antonio7 10.05.03, 12:19 Polskich Pieśni Patriotycznych z okresu Powstań Śląskich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arnold Re: Szukam Pieśni Śląskich IP: 213.186.78.* 10.05.03, 20:16 antonio7 napisał: > Polskich Pieśni Patriotycznych z okresu Powstań Śląskich. > > To napisz ze szukasz polskich piesni ktorymi poslugiwali sie tzw. powstancy slascy - przebrani za powstancow Polacy chcacy zagarnac najbogatsza czesc Slaska na rzecz zacofanej, rolniczej, pelnej analfabetow Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Szukam Pieśni Śląskich 11.05.03, 11:03 Co to jest, lezy w kartoflisku i sie trzesie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
antonio7 Re: Szukam Pieśni Śląskich 11.05.03, 15:57 ballest napisał: > Co to jest, lezy w kartoflisku i sie trzesie ???? Zając ? Odpowiedz Link Zgłoś
zelgoszcz Re: Szukam Pieśni Śląskich 12.05.03, 14:37 Skoro w Polsce najwiecej samochodow jest kradzionych na Gornym Slasku to zgodnie z ballestowska logika WSZYSCY SLAZACY SA ZLODZIEJAMI Czy Ty Ballest nie widzisz,ze Ty jestes popierdolony! Odpowiedz Link Zgłoś
ana_75 Mam kilka tekstów :) 11.05.03, 13:54 Witaj1 Kilka lat temu (2 lub 3) był taki śpiewnik "Już zachodzi czerwone słoneczko" wydany jako dodatek do "Gazety Wyborczej" z tekstami i nutami kilku pieśni sląskich z okresu powstań. Jest tam 8 pieśni (Do bytomskich strzelców wojska zaciągają, Znam ja jeden piękny zamek, Kajze mi sie podzioł mój synocek miły, Juz zachodzi czerwone słoneczko, Jo ci powiadom, jo ci powiadom, Od Bytomia bita droga, Ten dwudziesty pierwszy roczek cały krwią zalany, Poszli wszyscy na powstanie). Jeżeli jesteś zainteresowany prześlij mi swój adres na skrzynke mailową... chętni wyslę ci to pocztą. Pozdrawaiam adres: ana_75@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Mam kilka tekstów :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.05.03, 17:35 ballest napisał: > Co to jest, lezy w kartoflisku i sie trzesie ???? Zając ? Niy, mnie zawsze Opa godou, ze to je Powstaniec Slonski !!! Pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tell Re: Mam kilka tekstów :) IP: *.dplanet.ch 17.05.03, 13:38 Gość portalu: ballest napisał(a): > ballest napisał: > > > Co to jest, lezy w kartoflisku i sie trzesie ???? > > Zając ? > > > Niy, mnie zawsze Opa godou, ze to je Powstaniec Slonski !!! > > Pyrsk > ballest A moze zobaczyl maszerujacy oddzial swiezo przybylych z Niemiec najemnikow Freikorps? Odpowiedz Link Zgłoś