Dodaj do ulubionych

Lecznica dla zwierząt - Rybnicka

IP: 195.82.167.* 06.04.07, 17:06
Co sądzicie o lecznicy dla zwierząt na ul. Rybnickiej?
Obserwuj wątek
    • lilkadesign Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 06.04.07, 22:48
      ja tam moje zwierzaki lecze na wojtowej wsi i juz nigdzie wiecej nie pojde,
      chociaz pan doktor z rybnickiej jest bardzo sympatyczny to lekarze na wojtowej
      to po prostu anioly, a wiem co mowie, bo od poczatku stycznia musialam tam
      bywac prawie co drugi dzien
      • Gość: Ciekaw Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 07.04.07, 09:11
        Hm... Na Wójtową to mi trochę nie po drodze... Ale skoro mówisz, że na
        Rybnickiej Pan doktor miły, to jednak zaryzykuję i się tam wybiorę... Mam
        nadzieję, że dziś mają otwarte ;]
        • ewa9922 zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy 07.04.07, 15:18
          032 301 20 18 dr wojciech Lietz Gliwice
          • Gość: ja Re: zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy IP: 195.82.167.* 07.04.07, 15:50
            hm? kto to taki? pierwsze słyszę.
            • ewa9922 Re: zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy 07.04.07, 23:24
              znaja go ci ,którzy maja fretki - ma dwa dyplomy z forum fretkowego.
              Wlasciciele koni tez moga Ci wiele powiedziec dobrego o doktorze.
              Zna sie tez na egzotycznych zwierzetach - legwany, zolwie.
              O pieskach i kotkach nie wspomne, bo wielu pomogl.
              Leczyl moje koty- super.
              • Gość: Ciekaw Rybnicka IP: 195.82.167.* 08.04.07, 10:40
                E, tam, po wizycie na Rybnickiej jestem bardzo kontent ;) Pan doktor
                przesympatyczny i do tego - bardzo kompetentny. Tzn. takie jest moje pierwsze
                wrażenie. Póki co - moje zwierzątka będą wierne lecznicy na Rybnickiej :)
              • Gość: Ciekaw Re: zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy IP: 195.82.167.* 08.04.07, 10:41
                Ale za poradę dziękuję. W razie potrzeby - skorzystam.

BTW: dyplomy do mnie niekoniecznie przemawiają [; stawiam na doświadczenie.
                • ewa9922 Re: zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy 09.04.07, 22:10
                  • ewa9922 Dyplom od uczestników forum!!!! 09.04.07, 22:16
                    Te dyplomy doktor dostal od wlascicieli fretek zrzeszonych na forum fretkowym,
                    podaja tam sobie adresy zaufanych lekarzy itp.
                    A pozatym doswiadczenie MA, ma tez tytul dr.Super podejscie do zwierzat, dobry
                    sprzet, zleca rozne badania i naprawde dobrze leczy. Wyciagnal z tarapatow mase
                    zwierzakow, co poprawilo humor wlascicielom tychze. Polecam .Jezli macie
                    problem ze swoim czworonogiem to tylko tam tel 032 301 20 18,
                • Gość: Paska Re: zadzwon je|eli potrzebujesz pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:38
                  Pan doktor z Rybnickiej jest supeer. W zeszłym roku uratował mi psa. Polecam.
                  wszystkim.
    • lunciaczek Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 11.04.07, 10:49
      Tez jezdze na wojtowa wies...

Z psem szczurem... Jestem z sosnicy mam weterynarza pod nosem Niecałe 100m ale nigdy nie oddam moich pociech nikomu innemu jak weterynarza z wojtowej :)

Idac ta masz pewnosc ze nikt nie poda ci diagnozy tylko po to zeby podac...zawsze jest kilka osob albo przynajmniej 2 to duzo daje wdg mnie
      Pozdrawiam
    • Gość: beta Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.solarnet.silesianet.pl 11.04.07, 15:22
      nie kazdy ma dobre zdanie na temat weterynarza na wojtowej wsi-mysle, ze ja
      moge cos na ten temat napisac gdyz tam przez wiele lat jezdzilam z moim
      kochanym psem.Mial czerniaka, ktory rosl z dnia na dzien. Pracujaca tam pani
      wet.powiedziala, ze "to wcale nie musi byc zlosliwy! Prosze poobserwowac i za
      miesiac przyjechac to bedzie wiadomo co to za zmiana skorna".Nie wytrzymalam i
      pojechalam na chwalona przez wielu ludzi ul. Toszecka-pracujace tam malzenstwo
      super zajelo sie moim psem(polecili zrobic usg i inne badania, nie kazali
      czekac). Niestety bylo juz za pozno.Piesek moj musial zostac uspiony bo nikt
      sie jego czerniakiem fachowo nie zainteresowal.Dodam, ze za pewna szczepionke
      na wojtowej wsi biora kupe kasy(40 zl) a tam na toszeckiej o polowe mniej-ale
      to juz szczegol, nieistotny dla mnie teraz.Tyle lat jezdzilam na wojtowa-Boze
      jak ja zaluje!Brudno tam, atmosfera na zasadzie "byle szybko". Gdy trafilam na
      ul. Toszecka-nie moglam uwierzyc, ze z weterynarzem mozna pogadac o psie tak
      jak o czlowieku! Ogromne zainteresowanie i szukanie sposobow na uratowanie
      zycia. Niestety bylo o miesiac za pozno w przypadku mojego psa.Pozdrawiam
      • Gość: beta Re: Lecznica dla zwierząt -ul. Toszecka IP: *.solarnet.silesianet.pl 11.04.07, 15:28
        co sie dziwic ze podejscie do zwierzat na ul. Toszeckiej maja wspaniale-bo jest
        tam takze "psychologia zwierzat"-moze szczurom i innym mniej wymagajacym
        zwierzetom nie jest to takie potrzebne ale gl psom, ktore sa takimi
        przyjacielami do konca zycia.Polecam jesli ktos kocha swojego zwierzaka i chce
        dla niego jak najlepsza opieke.
        • resia80 Re: Lecznica dla zwierząt -ul. Toszecka 17.04.07, 11:44
          Zgadzam się w stu procentach! Idealne podejście do sprawy, przejmują się każdym
          drobiazgiem, odpowiadają wyczerpująco na pytania...
          Polecam zwłaszcza właścicielom huskich :)
          Moja sunia miała tam operację, po szwach dziś już nie ma nawet śladu. Naprawdę.
          Każdego traktują indywidualnie i z szacunkiem.
          Naprawdę polecam, tam są lekarze godni zaufania :)

pozdrawiam,
          Agata.
      • kl-2 Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 11.04.07, 18:20
        beta, wiem, że żadne słowa nie pomogą, kiedy się straci czworonożnego
        przyjaciela...

Wiem też, że bardzo ważne jest, aby w czasie leczenia mieć poczucie, że ktoś
        się naprawdę troszczy o twojego zwierzaka, że jest kompetentny i robi wszystko,
        co można zrobić. Nie piszę więc, żeby usprawiedliwiać veta, tylko po to, żebyś
        miała świadomość, że twojemu psu prawdopodobnie nie pomógłby już żaden lekarz.

Czerniak jest wyjątkowo paskudnym nowotworem, który nie poddaje się praktycznie
        żadnej terapii (chemioterapia, naświetlania, hormony). Jedyną szansą jest
        operacja, ale operacja gwarantuje wyleczenie tylko wtedy, jeżeli nie było
        jeszcze przerzutów. A niestety, czerniak o grubości kilku milimetrów zazwyczaj
        już dawno zdążył się rozsiać. Tak to jest - wyjściowa zmiana jest maleńka, ale
        już są przerzuty odległe. Przypuszczam więc, że w momencie, kiedy pierwszy raz
        poszłaś do veta, pies był już nie do uratowania. Bardziej troskliwy lekarz
        wyciąłby zmianę, wysłał do oceny histopatologicznej i ... też prawdopodobnie
        doszedłby do wniosku, że nic się już nie da zrobić.

