Gość: Ciekaw IP: 195.82.167.* 06.04.07, 17:06 Co sądzicie o lecznicy dla zwierząt na ul. Rybnickiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilkadesign Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 06.04.07, 22:48 ja tam moje zwierzaki lecze na wojtowej wsi i juz nigdzie wiecej nie pojde, chociaz pan doktor z rybnickiej jest bardzo sympatyczny to lekarze na wojtowej to po prostu anioly, a wiem co mowie, bo od poczatku stycznia musialam tam bywac prawie co drugi dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekaw Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 07.04.07, 09:11 Hm... Na Wójtową to mi trochę nie po drodze... Ale skoro mówisz, że na Rybnickiej Pan doktor miły, to jednak zaryzykuję i się tam wybiorę... Mam nadzieję, że dziś mają otwarte ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9922 zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy 07.04.07, 15:18 032 301 20 18 dr wojciech Lietz Gliwice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy IP: 195.82.167.* 07.04.07, 15:50 hm? kto to taki? pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9922 Re: zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy 07.04.07, 23:24 znaja go ci ,którzy maja fretki - ma dwa dyplomy z forum fretkowego. Wlasciciele koni tez moga Ci wiele powiedziec dobrego o doktorze. Zna sie tez na egzotycznych zwierzetach - legwany, zolwie. O pieskach i kotkach nie wspomne, bo wielu pomogl. Leczyl moje koty- super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekaw Rybnicka IP: 195.82.167.* 08.04.07, 10:40 E, tam, po wizycie na Rybnickiej jestem bardzo kontent ;) Pan doktor przesympatyczny i do tego - bardzo kompetentny. Tzn. takie jest moje pierwsze wrażenie. Póki co - moje zwierzątka będą wierne lecznicy na Rybnickiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekaw Re: zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy IP: 195.82.167.* 08.04.07, 10:41 Ale za poradę dziękuję. W razie potrzeby - skorzystam. BTW: dyplomy do mnie niekoniecznie przemawiają [; stawiam na doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9922 Dyplom od uczestników forum!!!! 09.04.07, 22:16 Te dyplomy doktor dostal od wlascicieli fretek zrzeszonych na forum fretkowym, podaja tam sobie adresy zaufanych lekarzy itp. A pozatym doswiadczenie MA, ma tez tytul dr.Super podejscie do zwierzat, dobry sprzet, zleca rozne badania i naprawde dobrze leczy. Wyciagnal z tarapatow mase zwierzakow, co poprawilo humor wlascicielom tychze. Polecam .Jezli macie problem ze swoim czworonogiem to tylko tam tel 032 301 20 18, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paska Re: zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:38 Pan doktor z Rybnickiej jest supeer. W zeszłym roku uratował mi psa. Polecam. wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
lunciaczek Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 11.04.07, 10:49 Tez jezdze na wojtowa wies... Z psem szczurem... Jestem z sosnicy mam weterynarza pod nosem Niecałe 100m ale nigdy nie oddam moich pociech nikomu innemu jak weterynarza z wojtowej :) Idac ta masz pewnosc ze nikt nie poda ci diagnozy tylko po to zeby podac...zawsze jest kilka osob albo przynajmniej 2 to duzo daje wdg mnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.solarnet.silesianet.pl 11.04.07, 15:22 nie kazdy ma dobre zdanie na temat weterynarza na wojtowej wsi-mysle, ze ja moge cos na ten temat napisac gdyz tam przez wiele lat jezdzilam z moim kochanym psem.Mial czerniaka, ktory rosl z dnia na dzien. Pracujaca tam pani wet.powiedziala, ze "to wcale nie musi byc zlosliwy! Prosze poobserwowac i za miesiac przyjechac to bedzie wiadomo co to za zmiana skorna".Nie wytrzymalam i pojechalam na chwalona przez wielu ludzi ul. Toszecka-pracujace tam malzenstwo super zajelo sie moim psem(polecili zrobic usg i inne badania, nie kazali czekac). Niestety bylo juz za pozno.Piesek moj musial zostac uspiony bo nikt sie jego czerniakiem fachowo nie zainteresowal.Dodam, ze za pewna szczepionke na wojtowej wsi biora kupe kasy(40 zl) a tam na toszeckiej o polowe mniej-ale to juz szczegol, nieistotny dla mnie teraz.Tyle lat jezdzilam na wojtowa-Boze jak ja zaluje!Brudno tam, atmosfera na zasadzie "byle szybko". Gdy trafilam na ul. Toszecka-nie moglam uwierzyc, ze z weterynarzem mozna pogadac o psie tak jak o czlowieku! Ogromne zainteresowanie i szukanie sposobow na uratowanie zycia. Niestety bylo o miesiac za pozno w przypadku mojego psa.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Lecznica dla zwierząt -ul. Toszecka IP: *.solarnet.silesianet.pl 11.04.07, 15:28 co sie dziwic ze podejscie do zwierzat na ul. Toszeckiej maja wspaniale-bo jest tam takze "psychologia zwierzat"-moze szczurom i innym mniej wymagajacym zwierzetom nie jest to takie potrzebne ale gl psom, ktore sa takimi przyjacielami do konca zycia.Polecam jesli ktos kocha swojego zwierzaka i chce dla niego jak najlepsza opieke. Odpowiedz Link Zgłoś
resia80 Re: Lecznica dla zwierząt -ul. Toszecka 17.04.07, 11:44 Zgadzam się w stu procentach! Idealne podejście do sprawy, przejmują się każdym drobiazgiem, odpowiadają wyczerpująco na pytania... Polecam zwłaszcza właścicielom huskich :) Moja sunia miała tam operację, po szwach dziś już nie ma nawet śladu. Naprawdę. Każdego traktują indywidualnie i z szacunkiem. Naprawdę polecam, tam są lekarze godni zaufania :) pozdrawiam, Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
kl-2 Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 11.04.07, 18:20 beta, wiem, że żadne słowa nie pomogą, kiedy się straci czworonożnego przyjaciela... Wiem też, że bardzo ważne jest, aby w czasie leczenia mieć poczucie, że ktoś się naprawdę troszczy o twojego zwierzaka, że jest kompetentny i robi wszystko, co można zrobić. Nie piszę więc, żeby usprawiedliwiać veta, tylko po to, żebyś miała świadomość, że twojemu psu prawdopodobnie nie pomógłby już żaden lekarz. Czerniak jest wyjątkowo paskudnym nowotworem, który nie poddaje się praktycznie żadnej terapii (chemioterapia, naświetlania, hormony). Jedyną szansą jest operacja, ale operacja gwarantuje wyleczenie tylko wtedy, jeżeli nie było jeszcze przerzutów. A niestety, czerniak o grubości kilku milimetrów zazwyczaj już dawno zdążył się rozsiać. Tak to jest - wyjściowa zmiana jest maleńka, ale już są przerzuty odległe. Przypuszczam więc, że w momencie, kiedy pierwszy raz poszłaś do veta, pies był już nie do uratowania. Bardziej troskliwy lekarz wyciąłby zmianę, wysłał do oceny histopatologicznej i ... też prawdopodobnie doszedłby do wniosku, że nic się już nie da zrobić. Bardzo Ci współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
evamalgorzata Re: Lecznica dla zwierząt 11.04.07, 18:37 kl-2, dziekuje za mile slowa i za zrozumienie. Gdy pierwszy raz poszlam z pieskiem na wojtowa wies to nawet nie wiedzialam, ze to jest czerniak.po prostu pojawila sie mu taka mala czarna kropeczka i myslalam, ze to jest np kleszcz.Pani weterynarz tam pracujaca powiedziala, ze to jest czerniak ale wcale nie musi byc zlosliwy-tak mnie pocieszyla.Potem czerniak byl coraz wiekszy i znowu pojechalam na wojtowa-i znowu zadnej reakcji. Wtedy wkurzylam sie i pojechalam na ul. Toszecka ale bylo juz za pozno :( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evamalgorzata Re: Lecznica dla zwierząt 11.04.07, 18:39 wiem ze robienie reklamy jakiejs placowce nie jest na miejscu ale jesli chodzi o doswiadczenie to po prostu opisalam swoje doswiadczenia i polecam naprawde lecznice na ul Toszeckiej, pozdrawiam raz jeszcze ewa-beta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 10:01 Jak idziecie ze zwierzakiem do weterynarza to po pierwsze upewnijcie się, czy ma dyplom ukończenia wyższych studiów, nie chcę rozpuszczać plotek, ale chwalony przez niektórych super weterynarz może okazać się tylko technikiem wetrynaryjnym i nie posiadać uprawnień do leczenia. Spisem weterynarzy dysponuje Okręgowa Izba Weterynaryjna w Katowicach. Mnie i moim psom odpowiada dr Soliński lecznica przy ul. Pszczyńskiej. Leczy też inne zwierzęta domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
beti68 Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 14.04.07, 16:36 Nieraz technik okazuje się o niebo lepszy od lekarza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 16:53 technik weterynarii NIE MOZE prowadzic gabinetu i praktyki. Jezeli to robi , robi nielegalnie. Nalezy kierowac sie opinia klientow, kogo polecaja. Popieram tu wpis o droktorze Wojtku Lietz. Ma tez konia i zna sie na zwierzetach, pomaga psom, Wiele slyszalem dobrego , wiec polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:44 beti jesteś chyba głupia, może sama idziesz ze swoą chorobą do znachora, oszczędź tego swoim zwierzakom, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierz Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 14.04.07, 18:52 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierz Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 14.04.07, 18:53 Wydaje mi się, ze tu robią sobie reklamę własciciele lecznic::) Opinie nie są obiektywne dla włascicieli piesków i innych zwierzątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 19:43 mam zwierzeta i opiekuje sie nimi, korzystam z porad weta, ktoremu ufam i dlatego polecam.Pa to na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.solarnet.silesianet.pl 15.04.07, 17:25 ja takze tylko polecam,naprawde nie jestem jakims weterynarzem ktory robi sobie reklame. Po prostu nikomu nie zycze tego co spotkalo mnie a bylam do mojego kochanego pieska bardzo przywiazana i chcialam dla niego jak najlepiej.W chorobie jest wazne to aby zadzialac jak najszybciej-przynajmniej sprobowac warto a ja takiej pomocy nie dostalam i dlatego jedna lecznice musialam skrytykowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:07 Ja ciebie rozumię, nikomu nie poleciłabym Lecznicy nz Dworcowej 60. Po zabiegu oddali mi niewybudzonego psa i on się już nigdy nie obudził. Weterynarz był potem niuchwytny. Teraz wiem, że trzeba czekać z psem w lecznicy aż się wybudzi, a nie dać się spławić. Tej lecznicy nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.solarnet.silesianet.pl 16.04.07, 11:08 to bardzo mi przykro :( naprawde brak mi slow... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 10:19 czy chodzi o ul. rybnicką 24? tam przyjmuje polecany przez Was dr W.Leitz? pytam, bo pilnie potrzebuję dobrego weterynarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierz Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 17.04.07, 18:09 nie to nie tam. Dr. Leitz przyjmuje chyba gdzieś w okolicach Jałowcowej, ale nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:35 U góry watku jest telefon 301 20 18 , czasem ciezko jest sie dodzwonic,ale warto probowac do skutku. Macie jakis problem - tam znajdziecie porade i pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 212.106.191.* 26.04.07, 09:09 A ja miszkam na Rybnickiej, ale zarówno ja jak i wszyscy moi "zazwierzęceni" sasiedzi jeździmy na ul. Fredry. Prawie na przeciwko bocznego wejscia na "balcerek" jest gabinet prowadzony przez małżeństwo weterynarzy. Są super. Fachowi, mili, kompetentni, maja czas dla właścicieli i zawsze wszystko wtłumaczą. Moja kota miała tam przetykane kanały łzowe (pod narkozą) , potem przechodziła sterylizację - nie wolno mi było odebrać niewybudzonego zwierzaka! Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 26.04.07, 09:22 Z moim kundlem od kilkunasty lat jeżdżę na ul.Dworcową do dr Malika, to dobra lecznica i dobrze zlokalizowana - łatwy dojazd, parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 22.07.07, 18:38 A to ciekawe... dlaczego nie chodzisz na Rybnicką? Byłaś i zraziłaś się? Czy po prostu od zawsze jeżdzisz na Fredry i nie miałaś okazji zajrzeć na Rybnicką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.07, 15:26 bylam tam moze ze 3 razy z moim pieskiem , blizej niz na ul. Pszczynskiej nie jest zle dobre podejscie maja do pracy i kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 odradzam wszystkim lecznicę na ul. Toszeckiej 18.05.07, 16:17 moje 2 psy prawie sie przekreciły na tamten swiat bo pani probowala wcisnac na sile szczepionki na specjalne choroby, tylko ze to byly szczepionki tylko dla szczeniakow, a moje psy sa juz dorosle, 1 ma 10 lat, a drugi 5, ale forse wyciagnela i to nie małą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: odradzam wszystkim lecznicę na ul. Toszeckiej IP: 195.82.167.* 22.07.07, 18:34 Chodzi o Panią G.? Ona już tam nie pracuje. Na szczęście. Teraz jest duuużo lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomyłka Re: odradzam wszystkim lecznicę na ul. Toszeckiej IP: 195.82.167.* 22.07.07, 18:37 A nie, Ty pisałaś o Toszeckiej, nie zauważyłam! Myślałam,że masz na myśli Rybnicką. Na Toszecką nie chodzę. I nie zamierzam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia P. Ziemińscy na ul. Fredry IP: *.zimorodka.sikornik.net 21.07.07, 19:36 Chodzę do nich z moim psiakiem już od 11 lat. Zostali mi poleceni przez schronisko (!!!), z którego brałam szczeniaczka w wieku 2 miesięcy. Pies niedawno przeszedł u nich operacyjne usuwanie bolącego zęba, wszystko jest w porządku. Bardzo ważne - państwo Ziemińscy nie sprawiają wrażenia osób, które zaordynują zwierzęciu leki po to, by wyłudzić kasę do właścicieli. Są dokładni i rzetelni. Pozdrawiam serdecznie Krysia Odpowiedz Link Zgłoś