Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 15:39 Propozycja dla mieszkancow Gliwic, zablokowac centrum Gliwic przed tirami! Tak jak w Augustowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeanalesi Śmiało 16.12.07, 16:33 mam dla ciebie propozycje to blokuj. Chodź po przejsciu dla pieszych na placu Piłsudskiego tam i z powrotem, przecież nie masz dalko z domu, moze bedzie ciebie widać w kamerce. A wtedy i kariera, i szacun społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zablokowac centrum Gliwic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 17:04 Moze by tak w najblizszy czwartek, akurat radosni radni maja sesje www.um.gliwice.pl/index.php?id=15247/1&s=398&rok=2007 Odpowiedz Link Zgłoś
marta502 Re: Zablokowac centrum Gliwic! 16.12.07, 19:23 Jestem przekonana, że opinię tę już raz wysłałam. Otóż uważam że oczywiście TAK, i podziwiam dotychczasową cierpliwość współcierpiętników. Akcja z "Rabinem i kozą", trwała ponoć znacznie krócej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc wilczura i jeanalesii nikt nie pyta o zdanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 22:59 Wilczura, jeanalesi i im podobnych nikt nie pyta o zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zablokowac centrum Gliwic! IP: *.icm.edu.pl 17.12.07, 08:02 Jestem w 100% za. Przygotowałem już ramowy plan imprezy: 06:55-07:00 - Rozpoczęcie akcji 07:00-10:00 - Wspólne uroczyste liczenie Tirów. 10:00-12:00 - Tamwanie ruchu na skrzyżowaniu Zwycięstwa/Konstutucji 10:00-12:00 - wspólne zdjęcie w kamerce profesora i ułożenie napisu "TIR STOP" z nagich ciał uczestników 14:00-16:00 - biczowanie kierowców TIR'ów przed budynkiem UM przy dźwiękach Bogurodzicy 16:00-18:00 - przemarsz na Strefę i rozkładanie kolczatek na wyjazdach 18:00-19:00 - zdemolowanie ekranów dźwiękochłonnych przed domem Frankiewicza. 19:00-20:00 - Zakończenie imprezy, poczestunek grochówką. Wszelkich informacji udzielają Majka i Kibic który zadeklarował się że przywiezie trochę niemieckich pomarańczy i czekolad dla uczestników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copernicus Re: Zablokowac centrum Gliwic! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 11:59 Trzebaby jeszcze dorzucić punkt z paleniem kukły Frankiewicza i wrzucaniem jej do Kłodnicy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zablokowac centrum Gliwic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:28 > Trzebaby jeszcze dorzucić punkt z paleniem kukły Frankiewicza Dlaczego kukly? Zreszta, wy faszysci wiecie najlepiej jak sie bawic. Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz Re: Zablokowac centrum Gliwic! 17.12.07, 12:58 Gościu, czy naprawdę uważasz, że tworząc n+1 wątków na temat TIR-ów zwiększasz liczbę przeciwników obecnych władz miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symp. sGdG A ja pamiętam takie hasła sprzed lat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 14:31 ZEBY POLSKA W SILE ROSLA. TRZEBA POSLA A NIE OSLA! ale niedawno widzialam taki napis na wiadukcie w lesie. W PARZE Z MOSZYNSKIM I FRANKIEWICZEM, WKROTCE ZAORZA NASZE GLIWICE. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanalesi Re: Zablokowac centrum Gliwic! 17.12.07, 18:55 mam nadzieję że nie zakończy sie na pustych słowach i dojdzie do zapowiadanych samobójczych ataków na tiry. Kamikaze atakujący z okna radnego co bardziej dorodne sztuki wsród TIR-ów napewno zapewnili by odpowiedni rozgłos całemu projektowi. Myślałem również o rozkładaniu kolczatek oraz o ludzkich torpedach. Aczkolwiek samospalenie też byłoby mile widziane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonton Re: Zablokowac centrum Gliwic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 20:49 Gość portalu: copernicus napisał(a): > Trzebaby jeszcze dorzucić punkt z paleniem kukły Frankiewicza i > wrzucaniem jej do Kłodnicy. ;) dobry pomysl,tylko dlaczego kukły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Zablokowac centrum Gliwic! IP: *.adsl.alicedsl.de 17.12.07, 22:10 Gość portalu: copernicus napisał(a): > Trzebaby jeszcze dorzucić punkt z paleniem kukły Frankiewicza i > wrzucaniem jej do Kłodnicy. ;) Wiesz, celowo pomijam tego 100% palanta, od organizowania imprez, bo jak taki nie wie gdzie drzewa z pomaranczami rosna , to co innego mozna od niego oczekiwac. Twoja propozycja, z ktora dolaczyles do tego blazna jestem zdumiony. Rozumiem, ze proponujesz "kukle" Prezia, zeby nie wyploszyc go z naszego miasta, bo blokada skrzyzowan bylaby niepotrzebna, a problem tirow zakonczony. Ale podziwiam cie jako "pozytywa", ze sie postawiles... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Polaczyc z przyjazdem Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:36 Mozna by to polaczyc z przyjazdem Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Zablokowac centrum Gliwic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 18:51 Gość portalu: gosc napisał(a): > Propozycja dla mieszkancow Gliwic, zablokowac centrum Gliwic przed tirami! Tak > jak w Augustowie. Popieram i zgłaszam się. Odpowiedz Link Zgłoś
krk125 Re: Zablokowac centrum Gliwic! 17.12.07, 21:25 Gość portalu: kuba napisał(a): > Popieram i zgłaszam się. Ja też popieram i zgłaszam się. Sądzę że jeśli zablokowano w ten sposób Augustów, którego praktycznie ominąć się nie da, to i Gliwiczanie mają do tego samego prawo, i powinni to prawo wykorzystać, bo nikt tego za nich nie zrobi. Uważam że wyczerpano wszystkie parlamentarne metody i formy jednostronnego dialogu, i następnym krokiem powinna być blokada, która będzie pewnego rodzajem strajkiem, w odniesieniu do władz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.pszczynskiej Sprawa dla reportera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:07 Najlepiej napisac do redakcji "Sprawa dla reportera". Moglby powstac ciekawy odcinek pocieszenia dla augustowian pt. "obwodnice szczęścia nie dają, czyli rzecz o tym jak miec obwodnice i z niej nie korzystać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sprawa dla reportera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:14 > Najlepiej napisac do redakcji "Sprawa dla reportera". Moglby powstac > ciekawy odcinek pocieszenia dla augustowian pt. "obwodnice szczęścia > nie dają, czyli rzecz o tym jak miec obwodnice i z niej nie > korzystać". Ale to nie w tym rzecz. W Augustowie burmistrz walczy razem z mieszkancami zeby zbudowac obwodnice. W Gliwicach dokladnie odwrotnie. Np. prezydent Frankiewicz nie robi nic zeby odcinek A4 od Sosnicy do Kleszczowa nie byl platny! A wiec chce zlikwidowac obwodnice! To skandal, ze planuje sie platny ten odcinek! Nie ma w Polsce drugiego takiego miasta w ten sposob "zarzadzanego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.pszczynskiej Re: Sprawa dla reportera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:29 Zgadza się, jesli wprowadzą opłaty, osobówki "popłyną" przez centrum jak dawniej. Natomiast dla ciężarówek opłaty na A4 nie grają roli (bodajże jest to w liczone w podatek drogowy). Fakt, że nasze władze mają w nosie aktualne potrzeby mieszkańców jest skandaliczny. Tym bardziej że gliwice mają obwodnice "podaną na tacy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sprawa dla reportera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 23:09 > Zgadza się, jesli wprowadzą opłaty, osobówki "popłyną" przez centrum > jak dawniej. Natomiast dla ciężarówek opłaty na A4 nie grają roli Ale nie w tym rzecz! Chodzi o to, ze jak A4 bedzie platna, to wowczas musi byc dla niej alternatywna droga bezplatna. I ta alternatywna droga ma byc centrum Gliwic! Na co zgode ochoczo wyraza ZF! I wowczas na tej alternatywnej drodze bezplatnej (czyli w tym przypadku centrum Gliwic) nie mozna dac ograniczenia tonazu! Tzn. tak twierdzi ZF, mylnie jak zwykle, bo on ma dbac o miasto, a nie o alternatywne drogi. Gdyby ZF wprowadzil ograniczenie tonazu w miescie, to tym od autostrady juz by przez mysl nie przeszlo zeby robic odcinek od Sosnicy do Kleszczowa platny. A ZF moze dac ogranoczenie tonazu w miescie w kazdej chwili, bo to on jest zarzadca wszystkich drog w Gliwicach. W kazdym razie nie zrobil i nie robi nic zeby A4 nie byla platna. Malo tego, mowi ze nie widzi alternatywy dla ominiecia centrum! Gliwice to jedyne miasto, ktore godzi sie zeby jego obwodnica byla platna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer O skutecznym rad sposobie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 10:55 Gość portalu: gosc napisał(a): ! Gliwice to jedyne miasto, ktore godzi sie zeby jego > obwodnica byla platna! > Protestuję przeciwko pisaniu w takiej formie! Frankiewicz to jeszcze nie miasto!, a już na pewno nie całe Gliwice! Wolę by o nas pisano, że Gliwicom (miastu nauki i naukowców) zagrażał Frankiewicz więc skorzystano z pomocy Urbana, niż by pisano tak, że to z powodu jakiegoś cwaniaka, daliśmy się "sprzedać" na wieki amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: O skutecznym rad sposobie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 16:06 A slyszales zeby jacys mieszkancy protestowali z powody planow platnej A4 kolo Gliwic?! Gliwice godza sie na platna obwodnice, Gliwice godza sie na Frakiewicza. To juz nie sa Gliwice z moralnym kregoslupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copernicus Re: O skutecznym rad sposobie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:17 > A slyszales zeby jacys mieszkancy protestowali z powody planow > platnej A4 kolo Gliwic?! I owszem, protestowali... miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,2300224.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Bez Komentarza, to najlepszy komentarz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:22 Gość portalu: copernicus napisał(a): > I owszem, protestowali... miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,2300224.html Brak chociażby jednego komentarza na załączonym forum, to najlepszy komentarz- jak sądzę, do twojej opinii copernicus. MIESZKAŃCY PROTESTUJĄ- I OWSZEM, A DRAMATEM ICH SĄ TIRY I GOŁOSŁOWNOŚĆ ODPOWIEDZIALNEGO ZA TEN PRZECIĄGAJĄCY SIĘ STAN RZECZY- FRANKIEWICZA SZKODNIKA GLIWIC, ALE O TYM PISZĄ TYLKO (ODPOWIEDNIO EKSPONUJĄC) JEDYNIE NOWINY GLIWICKIE, I OD CZASU DO CZASU IM WTÓRUJĄ JEDYNIE I NA PRZEMIAN (JAK JEDEN TO NIE DRUGI), GAZETA WYBORCZA I DZIENNIK ZACHODNI. Taka jest naga prawda o zakłamanych Gliwicach copernicus, bo z tym jest jak z dpuą, jakbyś nie stanął, zawsze będziesz miał ją z tyłu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copernicus Re: Sprawa dla reportera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 11:53 > W Gliwicach dokladnie odwrotnie. Np. prezydent Frankiewicz > nie robi nic zeby odcinek A4 od Sosnicy do Kleszczowa nie byl > platny! To jest oczywiście ewidentne kłamstwo. Być może prezydent robi w tej sprawie mało, ale nie można powiedzieć, że nie robi nic. Poza tym, z drugiej strony, Gliwice będą bodaj jedynym miastem w Polsce (a przynajmniej w województwie śląskim), które będzie miało bezpłatny odcinek autostrady A1! Więc nawet jeśli A4 będzie płatna, to i tak cały tranzyt będzie można alternatywnie skierować przez A1 i DK88. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk.c.Gliwic Za taką alternatywą jak dzis dziękuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 12:49 Gość portalu: copernicus napisał(a): Gliwice będą bodaj jedynym miastem w Polsce (a > przynajmniej w województwie śląskim), które będzie miało bezpłatny > odcinek autostrady A1! Więc nawet jeśli A4 będzie płatna, to i tak > cały tranzyt będzie można alternatywnie skierować przez A1 i DK88. Jeśli będzie można kiedyś (bo teoretycznie masz racje), to dlaczego dotąd- już teraz- nie wcielono tego w życie, po remoncie DK- 88, tylko zasłaniają się decydenci (wieczorko podobni), jakimś wyimaginowanym rachunkiem ekonomicznym?! Taka sama sytuacja (alternatywa)istnieje już dzisiaj, w odniesieniu do duszącego się i zapchanego centrum miasta, i tego się nie robi?!!!, poprzez niepłatną jeszcze A-4 do Kleszczowa, i dalej, DK- 88, w kierunku "skolko ugodno"? DLACZEGO OLŚNIJ NAS ? Dlaczego zatem robiono by to wówczas, gdy będzie płatna A-4, a na skróty będzie można jechać DTŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
faar Odkłamujemy forum 18.12.07, 22:41 No to odkłamujemy forum dalej :) Gość portalu: mieszk.c.Gliwic napisał(a): > Jeśli będzie można kiedyś (bo teoretycznie masz racje), > to dlaczego dotąd- już teraz- nie wcielono tego w życie, > po remoncie DK- 88, tylko zasłaniają się decydenci > (wieczorko podobni), jakimś wyimaginowanym rachunkiem > ekonomicznym?! Lubisz kłamać widzę :) a ja nie lubię kłamców więc może olśnię przede wszystkim Ciebie, ale Wieczorek mówiąc o rachunku ekonomicznym firm transportowych nie miał na myśli końca remontu DK-88 bo wtedy jeszcze nikt o tym nie rozmawiał (rozmowa dotyczyła obiekcji GDDKiA na taki objazd)- ciekawe jak się wywiniesz ze swojego kłamstwa. Wieczorek powiedział coś wielce niefortunnego, co jednak nie znaczy, że należy jego odpowiedź podciągać pod każdą wydumaną tezę. GDDKiA nie zgodzi się na poprowadzenie objazdu stałego odcinkiem płatnym (bo takim w założeniu ma być autostrada A4). Frankiewicz mógłby wyprowadzić tranzyt na drogę, której też jest zarządcą (jak zrobił to Rybnik), ale u nas takiej drogi nie ma. GDDKiA jest zarządcą A4 i Gliwice muszą z nimi uzgadniać przebieg drogi, a ponieważ zazwyczaj GDDKiA nie chce się zgodzić jeśli objazd przekracza kilka kilometrów (bo to de facto wydłuża długość DK, a ta z założenia powinna być poprowadzona jak najkrótszą drogą). Było już na tym forum sporo o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc faar jest klamca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:52 To ty jestes obrzydliwym klamca faar! Wieczorek powiedzial dokladna prawde: dluzsza nawet o 15 km trasa, to rachunek ekonomiczny wielkich firm przewozowych. I to jest oczywiscie prawda, nie mozna przeciez temu zaprzeczyc. Ale pytanie, co Wieczorka obchodzi rachunek ekonomiczny wielkich firm przewozowych?! To pachnie korupcja nawet dalej niz 15 km. Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: faar jest klamca 18.12.07, 23:05 Gość portalu: gosc napisał(a): > Wieczorek powiedzial dokladna prawde: > dluzsza nawet o 15 km trasa, to rachunek >ekonomiczny wielkich firm przewozowych. Kłamczuszku - przypomnij kontekst, czy ja to mam zrobić i kolejny raz ośmieszyć tzw. gliwicką opozycję ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: faar jest klamca 19.12.07, 11:31 > Kłamczuszku - przypomnij kontekst, czy ja to mam zrobić i kolejny raz ośmieszyć > tzw. gliwicką opozycję ? :) > ???? jak na razie, to ośmieszasz wyłącznie siebie i to z dużym skutkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Re: faar jest klamca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:54 stasiek17 napisał: > jak na razie, to ośmieszasz wyłącznie siebie i to z dużym skutkiem :) Sądzę że najbardziej ośmiesza ZF- zleceniodawcę(ów), którego na forum reprezentuje. No bo jakiż zwykły mieszkaniec Gliwic, będący przy zdrowych zmysłach i nie będący pracownikiem UM (jak za przeproszeniem Wieczorek- zdrajca mieszkańców ulicy Pszczyńckiej) czy inny "przewoźnik" itp, będzie optował za utrzymywaniem w mieście ciężkich aut?. Tylko debil, albo delikwent czerpiący szmalec z tego procederu, będzie robił dobrą minę do złej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: faar jest klamca 19.12.07, 12:23 Gość portalu: opserfer napisał(a): > No bo jakiż zwykły mieszkaniec Gliwic, będący przy zdrowych > zmysłach będzie optował za utrzymywaniem w mieście ciężkich aut?. Jak rozumiem ja coś takiego napisałem ? :) Stres przedświateczny chyba daje Ci się mocno we znaki :) Wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: faar jest klamca 19.12.07, 12:21 stasiek17 napisał: > > Kłamczuszku - przypomnij kontekst, czy ja to mam zrobić > > i kolejny raz ośmieszyć > > tzw. gliwicką opozycję ? :) > > > > ???? > > jak na razie, to ośmieszasz wyłącznie siebie i to z dużym skutkiem :) Parafrazując Shreka ... ale masz na to jakieś dowody? Czy dowodem mojego ośmieszenia jest Twoje słowa, że się ośmieszyłem ? :) Jak Wy macie równie mocne kwity na ZF to chyba jesteśmy na niego skazani dożywotnio ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copernicus Re: faar jest klamca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:12 > To ty jestes obrzydliwym klamca faar! Furiactwo nie ma niestety szans, żeby wygrać z konstruktywnymi faktami, które podaje faar. A pisanie, że Frankiewicz popiera odpłatność na autostradzie tylko pogrąża jego przeciwników. Naprawdę, kończ waćpan, wstydu oszczędź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Odkłamujemy forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:57 > GDDKiA nie zgodzi się na poprowadzenie objazdu stałego odcinkiem płatnym Jak to sie nie zgodi! Juz sie zgodzila, ma uwago tylko do wymiarow tablic. Po drugie, GDDKiA nie ma nic do platnosci A4. Musisz sie jeszcze podszkolic. A to, ze Frankiewicz popiera platnosc A4 jest kolejnym dranstwem. >Frankiewicz mógłby wyprowadzić tranzyt > na drogę, której też jest zarządcą (jak zrobił to Rybnik), ale u nas takiej > drogi nie ma. Kolejne klamstwo i bzdura! Takich drog w Gliwicach jest mnostwo. Ten szkodnik ZF dopiero niedawno przestal klamac, ze nie ma alternatywy dla objazdu miasta. Teraz dalej klamie, ze oprocz A4 nie ma innej drogi. Usunac Frankiewicza z urzedu i znajda sie drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: Odkłamujemy forum 18.12.07, 23:09 Gość portalu: klient napisał(a): > Po drugie, GDDKiA nie ma nic do platnosci A4. Kłamstwo :) > A to, ze Frankiewicz popiera platnosc A4. jest kłamstwem :) > Kolejne klamstwo i bzdura! Takich drog w Gliwicach jest mnostwo. Może jakiś przykład? Śmialiśmy się z Jarzębowskiego, który nie umiał sobie wyobrazić TIRów, żeby latały nad Gliwicami. Teraz chyba pośmiejemy się znowu, że ja sobie tego nie potrafię wyobrazić jak TIRy jeżdżą po drogach, których nie ma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sprawa dla reportera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 16:03 > To jest oczywiście ewidentne kłamstwo. Oczywiscie, twoje. Przedstaw jakikolwiek dokument na to, ze Frankiewicz zrobil cokolwiek ze A4 nie byla platna! Frankiewicz nie zrobil absolutnie nic ze by A4 byla bezplatna. > Więc nawet jeśli A4 będzie płatna, Przez nieudolnosc Frankiewicza. Ta sama nieudolnisc spowodowala, ze gliwicki odcinek A4 oodany zostal na koncu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verstand Re: Sprawa dla reportera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 16:48 Gość portalu: gosc napisał(a): > Przez nieudolnosc Frankiewicza. Ta sama nieudolnisc spowodowala, ze gliwicki > odcinek A4 oodany zostal na koncu! Ja podejrzewam coś zupełnie odwrotnego, i wręcz przewrotnego. To było celowe i z rozmysłem działanie Frankiewicza, na wzór "Rabina i kozy". Doprowadzić pod względem ruchu sztucznie do ekstremalnej sytuacji w mieście, a potem tę sytuację uzdrowić, wprowadzając w samo centrum miasta, oprotestowaną wcześniej przez samych siebie DTŚ-kę (popatrzcie co oni nam chcieli zrobić!). To się miało dziać tak niby spontanicznie, choć tak naprawdę, miało być dokładnie sterowane. Na niestety Frankiewicza, ten dowcip o Rabinie i kozie, ktoś w Gliwicach "rozbeblał" dużo wcześniej, a ludzie zaczęli sami wyciągać właściwe wnioski. Kto ma chociaż mgliste pojęcie, o przebiegu tranzytu przez Gliwice (ważny węzeł drogowy), ten doskonale wie że w chwili obecnej, zmorą tego miasta nie jest kierunek "Wschód - Zachód", tylko kierunek "Północ Południe", którego DTŚ nie jest w stanie przejąć ani w śladowym stopniu. To nie o ten ruch, ani nie o ten problem przecież chodzi. DTŚ to równoległa i dokładnie równorzędna droga, dla istniejącej już dawno DK- 88 i powstałej niedawno autostrady A- 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa dla reportera? IP: *.gl.digi.pl 18.12.07, 17:31 Gość portalu: Verstand napisał(a): > To było celowe i z rozmysłem działanie Frankiewicza, na wzór "Rabina i kozy". D > oprowadzić pod względem ruchu sztucznie do ekstremalnej sytuacji w mieście, a p > otem tę sytuację uzdrowić, wprowadzając w samo centrum miasta, oprotestowaną wc > ześniej przez samych siebie DTŚ-kę (popatrzcie co oni nam chcieli zrobić!). Koniecznie napisz mi co łykasz, bo widzę ze daje niesamowitego kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sprawa dla reportera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 18:09 Lyka to ZF i Mosze. Natomiast prawda jest taka, ze ZF celowo utrzymuje tiry w miescie zeby w sposob zaklamany przeforsowywac oblakana idee koministyczna o poprowadzeniu DTS przez centrum miasta. Mowi, ze zbudowanie DTS zmniejszy ruch w miescie! Trzeba byc skonczonym idiota zeby w takie brenie wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verstand Re: Sprawa dla reportera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 18:33 Gość portalu: gość napisał(a): > Koniecznie napisz mi co łykasz, bo widzę ze daje niesamowitego kopa. Rozumiem że pisząc o "kopie", masz na myśli rozszerzenie horyzontów myślowych. Nie stary, to nie żadne odkrycie- tylko skrywana stara prawda, i wszyscy w centrum to wiemy! Zaryzykuję nawet dalej idące stwierdzenie! I Ty o tym doskonale wiesz, tylko udajesz przymulonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copernicus Re: Sprawa dla reportera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 17:14 > Oczywiscie, twoje. Przedstaw jakikolwiek dokument na to, ze > Frankiewicz zrobil cokolwiek ze A4 nie byla platna! Frankiewicz > nie zrobil absolutnie nic ze by A4 byla bezplatna. Jako osoba postronna nie mam dostępu do takich dokumentów. Nie mniej, o całej akcji lobbowania w ministerstwie i GDDKiA w tej sprawie było głośno w mediach już w 2004 r. Poniżej dwa wycinki pokazujące przebieg wydarzeń od czerwca do listopada '04. miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,2142392.html www.um.gliwice.pl/pub/msi/MSI_46_2004.pdf > Przez nieudolnosc Frankiewicza. Ta sama nieudolnisc spowodowala, > ze gliwicki odcinek A4 oodany zostal na koncu! Nie Frankiewicz ją budował, więc nie miał wpływu na to, który odcinek powstanie wcześniej, a kóry później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sprawa dla reportera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 17:34 > Jako osoba postronna nie mam dostępu do takich dokumentów. Nie > mniej, o całej akcji lobbowania w ministerstwie i GDDKiA w tej > sprawie było głośno w mediach już w 2004 r. Poniżej dwa wycinki > pokazujące przebieg wydarzeń od czerwca do listopada '04. > miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,2142392.html > www.um.gliwice.pl/pub/msi/MSI_46_2004.pdf Jeszcze zakladam, ze nie robisz sobie jaj i dlatego odpisuje. To co zrobil Frankiewicz wyglada dokladnie tak: "Panowie ministrowie, czy A4 moglaby byc bezplatna kolo Gliwic? Nie! Dziekuje, przepraszam." I czytaj nadal MSI, a na pewno daleko zajdziesz z informacjami. > > Nie Frankiewicz ją budował, więc nie miał wpływu na to, który > odcinek powstanie wcześniej, a kóry później. Powtarzam. Zakladam, ze nie robisa jaj. Otoz Frankiewicz mial ogromny wplyw na termin oddania A4 kolo Gliwic. Robotz nalezalo zaczac od Gliwic, a nie na nich skonczyc! ZF to nie jest zaden prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: Sprawa dla reportera? 18.12.07, 22:33 Gość portalu: gosc napisał(a): > Otoz Frankiewicz mial ogromny wplyw na termin oddania A4 > kolo Gliwic. Możesz to w jakiś sposób uzasadnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zablokowac centrum Gliwic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 23:24 Tylki zaczely sie trzasc magistrackim, ze naslali faara na forum? Odpowiedz Link Zgłoś