Bardzo Ci współczuję.
        • evamalgorzata Re: Lecznica dla zwierząt 11.04.07, 18:37
          kl-2, dziekuje za mile slowa i za zrozumienie. Gdy pierwszy raz poszlam z
          pieskiem na wojtowa wies to nawet nie wiedzialam, ze to jest czerniak.po prostu
          pojawila sie mu taka mala czarna kropeczka i myslalam, ze to jest np
          kleszcz.Pani weterynarz tam pracujaca powiedziala, ze to jest czerniak ale
          wcale nie musi byc zlosliwy-tak mnie pocieszyla.Potem czerniak byl coraz
          wiekszy i znowu pojechalam na wojtowa-i znowu zadnej reakcji. Wtedy wkurzylam
          sie i pojechalam na ul. Toszecka ale bylo juz za pozno :( Pozdrawiam
          • evamalgorzata Re: Lecznica dla zwierząt 11.04.07, 18:39
            wiem ze robienie reklamy jakiejs placowce nie jest na miejscu ale jesli chodzi
            o doswiadczenie to po prostu opisalam swoje doswiadczenia i polecam naprawde
            lecznice na ul Toszeckiej, pozdrawiam raz jeszcze ewa-beta
    • Gość: Gość Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 10:01
      Jak idziecie ze zwierzakiem do weterynarza to po pierwsze upewnijcie się, czy
      ma dyplom ukończenia wyższych studiów, nie chcę rozpuszczać plotek, ale
      chwalony przez niektórych super weterynarz może okazać się tylko technikiem
      wetrynaryjnym i nie posiadać uprawnień do leczenia. Spisem weterynarzy
      dysponuje Okręgowa Izba Weterynaryjna w Katowicach.
      Mnie i moim psom odpowiada dr Soliński lecznica przy ul. Pszczyńskiej. Leczy
      też inne zwierzęta domowe.
      • beti68 Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 14.04.07, 16:36
        Nieraz technik okazuje się o niebo lepszy od lekarza:)
        • Gość: ... Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 16:53
          technik weterynarii NIE MOZE prowadzic gabinetu i praktyki. Jezeli to robi ,
          robi nielegalnie.
          Nalezy kierowac sie opinia klientow, kogo polecaja. Popieram tu wpis o
          droktorze Wojtku Lietz. Ma tez konia i zna sie na zwierzetach, pomaga psom,
          Wiele slyszalem dobrego , wiec polecam.
    • Gość: Gość Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:44
      beti jesteś chyba głupia, może sama idziesz ze swoą chorobą do znachora,
      oszczędź tego swoim zwierzakom,
      • Gość: zwierz Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 14.04.07, 18:52
        :)
      • Gość: zwierz Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 14.04.07, 18:53
        Wydaje mi się, ze tu robią sobie reklamę własciciele lecznic::) Opinie nie są
        obiektywne dla włascicieli piesków i innych zwierzątek.
        • Gość: ... Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 19:43
          mam zwierzeta i opiekuje sie nimi, korzystam z porad weta, ktoremu ufam i
          dlatego polecam.Pa to na tyle.
          • Gość: beta Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.solarnet.silesianet.pl 15.04.07, 17:25
            ja takze tylko polecam,naprawde nie jestem jakims weterynarzem ktory robi sobie
            reklame. Po prostu nikomu nie zycze tego co spotkalo mnie a bylam do mojego
            kochanego pieska bardzo przywiazana i chcialam dla niego jak najlepiej.W
            chorobie jest wazne to aby zadzialac jak najszybciej-przynajmniej sprobowac
            warto a ja takiej pomocy nie dostalam i dlatego jedna lecznice musialam
            skrytykowac. pozdrawiam
            • Gość: gość Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:07
              Ja ciebie rozumię, nikomu nie poleciłabym Lecznicy nz Dworcowej 60. Po zabiegu
              oddali mi niewybudzonego psa i on się już nigdy nie obudził. Weterynarz był
              potem niuchwytny. Teraz wiem, że trzeba czekać z psem w lecznicy aż się
              wybudzi, a nie dać się spławić. Tej lecznicy nie polecam.
              • Gość: beta Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.solarnet.silesianet.pl 16.04.07, 11:08
                to bardzo mi przykro :(
                naprawde brak mi slow... pozdrawiam
    • Gość: marysia Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 10:19
      czy chodzi o ul. rybnicką 24?
      tam przyjmuje polecany przez Was dr W.Leitz?
      pytam, bo pilnie potrzebuję dobrego weterynarza.
      • Gość: zwierz Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 17.04.07, 18:09
        nie to nie tam. Dr. Leitz przyjmuje chyba gdzieś w okolicach Jałowcowej, ale
        nie pamiętam.
        • Gość: ... Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:35

