdy moze pisac co chce , byle innych nie obraza.
                          > Jesli sie na temat pisze tym lepiej, co Ty nie zawsze potrafisz, bo piszesz
                          na
                          > temat autora watku (wiesz o czym to swiadczy)
                          > Moze znasz cos takiego jak wolnosc slowa i moze sobie przypomnisz co
                          > slowo "Forum" oznacza.
                          > Jeszcze nigdy jakakolwiek wypowiedz ode mnie byla usunieta!!!
                          > Prawda w oczy kole, co?
                          > najlepiej zabic durnia, zarzdac, otruc, fertig !!!:-)
                          >
                          > Pyrsk
                          > ballest
                          Uwazam, ze jestes teraz juz duzym, zajebistym kretynem!
                          Inteligecji nie poznaje sie po jego wypowiedzi a po tym co jest wart w zyciu
                          dla rodziny, pracy i dla siebie samego!
                          ----------------------------------
                          A Twoich watkow nie usowali bo nie przeklinales tak jak Ja! A Ja przeklinam i
                          to pierdole! Rozumiesz!!!!! I bede walczyl o to by na Ziemi Polskiej staly
                          twardo polskie nogi a nie zagraniczni gangsterzy! Zrozumiales!!!!!!
                          • ballest Re:Slabe przedstawienie BUXA !! 08.02.03, 21:33
                            O jakiej polskiej ziemi piszesz????
                            Nikt Waszej POLSKIEJ ZIEMI nie odbierze WAM , a my piszemy o Slasku, ktory
                            polskiej administracji od 1945 roku doznal a przed tem ja co najmniej na naszym
                            Slasku nigdy nie bylo.
                            • ballest Re:Slabe przedstawienie BUXA !! 11.02.03, 20:38
                              Na pewnej propagandowej trasie przez Ameryke, prezydent Bush odwiedzil pewna
                              szkole w celu wyjasniernia swojej polityki. Potem poprosil dzieci o zadanie
                              pytan. Maly Bob zabral glos: - Panie prezydencie, mam trzy pytania: 1. Jak sie
                              pan czuje po sfingowanych wyborach, ktore pan wygral? 2. Dlaczego pragnie pan
                              bezpodstawnie zaatakowac Irak? 3. Czy nie mysli pan, ze bomba w Hiroshimie byla
                              najwiekszym atakiem terrorystycznym wszech czasow? W tym momencie zadzwonil
                              dzwonek i wszyscy wyszli z klasy. Po przyjsciu z przerwy prezydentowi Bushowi
                              dalej stawiano pytania, lecz tym razem zabral glos Joey: - Panie prezydencie,
                              mam piec pytan: 1. Jak sie pan czuje po sfingowanych yborach, ktore pan wygral?
                              2. Dlaczego pragnie pan bezpodstawnie zaatakowac Irak? 3. Czy nie mysli pan, ze
                              bomba w Hiroshimie byla najwiekszym atakiem terrorystycznym wszech czasow? 4.
                              Dlaczego dzwonek na przerwe byl 20 minut wczesniej? 5. Gdzie jest Bob?
                              • Gość: ... Re:Slabe przedstawienie BUXA !! IP: 212.106.152.* 11.02.03, 21:20
                                ballest napisał:

> Na pewnej propagandowej trasie przez Ameryke, prezydent Bush odwiedzil pewna
                                > szkole w celu wyjasniernia swojej polityki. Potem poprosil dzieci o zadanie
                                > pytan. Maly Bob zabral glos: - Panie prezydencie, mam trzy pytania: 1. Jak
                                sie
                                > pan czuje po sfingowanych wyborach, ktore pan wygral? 2. Dlaczego pragnie pan
                                > bezpodstawnie zaatakowac Irak? 3. Czy nie mysli pan, ze bomba w Hiroshimie
                                byla
                                >
                                > najwiekszym atakiem terrorystycznym wszech czasow? W tym momencie zadzwonil
                                > dzwonek i wszyscy wyszli z klasy. Po przyjsciu z przerwy prezydentowi Bushowi
                                > dalej stawiano pytania, lecz tym razem zabral glos Joey: - Panie prezydencie,
                                > mam piec pytan: 1. Jak sie pan czuje po sfingowanych yborach, ktore pan
                                wygral?
                                >
                                > 2. Dlaczego pragnie pan bezpodstawnie zaatakowac Irak? 3. Czy nie mysli pan,
                                ze
                                >
                                > bomba w Hiroshimie byla najwiekszym atakiem terrorystycznym wszech czasow? 4.
                                > Dlaczego dzwonek na przerwe byl 20 minut wczesniej? 5. Gdzie jest Bob?

stary dowcip - a w oryginale bylo tak:

na zebraniu partyjnym wstaje jeden i mowi:
                                "jo jest gornik z kopalni >Bytom<, kaj jest mieso jo sie pytom"
                                po przerwie wstaje nastepny:
                                "jo jest gornik z kopalni >Brzeszcze<, kaj jest mieso jo nie wrzeszcze,
                                jo sie ino pytom, kaj jest ten gornik z kopalni >Bytom<"
                                • Gość: ballest Re:Slabe przedstawienie BUXA !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.02.03, 22:15
                                  Wiem, jou to tysz znom !!!

Pyrsk
                                  ballest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka