Dodaj do ulubionych

Pierwszy tydzień rządów Tuska ;)

22.10.07, 23:00
wprawdzie nie lubimy krytykować partii, którą sobie wybraliśmy, ale...
znalezione w sieci

Pierwszy tydzień rządów Tuska:

Poniedziałek

Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do kraju.

Wtorek

Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.

Środa

Donald Tusk obniżył podatki – od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą 1%,
jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia –pielęgniarka zarabia średnio
5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele zarabiają od środy 8300 zł
netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice Polski przekraczają tysiące lekarzy
z Niemiec Francji i Irlandii by podjąć pracę w polskich szpitalach.

Czwartek

W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie – UE
ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy zrezygnowały z
Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie transportowane mięso z Polski do
Rosji.

Piątek

W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840
pływalni i 320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz – nowa minister
infrastruktury - przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin

Sobota

Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto wprowadził
poszóstne becikowe i ulgę na dziecko – bez kozery - pińcet tysięcy.

Niedziela

Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął.

PS. Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk zniósł przymrozki, by
jabłka już nigdy nie drożały.

Obserwuj wątek
    • Gość: nika Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) IP: *.gl.digi.pl 23.10.07, 07:15
      heheh to ja poprosze te tanie jablka ;) cholera sa drozsze od
      bananow!
      • myha1 Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) 23.10.07, 07:20
        ....to ja jestem cierpliwa....poczekam tydzień i będę żyła w
        tym "cudownym" kraju ;)
        • fesia Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) 23.10.07, 10:26
          myha1 napisała:

> ....to ja jestem cierpliwa....poczekam tydzień i będę żyła w
          > tym "cudownym" kraju ;)

nie jesteś cierpliwa, tylko niecierpliwa ;) tylko tydzień czasu dajesz na
          zamiane wody w wino ?;)
          • kl-2 Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) 23.10.07, 16:23
            > myha1 napisała:
            >

Ja czekam, całkiem niecierpliwie, na podwyżkę płac w budżetówce.
            Zwłaszcza w JBR-ach medycznych.
            Podobno mamy zarabiac tyle, co w Irlandii. Wujcio Tusk obiecał :)
        • Gość: krycha Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 12:40
          Dla ciebie ten kraj juz jest cudowny. Mozesz sobie np. wycinac informacje o tym,
          ze UM finansuje rady osiedlowe, ze Zukowskiego wyrzucaja z mieszkania na bruk i
          to w zimie, itd itd. Fajna zabawa, nie? Smiejesz sie razem z ZF (ktorego pasja
          jest wysmiewanie ludzi) czy osobno?
        • Gość: gosc Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 12:53
          Tusk kreowal teraz PO jako partie postepowa. Jesli Balcerowicz wroci, to bedzie
          to wyrazne cofanie sie.
        • Gość: smutna kaczofilka Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 17:56
          myha1 napisała:

...ja ci nie ufam boś na to NIE zasłużyła
          • stasiek17 Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) 25.10.07, 21:32
            Donald to też kaczor, wesoły kaczofobie. Francuzi już mają zabawę, że sobie
            Polacy zamienili jednego kaczora na innego.

tiny.pl/1zqs
      • Gość: kibic Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) IP: *.adsl.alicedsl.de 23.10.07, 11:15
        Gość portalu: nika napisał(a):

> heheh to ja poprosze te tanie jablka ;) cholera sa drozsze od
        > bananow!

Przyjedz do (D) to pachnace, smaczne jabluszka z Polski kupisz, juz opak.
        2kg/1,5-euro
    • Gość: kibic Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) IP: *.adsl.alicedsl.de 23.10.07, 11:30
      fesia napisała:

> Niedziela
      >
      > Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął.
      >

Zapomnalas dodac: swoim wladczym usmiechem, ktory zafundowala mu nasze
      wspaniala mlodziez z Irlandii(wyrzucona z kraju przez PIS), teraz doczekalismy
      sie milosci, i kochamy sie wszyscy jak w MAJU.
    • Gość: kuba Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 12:48
      Widzę, że próbujesz wstąpić w rolę odżałowanego miszcza.
      Wyszukiwanie linków ze spelun netu staje się ostatnio Twoją specjalnością, ale
      do ideału (poprzednika) daleko :/
      • fesia Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si 23.10.07, 13:05
        Gość portalu: kuba napisał(a):

> Wyszukiwanie linków ze spelun netu staje się ostatnio Twoją specjalnością, ale
        > do ideału (poprzednika) daleko :/

:)

no to mi ulżyło :)
        • Gość: basiora Kto mówiący o swoim kraju, jak o pannie bez posag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 15:56
          Ktoś wypowiadający się o swoim kraju, jak o starej pannie bez posagu, która
          powinna się przez to dowartościować siedzeniem cicho, jest łajdakiem a nie
          patriotą, z którego ja miałabym brać wzór.

Posłużę się takim porównaniem, z życia wziętym.

Jeśli jakiś kierowca całe życie jeździł (trudno to dowieść) na trzeźwo, ale
          jeden jedyny raz nachlał się, i został przyłapany- bo spowodował wypadek, to
          wcale nie oznacza że mimo wszystko jest nadal wzorem jazdy na trzeźwo, ani nie
          wolno nikomu tak o nim mówić, bo to jest po prostu wstrętne kłamstwo.
    • mmx266 Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si 23.10.07, 18:27
      fesia napisała:

> autorytety amoralne
      www.polskiejutro.com/art.php?p=12733
      No cóż. Ktoś, kogo stosunek do Karskiego jest taki jak zaprezentowany, ktoś, kto bezkrytycznie powtarza selektywnie i tendencyjnie donrane opinie o Boyu nie zasługuje na dokładniejszą analizę. Myślałem, że takie bezmózgie gnoje już wyginęły - ale okazuje się, że jednak nie. Pętają się jeszcze po świecie szerząc nienawiść. Apropos Karskiego i Boya proponuję jednak dotrzeć do wiarygodniejszych źródeł. O Bartoszewskim nie wspomnę...
      Nawet bullterier Kurski się nie poważył na to, by autorytet Bartoszewskiego negować...
      • Gość: basiora Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 19:01
        Może jednak tytanie (Ty i "tanie") intelektu, wypowiesz się "ad vocem" pijanego
        kierowcy, zanim zaczniesz szerzyć kolejne mity.

Do tego że nasi bohaterscy ojcowie i dziadowie ginęli w Katyniu, Miednoje,
        Starobielsku, itp.itd, etc, a ze poźniej byliśmy jako Polska i Polacy wasalami
        Rosji (ZSRR), przyczyniła się bezpośrednio niemal cała Europa 1939 roku oraz
        cały świat.

Ja mogę być biedna, a nawet stara, ale mam swój honor, którego nie masz Ty ani
        twój autorytet.
        Proponuję przywdziać wór pokutny i posypać głowy popiołem, ale bez mnie i nie w
        moim imieniu. OKI ?
        • jeanalesi [...] 23.10.07, 19:49
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: kibic [...] IP: *.adsl.alicedsl.de 23.10.07, 21:31
        • mmx266 Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si 23.10.07, 22:16
          Gość portalu: basiora napisał(a):
          > Do tego że nasi bohaterscy ojcowie i dziadowie ginęli w Katyniu, >Miednoje, Starobielsku, itp.itd, etc, a ze poźniej byliśmy jako >Polska i Polacy wasalami Rosji (ZSRR), przyczyniła się bezpośrednio >niemal cała Europa 1939 roku oraz cały świat.

Nie wiem, co rozumiesz mówiąc "nasi". Ja mogę mówić za siebie. Mojego pradziadka, pułkownika WP nie dowieżli nawet do Katynia, zdążyli go zatłuc w więzieniu we Lwowie. To mojego dziadka, babcię i resztę rodziny wywieźli do Kazachstanu pod semipałatyńsk. To moja mama się tam urodziła a moja ciotka umarła. To mój dziadek poszedł z Andersem, dzięki czemu przeżył a siostra mojej babci chwilę później z Berlingiem - (wg niektórych zdrajcą) - bić się za Polskę. Nie za sowiety.

Więc sobie gęby Katyniem i patriotyzmem nie wycieraj. To zbyt święte rzeczy, żeby się niemi bawić...

Miałem okazję - między innymi dzięki tym wydarzeniom - poznać ludzi niezwykłych i wielkich. Również kontrowersyjnych - co im wielkości wcale nie ujmowało.
          A Pan Bartoszewski jest jednym z nich. I tak dobrze, że k..ami nie rzuca, bo powinien. Oczywiście jestem świadom, że niektóre Jego wypowiedzi są trudne do zaakceptowania, ale wynikają z wielkich emocji i z wielkiej miłości do Polski, niezależnie od tego jaki numerek jej się nada.

Droga basioro.
          Starość powinna się przekładać na mądrość i doświadczenie a nie wyłącznie na zgryźliwość i nienawiść. Nie proponuj więc wora pokutnego, bo mi się to z Jurandem i krzyżackim fałszem kojarzy - tylko zastanów się nad tym co cię skłania do bezkrytycznego powtarzania drańskich i podłych opinii małych ludzi.
          A to, że nas sprzedali nasi "najwięksi amerykańscy sojusznicy" to już zupełnie inna historia...

• weun2 W obronie basiory i starej brzydkiej panny! 24.10.07, 09:43
            W mojej rodzinnej wsi (celowo nie podaję) w domu rodziców mojej mamy- centrum
            wsi, przez całą niemal wojnę przetrzymywano na strychu- żydowskiego chłopca.
            Dom drewniany- składał się z dwóch izb, ale jedną izbę musiano oddać do
            dyspozycji- rodzinie wysiedlonej z kresów!
            Na noc w obydwu izbach- zimą, zakwaterowani byli dodatkowo żołnierze niemieccy-
            sypiający na podłodze.
            Żydowski chłopiec wyczołgiwał sie nocą na czworakach- poza stodołę, załatwiając
            swoje potrzeby fizjologiczne.
            Cała wieś- z jednym wyjątkiem, starała się (co najmniej) pomagać Żydom.
            Jednym wyjątkiem był mieszkaniec (ale nazwiska też nie podam), który niestety
            współpracował z Niemcami i był swoistym kapusiem. Donosił Niemcom na Żydów,
            toteż musiano na niego szczególnie uważać, bo przy okazji obrywało sie
            mieszkańcom wsi.

Pewnego razu zdarzył się taki przypadek.
            Babcia upiekła chleb (5 bochenków), i pewną ilością tego chleba obdarowała
            innego Żyda- który był łącznikiem, i posiadał spis wszystkich- rozlokowanych po
            domach wsi Żydów.
            Wnet po tym obdarowaniu tego Żyda chlebem, został on złapany- bezpośrednio przez
            Niemców, czy też za pośrednictwem tegoż konfidenta !
            Niestety znaleziony przy nim chleb, stał się przyczynkiem rewizji wszystkich
            domów całej wioski.
            Na szczęście ktoś powiadomił o tym zdarzeniu Babcię, i całą resztę chleba
            włożono bydłu (krowom i koniom) w żłoby, celem natychmiastowego spasienia- jako
            "corpus delicti" aby go zupełnie nie zniszczyć !
            Nie prędko zdołano upiec następny chleb, a rodziną babci stawała wielokrotnie
            oko w oko ze śmiercią.
            Dzisiaj większość dzieci mojej Babci już nie żyje.
            Moja mama od 15 lat żyje jak roślinka, nie mając kontaktu z nami. Dlatego więc
            nic uściślić więcej nie potrafię, chociaż było wiele takich- cudownych wręcz
            przeżyć- obok śmierci.
            Przeżył tylko jeden z tych przetrzymywanych Żydów, który ożeniwszy się z
            tamtejsza Polką, przeszedł na katolicyzm i osiedlił się w pobliskiej
            miejscowości. Chyba zerwał ze swoją Żydowską społecznością. A może miał coś na
            sumieniu.
            Wnet po wojnie chodził po domach i skupywał skórki z królików i tym handlował.
            Pamiętam- byłem wówczas małym dzieckiem, jak moja mama opowiadała mu o różnych
            szczegółach- bardzo przy tym płacząc. On zawsze przy tych rozmowach- miał
            poważną kamienną twarz, ale nigdy nie uronił łzy.
            Przykro mi kiedy słyszę o takiej niewdzięczności- wobec nas (bo mnie to również
            dotyka), i niesprawiedliwej ocenie!
            • mmx266 Re: W obronie basiory i starej brzydkiej panny! 24.10.07, 11:35
              weun2 napisał:
              On zawsze przy tych rozmowach- miał
              > poważną kamienną twarz, ale nigdy nie uronił łzy.
              > Przykro mi kiedy słyszę o takiej niewdzięczności- wobec nas (bo mnie to również dotyka), i niesprawiedliwej ocenie!

Przyznam, że nie bardzo widzę związek.
              Przechowywanie żydów było niewątpliwie przejawem bohaterstwa. Nie ma o czym dyskutować. Wielki szacunek dla Twojej rodziny, bo nie była to rzecz powszechna - a wymagała wielkiej odwagi i człowieczeństwa.

Brak łez natomiast nie jest chyba jednak przejawem niewdzięczności. Tak się po prostu zdarza, że ludzie, którzy wiele przeszli cierpią na taką (i inne) formy znieczulenia. I nie ma co mieć do nich o to pretensji.
              Oczywiście znam przypadki jednoznacznej niewdzięczności ludzi ukrywanych.
              I nie mówię tu o obojętności, tylko o "rażącej niewdzięczności" i niechęci. Ba znam przypadek, w którym po wojnie ocaleni usiłowali przejąć majątek człowiek króry dla nich życie narażał i przez lata blokowali przyznanie mu medalu sprawiedliwych. Ale nic nie można uogólniać. Gnoja w każdym narodzie można znaleźć.

Tyle tylko, że to nie ma wiele wspólnego z dyskusją o autorytetach i bezkrytycznym powtarzaniu fałszywych opinii, która się z basiorą (i poniekąd z Fesią) wywiązała.
        • mmx266 Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si 23.10.07, 23:34
          Gość portalu: basiora napisał(a):
          > Może jednak tytanie (Ty i "tanie") intelektu, wypowiesz się "ad vocem" pijanego kierowcy, zanim zaczniesz szerzyć kolejne mity.

Dodam tylko, że moja pierwotna odpowiedź była do fesi (co jednoznacznie wynika zarówno z cytatu jak i hierarchii) a nie do Ciebie - stąd brak odniesienia do twoich zabaw w kierowcę
    • jeanalesi [...] 23.10.07, 19:40
      • fesia Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si 23.10.07, 21:37
        Proponuję mniej żółci wylewać , w końcu każdy widzi to co chce ;)
        Ja tam jestem zadowolona z usunięcia dzieki wyborom ze sceny politycznej LPRu i
        Samoobrony i cieszy mnie, że lewica ma coraz skromniejsze poparcie. Byłam
        ciekawa na czym może realnie polec PO, jeśli w ogóle ? (Balcerowicz jest
        wymieniany jako jeden z kandydatów na ministra finansów) .
        • mmx266 Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si 23.10.07, 22:20
          > Byłam ciekawa na czym może realnie polec PO, jeśli w ogóle ?

Pewnie na takich kwiatkach jak zamknięte stacje benzynowe 1 listopada. Jestem ciekaw jak moje auto zrozumie, że ma przejechać na jednym baku o 300km więcej niż zwykle... Wygląda na to, że dzięki IVRP nie pojadę na groby.
          Jestem ciekaw ile podobnych niespodzianek zostawili.
        • faar Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si 23.10.07, 22:34
          fesia napisała:

> Proponuję mniej żółci wylewać , w końcu każdy widzi to co chce ;)
          No niby tak, ale smutno mi się zrobiło jak przeczytałem, że można w taki sposób
          potraktować Bartoszewskiego. To autorytet i myślę, że chorobą naszych czasów
          jest to, że niszczy się autorytety. To, że nie ruszono jeszcze JP2 to cud, że
          tak ironicznie to ujmę. Wystarczy jednak otworzyć NIE, albo Fakty i Mity, aby
          przekonać się, że tam już nie ma tabu. Tam się niszczy każdy autorytet, nawet
          taki, który jest nim dla sporej grupy ludzi (również niewierzących) jak
          św.Teresa, św.Franciszek z Asyżu, czy właśnie JP2.
          Ja rozumiem, że się jeździ po Tusku, Rokicie, czy nawet Balcerowiczu (choć ten
          ostatni zasługuje już na jakiś szacunek), ale szarganie takich autorytetów, jak
          Bartoszewski, Kuroń, czy Jan Nowak Jeziorański - to po prostu smutne.

> Ja tam jestem zadowolona z usunięcia dzieki
          > wyborom ze sceny politycznej LPRu i Samoobrony
          > i cieszy mnie, że lewica ma coraz skromniejsze poparcie.
          No tutaj akurat się w 100% z Tobą zgadzam. Cieszy mnie, że wybór był pomiędzy
          prawicą a prawicą (prawicą w jakimś sensie nacjonalistyczną i prawicą liberalno
          internacjonalistyczną - to naturalnie uproszczenia, ale na poziomie ogólnym
          chyba do przyjęcia).
          Jeszcze bardziej się cieszę, że lewica traci poparcie i ma coraz bardziej
          marginalne znaczenie. Jeszcze bardziej, że przykład nieudanego powrotu na scenę
          Millera czy Oleksego pokazuje, że czas ludzi starego układu mijają bezpowrotnie.

Najbardziej jednak cieszę się z tego, że do parlamentu nie dostały się ani LPR
          ani Samoobrona. Tych pierwszych to czułem, że może nie być, ale że Samoobrona
          się nie dostanie to nie mogłem nawet marzyć. Jednak w najśmielszych marzeniach
          nie sądziłem, że nie dobiją do progu, aby nawet zwrotu za kampanię nie dostać
          :))))))))))

Głosowałem na PO, więc nie powinno dziwić, że to dla mnie też miłe :)

> (Balcerowicz jest wymieniany jako jeden z kandydatów
          > na ministra finansów) .
          Coś chyba nie do końca tak. Już w poniedziałek było wiadomo, że będzie to
          Chlebowski - zresztą w gabinecie cieni poprzedniej kadencji był MF :)

Przed PO niezły kawałek pod górkę :) ale mam nadzieję, że wykonają dobrą robotę.
          • stasiek17 Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si 24.10.07, 00:06
            Nie przesadzaj z tymi autorytetami faar, bo nie są to autorytety absolutne.
            Żyjemy w wolnym kraju i każdy może wyrazić swoje wątpliwości czy zapytania.
            Nawet matka Teresa zwątpiła w istnienie boga.

> Najbardziej jednak cieszę się z tego, że do parlamentu nie dostały się ani LPR
            > ani Samoobrona

Zapomniałeś napisać, że zawdzięczamy to PIS-owi. Trudno ci napisać coś
            pozytywnego o PIS-ie, pozytywisto życiowy. Nieładnie.
            Ja na PO nie głosowałem, ale cieszę się, że będziemy tu mieli za dwa lata II
            Irlandię.
            • Gość: kibic Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si IP: *.adsl.alicedsl.de 24.10.07, 00:52
              stasiek17 napisał:

> Ja na PO nie głosowałem, ale cieszę się, że będziemy tu mieli za dwa lata II
              > Irlandię.

Ja rowniez na PO nie glosowalem, bo wystarczylo mi co robila, gdy PIS rzadzil.
              Radosc twoja (w temacie II Irlandia) podzielam, bo trudno mi obecnie opisac
              "moja radosc", gdy "ex prezydento" tej samej opcji wybudowal nam II Japonie. Juz
              widze, jak Brytyjczycy sie ciesza, ze przy jednej okazji pozbeda sie
              b.uciazliwego elementu kryminalnego, ktorego aktualnie doswiadczaja.
            • faar pozytywizm przeciwstawny romantyzmowi ? 26.10.07, 23:14
              > Nie przesadzaj z tymi autorytetami faar, bo nie są to
              > autorytety absolutne.
              Jeśli takowe istnieją to JP2 na pewno się do takich zalicza. Jest jeszcze kilka
              takich osób. Gdzieś blisko tych autorytetów absolutnych plasuje się moim zdaniem

> Zapomniałeś napisać, że zawdzięczamy to PIS-owi.
              No tylko jemu :) Jak ktoś mi powie, że PIS nie ma żadnych zasług to wymienię LPR
              i Samoobronę :)

> Ja na PO nie głosowałem, ale cieszę się, że będziemy tu mieli
              > za dwa lata II Irlandię.
              Na tej samej zasadzie to ja się mogę cieszyć, że mamy fajną IV RP :)
              • stasiek17 Re: pozytywizm przeciwstawny romantyzmowi ? 27.10.07, 09:18
                faar napisał:

> Na tej samej zasadzie to ja się mogę cieszyć, że mamy fajną IV RP :)
                >

Bo IV RP rzeczywiście jest fajna , mnie też się podoba. :)
                Gdybyś chciał wyrazić poparcie, to tutaj:

www.wybory.pis.org.pl/poparcie.php
          • Gość: majka Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 00:16
            > No niby tak, ale smutno mi się zrobiło jak przeczytałem, że można w taki sposób
            > potraktować Bartoszewskiego. To autorytet i myślę, że chorobą naszych czasów
            > jest to, że niszczy się autorytety.
            Ten autorytet niestety sam sie zniszczyl,gdyz autorytet powinien przynajmniej
            zachowywac pozory obiektywnosci a nie bezwzglednie angazowac sie w slepe
            popieranie jednej strony (i to o nadszarpnietej reputacji; afery korupcyjne badz
            co badz zostaly udowodnione) i potepianie w czambuł drugiej i to
            najprawdopodoniej z pobudek czysto osobistych. Moze to wiek zrobil swoje,bo ja
            tez bylam jego fanką do niedawna.Przykre.

>Przed PO niezły kawałek pod górkę :) ale mam nadzieję, że wykonają dobrą robotę.

Jasne, dla siebie i dla kolesi. Szalenstwo radosci mowi samo za siebie
            Gdyby ich radosc wynikala jedynie z mozliwosci naprawiania kraju z wieksza
            powaga i odpowiedzialnoscia przyjeliby rezultat wyborow
            • Gość: kibic Re: zdecydował głos młodzieży...- znalezione w si IP: *.adsl.alicedsl.de 24.10.07, 01:24
              Majka podpisuje sie pod twoja wypowiedzia. Kiedy czytam zlowieszcze wypowiedzi
              n.p. Walesy czy Niesiolowskiego, to zaczynam coraz bardziej wierzyc w ta
              "MILOSC" Tuska. Zal mi tych mlodych ludzi, ktorzy w ta agitacje uwierzyli, ale
              rozumiem ich bo najtrudniej jest sie w obcym kraju zaaklimatyzowac przez
              pierwsze 3 lata. To dobrze wiedzial Tusk (ktory pracowal za granica), i z
              premedytacja to wykorzystal. Mysle, ze to mlode pokolenie, w ktorym Tusk
              rozbudzil swoja "cudowna wizje polski" szybko sie przebudzi, i jeszcze szybciej
              go rozliczy.
          • Gość: m. centr. Gliwic A Balcerowicz to nie autorytet? Bartoszewski i on IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:13
            A Balcerowicz to już nie autorytet?
            Bartoszewski i Balcerowicz, to politycy liberalni.
            Balcerowicz ma na sumieniu ludzi PGR- ów, których wcześniej całe życie mamiono
            że są żywicielami narodu, a nagle puszczono ich z torbami na nie swoim. Ponadto
            Balcerowicz, sterując ręcznie gospodarką, "przerzucił" masę towarowa (wożoną
            wcześniej koleją) na TIRy i nasze niedostosowane do tego drogi.
            Czy Wy wiecie ilu ludzi (na skutek tego) ginie codziennie na drogach?
            Jeśli nie wiecie to sięgnijcie do statystyk, jeśli takowe znajdziecie. Jakie
            były statystyki przed- chociażby- piętnastu laty.

Proszę tych obrońców wszelkich autorytetów, o podanie tych statystyk!
            Nawet nie proszę, a domagam się jeśli mam dalej dyskutować na ten temat.

• mmx266 Re: A Balcerowicz to nie autorytet? Bartoszewski 24.10.07, 11:43
              Gość portalu: m. centr. Gliwic napisał(a):

> Proszę tych obrońców wszelkich autorytetów, o podanie tych statystyk!
              > Nawet nie proszę, a domagam się jeśli mam dalej dyskutować na ten temat.

Ależ nikt Cię do dyskusji nie zmusza...Więc jeżeli chcesz, to dyskutuj a jeżeli nie chesz i się czegoś "domagasz" to tzrymaj się własnych słów.
              Jeżeli powołujesz się na jakieś statystyki to sam je przytocz a nie zasiewaj ziarno niepokoju.

PS Jedynie szwajcarzy i austriacy poważnie podesli do Tirów w pociągach - ale główną przyczyną były góry.... - chociaż pomysł uważam za słuszny. Niestety nizinna europa sobie z ekonomiką tego pomysłu nie radzi

• jeanalesi Jedynym autorytetem jest profesor B. 24.10.07, 18:32
              widzę że Balcerowicz dołączył do grona krwiopijców plądrujących
              Gliwice.
              Frankiewicz, Kaźmierczak- którego sie pozbyto wybierając go posłem
              a teraz Balcerowicz i Bartoszewski, oni wspólnymi siłami zakorkowali
              Gliwice, a także Adam Opel jego nie mozna pominąć,
              a czemu on? bo tirami wozi sie Ople.
              mam cię klonie
              • Gość: kibic Re: Jedynym autorytetem jest profesor B. IP: *.adsl.alicedsl.de 25.10.07, 10:48
                jeanalesi napisał:

a także Adam Opel jego nie mozna pominąć,
                > a czemu on? bo tirami wozi sie Ople.
                > mam cię klonie<

To ja mam cie paskudny wieloklonie. Chcesz nam wmowic, ze A.Opel (G.M) jest
                "miejskim tiromaniakiem", porownujac jego z tymi dwoma "dreczycielami"
                gliwickiej ludnosci. Uwazaj, zeby tego nie przeczytal, i wynajal ten zaklad na
                kolejny hipermarkiet.

• stasiek17 PO realizuje swoje obietnice wyborcze :) 24.10.07, 15:37
      Wczoraj dowiedzieliśmy się, że nie będzie liniowego PIT-u,
      a dziś, że zagrożona jest obniżka składki rentowej
      od stycznia 2008.

tiny.pl/1bgc
    • Gość: Gość Re: Pierwszy tydzień rządów Tuska ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:48
      To, że ludzie młodzi i nie tylko zagłosowali na PO to efekt tego, że
      wreszcie ktoś odezwał się do nich w zrozumiałym i dostępnym języku.
      I nie jest twierdzenie, że mlodzi są za głupi, żeby coś zrozumieć,
      tylko, że przez dwa lata PiS zmagał się nie widomo z czym i z kim i
      im bardziej się zmagał, tym więcej bylo do zmagania, tego nie mogły
      objąć krótkie łapki Gosia. A już napewno nie umysły wyborców.
      • Gość: real Teraz bedziemy wszyscy pili to piwo, tak to jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 16:35
        Teraz będziemy wszyscy pili to piwo, takie są uroki demokracji!

To nie jest tak że PiS sromotnie przegrał, bo uzyskał więcej głosów niż
        poprzednio, tyle tylko że elektorat zarówno Samoobrony jak i Ligi Polskich
        Rodzin, przeszedł na stronę PO.

Dziś za to już wiemy, czego ze smakowitych kąsków zapowiadanego programu nie
        będzie na pewno, o kolejnych się dopiero będziemy dowiadywać i stopniowo
        odczuwać, bo cudu zapowiadanego nie będzie.
        • stasiek17 Re: Teraz bedziemy wszyscy pili to piwo, tak to j 24.10.07, 16:54
          Będą igrzyska - "dobijanie watah" jak to określił Sikorski. PO zaczyna polowanie
          na czarownice :

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=65258
          • Gość: aseret To jest zemsta Stalina zza grobu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 17:17
            Będzie to niewątpliwie zemsta za ściganie uwłaszczonych SBekó i UBeków, którzy
            nie dosyć że nakradli za PRLu- donosząc na zwykłych szarych ludzi, to za II-ciej
            RP nadal bezkarnie kradli, łącząc sie w mafie i gangi, uzależniając nasze
            dzieci, poprzez rozrastający się na masową skalę i panoszący się, nieznany za
            PRLu narkobiznes.
            • Gość: jurek Re: To jest zemsta Stalina zza grobu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 17:49
              Gość portalu: aseret napisał(a):
              ...

ale bełkot ;-)
            • jeanalesi twoja choroba - zemstą Stalina zza grobu. 24.10.07, 18:38
              to juz jest oznaka chorby psychicznej. Co ma z tym wszystkim II RP.
              To juz nie prawdziwe political fiction, ale science ficition i to
              godne Dicka lub Lema. Co to za bełkot misiu?
              Ubecy w wolnej polsce mieli min 60 lat wiec trudno im było zakładać
              mafię uzależniająca od narkotyków, a narkomania istniała i w PRL i w
              każdym innym kraju swiata. Boze po co sie trudzę i tak nie zrozumiesz
              • andrzej.pieczyrak Re: twoja choroba - zemstą Stalina zza grobu. 04.11.07, 23:21
                jeanalesi pisze: "Ubecy w wolnej polsce mieli min 60 lat". Skąd masz
                takie dane... z urzędu??? Uwagi o chorobie psychicznej (kogo??)
                możesz sobie darować. Twój styl i tak świadczy o tobie...
                • Gość: jeanalesi Re: twoja choroba - zemstą Stalina zza grobu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 23:32
                  no a jak by inaczej Panie Radny?
                  UB zlikwidowno w 1954. Wolna polska dla mnie odrodziła sie po 1989
                  roku i tu mamy minimum 35 lat. Tzw. funkcjonariusze mieli m.in 18-20
                  lat w momencie wstepowania do tzw. słuzby, więc w Wolnej polsce tzn.
                  po 1989 mieli minimum 55 lat, wiec nie przesadziłem zbytnio i
                  obarczanie ich winą za narkomanię panujac a szkołach to troche
                  przesada. Warto przeczytać wątek którego moja dopowiedź dotyczyła.
                  • faar Re: twoja choroba - zemstą Stalina zza grobu. 06.11.07, 01:38
                    jeanalesi napisał(a):

> UB zlikwidowno w 1954. Wolna polska dla mnie odrodziła sie po 1989
                    > roku i tu mamy minimum 35 lat.
                    > [...]

No to się Andrzej naciął :) Zobaczymy, czy przeprosi za pomyłkę :)
                    Wyczytałem Twój wpis jeanalesi i zastanawiałem się, kto się pierwszy o niego
                    potknie. Stawiałem na bereklona, ale się walnąłem :)
                    Tak to jest - jak kogoś ogarnie nienawiść, to fakty umykają, a liczy się tylko
                    pretekst do dokopania :)))) co jak widać często prowadzi na manowce.

Brawo jean :)
                    • stasiek17 Re: twoja choroba - zemstą Stalina zza grobu. 06.11.07, 08:07
                      > jeanalesi napisał(a):

> > UB zlikwidowno w 1954. Wolna polska dla mnie odrodziła sie po 1989
                      > > roku i tu mamy minimum 35 lat.

UB przekształcono w SB i pracowały w nim te same ubeki, później (1990 r) kolejny
                      raz przekształcono tą służbę tworząc UOP i nadal pracowały ubeki- esbeki, które
                      poddały się weryfikacji.
                      Faar i jeanalesi nie słyszeli nigdy o SB i UOP ? kto waszym zdaniem tam
                      pracował, absolwenci seminariów duchowych ?
                      • myha1 Re: twoja choroba - zemstą Stalina zza grobu. 06.11.07, 08:57
                        stasiek17 napisał:

> Faar i jeanalesi nie słyszeli nigdy o SB i UOP ? kto waszym
                        zdaniem tam
                        > pracował, absolwenci seminariów duchowych ?

:))
                        a to Ci się uda ło stasiu.....pewnie protegowani Ojca Dyrektora,
                        niewinne owieczki ;)
                        • Gość: Gość Re: twoja choroba - zemstą Stalina zza grobu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 17:56
                          Jeżeli coś piszemy to precyzyjnie, to nie może być tak, że mówimy
                          UB, a w domyśle SB lub UOP, bo to nie są pojęcie zamienne i nie
                          ciesz się MyHa, że Stasiek został mistrzem riposy, tylko okazał się
                          być nieukiem, jeżeli ciebie to śmieszy, to o czym tu mówić. a może
                          to ty znasz historię z przekazu pewnej rozgłośni, której dyrektor
                          nazywa się ojcem.
                          • myha1 Re: twoja choroba - zemstą Stalina zza grobu. 07.11.07, 18:00
                            Gość portalu: Gość napisał(a):
                            . a może
                            > to ty znasz historię z przekazu pewnej rozgłośni, której dyrektor
                            > nazywa się ojcem.

a może ...:)
                      • faar Ciekawe co na to Andrzej :) 06.11.07, 22:42
                        stasiek17 napisał:
                        > UB przekształcono w SB i pracowały w nim te same ubeki,
                        > później (1990 r) kolejny raz przekształcono tą służbę
                        > tworząc UOP i nadal pracowały ubeki- esbeki, które
                        > poddały się weryfikacji.
                        Oj Stasiek, Stasiek :)
                        Strzelasz Andrzejowi w kark, czy sobie w twarz ? :))))
                        Są pewne pojęcia i są pewne przenośnie. W sensie formalnym nie ma UB od lat
                        50-ych. Jak się posługujemy określeniami typu komuniści (PZPR) to można się
                        spierać, czy w Polsce był komunizm, czy też wcale go nie było, ale w przypadku
                        UB nie ma możliwości interpretacji. Fakt, że Milicja przekształciła się w
                        Policję nie powoduje, że ktoś mówi obecnie, że jedzie Milicja, tylko Policja.
                        Rozumiesz kwestię?
                        UOP to UOP. Można powiedzieć, że UOP to w jakiejś części (i Ty możesz twierdzić,
                        że w 100%), SB, ale nie można zamiennie używać nazewnictwa. Nie ma implikacji :)
                        Wyobrażasz sobie, że ktoś twierdzi, że Olejniczak to PZPR?
                        A już całkowicie głupie jest stwierdzenie, że UOP to UB :) bo tak jak powiedział
                        jeanalesi - musieliby to być emeryci i to w dość podeszłym wieku :)

Mnie bardziej interesuje, czy Andrzej się przyzna do błędu, czy powie, że to w
                        zasadzie bez znaczenia i obróci kota ogonem :)
                        • Gość: majka Re: Ciekawe co na to Andrzej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 18:41
                          > Mnie bardziej interesuje, czy Andrzej się przyzna do błędu, czy powie, że to w
                          > zasadzie bez znaczenia i obróci kota ogonem :

Nie popelnil zadnego bledu,ani nie musi obracac zadnego kota
                          Dla wszystkich, ktorzy maja rzetelny stosunek do patologii wynikajacej z
                          powojennego (II w.św.)status quo, pojecia ( w potocznym uzyciu) sbecja ubecja
                          pezetperrowcy postpezeteperrowcy sldowcy itp maja rownowazne jednoznaczne
                          zdecydowanie negatywne znaczenie
                          I zadna precyzja w wybieraniu ktoregos z tych pojec do wyrazania swoich opinii
                          nie jest potrzebna,rozumiemy doskonale o kogo i o co autorowi chodzi.
                          • jeanalesi Re: Ciekawe co na to Andrzej :) 07.11.07, 18:59
                            No jasne, czyli nie ma znaczenia co sie pisze ważne jest przesłanie
                            i "rzetelny stosunek do patologii".
                            A tak między nami zacytuję ci piekny cytat filmowy.
                            "...bo to pijak i złodziej, bo każdy pijak to złodziej"
                            • stasiek17 faar - filoesbekiem 07.11.07, 19:32
                              Ciekawych czasów doczekaliśmy na forum. Faar i jeanalesi ujawnili nam się jako
                              fani esbecji - pojęcie funkcjonujące w społeczeństwie i każdy wie co przez to
                              rozumiemy. Nasi filoesbecy uważają, że problem UB zniknął w momencie
                              reorganizacji tej instytucji wraz ze zmianą nazwy. Nie ma formalnie UB, to nie
                              ma ubeków - zniknęli w cudowny sposób i nie ma żadnego znaczenia, że uprawiają
                              nadal swoją bandycką działalność pracując w SB, bo to przecież formalnie rzecz
                              biorąc inna instytucja. Inna nazwa to inna instytucja i nie ma znaczenia, że to
                              ci sami ludzie i ta sama działalność.
                              Kogo ty faar próbujesz wybielać? tatusia pracującego w SB czy mamusię ? a może
                              oboje tam pracowali ?
                              • jeanalesi Re: faar - filoesbekiem 07.11.07, 19:46
                                Wróć do pierwszego postu i zobaczysz że jest wyraźne rozdzielenie na
                                esbeków i ubeków wiec gwoli ścisłosci, trudno jest obarczać winą za
                                narkomanię panującą w szkołach tych wówczas min. 60 latków, a
                                aktualnie osoby mające grubo po osiemdziesiatce.
                                Trzeba ich karać lub trzeba było ich ukarać 18 lat temu za ich
                                rzeczywiste zbrodnie popełnione w majestacie komunistycznego prawa,
                                przeciwko podziemiu AK, działaczom niepodległosciowym, osobom które
                                nie pogodziły się z panowaniem komunistów.
                                Widzę oczami oczami wyobraźni tego starucha stojącego przed szkołą i
                                dealującego.
                                A nie ględzić o narkomanii której w PRL nie było,a teraz jest i to
                                przez ubeków i esbeków. mięsa nie było narkomania była tylko na
                                mniejszą skalę.
                                • stasiek17 Re: faar - filoesbekiem 07.11.07, 20:00
                                  Aseret w swoim poście użył skrótu myślowego, pisał o ludziach (ubekach,
                                  esbekach), a nie o ich instytucjach.
                                  Obarczanie tych ludzi za narkomanię nie jest pozbawione sensu, bo już dawno
                                  potwierdzono, że gangi powstawały pod osłoną SB i tylko dlatego udawało im się
                                  sprowadzać i rozprowadzać praktycznie bezkarnie tony narkotyków. Media szeroko
                                  się o tym rozpisywały, więc nie jest to żadna sensacja. Gazet nie czytasz ?
                                • Gość: dealermyśli Re: faar - filoesbekiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:07
                                  wiesz żałalesi, że dealer to tylko ostatnie ogniwo w łańcuchu dystrybucji? nie
                                  wyobrażasz sobie osiemdziesięcioletniego staruszka dilującego pod szkołą, ale
                                  bossa z finglem na palcu żyjącego dostatnio dzięki armii dealerów zapewne
                                  mógłbyś gdyby nie skaza kibolka.
                                • Gość: ubawiona Re: faar - filoesbekiem IP: *.kat.3s.pl 07.11.07, 20:40
                                  jeanalesi napisał:

> A nie ględzić o narkomanii której w PRL nie było,

Nie bredź więcej, bo to wstyd. Juz duży chłopak,a tak bez sensu...
                                  Taaaaa, dzięki temu że jeanalesi nie słyszał o narkomani w czasach PRL to _z
                                  pewnościa_ zjawisko to nie istniało. Gratuluje i zyczę zdrowia.
                                  • Gość: jeanalesi Re: faar - filoesbekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:58
                                    mój błąd,
                                    Oczywiscie że istniała narkomania w PRL, geniusz który rozpoczął ten
                                    wątek uważał że narkomania jest wynalazkiem SB i Ubeków, więc
                                    chciałem zwrócić uwagę że narkomania istniała i przed PRL i w
                                    trakcie i po. jedyne czego w Prl nie było to miesa i taka była idea
                                    Mój mistake.
                                  • jeanalesi Re: faar - filoesbekiem 10.11.07, 16:43
                                    A nie ględzić o narkomanii której w PRL nie było,a teraz jest i to
                                    przez ubeków i esbeków. mięsa nie było narkomania była tylko na
                                    mniejszą skalę.
                                    O czyli dobrze napisałem :) a ty mi wyciełaś jedno hasło i masz
                                    gotwe.
                                    A tu proszę PKF
                                    pl.youtube.com/watch?v=dG3CU2pIlE8
                    • andrzej.pieczyrak Jak to bywa z matematyką i mową potoczną... 07.11.07, 21:51
                      jeanalesi napisał: „UB zlikwidowno w 1954. Wolna polska dla mnie
                      odrodziła sie po 1989 roku i tu mamy minimum 35 lat. Tzw.
                      funkcjonariusze mieli m.in 18-20 lat w momencie wstepowania do tzw.
                      słuzby, więc w Wolnej polsce tzn. po 1989 mieli minimum 55 lat”. Cóż
                      za podziwu godna konsekwencja w pisaniu nazwy mojej Ojczyzny z małej
                      litery. To chyba przejaw jakiegoś nowego patriotyzmu… bo UB autor
                      potrafi napisać z dużych liter.
                      Wcześniej ten sam autor napisał „Ubecy w wolnej polsce mieli min 60
                      lat wiec trudno im było zakładać mafię uzależniająca od narkotyków,
                      a narkomania istniała i w PRL i w każdym innym kraju swiata. Boze po
                      co sie trudzę i tak nie zrozumiesz”.
                      Rzeczywiście nie zrozumiałe i nie spodobał mi się język autora
                      (m.in. uwagi w stylu „to juz jest oznaka chorby psychicznej”) i
                      odpisałem „jeanalesi pisze: "Ubecy w wolnej polsce mieli min 60
                      lat". Skąd masz takie dane... z urzędu??? Uwagi o chorobie
                      psychicznej (kogo??) możesz sobie darować. Twój styl i tak świadczy
                      o tobie...”
                      Teraz czytam jak faar pisze „No to się Andrzej naciął :) Zobaczymy,
                      czy przeprosi za pomyłkę :) Wyczytałem Twój wpis jeanalesi i
                      zastanawiałem się, kto się pierwszy o niego potknie. Stawiałem na
                      bereklona, ale się walnąłem :) Tak to jest - jak kogoś ogarnie
                      nienawiść, to fakty umykają, a liczy się tylko pretekst do
                      dokopania :))))”
                      Za co mam przeprosić, że kto się niby pomylił?
                      1. Jak sam zauważył jeanalesi to on się pomylił pisząc w poście do
                      którego się odnosiłem "Ubecy w wolnej polsce mieli min 60 lat”.
                      Poprawił się i napisał „funkcjonariusze mieli m.in 18-20 lat w
                      momencie wstepowania do tzw. słuzby, więc w Wolnej polsce tzn. po
                      1989 mieli minimum 55 lat”
                      2. Dla mnie to jednak nadal nie jest precyzyjne określenie… i
                      matematycznie sprzeczne. Zakładając podane przez autora dane to
                      wstępujący w 1954 młodzi funkcjonariusze mający po „18-20 lat” w
                      1989 roku mieli nie „minimum 55 lat” ale mogli mieć i 53 (35+18=53…
                      to tak dla przypomnienia).
                      3. Tak się składa, że z tego co podają akta, to właśnie ci starsi,
                      wyżej stojący w hierarchii (pięćdziesiątka z haczykiem to właśnie
                      ten wiek), a nie młodzi pracownicy „mogli wtedy najwięcej” i to im
                      najbardziej zależało na „odsunięciu się od służb”.
                      4. W potocznej mowie ubekami (przepraszam cię jeanalesi, jeżeli
                      uraziłem twoje uczucia pisząc to z małej litery) określano również
                      pracowników, spadkobierczyni Urzędu Bezpieczeństwa (wikipedia
                      podaje: „Służba Bezpieczeństwa aparat przekształconego UB, podległy
                      strukturom Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, działający w PRL w
                      latach 1956–1990, powołany m.in. do utrwalania władzy komunistycznej
                      oraz zapewniania porządku publicznego wewnątrz kraju’), Służby
                      Bezpieczeństwa. Jako, że jeanalesi nie napisał, że chodzi mu o
                      funkcjonariuszy Urzędu Bezpieczeństwa (tylko użył nazwy potocznej),
                      więc czemu się dziwisz?
                      faar wystarczy trochę poczytać… policzyć a nie pisać „jak kogoś
                      ogarnie nienawiść, to fakty umykają, a liczy się tylko pretekst do
                      dokopania”. Czekam zatem ja na przeprosiny i wyjaśnienie mi co miał
                      oznaczać ten ostatni cytat z ciebie? Sugerowanie, że kogoś kopię
                      pisząc „„jeanalesi pisze: "Ubecy w wolnej polsce mieli min 60 lat".
                      Skąd masz takie dane... z urzędu??? Uwagi o chorobie psychicznej
                      (kogo??) możesz sobie darować. Twój styl i tak świadczy o tobie...”
                      to gruba przesada. Zwróć się lepiej z pytaniem do jeanalesiego o
                      czym i o kim myślał pisząc: „to juz jest oznaka chorby
                      psychicznej”, „trudzę i tak nie zrozumiesz”.
                      • faar Andrzej nie potrafi przyznać się do błędu 10.11.07, 01:51
                        Witaj Andrzeju,
                        Tak napisałeś, aby nie napisać nic konkretnego. Odwróciłeś kota ogonem i jeszcze
                        chcesz przeprosin. Kpisz, czy o drogę pytasz?
                        Chodziło o prosty fakt UB i możliwości dealerki narkotyków przez funkcjonariuszy
                        UB pod naszymi szkołami. Widziałem oczyma wyobraźni tych emerytów na geriavicie
                        jak z użelowanymi siwymi włosami :) siedzą pod szkołami i próbują sprzedać
                        działkę :)

A propos działek jak tam gorzka pigułka z atykułem 'jak stracić na działce'? Jak
                        rozumiem dobre samopoczucie dopisuje :)

Następny artykuł napisz o nietoperzu Moszyńskim - materiały znajdziesz w Fakcie.
                        Kierunek obierasz dobry :)

Myślałem, że tego nigdy nie napiszę, ale w swojej obecnej formie, gdybyś został
                        rzecznikiem zamiast Jarzębowskiego, byłbyś od niego gorszy (a sądziłem, że się
                        nie da). Byłbyś w stanie wszystko wytłumaczyć.

Imperator stoi na Wyszyńskiego i ze swojego miejsca parkingowego macha ręką do
                        wiwatujących tłumów. Podchodzi mały chłopczyk i prosi: 'daj cukierka'. Imperator
                        odpowiada: 'Spadaj gó..arzu'.
                        Komentujący te wystąpienie rzecznik Imperatora Andrzej dopowiada: '.... a
                        przecież mógł zabić'

Wytłumaczysz Andrzeju wszystko co jest po Twojej myśli i skrytykujesz wszystko,
                        co nie jest po twej myśli. Nieważne czy to będzie prawda, czy też nie.
                        • andrzej.pieczyrak Czy prawda cię tak boli faar? 10.11.07, 23:05
                          Czy mógłbyś pisać na temat i odpowiadać na pytania? Nie liczyłem na
                          przeprosiny, bo takiego zwyczaju nie macie :-( Pisanie jednak "kpisz
                          czy o drogę pytasz" to spora przesada z twojej strony. Gdy brak
                          argumentów... . Poczytaj, przemyśl, może zrozumiesz... a nie pisz
                          czegoś co nie dotyczy tego co piszę i mówię. Czy tak trudno
                          przeczytać tekst?
                          P.S. To taka wyuczona metoda, że wasz wpis mósi być ostatni... nawet
                          jak nie jest odpowiedzią na list poprzednika? Gdzie tego uczą???
                          • faar Andrzej nie potrafi przyznać się do błędu 11.11.07, 22:32
                            andrzej.pieczyrak napisał:

> Nie liczyłem na przeprosiny, bo takiego zwyczaju nie macie :-(
                            Pomyślmy ... walnąłeś byka, nie przeprosiłeś, odwróciłeś kota ogonem i chcesz
                            teraz nawet dodatkowo przeprosin.

Zdaje się głosowałeś na PIS :)
                            www.grzeczniimili.pl/sonda/index.php
                            Kaczyński zachowuje się jak cham a potem żąda przeprosin. Rozumiem, że w/g tego
                            klucza dobierają do PIS :) Brawo. Jutro od nas Niemcy powinni żądać przeprosin
                            za prowokację z 31 sierpnia 1939 roku, a Rosjanie za 17 września 1939. No i
                            bezwzględnie Polacy powinni przeprosić za Katyń :)

Baw się dalej sam. Nie zmienisz głupiego tonu to z mojej strony OT :)
        • Gość: gosc Re: Teraz bedziemy wszyscy pili to piwo, tak to j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 23:35
          PiS ma niesamowite zaplecze wyborcze. 30% po 2 latach rzadzenia to olbrzymi
          sukces. Tzw. rzad Buzka mial na poczatku 45%, a na koncu 4,5% To samo bedzie z
          PO jak Lech Kaczynski bedzie rozwiazywal sejm, na wiosne...
    • stasiek17 Re: Teraz bedziemy wszyscy pili to piwo, tak to j 24.10.07, 18:12
      Może czas skończyć z inwektywami, bo po pierwsze kampania wyborcza już się
      skończyła, a po drugie takiemu oświeconemu i światowemu platformesowi jak ty nie
      bardzo uchodzi.

"Moi" nie splajtowali tylko spokojnie przyglądają się jak "twoi" zaczęli kopać
      sobie grób. W następnym parlamencie, po kolejnych wyborach, "twoich" nie będzie.
      • Gość: gosc Re: Teraz bedziemy wszyscy pili to piwo, tak to j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 23:40
        Nie ma sie co dziwic, ze "oni" tak strasznie teraz jazgocza, a Walesa kaze PiS
        wyciac w pien. To strach. W PO jest pelno zlodzieji lapowkarzy. Strach.
    • Gość: gosc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 23:52
      • fesia Dzień Wykształciucha ;) 26.10.07, 14:08
        dawno nie było takiego wysypu kawałów na necie ;)

Dzień Wykształciucha

8:00 - W-F -"Poranne Ćwiczenia skłonów, klekania i pokłonów w kierunku Brukseli,
        Berlina i Moskwy

9:00 - Laboratorium - "Szybkie mycie garów-nadciąga Irlandia"

10:00 - Wykład - "Moheroznawstwo" - Prowadzi S.Niesiołowski

11:00 - Wykład - "Jak posiąść Profesurę mając tylko średnie wykształcenie" -
        prowadzi p.o. profesora - Bartoszewski

12:00 - Wykład - "Jak się sprawdzić w biznesie?" - prowadzi Stasiek Dobrzański

12:30 - Ćwiczenia - "Szybka łapa - nie daj się złapać" - prowadzi POseł Beata
        Sawicka

14:00 - Ćwiczenia - POpwawna mowa - dziś litewka "w" - pwowadzi D.Tusk i H.G. Waltz

15:00 - Wykład - "Swoje chwalicie cudzego nie znacie - Jamajka i Tel Awiw" -
        Prowadzi B. Komorowski i B. Geremek

16:00 - Seminarium - "Idealna prasa w Polsce" Prowadzi Profesor A. Michnik

17:00 - Laboratorium - "Techniki nagrywania" - prowadzą Sekielski i Morozowski

17:30 - panel dyskusyjny - "Czy LiD skrewi?" - prowadzą D. Tusk i W. Pawlak.

18:00 - Wykład - "Kulturalne zachowanie" - prowadzi T. Lis

19:00 - Zakończenie dnia. Błogosławieństwo bpa Pieronka.

• Gość: wilczur Re: Dzień Wykształciucha ;) IP: *.gwardii.osi.pl 26.10.07, 14:47
          jest się w końcu z czego cieszyć :)))
          • Gość: Pif Paf Re: Dzień Wykształciucha ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 21:18
            polowanie na kaczki zakończyło się tryumfem
            • stasiek17 Re: Dzień Wykształciucha ;) 26.10.07, 21:31
              polowanie na kaczora dopiero się zaczęło

www.porazka.net/
        • Gość: kuba Te se ne vrati ! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 22:22
          fesia napisała:
          > 11:00 - Wykład - "Jak posiąść Profesurę mając tylko średnie wykształcenie" -
          > prowadzi p.o. profesora - Bartoszewski

Może to cię oświeci:
          pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adys%C5%82aw_Bartoszewski
          www.wroclaw.pl/m3271/p8690.aspx
          "Z niektórych zwolennikow PiS też powinno zejść trochę powietrze.
          Tak jak z premiera" [znalezione w necie] :/
          • Gość: donek Re: Te se vnet vrati ! :) IP: *.kat.3s.pl 26.10.07, 23:00
            vrati, vrati - duże spoko :)
          • fesia Re: Te se ne vrati ! ;) 26.10.07, 23:52
            Gość portalu: kuba napisał(a):

> Może to cię oświeci:
            > pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adys%C5%82aw_Bartoszewski
            > www.wroclaw.pl/m3271/p8690.aspx
            > "Z niektórych zwolennikow PiS też powinno zejść trochę powietrze.
            > Tak jak z premiera" [znalezione w necie] :/

co ma mnie oświecić? to nie jest tak , ze autorytet moralny ma zawsze racje, a
            spierac sie z nim moze tylko cham i prostak. Zeby było jasne, czlowiek w tym
            wieku co W.Bartoszewski pracuje na swoj autorytet moralny przez cale zycie i
            wprawdzie moze go utracic ,ale zapewne nie wskutek niefortunnych wypowiedzi.
            Co nie znaczy ,że nie podlega krytyce, tym bardziej ,że nie oceniane jest jego
            życie pod wzgledem moralnym , ale działalność polityczna. Dla mnie wystapienie
            prof.Bartoszewskiego na konwencji PO , to kompromitacja. Po prostu
            prof.Bartoszewskiemu nie przystoja takie słowa jakimi był łaskaw atakowac rząd
            i tyle . A autokompromitacja autorytetu jest zawsze przykra .
            • Gość: aisef Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 12:09
              Dla mnie wystapienie
              > prof.Bartoszewskiego na konwencji PO , to kompromitacja. Po prostu
              > prof.Bartoszewskiemu nie przystoja takie słowa jakimi był łaskaw
              atakowac rzą
              > d
              > i tyle .

Fesia, zgadzam się całkowicie z tobą.
              pozdrawiam
              • Gość: kiła Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 14:51
                Mam nadzieję że Platforma Obywatelska zlikwiduje też tą bezsensowną
                biurokrację która w ostatnich trzech latach rozkwitła jak chwast.
            • Gość: wilczur Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.gprs.plus.pl 27.10.07, 15:25
              a co powiesz jeżeli stwierdzę że takie zachowanie Profesora Bartoszewskiego
              spowodował Kaczor? - na pewno uśmiechniesz się pisząc że to bzdury, ale
              równocześnie nie przeszkadza ci i przyjmujesz za prawdę słowa Kaczora że
              koalicja z Samooborą i LPR to wina PO :P
              • stasiek17 to se vrati 27.10.07, 16:05
                Wilczur, kiedy ty wreszcie zrozumiesz, że teraz mamy kaczora Donalda.
              • fesia Re: Te se ne vrati ! ;) 27.10.07, 16:55
                Gość portalu: wilczur napisał(a):

> a co powiesz jeżeli stwierdzę że takie zachowanie Profesora Bartoszewskiego
                > spowodował Kaczor? - na pewno uśmiechniesz się pisząc że to bzdury, ale
                > równocześnie nie przeszkadza ci i przyjmujesz za prawdę słowa Kaczora że
                > koalicja z Samooborą i LPR to wina PO :P
                >

Nie przekonuje mnie zwalanie winy na kogokolwiek przez kogokolwiek. Ważne jest
                KTO i CO mówi. Fakt bycia autorytetem moralnym nie moze byc cart blanche do
                wygadywania czego sie chce. Czy twoim zdaniem wobec takiej formy prezentowania
                swoich poglądów politycznych jaką zaprezentował profesor Bartoszewski ,nalezy
                przymykac oczy czy zatykac uszy?

• Gość: aisef Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 19:40
                  Fesia ma racje i dobrze odpowiedziała. Autorytet nigdy nie powinien pluć we
                  własne gniazdo i tak w wulgarny sposób.
                • faar Re: Te se ne vrati ! ;) 28.10.07, 23:58
                  > Nie przekonuje mnie zwalanie winy na kogokolwiek przez kogokolwiek.
                  > Ważne jest KTO i CO mówi. Fakt bycia autorytetem moralnym nie moze
                  > byc cart blanche do wygadywania czego sie chce.
                  Pełna zgoda.

> Czy twoim zdaniem wobec takiej formy prezentowania swoich
                  > poglądów politycznych jaką zaprezentował profesor Bartoszewski
                  > nalezy przymykac oczy czy zatykac uszy?
                  Porozmawiajmy o faktach. Co dokładnie powiedział Bartoszewski, co tak bardzo
                  zabolało? Interesowałaby mnie szersza dyskusja, choć nie wiem, czy uda sie do
                  tego doprowadzić. Jeśli jednak by się udało - niewykluczone, że doszłoby do
                  zbliżenia naszych stanowisk.

Ja mógłbym przecież powymieniać (a jest z czego czerpać) jak J.Kaczyński
                  wycofywał się z tego, co obiecywał. Czy to od razu ma powodować, że zaczniemy
                  lekceważyć wszyscy Kaczyńskiego?
                  Jak się chce znaleźć haka na przeciwnika to zawsze się znajdzie, bez względu na
                  opcję polityczną. Moim zdaniem akurat w tym przypadku dużo łatwiej jest znaleźć
                  haka na Kaczyńskiego niż na Bartoszewskiego. Znowu dopowiem, że MOIM ZDANIEM i
                  nie musisz się z tym zgadzać - Bartoszewski powiedział coś, co uważał za słuszne
                  i myślę, że przez całe życie tak robi - mówi to co uważa za słuszne i ważne nie
                  przejmując się koniunkturą (zapewne znasz słynne 7 cudów Kaczyńskiego, które
                  krąży po sieci - ciekawe, że Kaczyńskiego nigdy nie spotkały tak dotkliwe kary
                  ze strony komunistów jak np.Bartoszewskiego).
                  • fesia Re: Te se ne vrati ! ;) 29.10.07, 08:22
                    faar napisał:

> Porozmawiajmy o faktach. Co dokładnie powiedział Bartoszewski, co tak bardzo
                    > zabolało? Interesowałaby mnie szersza dyskusja, choć nie wiem, czy uda sie do
                    > tego doprowadzić. Jeśli jednak by się udało - niewykluczone, że doszłoby do
                    > zbliżenia naszych stanowisk.

Witaj.
                    W tym wątku nawet nie tyle chodzi o wypowiedzi prof.Bartoszewskiego ale o to,
                    czy w ogóle osobę profesora można poddać krytyce. Moje posty są jakby
                    odpowiedzią dla Kuby , chociaż nie tylko.
                    Rozmawialiśmy już kiedys o autorytetach powszechnych, bo takim jest autorytet
                    moralny, więc zapewne wiesz co myślę na temat wykorzystywania tego faktu ( bycia
                    autorytetem).
                    Pełne nienawiści do obecnego rządu wystąpienie Bartoszewskiego na konwencji PO
                    ,było niczym innym (przynajmniej dla mnie) , jak nadużyciem swojego autorytetu
                    . Pomijam język jakiego był łaskaw użyć profesor( obelgi to nie argumenty) , ale
                    najgorsze w moim mniemaniu jest to ,ze z premedytacja założył że słuchający go
                    ludzie będą go uważali również za autorytet w dziedzinie polityki, którym
                    profesor oczywiście nie jest. Tak czy siak w kompromitujący sposób nadużył
                    swojego autorytetu. I nie rozsadzam tego , czy prof.Bartoszewski może trochę
                    przeginał w tym chwaleniu PO, czy tez że jego uwagi na temat PiS były jak
                    najbardziej słuszne:)
                    Chce powiedzieć ,że nie muszę słuchać codziennie ojca Tadeusza , ani
                    gnać co ranek po GW, zęby sprawdzić jakie są na dzisiaj kwalifikacje moralne
                    moich autorytetów ;)

> zapewne znasz słynne 7 cudów Kaczyńskiego, które
                    > krąży po sieci

nie znam ;(

• stasiek17 Re: Te se ne vrati ! ;) 29.10.07, 10:07
                      > zapewne znasz słynne 7 cudów Kaczyńskiego, które
                      > krąży po sieci

Te 7 cudów to wypociny na poziomie gazetomatołków, żenada.
                    • Gość: aisef Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 14:06
                      I kolejny raz przyznaję Fesi rację.
                    • faar Re: Te se ne vrati ! ;) 30.10.07, 01:05
                      > W tym wątku nawet nie tyle chodzi o wypowiedzi
                      > prof.Bartoszewskiego ale o to,
                      > czy w ogóle osobę profesora można poddać krytyce

Oczywiście, że można poddawać. Chodzi mi o to, że - skoro już nie używamy słowa
                      'autorytet' (bo faktycznie każdy ma swoje) - Bartoszewski to trochę jak ikona
                      Polski ostatnich kilkunastu lat - jednym się podoba, innym nie. Podobnie jak -
                      też użyję typów kontrowersyjnych, aby oddać o co mi chodzi - Jaruzelski,
                      Cimoszewicz, Kwaśniewski, jak również Michnik, Kuroń, Geremek, Buzek. Te
                      wymienione osoby są dla jednych autorytetami, dla innych antyautorytetami, ale
                      chyba dla wszystkich są tymi ikonami. Wśród wymienionych osób wszystkie są dla
                      mnie ikonami, ale za wyjątkiem może Buzka i Kuronia każdy z nich dla mnie
                      osobiście nie jest autorytetem, przy czym UZNAJĘ, że w powszechnej opinii są
                      tymi autorytetami. Fakt, że wstyd mi było za Kwacha na Ukrainie, uważam stan
                      wojenny za czyn haniebny, wypowiedzi Geremka czasami wręcz ziejące wyższością
                      nad wszystkim co się rusza. To jednak nie jest dla mnie powód aby umniejszać
                      autorytet osoby, która takie poglądy wygłasza.

Napisałaś Fesiu o ojcu Tadeuszu i Michniku. Przyznam, że niemalże trafiłaś w
                      sedno - obu osób słucham bądź czytam po to tylko, aby mieć rozeznanie w
                      różnorodności opinii. Ani Michnik, ani Rydzyk nie są nawet w ułamku swoich
                      wypowiedzi obiektywni. Ogólnie cała GW czy RM to po prostu tendencyjne media. GW
                      zdecydowanie antyPISowe i to aż w oczy kłuje, a RM to jedna wielka oblężona
                      twierdza. Czy to oznacza, że Rydzyk nie może być nazwany autorytetem? Dla wielu
                      zarówno starszych jak i (co mnie martwi) również młodych ludzi jest to wzór cnót
                      wszelakich. Podobnie dla wielu Michnik to pierwszy święty ;-)

Przechodzę więc do sedna. Dla mnie fakt, że Bartoszewski zjechał publicznie PIS
                      nie jest argumentem za tym, że PIS jest zły. Co najwyżej jest gwoździem do
                      trumny PIS w obecnym kształcie i zarządzie. JEDNAK TYLKO DLA MNIE.

Tak samo będę uśmiechał się pod nosem gdy zobaczę, że ktoś powołuje się na
                      opinię Bartoszewskiego będzie żądał uznania PIS za partię złą, jak i wtedy gdy
                      ktoś inny powołując się na Rydzyka będzie żądał aby uznać, że PO to masoneria,
                      templariusze i Bóg wie co jeszcze :)

Dla maryjanów (RM) słowa Rydzyka są jak wyrocznia - dla mnie wręcz przeciwnie.
                      Dla P.O. słowa Bartoszewskiego brzmią jak wyrocznia - dla PISowców wręcz przeciwnie.

Odwracając sytuację - nie sądzę, aby opinia Bartoszewskiego stanowiła
                      jakąkolwiek wartość dla PISowców, tak jak opinie różnej maści Rydzyków dla
                      Platformowców.

Chodzi jednak o to, że inaczej należy potraktować słowa ex-poseł Sawickiej, a
                      inaczej słowa Bartoszewskiego. Nawet jeśli się nie zgadzamy z tym, co ktoś taki
                      mówi - może warto się nad tym zastanowić, zamiast bezkrytycznie zrzucać
                      człowieka z piedestału?
                      • fesia Re: Te se ne vrati ! ;) 30.10.07, 20:14
                        faar napisał:

> Chodzi jednak o to, że inaczej należy potraktować słowa ex-poseł Sawickiej, a
                        > inaczej słowa Bartoszewskiego.

W pełni zgoda. Nie kazdy kto nam we łbie miesza to autorytet ;)

> Nawet jeśli się nie zgadzamy z tym, co ktoś taki
                        > mówi - może warto się nad tym zastanowić, zamiast bezkrytycznie
                        > zrzucać
                        > człowieka z piedestału?

Zapewne masz racje , ale wydaje mi sie ,że gdyby krytyka PiSu przez profesora
                        była merytoryczna, nikt by z nią nie polemizował, byłby to jakby jego prywatny
                        pogląd i jego wizje racji. Oczywiście autorytet ma prawo krytykować nawet ostro
                        ,ale w sytuacji kiedy angażując się po stronie jednej partii nie krytykuje
                        tylko obraza inwektywami druga stronę , to jakby "wyprzedaje" swój autorytet dla
                        celów politycznych stając sie stroną . Z całym szacunkiem dla profesora , ale
                        w tym przypadku zachowywał się nie przyzwoicie , nadużył swojego autorytetu ,
                        zapewne nie spadł z piedestału , ale stracił klasę (oczywiście w moim
                        przekonaniu) i tyle .
                        • Gość: jasiu mały Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:02
                          fesia napisała:

> ...i jego wizje racji.

Cio to takiego ???
                          • fesia Re: Te se ne vrati ! ;) 30.10.07, 22:01
                            Gość portalu: jasiu mały napisał(a):

> > ...i jego wizje racji.
                            >
                            >
                            > Cio to takiego ???

:))

dla mnie wizja racji ,to rodzaj powodu, czy tez uzasadnienie dla słuszności
                            zajetego stanowiska w tym przypadku krytyki.
                            • Gość: jasiu mały Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:20
                              fesia napisała:

> Gość portalu: jasiu mały napisał(a):
                              >
                              > > > ...i jego wizje racji.
                              > >
                              > >
                              > > Cio to takiego ???
                              >
                              > :))
                              >
                              > dla mnie wizja racji ,to rodzaj powodu, czy tez uzasadnienie dla słuszności
                              > zajetego stanowiska w tym przypadku krytyki.

Wow ! Ale to mondra definicja - nie dla mojego małego rozumku :-(
                    • faar Re: Te se ne vrati ! ;) 30.10.07, 01:08
                      fesia napisała:
                      > faar napisał:
                      > > zapewne znasz słynne 7 cudów Kaczyńskiego, które
                      > > krąży po sieci
                      >
                      > nie znam ;(

Oto one. Nie oceniam jej wartości, a tylko cytuję :) żeby nie było potem do mnie
                      pretensji. Nawet jeśli to stek kłamstw to zaskakujące, że dotychczas nikt w
                      sieci nie przedstawił tłumaczenia tych cudów :)

... czyli cuda w rodzinie Kaczyńskich:

1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca
                      Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach,
                      sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia
                      społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie, dostaje od
                      stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz
                      poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na
                      Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle.
                      W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem,
                      posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce.

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na
                      początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo
                      czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, kręgu doradców
                      Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki, jako
                      jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej
                      nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną
                      teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji, ujawnia
                      swoja teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi
                      Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich
                      na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania
                      Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?
                      • stasiek17 Re: Te se ne vrati ! ;) 30.10.07, 10:11
                        > Oto one. Nie oceniam jej wartości, a tylko cytuję :) żeby nie było >>potem do
                        mnie pretensji. Nawet jeśli to stek kłamstw to zaskakujące, >>że dotychczas nikt w
                        > sieci nie przedstawił tłumaczenia tych cudów :) ... czyli cuda w rodzinie
                        Kaczyńskich:
                        >

To proste faar, oczywistych bzdur się nie tłumaczy. Nawet ktoś taki jaki ty
                        powinien dojść do tego wniosku po przeczytaniu tych "cudów"
                        Bo jaki to cud, że ktoś w Warszawie dostał po wojnie mieszkanie ? takich cudów
                        jest w tym mieście kilkaset tysięcy. Czy cudem jest, że żołnierz AK po wojnie
                        pracował ? Pewnie nie pamiętasz, ale za komuny nieomal wszyscy w wieku
                        produkcyjnym pracowali.
                        Naprawdę trzeba ci te pozostałe "cuda" tłumaczyć ? Takie cuda produkują sztaby
                        spin doktorów na potrzeby kampanii wyborczej, ale wybory już się skończyły. Po
                        co więc "pozytywista życiowy" wyciąga dzisiaj te brudy na forum ?
                        • Gość: wilczur Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.gwardii.osi.pl 30.10.07, 19:43
                          oczywiście z jednej strony stasiusiusiu cuda są normalnością ale w innym już
                          niemożliwe? :))))
                          • stasiek17 Re: Te se ne vrati ! ;) 30.10.07, 19:59

> oczywiście z jednej strony stasiusiusiu cuda są normalnością ale w innym już
                            > niemożliwe? :))))

?????
                            mógłbyś rozwinąć tą błyskotliwą myśl
                      • fesia Re: Te se ne vrati ! ;) 30.10.07, 20:48
                        faar napisał:

> 7 cudów Kaczyńskiego,
                        > ... czyli cuda w rodzinie Kaczyńskich:

;)

cholerka,okazuje sie ,że nigdy nie możemy być pewni, kto czyni cuda;)

• Gość: ber,beć Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 19:05

> a co powiesz jeżeli stwierdzę że takie zachowanie Profesora Bartoszewskiego
                > spowodował Kaczor?

Wiesz może co to znaczy łańcuch przyczynowo- skutkowy?, i czy znasz powiedzenie
                co wolno wojewodzie, to nie tobie "wrzodzie"?.

> równocześnie nie przeszkadza ci i przyjmujesz za prawdę słowa Kaczora że
                > koalicja z Samooborą i LPR to wina PO :

Znasz może inny ruch na "politycznej szachownicy" na ów czas, skoro PO nie
                chciała wejść do koalicji?

A racja zawsze jest pośrodku (to znaczy że mieści się pomiędzy zwaśnionymi
                stronami), co nie jest jednoznaczne że jest dokładnie w środku, co był uprzejmy
                falandyzować pan senior Bartoszewski.
              • Gość: kibic Re: Te se ne vrati ! ;) IP: *.adsl.alicedsl.de 28.10.07, 21:09

• myha1 poważny kandydat...przeprasza 31.10.07, 18:28
                  wiadomosci.onet.pl/1633554,11,item.html

dlaczego tak długo zwlekał ....
                  • stasiek17 Re: poważny kandydat...przeprasza 31.10.07, 18:40

Jak to u Tuska leciało? „My, ludzie Solidarności...”?
                  • Gość: kibic Re: poważny kandydat...przeprasza IP: *.adsl.alicedsl.de 31.10.07, 18:40
                    myha1 napisała:

> dlaczego tak długo zwlekał ....

Dobre pytanie, chyba kolejny "CUD Tuska p.t. Stare Wraca"
                  • Gość: wilczur Re: poważny kandydat...przeprasza IP: *.gwardii.osi.pl 31.10.07, 19:39
                    liczył na żart, który okazał się gorzką prawdą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka