Gość: vita IP: *.cen.umontreal.ca 17.03.08, 00:34 Wowczas tiry moglyby nadal jezdzic przez centrum! Takie jest jego zobowiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmx Re: ZF chce zeby A4 byla platna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 00:52 Tak, oczywiście. A w southparku pokazano, że kanadyjczycy pierdzą w towarzystwie. Masz ty dobrze w głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Z. Oszołomy trollują IP: *.techentrance.com 17.03.08, 07:40 Droga irmo vel majeczko vel inny oszołomiony bereklonie. Na czyje zlecenia piszesz te bzdury ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Z. Frankiewiczowe kłamią IP: *.techentrance.com 17.03.08, 09:32 i robią mieszkańców w bambuko z tirami. Tiry jeżdżą przez centrum i będą jeździły, bo Frankiewicz nie zrobił obwodnicy, więc innej drogi darmowej dla tirów nie ma, a nie można je zmusić, żeby jeździły łatną autostradą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oboj PO-czytaj mi mamo, co robi z Was frano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 10:06 To już nie chodzi o mieszkańców, ani o walące się mosty czy wiadukty, ale o prestiż władzy zwierzchniej. www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg Jak ? i dlaczego za te guana w terenie ma odpowiadać Pan Premier Tusk. Przecież Frankiewicz tak wszędzie pisze, że to nieudaczniki w rządzie (tak jakby sam się udał rodzicom), a broń Boże nie on sam. Oto co pisze pr - ezydencki lub sam pr - ezydent: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=77031379&a=77086545 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcG Jak krowie na miedzy, i co?. RR.KI/TK 5310-7/11/06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 19:48 Oto kwintesencja pisma wicewojewody RR.KI/TK 5310-7/11/06 pisanego w 2006 roku. "Odpowiadając na pismo Pana Profesora z 29 września br. pragnę poinformować iż Zastępca Prezydenta Miasta Gliwic przesłał do tut. Urzędu wyjaśnienie dotyczące projektu zmiany organizacji ruchu, w oparciu o który, wyznaczona ma zostać nowa trasa przejazdu tranzytowego ciężkich pojazdów w rejonie Gliwic Zgodnie z przedstawionymi w tej materii założeniami, ukończenie prac projektowych- niezbędnych dla wprowadzenia ograniczeń w ruchu ciężkich pojazdów na obszarze centrum Miasta, planowane jest na kwiecień przyszłego roku. Ze względów natomiast na trwający remont drogi krajowej nr 88 oraz wynikające z tego tymczasowe osłabienie tranzytowej sieci drogowej Gliwic, zastosowanie powyższego rozwiązania w terenie możliwe będzie pod koniec października 2007 r." Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: PO-czytaj mi mamo, co robi z Was frano 17.03.08, 20:00 > www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg Czemu spamujesz i cytujesz nieświeże kotleciki? > Jak ? i dlaczego za te guana w terenie ma odpowiadać Pan Premier Tusk. Sprecyzuj, co uważasz za guana, to wtedy można podyskutować, kto za to odpowiada. Na razie dużo bełkotu bez pokrycia. > Przecież Frankiewicz tak wszędzie pisze, że to nieudaczniki w rządzie Scprecyzuj gdzie i kiedy coś takiego napisał. Znowu masz jakieś majaki i bełkoczesz bez sensu. > Oto co pisze pr - ezydencki lub sam pr - ezydent: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=77031379&a=77086545 Znów Ci się coś pozajączkowało. Nie jestem ani prezydentem, ani człowiekiem prezydenta. Zawsze sie chlubiłem tym, że stać mnie na to, żeby być niezależnym, czym zresztą niektórych doprowadzam do białej gorączki. Nie mogą ścierpieć, że nie mają na mnie żadnego haka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: permanentny Re: PO-czytaj mi mamo, co robi z Was frano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 22:08 pr51 napisał: > Scprecyzuj gdzie i kiedy coś takiego napisał. Znowu masz jakieś > majaki i bełkoczesz bez sensu. No proszę bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=77031379&a=77086545 a detalicznie toto: > Drogi krajowe kochanie są własnością państwa, powierzoną gminie i > utrzymywaną przynajmniej teoretycznie za pieniądze z budżetu tego > państwa. Z powodu wspomnianej przeze mnie dupiatości sfer rządowych > jest z tym dość krucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purkła Z jakiego budżetu, co Ty franzolisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 22:27 > Drogi krajowe kochanie są własnością państwa, powierzoną gminie i > utrzymywaną przynajmniej teoretycznie za pieniądze z budżetu tego > państwa. Z powodu wspomnianej przeze mnie dupiatości sfer rządowych > jest z tym dość krucho. Na przykładzie remontu "dekawki" (DK- 88), ukończonego w październiku 2007 zgodnie z planem, widać jak na dłoni, z czyich pieniążków było ta "dróżka" remontowana, na której to dokończenie (WIADUKT NAD TORAMI) zabrakło w budżecie miasta Gliwice dokładnie tyle "szmalcu", ile bez konsultacji z bezRadnymi, wydał na zaprojektowanie dla siebie PO-mnika w PO-staci POd-i-UM nowostary szesnastolatek prezio ZiFek. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Z jakiego budżetu, co Ty franzolisz 17.03.08, 22:48 > Na przykładzie remontu "dekawki" (DK- 88), ukończonego w październiku 2007 zgod > nie z planem, widać jak na dłoni, z czyich pieniążków było ta "dróżka" Jak widzę nie masz pojęcia o zasadach finansowania samorządów. Przepisy są tak skonstruowane, że każda kwota z budżetu państwa musi znaleźć się w budżecie gminy, jeżeli ta gmina z upoważnienia tegoż państwa zajmuje się jakimś problemem. Jeżeli państwo powierza gminie utrzymanie drogi, to gmina musi kwotę przeznaczoną na jej utrzymanie przepuścić przez swój budżet. W przypadku dekawki były targi, bo nasze dupowate państwo nie chciało płacić za remont i łaskawie zgodziło się zapłacić jakąś tam część, a resztę dołożyła gmina z własnych dochodów. Coś tam również kapnęło z UE, o ile dobrze pamiętam. > na której to dokończenie (WIADUKT NAD TORAMI) zabrakło w budżecie miasta > Gliwice dokładnie tyle "szmalcu", Kochany oszołomie! Miasto składa się nie tylko z dekawki i nie tylko z wiaduktu nad torami. Normalny urzędnik stara się obdzielać pieniędzmi równomiernie różne cele, a nie tylko te, co raczą chcieć oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: PO-czytaj mi mamo, co robi z Was frano 17.03.08, 22:40 > > Scprecyzuj gdzie i kiedy coś takiego napisał. Znowu masz jakieś > > majaki i bełkoczesz bez sensu. > No proszę bardzo: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=77031379&a=77086545 Brawo! Udowodniłeś, , że masz majaki i bełkoczesz bez sensu. Miałeś napisać, gdzie i kiedy coś napisał Frankiewicz, a powołujesz się na moją wypowiedź. Być może nie masz majaków, a po prostu rżniesz głupa. Tak czy siak bełkoczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: permanentny Pierwszeństwo jednak dla "miszcza"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 22:51 pr51 napisał: > Miałeś > napisać, gdzie i kiedy coś napisał Frankiewicz, a powołujesz się na > moją wypowiedź. To co miałem zrobić- zrobiłem, a Ty wypierasz się "sam siebie", twierdząc że miszcz (?) jest lepszy od ciebie. Niebywała skromność, możliwa jedynie przy rozdwojeniu jaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 permanentne bredzenie 18.03.08, 19:43 > To co miałem zrobić- zrobiłem Po prostu pobredziłeś sobie. > wypierasz się "sam siebie", Siebie się nie wypieram, natomiast Twoje twierdzenia, iż jestem Frankiewiczem, to czyste bredzenie. Kolejny raz powtarzam: Miałeś napisać, gdzie i kiedy coś napisał Frankiewicz, a dalej bez sensu powołujesz się na moją wypowiedź. Jeżeli chcesz bredzić, to mamy wolny kraj, ale nie oczekuj, że ktoś Cię za to pogłaszcze po główce. > Niebywała skromność, możliwa jedynie przy rozdwojeniu jaźni. Być może masz rozdwojenie jaźni, a każda część bredzi w innym stylu. Wynik i tak bezsensowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Frankiewiczowe kłamią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 11:54 > i robią mieszkańców w bambuko z tirami. Tiry jeżdżą przez centrum i będą > jeździły, bo Frankiewicz nie zrobił obwodnicy, więc innej drogi darmowej dla > tirów nie ma, a nie można je zmusić, żeby jeździły łatną autostradą. Oczywiscie, ze mozna. Widac ulegles propagandzie Frankiewicza. Wystarczy dac ogeraniczenie tonazu w miescie. Wowczas generalna dyrekcja drog mohlaby sobie co najwyzej potupac. A ktoredy wowczas tiry mialyby jechac? A to nasze zmartwienie? A coz nas to obchodzi, niech jada gdzie chca. Tak dokladnie zrobil prezydent Knurowa, Wroclawia, Lomzy i innych miast. Przede wszystkim nie moga jezdzic przez zabytkowe centrum Gliwic! To jest prymitywne barbarzynstwo. W calym kraju prezydenci walcza z plaga tirow, a w Gliwicach prezydent walczy z mieszkancami! Niech jada przez Czerskiego i Diamentowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luca fer Re: Frankiewiczowe kłamią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 12:46 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > Tak dokladnie zrobil prezydent > Knurowa, Wroclawia, Lomzy i innych miast. Proszę o jakiś konkretny przykład, że tak zrobił prezydent Knurowa, wówczas tego naszego nieudacznika wyciągniemy za te "kłape uszy", i zaprowadzimy piechotą na nauki do "sąsiadów". To przecież nie dość że "przez miedzę", to ponadto powiat Gliwicki. Aż mi wstyd za Starostwo powiatowe, że mają przez miedzę wzor do naśladowania, zaś w mieście gdzie ich siedziba, takie przedpotopowe zwyczaje panują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. z k. Re: Frankiewiczowe kłamią IP: *.2-0.pl 17.03.08, 16:18 > Aż mi wstyd za Starostwo powiatowe, że mają przez miedzę wzor do naśladowania, > zaś w mieście gdzie ich siedziba, takie przedpotopowe zwyczaje panują. Starostwa w to nie mieszaj. Starostwo zajmuje się tylko sprawami powiatu ziemskiego gliwickiego (tego, który ma tablice rejestracyjne SGL). Natomiast samo miasto to powiat grodzki gliwicki (tablice SG) i stanowi odrębną jednostkę administracyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erege Re: Frankiewiczowe kłamią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 19:25 Gość portalu: o. z k. napisał(a): > > Starostwa w to nie mieszaj. Starostwo zajmuje się tylko sprawami powiatu ziemsk > iego gliwickiego (tego, który ma tablice rejestracyjne SGL). Natomiast samo mia > sto to powiat grodzki gliwicki (tablice SG) i stanowi odrębną jednostkę adminis > tracyjną. Tablice tablicami, a w starostwie ponoć pracuje PO-dopieczna frania, niejaka bezRadna Budny, której problemem życia nie są bynajmniej TYRY. Napisano nawet 113 opiniowy wątek o niej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=75721006 Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Frankiewiczowe kłamią 17.03.08, 20:11 > Wystarczy dac > ogeraniczenie tonazu w miescie. Głupio Ci się wydaje. > Wowczas generalna dyrekcja drog mohlaby sobie co > najwyzej potupac. Dyrekcja może tak, a wojewoda mógłby anulować durnowate zarządzenie prezydenta i byłaby grubsza afera. > A ktoredy wowczas tiry mialyby jechac? A to nasze zmartwienie Ty się mieszańcu w ogóle niczym nie martwisz. Mącisz i myślisz, że się ktoś nabierze. Kochanie! Tiry jadą tam, gdzie mają wyznaczoną trasę od 30 lat. Żeby przestały, trzeba im wyznaczyć nową. Więc nie bredż o jakiś znakach zakazu. > A coz nas to obchodzi, niech jada gdzie chca. Leppera chcesz naśladować? Masz już jakąś sexaferzystkę do kompletu? > Tak dokladnie zrobil prezydent > Knurowa, Wroclawia, Lomzy i innych miast. Nic takiego prezydenci Knurowa i Wrocławia nie zrobili. A w Knurowie to nawet nei ma drogi krajowej. Jesteś jakiś niedoinformowany. A prezydent Łomży ma dwa procesy za przekroczenie uprawnień. Najwyraźniej namawiasz kogoś w Gliwicach do przestępczej działalności, jak się na taki przykład powołujesz. > Przede wszystkim nie moga jezdzic > przez zabytkowe centrum Gliwic! Zgadza się. Nie mogą i nie jeżdżą. Chyba nie masz pojęcia, o czym piszesz. > To jest prymitywne barbarzynstwo To co napisałeś - jak najbardziej. > W calym kraju > prezydenci walcza z plaga tirow, a w Gliwicach prezydent walczy z mieszkancami! Widocznie gdzie indziej nie ma tylu oszołomów. Poza tym nie walczy z mieszkańcami, a z jakąś grupką uzurpatorów, którym się wydaje, że kogoś reprezentują. Mnie na pewno nie. > Niech jada przez Czerskiego i Diamentowa! Tu mi tramwaj w oku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leser Ugrzęznąć we własnym guanie, zwanym guwnem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 22:57 pr51 napisał: > > Dyrekcja może tak, a wojewoda mógłby anulować durnowate zarządzenie > prezydenta i byłaby grubsza afera. A to co pisze WOJEWODA, nie laska pamiętać w kiepełku? www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg "Odpowiadając na pismo Pana Profesora z 29 września br. pragnę poinformować iż Zastępca Prezydenta Miasta Gliwic przesłał do tut. Urzędu wyjaśnienie dotyczące projektu zmiany organizacji ruchu, w oparciu o który, wyznaczona ma zostać nowa trasa przejazdu tranzytowego ciężkich pojazdów w rejonie Gliwic Zgodnie z przedstawionymi w tej materii założeniami, ukończenie prac projektowych- niezbędnych dla wprowadzenia ograniczeń w ruchu ciężkich pojazdów na obszarze centrum Miasta, planowane jest na kwiecień przyszłego roku. Ze względów natomiast na trwający remont drogi krajowej nr 88 oraz wynikające z tego tymczasowe osłabienie tranzytowej sieci drogowej Gliwic, zastosowanie powyższego rozwiązania w terenie możliwe będzie pod koniec października 2007 r." Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 leser ugrzązł we własnym guanie, zwanym guwnem. 18.03.08, 19:50 > A to co pisze WOJEWODA, nie laska pamiętać w kiepełku? > > www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg Zastanawiałeś się nad sensem swojego pytania? Czytałeś w ogóle cytowane pismo? Rozumiesz co tam pisze? Odgrzeważ nieświeże kotleciki. Od tego czasu trochę sie zmieniło. Nie zauważyłeś tego i żyjesz wspomnieniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homont Re: Frankiewiczowe kłamią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 23:07 . A prezydent Łomży ma dwa procesy za przekroczenie uprawnień. Najwyraźniej namawiasz kogoś w Gliwicach do przestępczej działalności, jak się na taki przykład powołujesz. . A mógłbyś to jeszcze jakoś podeprzeć, jak za pszeproszeniem bolding UM, stemplami od strony diabełków Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Frankiewiczowe kłamią 17.03.08, 19:37 > Frankiewicz nie zrobił obwodnicy A Ty czego nie zrobiłeś? Nie napisałeś niczego z sensem. > nie można je zmusić, żeby jeździły łatną autostradą. Ciebie też nie można zmusić, żebyś zaczął pisać coś z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Vita bredzi dla samej przyjemności bredzenia 17.03.08, 19:34 > Wowczas tiry moglyby nadal jezdzic przez centrum! Takie jest jego zobowiazanie. Bredzenie albo silna wiara w spiskową teorię dziejów z założeniem, że ZF jest macką takiego spisku. O wiele bardziej prawdopodobne jest to, że Vita wyląduje w Toszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moral Re: Vita bredzi dla samej przyjemności bredzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 20:01 pr51 napisał: > > Bredzenie albo silna wiara w spiskową teorię dziejów z założeniem, > że ZF jest macką takiego spisku. O wiele bardziej prawdopodobne jest > to, że Vita wyląduje w Toszku. Toszka nie wypominaj, bo rodzina bardzo prominentnego Gliwiczaniana, bardzo związanego (rzekł bym nierozerwalnie) z nowymstarym prezydentem- ale i z tymże stanowiskiem, była hospitalizowana tamże. To jest przyjacielu jak z urodą i jej brakiem, jedni ją mają inni nie, ale i tak żyć muszą i jedni i drudzy. "Nie prorokuj nic bliźniemu, możesz doświadczyć samemu" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdich Re: ZF chce zeby A4 byla platna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 15:33 > Wowczas tiry moglyby nadal jezdzic przez centrum! Takie jest jego zobowiazanie. Przeciez to jest oczywiste. Dla Frankiewicza wazne jest zeby tiry mialy blizej (nawet o 15 km, kosztem miasta). A gdyby A4 byla bezplatna, to musialyby nia jezdzic. Wiec ZF zrobi wszystko zeby A4 byla platna. To jasne i widac golym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 zdzichu bredzi 18.03.08, 19:45 > Dla Frankiewicza wazne jest zeby tiry mialy blizej > (nawet o 15 km, kosztem miasta). A ja twierdzę, że to jest ważne tylko dla Ciebie, bo w innym przypadku nie miałbyś o czym bredzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG-Gliwice Pr51 jest opłacany przez urząd miejski IP: *.antsatgor.pl 20.03.08, 15:54 bo nikt normalny by tak nie bronił miasta i frankiewicza jak on Odpowiedz Link Zgłoś