U góry watku jest telefon 301 20 18 , czasem ciezko jest sie dodzwonic,ale
          warto probowac do skutku. Macie jakis problem - tam znajdziecie porade i pomoc.
          • Gość: Ee Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 212.106.191.* 26.04.07, 09:09
            A ja miszkam na Rybnickiej, ale zarówno ja jak i wszyscy moi "zazwierzęceni"
            sasiedzi jeździmy na ul. Fredry. Prawie na przeciwko bocznego wejscia
            na "balcerek" jest gabinet prowadzony przez małżeństwo weterynarzy. Są super.
            Fachowi, mili, kompetentni, maja czas dla właścicieli i zawsze wszystko
            wtłumaczą. Moja kota miała tam przetykane kanały łzowe (pod narkozą) , potem
            przechodziła sterylizację - nie wolno mi było odebrać niewybudzonego zwierzaka!
            • stasiek17 Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka 26.04.07, 09:22
              Z moim kundlem od kilkunasty lat jeżdżę na ul.Dworcową do dr Malika, to dobra
              lecznica i dobrze zlokalizowana - łatwy dojazd, parking.
            • Gość: Ola Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: 195.82.167.* 22.07.07, 18:38
              A to ciekawe... dlaczego nie chodzisz na Rybnicką? Byłaś i zraziłaś się? Czy po
              prostu od zawsze jeżdzisz na Fredry i nie miałaś okazji zajrzeć na Rybnicką?
    • Gość: kasia Re: Lecznica dla zwierząt - Rybnicka IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.07, 15:26
      bylam tam moze ze 3 razy z moim pieskiem , blizej niz na ul. Pszczynskiej nie
      jest zle dobre podejscie maja do pracy i kompetencje.
    • yola13 odradzam wszystkim lecznicę na ul. Toszeckiej 18.05.07, 16:17
      moje 2 psy prawie sie przekreciły na tamten swiat bo pani probowala wcisnac na
      sile szczepionki na specjalne choroby, tylko ze to byly szczepionki tylko dla
      szczeniakow, a moje psy sa juz dorosle, 1 ma 10 lat, a drugi 5, ale forse
      wyciagnela i to nie małą
      • Gość: Kasia Re: odradzam wszystkim lecznicę na ul. Toszeckiej IP: 195.82.167.* 22.07.07, 18:34
        Chodzi o Panią G.? Ona już tam nie pracuje. Na szczęście. Teraz jest duuużo
        lepiej :)
        • Gość: pomyłka Re: odradzam wszystkim lecznicę na ul. Toszeckiej IP: 195.82.167.* 22.07.07, 18:37
          A nie, Ty pisałaś o Toszeckiej, nie zauważyłam! Myślałam,że masz na myśli
          Rybnicką.
          Na Toszecką nie chodzę. I nie zamierzam ;)
    • Gość: Krysia P. Ziemińscy na ul. Fredry IP: *.zimorodka.sikornik.net 21.07.07, 19:36
      Chodzę do nich z moim psiakiem już od 11 lat. Zostali mi poleceni przez
      schronisko (!!!), z którego brałam szczeniaczka w wieku 2 miesięcy.
      Pies niedawno przeszedł u nich operacyjne usuwanie bolącego zęba, wszystko jest
      w porządku.
      Bardzo ważne - państwo Ziemińscy nie sprawiają wrażenia osób, które zaordynują
      zwierzęciu leki po to, by wyłudzić kasę do właścicieli. Są dokładni i rzetelni.
      Pozdrawiam serdecznie
      Krysia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka