Dodaj do ulubionych

To forum zdycha

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 13:41
Niestety, ze smutkiem muszę stwierdzić, że to forum od dłuższego czasu zdycha.
Przyczyną agonii jest zdominowanie przez członków i fanów kanapowego
towarzystwa GdG, którzy z barku innej uczynili z tego forum miejsce wylewania
swoich żalów, pretensji i jedynie słusznych teorii. I choć na początku
dyskutantów było wielu to szybko okazało się, że próba polemiki z gry skazana
jest na niepowodzenie a interlokutor obrzucany błotem przez liczne klony
produkujące się na forum.
Obecnie jak łatwo zauważyć dyskutują już sami z,e sobą - wspiera ich jeden
aktywny kolega zza granicy. Wszyscy inni, dali za wygraną - i to nie ze
względu na siłę argumentów strony przeciwnej ale zdrowy rozsądek. Szkoda tylko
forum, które kiedyś było miejscem interesujących dyskusji i wymiany poglądów.
Nie pwoiem gdzie sie one przeniosły, bo w krótkim czasie znowu mielibyśmy
wątpliwą przyjemnośc przeczytać wypociny fesi, staśka, kibica, marty, basiory
itp egzemplarzy.
Jakiś czas temu forum przezywało już podobny kryzys za sprawą "rdzennych"
mieszkańców tego miasta typu ballest i inni, którzy zaśmiecali każdy wpis niby
gwarą i obraźliwymi przemyśleniami. Jednak zniknęli a w zasadzie ignorowani
przenieśli się gdzie indziej. Mam nadzieję, ze podobnie stanie się i w tym
przypadku.
Jakiś czas temu
Obserwuj wątek
    • gliviczanin Re: To forum zdycha 04.11.07, 13:50
      To prawda. Zaglądam tu już coraz rzadziej. Prawie każdy temat w końcu zostaje
      sprowadzony do Tirów i rzekomej przestępczej działalności prezydenta Gliwic.

Kilka osób cierpiących na obsesję, wulgarnych i obrażających każdego kto ma inne
      zdanie - skutecznie sprowadziło to forum do internetowej spluwaczki. Szkoda.
      • Gość: kuba Eee, tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 14:06
        Jest bardzo prosty sposób na rewitalizację "zdychającego" forum: Doprowadzenie
        do usunięcia TIRów z miasta.

Wówczas będzie forum na nowo nam kwitło pogaduszkami o ogródkach, knajpach na
        wesele, dobrych fryzjerach w Gliwicach, i jak ostatnio - o wrednej PO i Tusku z
        dziadkiem we wermachcie ;)
        • Gość: gość Re: Eee, tam... IP: *.gprs.plus.pl 04.11.07, 16:03
          Gość portalu: kuba napisał(a):

> Jest bardzo prosty sposób na rewitalizację "zdychającego" forum: Doprowadzenie
          > do usunięcia TIRów z miasta.

Taa, mogę się założyć, że tydzień po tym jak po Wyszyńskiego przejedzie ostatni
          TIR "mieszkańcy centrum" zaczną tu wylewać pomyje na tramwaje, które wstrząsami
          niszczą super-zabytkowe kamienice i hałasem wpędzają ich do grobu.
        • Gość: pracownik ZM Re: Eee, tam... IP: 195.205.21.* 04.11.07, 16:12
          NIe gadaj mi, ze nie znajdziecie sobie nowego celu jedynie słusznych protestów.
          Co następne po tirach? Samochody osobowe parkujące pod zabytkowymi kamienicami i
          ich kierowcy trzaskający drzwiami, podczas gdy mieszkańcy (oczywiście NA
          PRZYKŁAD hehe) ulicy Wyszyńskiego nie mają miejsc na postawienie garaży dla siebie?
          • Gość: "wielbiciel" ZiFa. Prowokować miast rozwiązywać problemy, to domena f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:14
            Ten komentarz wart przechowania w archiwum, jako wyjątkowa prowokacja!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71494250&a=71499700

Bo jego autor doskonale wie, że frankiewicz za pomocą swoich "kowalskich
            kleszczy", czyni swoiste polowanie na czarownice.

NA ULICY PRYMASA WYSZYŃSKIEGO, DWUKROTNIE WŁAMYWANO SIĘ DO SKLEPÓW
            (zieleniaka, i nieistniejącego już kiosku RUCHu), POBITO TAKŻE CIĘŻKO- MŁODEGO
            CZŁOWIEKA, ORAZ UKRADZIONO DZIECKU KOMUNIJNY ROWER, ALE TYCH ZJAWISK (jako
            typowe) NIE ZAREJESTROWAŁA ZAINSTALOWANA KAMERA NA NAROŻU Z ULICĄ ZWYCIĘSTWA.

Kamera jednak za każdym razem wyłapywała parkujących na chodniku mieszkańców,
            którzy nie mają na ten cel innego miejsca.
            Ojciec dziecka któremu skradziono rower- pamiątka komunii- czterokrotnie
            zapłacił SM mandat.
            Te mandaty wyjdą Wam przysłowiowym "bokiem" pane AN I ZF.
            Wy jesteście damskimi bokserami i łapserdakami, i najwyższy czas zamknąć Was w
            kryminale.
            Ale to moja prywatna opinia, i uczynię wszystko, by tak się właśnie stało
            • Gość: admirka Gliwice mają alternatywę, a skorzystać nie chcą ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:59
              Gliwice mają w chwili obecnej wystarczającą obwodnicę.
              Większość miast w Polsce, nie wskazuje objazdu swojego centrum, ale nie
              pozwala jeździć po swoim centrum.
              Gliwice pod tym względem, są jednak niechlubnym wyjątkiem.
              • Gość: hara franek nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 22:05
                Glwiiec chca skozrystac, ale franek by wtedy na tym nie zarobil. Ot i cala tajemnica
        • Gość: wilczur Re: Eee, tam... IP: *.gwardii.osi.pl 04.11.07, 18:23
          no i widzisz że forum to nie jest miejsce w którym zmienisz to że TIRy nie będą
          jeździć a jeżeli już to wystarczył jeden post który by poprowadził przeciwników
          do działania. A te wylewanie pomyj przez kibola i innych do niczego innego nie
          prowadzą jak do tworzenia oporu wobec tej głupoty i chamstwa z ich strony.
          • Gość: semafor Miejscem do wyprowadzenia TIRów jest ulica Prymasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:18
            Trzeba w sposób zdecydowany (jak w Augustowie) wejść na w/w skrzyżowanie i
            wyłączyć sygnalizację, a TIRy skierować pod podstemplowany kulokami UM !
            • gliviczanin Re: Miejscem do wyprowadzenia TIRów jest ulica Pr 04.11.07, 19:35
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71494250&a=71494600
              • Gość: krtek Re: Miejscem do wyprowadzenia TIRów jest ulica Pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:39
                Widać gołym okiem, że nie masz nic KONKRETNEGO do powiedzenia panie ZF.
                • gliviczanin Re: Miejscem do wyprowadzenia TIRów jest ulica Pr 04.11.07, 21:38
                  Gość portalu: krtek napisał(a):
                  > Widać gołym okiem, że nie masz nic KONKRETNEGO do powiedzenia panie ZF.

• Gość: hara Re: Miejscem do wyprowadzenia TIRów jest ulica Pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 22:06
              > Trzeba w sposób zdecydowany (jak w Augustowie) wejść na w/w skrzyżowanie i
              > wyłączyć sygnalizację, a TIRy skierować pod podstemplowany kulokami UM !
              Otoz to! Dokladnie!
      • Gość: krel Bo to jest Barbarzyństwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 22:08
        Przejazd TIRów przez centrum Gliwic, jest zwyczajnym zaproszeniem Andrzeja
        Leppera, aby on nam zaprowadził porządek!

Ale jeśli "franusz" tego nie zrobi, to ja to zrobię za niego gnoja, i zaproszę
        Jędrka Leppera, który jest skłonny nadstawić swoja pierś, nawet w mniejsłusznej
        sprawie!
        • jeanalesi Re: Bo to jest Barbarzyństwem 05.11.07, 23:43
          Jak jesteś młoda to Andrzej z Łyżwińskim na pewno wpadną na dobrego
          loda. Zaproś ich do siebie nie do mojego mista. jak lubisz hamów i
          prosatków ze wsi to ich zapraszaj z hojarską.
    • Gość: kibic Re: To forum zdycha IP: *.adsl.alicedsl.de 04.11.07, 17:18
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Niestety, ze smutkiem muszę stwierdzić, że to forum od dłuższego czasu zdycha.
      > Przyczyną agonii jest zdominowanie przez członków i fanów kanapowego
      > towarzystwa GdG, którzy z barku innej uczynili z tego forum miejsce wylewania
      > swoich żalów, pretensji i jedynie słusznych teorii

Bardzo sie wzruszylem "gosciu...x", twoim smutkiem i zalami na ta niewielka
      grupke tych pocacych sie jak to nazwales "egzemplarzy".
      Przeczytaj sobie raz jeszcze co tu splodziles, i jak tu zareagowali twoi dyzurni
      klakierzy. Poziom naprawde runsztokowy, podobnie jak twoj pod nickiem "gosc", i
      to przynajmniej pod czterema postaciami. A wiec twoje obawy, o zdychaniu forum
      sa niczym nie uzasadnione, bo twoje klono-trolle potrzebuja tego forum, jak
      powietrza! Zycze przyjemnej zabawy TROLLE.
      • Gość: gość Re: To forum zdycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 17:59
        te kibic a skąd wiesz że twoi koledzy- poplecznicy jak piszą na forum to się
        pocą? Czuć aż za granicą?
        • myha1 Re: To forum zdycha 04.11.07, 19:10
          nie wdając sie w zbędna dyskusję , powiem tak....forum jest takie,
          jakie tworzą je forumowicze...każdy niech zacznie od
          siebie....noooo, róbcie rachunek swoich "poczynań", a potem
          wskazujcie winnych :)

Miłej zabawy życzę .
          • Gość: czytelnik okazyjny Re: do p. moderator IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.11.07, 22:36
            myha1 napisała:
            > Miłej zabawy życzę .

Gratuluję p. moderator dobrego samopoczucia. Od ponad roku każdy temat jest na
            tym forum sprowadzany do TIRów. Obelgi leją się gęsto, groźby karalne i
            podżeganie do przestępstwa również.
            Ja rozumiem, że te nieszczęsne ciężarówki to problem, ale przecież nie jedyny! Z
            resztą sama koleżanka moderatorka doświadczyła nieraz obelg od tirowych
            pieniaczy. Ja na Twoim miejscu jako społeczny moderator odrobinę bardziej bym
            się sprawą przejął.

Pamiętam taką akcję somepointa z przyszpileniem jednego wątku o tirach i
            usuwania innych. Wydaje mi się, że na jakiś czas to poprawiło sytuację, ale
            potem się poddaliście chamstwu nie wiem dlaczego.
          • faar Re: To forum zdycha 04.11.07, 23:42
            myha1 napisała:

> forum jest takie, jakie tworzą je forumowicze...

I na tym można byłoby skończyć :)
            Faktycznie forum jakie jest każdy widzi. Wydaje mi się, że najbliżej upadku (o
            ile) było rok temu przed wyborami samorządowymi. Wtedy poplecznicy jedynego
            słusznego radnego pojechali ostro, ale jak widać , świat się nie zawalił,
            Gliwice też :) a FG stoi nadal i z tego co widzę przyciąga coraz większą część
            ludzi (co widać po rejestracjach i wypowiedziach).

Ja bym się obawiał, czy my po prostu nie stajemy się takim kółeczkiem
            zamkniętym. Ludzie całkowicie z zewnątrz mogą się poczuć lekko skołowani, że na
            forum o niczym innym się nie gada tylko o TIRach, za i przeciw ZF, za i przeciw
            MB, a przecież tyle ciekawych rzeczy w Gliwicach się dzieje.

Ciebie Myha prosiłbym w miarę możliwości o scalanie wątków, które są na ten sam
            temat (np. TIRy), bo się robo potem niezłe klonowanie, jakby klonowania nicków
            było mało :)
            • myha1 Re: To forum zdycha 05.11.07, 17:09
              faar napisał:
              > Ciebie Myha prosiłbym w miarę możliwości o scalanie wątków, które
              są na ten sam
              > temat (np. TIRy), bo się robo potem niezłe klonowanie, jakby
              klonowania nicków
              > było mało :)
              >

już to robilam...nie pamiętasz tych "oburzonych" ?

Forum tworzymy wszyscy....żądając od innych , często zapominamy o
              sobie .
              Myślę, że najlepsza metoda to : nie karmić troli :)...i dotyczy to
              wszystkich.

A tak na marginesie....nie jestem w żaden sposób związana z
              władzami Gliwic, choć często czytam takie bzdurne sugestie .
              • somepoint210 Re: To forum zdycha 05.11.07, 17:29
                myha1 napisała:

> A tak na marginesie....nie jestem w żaden sposób związana z
                > władzami Gliwic, choć często czytam takie bzdurne sugestie .

Dobra, dobra. Przed swietami poprzez Google Earth widzialem jak
                gaworzylas z Frankiewiczem. Dziwne tylko, ze cuchnace, oblepione
                blotem tiry przez 25 minut waszej konwersacji nie pojawily sie w
                zasiegu satelity. Zmusilas Frankiewicza do wytyczenia trasy
                zastepczej? No, no, czyli mozna:)
                • Gość: kasiora Ty już lepiej nie odzywaj się, bo forum zdecha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 21:12
                  Taki głos rzeczywiście wbija gwóźdź do trumny tego forum.
                  O ile MyHa jest wporzo (moim skromnym zdaniem), to ty szczekasz na usługach
                  wielce panoszącego się ZF.
                  Trzeba jak najszybciej powiadomić kogo trezba, bo to ty osóbko robisz złą robote.
                  • Gość: gosc Re: Ty już lepiej nie odzywaj się, bo forum zdech IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.11.07, 23:11
                    Gość portalu: kasiora napisał(a):
                    > Trzeba jak najszybciej powiadomić kogo trezba, bo to ty osóbko robisz złą robot
                    > e.

Sprecyzuj proszę kogo trzeba powiadomić. Zawsze mnie szalenie intrygowały takie
                    pogróżki "powiadomię kogo trzeba" no więc pytam kogo?
                    • jeanalesi Re: Ty już lepiej nie odzywaj się, bo forum zdech 05.11.07, 23:32
                      Ja ponóżek kapo tego miasta odpowiem ci. Sługus władzy. Przecież
                      wiadomo okrutnego kurobójcę, TIRleadera, gnębiciela działkowców i
                      kosiarza akacji, eliminatora ogródków działkowych i otwierającego
                      zakłady pracy krawego franka nie jest wstanie pokonać prosty
                      prokurator, ani prawomyslny sędzia.
                      Tu musi być powiadomiony supermoher, CBA, BBN, CNN, CBS, i CIA
                      jedynie połączne siły mogą powstrzymać dalszą degenerację tego
                      miasta, budowę dróg, rozwój strefy ekonomicznej i w końcu
                      najokropniejsze dziecko wśród inwestycji Drogową Trasę Średnicową.
                      Cenzura mnie nie powstrzyma, szykujcie sie gliwice na żywe blokady
                      wspólnie z Andrew Lepperem. On znajdzie złodzieja rowerka
                      komunijnego, On usunie TIRy, On wprowadzi porządek, on zasieje
                      Akacje.
                      "To On zostanie powiadomiony"
                • Gość: szpiedzytacyjakmy Re: To forum zdycha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 22:57
                  Przyznaj się koleżko, jesteś Frankiewiczem i to Ty spotkałeś się z Myhą w
                  smażalni ryb stawowych w celu zaplanowania oblepiania tirów błotem.
              • faar Re: To forum zdycha 06.11.07, 01:44
                myha1 napisała:

> już to robilam...nie pamiętasz tych "oburzonych" ?
                :)))

> Myślę, że najlepsza metoda to : nie karmić troli :)
                > ...i dotyczy to wszystkich.
                Czasami trzeba się wypowiedzieć mimo iż może należałoby przemilczeć. Są wątki, w
                których aż mnie korciło, aby zabrać głos, ale starym zwyczajem robiłem sobie
                dzień, dwa przerwy i okazywało się, że nie ma potrzeby już zabierać głosu.

Co zaś do zdychania tego forum to upieram się, że działo się tu już bez
                porównania gorzej. Aż żałuję, że nie mamy możliwości przeprowadzenia jakiegoś
                referendum na kształt wyborów samorządowych. Może wtedy SGDG doszłoby do
                wniosku, że nie do końca ich PRowcy robią dobrą robotę :)
                Nawiasem mówiąc - szkoda - i to pod wieloma względami.

> A tak na marginesie....nie jestem w żaden sposób związana z
                > władzami Gliwic, choć często czytam takie bzdurne sugestie .
                Ale nie byłaś Frankiewiczem, a ja już tak :) Nie byłaś Jarzębowskim, a ja już
                tak. Kilka razy byłem Kaźmierczakiem i chyba 2 razy Moszyńskim :) Choćby Cię
                nazwali Ziobrem to i tak nie dorównujesz mi prestiżem ;-))))))))))))))
        • Gość: mirka Wy sobie wzajem zabawę czynicie, a ludzie nie śpią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:52
          To co ma miejsce na ulicach tranzytu przez Gliwice, urąga po prostu człowieczeństwu.
          Augustów i Rospuda, jakoś potrafię zrozumieć.
          Ścierają się dwie skrajnie ustawione do siebie polityczne "frakcje".
          Bo tam w istocie rzeczy nie chodzi o sprawiedliwe rozwiązanie problemu, lecz o
          chęć zaistnienia w mediach.
          • gliviczanin Re: Wy sobie wzajem zabawę czynicie, a ludzie nie 04.11.07, 21:39
            Gość portalu: mirka napisał(a):

> To co ma miejsce na ulicach tranzytu przez Gliwice, urąga po prostu człowieczeń
            > stwu.
            > Augustów i Rospuda, jakoś potrafię zrozumieć.
            > Ścierają się dwie skrajnie ustawione do siebie polityczne "frakcje".
            > Bo tam w istocie rzeczy nie chodzi o sprawiedliwe rozwiązanie problemu, lecz o
            > chęć zaistnienia w mediach.

• jeanalesi Re: Wy sobie wzajem zabawę czynicie, a ludzie nie 04.11.07, 22:30
            Augustów i rozpuda, Dunkierka i Pearl Harbour, Hiroshima i Nagasaki,
            5 wycietych akacji i światła na skrzyzowaniu z przyciskami, ul.
            Wyszyńskiego i Miasto Boga, dla wyrażenia te dla Gliwiczanina dla
            Gliwic są Wszystkie równoważne.
            Wkrótce cały swiat usłyszy o tragedi mieszkańców tej przepieknej
            ulicy, a wymienione na wstępie znane miejsca róznych tragedii okazą
            sie nic nieznaczącymi epizodami.
            Draństwo Skandal i niegodziwość na skalę nigdy dotąd nie notowaną
            spadły na to mlekiem i miodem płynące miasto wraz z przyjściem
            jednego którego imie brzmi Darth Vader, oups pomyliło mi sie
            oczywiśce Zygmunt Frankiewicz. Od czasu jego przybycia nikt spi
            spokojnie, jego bronia TIR.
            Lista jego win jest długa, ale brak garazy w centrum miasta to
            zbrodnia na żywym organizmie miasta.
            Choć go nie złapano za rękę myslę że on wraz ze straznikiem miejskim
            N. stoją za tym że złodziej, który ukradł rowerek z komuni nadal
            chodzi wolny. To SKANDAL
            • Gość: gej from kopernik Re: Wy sobie wzajem zabawę czynicie, a ludzie nie IP: *.kopnet.pl 05.11.07, 21:04
              > Choć go nie złapano za rękę myslę że on wraz ze straznikiem
              > miejskim N. stoją za tym że złodziej, który ukradł rowerek z
              > komuni nadal chodzi wolny. To SKANDAL

Pewnie sami go ukradli i dlatego nie chcą nikomu pokazać zapisu
              wideo. ;)
    • Gość: kasia cale Gliwice zdychaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 21:58
      To forum bylo jeszcze w miare uczciwe gdy rzadzil PiS (pewnie sie bali). Teraz
      wycinane sa wszystkie krytyczne uwagi o Frankiewiczu. To jest totalitarne forum,
      tak jak i rzady w Gliwicach sa totalitarne.
      • Gość: Gość Re: cale Gliwice zdychaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 17:15
        Wycinane są uwagi nie krytyczne, ale chamskie i ewidentnie
        naruszające prawo. Za PiS wszystko było lepsze, przegrał wybory.
        Podobno w mięsnych pojawia się szynka jak za Gierka, tylko, że wtedy
        szynki w sklepach nie było.
    • Gość: kopernianka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 22:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: wilczur [...] IP: *.gprs.plus.pl 06.11.07, 09:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: symp. sGdG Zostawiać jak najwięcej śladów na działanie cenzur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 22:12
      Zostawiać jak najwięcej śladów na działanie cenzury.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71566335

• Gość: (gość portalu) Re: To forum zdycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 12:51
      PO WYCIĘCIU WSZYSTKICH BIEŻĄCYCH OPINII, WYGLĄDA NA TO ŻE NIKT NIC NIE
      PISZE!, BO NIKT POCHLEBNIE PISAĆ NIE CHCE.

ALE W TEN SPOSÓB, RĘCZNIE, NIE UZDROWI SIĘ "ZDYCHAJĄCEGO" FORUM.
    • gliwicjus Re: To forum zdycha 06.11.07, 13:02
      Gliwicom trzeba nowej władzy. Jak usunąc tiry? Trzeba zrobic blokade! gdyby
      wszyscy chodzili w poprzek ulicy Wyszyńskiego tiry nie miałyby ŻADNYCH SZANS!

Blokada miasta to szansa dla miasta!
      • Gość: wilczur Re: To forum zdycha IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.11.07, 13:16
        > Gliwicom trzeba nowej władzy.
        czyli kogo?

>Jak usunąc tiry? Trzeba zrobic blokade! gdyby wszyscy chodzili w >poprzek ulicy
        Wyszyńskiego tiry nie miałyby ŻADNYCH SZANS!
        Nie zapominaj że na drodze obowiązują przepisy ruchu drogowego. A o nieszczęście
        nie trudno na skrzyżowaniu i to w dodatku ze światłami.
        Blokując same TIRy to OK ale nie zapominaj że po drogach jeździ też komunikacja
        publiczna i prywatne samochody mieszkańców - Oni na pewno Ci podziękują SERDECZNIE.

> Blokada miasta to szansa dla miasta!
        taaaa - hasło dobre ale chyba dla osób nie mających równo pod sufitem. W sumie
        zróbcie taką blokadę! Zobaczymy ilu jest tych fanatycznych bojowników, niech no
        pokażą swoją siłę na proteście. Mam nadzieję że ktoś oprócz mieszkańców
        wyszyńskiego się zjawi. Aha ubierzcie ciepłe moherowe czapki bo na dworze śnieg.
        • Gość: opserfer Przepis mówi o 20 m odległości domów od DK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 16:52
          Odpowiednie przepisy (...) normują przede wszystkim ścisłe minimalne odległości
          domostw, budynków mieszkalnych, itp, od każdego rodzaju dróg.
          Ulica Prymasa Wyszyńskiego nie spełnia wymogu Drogi Gminnej.
          Więc albo umówimy się że przestrzegamy przepisy wszystkie, albo stosujemy to co
          Frankiewicz, "wolna amerykankę" względem ludzi mieszkających przy tranzycie.

A tak już całkiem prywatnie, to uważam że bardzo poważny błąd popełnił ZF,
          proponując zmianę nazwy tej ulicy noszącej kiedyś nazwę Konstytucji na
          Wyszyńskiego. Ta osoba (chociaż obecnie ś.p)wymaga powagi, i nie tylko komuniści
          połamali sobie na nim "zęby".
          • Gość: wilczur Re: Przepis mówi o 20 m odległości domów od DK! IP: *.gwardii.osi.pl 06.11.07, 19:32
            no dobrze co było pierwsze przepis czy ulica?

Wyjścia są dwa albo wyburzamy budynki albo ulicę. Która z tych rzeczy ma więcej
            użytkowników i jest bardziej przydatna mieszkańcom?
          • faar Re: Przepis mówi o 20 m odległości domów od DK! 06.11.07, 22:49
            Gość portalu: opserfer napisał(a):

> A tak już całkiem prywatnie, to uważam że bardzo poważny
            > błąd popełnił ZF, proponując zmianę nazwy tej ulicy
            > noszącej kiedyś nazwę Konstytucji na Wyszyńskiego.

Zgadzam się - nie pamiętam kto to zrobił - z tego co pamiętam to RM a nie ZF,
            ale można to sprawdzić. Rzeczywiście było z tego spore zamieszanie co uczyniło
            ZFowi ulicę Wyszyńskiego opozycyjnie nastawioną już na starcie do wszystkiego co
            Gliwice jako RM czy ZF zaproponują. Nie wiem na co to władzom było.
            Uszczęśliwianie na siłę mieszkańców Konstytucji było jedną z najdurniejszych
            decyzji (RM czy ZF) jakie pamiętam. No i ten upór miasta, po odwołaniach
            mieszkańców, aby jednak Konstytucji zmieniło się w Wyszyńskiego.
            • mieszko966 Re: Przepis mówi o 20 m odległości domów od DK! 08.11.07, 20:21
              > Uszczęśliwianie na siłę mieszkańców Konstytucji było jedną z
              > najdurniejszych decyzji (RM czy ZF) jakie pamiętam.

Błędów nie popełnia tylko ten, co nic nie robi.
              • marta502 Czym innym jest błąd a czym innym ciągłe błądzenie 08.11.07, 20:54
                Poza tym ja bym tego nie kwalifikowała jako błąd, ale jako pokazywanie gestu,
                kto tu " KURNA DZIĄDZI" i czyje na wierzchu.
                O ile taki "program"- nazwijmy go umownie- może "chwycić" na krótką metę, to dla
                długodystansowca, jest skazaniem na porażkę.

No i nie będę już przypominać powiedzenia o 'noszeniu wilka razy kilka' ani o
                'dzbanie z dopóki nie urwanym uchem'!

Ot samo życie pisze nam rymy, my ich słuchamy- bądź nie słyszymy.
              • Gość: :) Re: Przepis mówi o 20 m odległości domów od DK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:05
                mieszko966 napisał:

> > Uszczęśliwianie na siłę mieszkańców Konstytucji było jedną z
                > > najdurniejszych decyzji (RM czy ZF) jakie pamiętam.
                >
                > Błędów nie popełnia tylko ten, co nic nie robi.

smieszny jestes, ten blad mozna bylo latwo naprawic - wystarczylo sie wycofac z
                tej poronionej uchwaly po korzystnym dla skarzacych ja orzeczeniu sadu. ale nie,
                franek z kumplami stwierdzil ze ich musi byc na wierzchu czym pokazal gdzie ma
                tych, ktorym ma sluzyc.
                • Gość: frania franek pokazał co dla niego znaczy wyrok sądowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 08:13
                  franek pokazał ponadto, co dla niego znaczy prawomocny wyrok sądowy!
                  A Prezes Sądu zamiast to zapamiętać (nie dla rewanżu) dla poszanowania prawa,
                  kolejny raz ułaskawia (zdejmując winę) z podległego frankowi komendanta SM.
                  Komendant nie dopełnił obowiązku funkcjonariusza publicznego, względem
                  podszywającej się pod cudze dane osoby, co po dziś dzień skutkuje
                  niewyjaśnieniem sprawy zwaśnionych tym konfliktem stron.
                  No i trzeba się z tym aż do Strasburga udawać?. Wyciepną nas (Polskę) stamtąd
                  niedługo, za takie łamanie prawa.
                • sss9 Re: Przepis mówi o 20 m odległości domów od DK! 09.11.07, 12:42
                  Gość portalu: :) napisał(a):

> mieszko966 napisał:
                  >
                  > > > Uszczęśliwianie na siłę mieszkańców Konstytucji było jedną z
                  > > > najdurniejszych decyzji (RM czy ZF) jakie pamiętam.
                  > >
                  > > Błędów nie popełnia tylko ten, co nic nie robi.
                  >
                  > smieszny jestes, ten blad mozna bylo latwo naprawic - wystarczylo sie wycofac z
                  > tej poronionej uchwaly po korzystnym dla skarzacych ja orzeczeniu sadu. ale nie
                  > ,
                  > franek z kumplami stwierdzil ze ich musi byc na wierzchu czym pokazal gdzie ma
                  > tych, ktorym ma sluzyc.

no i najważniejsze: przyznać się do błędu, ale to już wasze, mieszkańców
                  niedoczekanie.
      • Gość: Gliwiczanka Re: To forum zdycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 17:19
        Ten, kto wygra wybory będzie prezydentem, a na razie mieszkańcy w
        tym ja wybrali prezydenta Frankiewicza i to w pierwszej turze.
        Otrząśnijcie się, bo wybory były już jakiś czas temu.
    • Gość: basta To forum istotnie zdycha, wycina się wszystko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=71643120
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=71643120&a=71644173
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=71643120&a=71645776
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=71643120&a=71648744
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=71643120&a=71649910

Powiem krótko że jest mi wstyd, znajdować się tam na oślej, razem z tymi którzy
      używają wulgaryzmów i naruszają netykietę.

Coś się musi zmienić, albo wyprowadzicie ludzi na ulicę jak w 1980 r.
      OSTRZEGAM!
      • Gość: cośzdychacośśpi Re: To forum istotnie zdycha, wycina się wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:25
        Gość portalu: basta napisał(a):

> Coś się musi zmienić, albo wyprowadzicie ludzi na ulicę jak w 1980 r.
        > OSTRZEGAM!

swego czasu jeden chłopiec na forum zapowiadał wyprowadzenie na ulicę tysięcy
        entuzjastów DTŚ i też się nie udało.
        • Gość: basta Re: To forum istotnie zdycha, wycina się wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:32
          Ten chłopiec jest teraz "cenzorem" tego forum, tyle tylko że problematyka jakby
          inna.
          Skąd niby mieliby się wziąć entuzjaści DTŚ- ki wśród mieszkańców Gliwic?, to
          tylko pracownicy UM i radni podlegli ZiFowi tak majaczą.
      • marta502 Re: To forum istotnie zdycha, wycina się wszystko 07.11.07, 20:28
        Gość portalu: basta napisał(a):

> Powiem krótko że jest mi wstyd, znajdować się tam na oślej, razem z tymi którzy
        > używają wulgaryzmów i naruszają netykietę.
        >
        > Coś się musi zmienić, albo wyprowadzicie ludzi na ulicę jak w 1980 r.
        > OSTRZEGAM!

Nawiązując więc do tego komentarza o linku jak poniżej,

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71494250&a=71667760
        chcę podzielić się również swoim spostrzeżeniem, i rad bym wysłuchała uwagi
        "MyHa" na ten temat, gdyz nie sądzę ze to ONa to robi.
        Nie podoba mi się takie wycinanie opinii i całych wątków, gdyż w ten sposób nie
        da się zatkać gęby społeczeństwu.
        • Gość: wilczur Re: To forum istotnie zdycha, wycina się wszystko IP: *.gwardii.osi.pl 07.11.07, 20:44
          nikt nie chce gęby zamykać ale podstawowe elementarne zasady kultury są wymagane.

Forum nie zubożeje jeżeli ci co ich wycinają opuszczą je. Wręcz stanie się
          przeciwnie, nastanie ład i porządek a może i nawet prawo albo sprawiedliwość. :)
          • Gość: :) Re: To forum istotnie zdycha, wycina się wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:52
            Gość portalu: wilczur napisał(a):

> nikt nie chce gęby zamykać ale podstawowe elementarne zasady kultury są wymagan
            > e.
            >
            > Forum nie zubożeje jeżeli ci co ich wycinają opuszczą je. Wręcz stanie się
            > przeciwnie, nastanie ład i porządek a może i nawet prawo albo sprawiedliwość.

No to żegnaj
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71554192&a=71654017
          • Gość: oburzony Re: To forum istotnie zdycha, wycina się wszystko IP: *.kat.3s.pl 07.11.07, 20:59

> nikt nie chce gęby zamykać ale podstawowe elementarne zasady kultury są wymagan
            > e.

ot, zasady kultury szczególnie kultury dyskusji jakie wyniósł wilczur z domu :
          • marta502 Re: To forum istotnie zdycha, wycina się wszystko 07.11.07, 21:09

> Forum nie zubożeje jeżeli ci co ich wycinają opuszczą je. Wręcz stanie się
            > przeciwnie, nastanie ład i porządek a może i nawet prawo albo sprawiedliwość. :
            > )

No i kto to pisze o ładzie i porządku?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71494250&a=71579028

ano pierwszy z brzegu "stajenny" ("oborowy") właśnie.

Coś o oku i belce bym waści mogła, ale mi się nie chce.
            To przez was takie restrykcje spadają na pozostałych.
            Ehę ehę.
            • Gość: wilczur Re: To forum istotnie zdycha, wycina się wszystko IP: *.gwardii.osi.pl 07.11.07, 21:30
              uczciwie było by przytoczyć też wypowiedzi poprzedników, ja nie zacząłem tego
              "poziomu" :)))
              • myha1 Re: wszystkich obowiązuje..... 07.11.07, 21:46
                Netykieta

forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
                poczytajcie spokojnie , ze zrozumieniem .
                • Gość: :) Re: wszystkich obowiązuje..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 22:02
                  myha1 napisała:

> Netykieta
                  >
                  > forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
                  > poczytajcie spokojnie , ze zrozumieniem .

A skad ta nadzieja plonna ze wilczur nagle bedzie potrafil spokojnie,ze
                  zrozumieniem?
                  • Gość: wilczur Re: wszystkich obowiązuje..... IP: *.gprs.plus.pl 08.11.07, 10:09
                    ja jestem bardzo spokojny i dużo rozumiem :) więc bez obaw. Netykietę czytałem
                    ale niestety na innych forach jest inaczej - nie mówię że lepiej ale inaczej,
                    tutaj poziom rozmówców po prostu nie daje szansy na wymianę zdań dlatego
                    pozostanę przy swoim postępowaniu.
                    • Gość: opserfer Re: wszystkich obowiązuje..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:07
                      wilczur najczęściej *skasowywanym* uczestnikiem forum, śmie jeszcze pouczać innych.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71494250&a=71669228

und

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71494250&a=71579028

a ile jeszcze innych jego wcieleń- jeanelsich, faarów, itp mutacji ?
                      • Gość: wilczur Re: wszystkich obowiązuje..... IP: *.gprs.plus.pl 08.11.07, 11:14
                        problem z rozumieniem? to nie ja nawołuję a myha jak byś nie doczytał.

to czy ja jestem najczęściej to chyba nie przedstawiłeś dowodu na to bo dałeś
                        tylko 3 przykłady a są osoby które lądują z wątkami w oślej ławce i są wycinane
                        większą ilośc razy. Ale nie o to tu chodzi. Jak na mnie to i tak skromnie mi się
                        wydaje :)

nie mam tutaj innych wcieleń już pisałem ci nie mierz innych swoją miarą.
                        • Gość: opserfer Re: wszystkich obowiązuje..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:53

Drogi wilczur "czcionka" Cię zdradza i styl pisania, i jak powiada klasyk Urban,
                          "jak nie staniesz? *żopa" zawsze z tyłu".
                  • myha1 Re: wszystkich obowiązuje..... 08.11.07, 12:08
                    Gość portalu: :) napisał(a):
                    >
                    > A skad ta nadzieja plonna ze wilczur nagle bedzie potrafil
                    spokojnie,ze
                    > zrozumieniem?

wierzę w Was :))
                • marta502 "Ad Vocem". 08.11.07, 13:53
                  myha1 napisała:

> Netykieta
                  >
                  > poczytajcie spokojnie , ze zrozumieniem .

Nie chciało mi się wczoraj po Twoim wpisie "myszko"- szukać, ale dzisiaj to
                  zrobiłam. Otóż nie zawsze wykazujesz zdecydowanie, albo ja nadal czegoś nie
                  rozumiem (?)!
                  Dla przykładu, przy okazji pewnego tematu związanego z wyborami, pt" Wybory
                  2007.....", pogroziłaś nam paluszkiem;

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=70395131&a=70396015

więc jak widzisz, osobiście nie wpisywałam tam nic, żeby się nie narazić na
                  kompromitację, ani nie zadawać Ci roboty i powodu do użycia cenzorskich nożyczek.
                  A jednak- co zauważyłam znacznie później, wątek nie został skasowany a nawet
                  się poszerzył, i sama wzięłaś udział w dyskusji.

No to jak to jest rzeczywiście?

pozdrawiam marta.
                  • myha1 Re: droga Marto..... 08.11.07, 14:33
                    marta502 napisała:

> myha1 napisała:
                    > A jednak- co zauważyłam znacznie później, wątek nie został
                    skasowany a nawet
                    > się poszerzył, i sama wzięłaś udział w dyskusji.
                    >
                    > No to jak to jest rzeczywiście?
                    >
                    > pozdrawiam marta.

bo ja jestem moderatorem z ludzką twarzą , mam też słabości ;)))
                    • marta502 Re: droga Marto..... 08.11.07, 19:41
                      Teraz przynajmniej wiem, że w niektórych sprawach, warto się upierać i trwać
                      przy swoim.
                      Dla mnie pisanie sprawia pewien kłopot, i każda "wycinka" według mnie słusznych
                      uwag, bardzo zniechęca do dalszego udziału w dyskusji.
                      Wyjaśnienie oczywiście przyjmuję, a nawet- potrafię się wznieść ponad poziomy- i
                      zrozumieć Twoją argumentację.

dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka