Gość: gość IP: *.cable.smsnet.pl 14.07.08, 19:38 Czy może mi ktoś napisać jak dojechać na Kanał Gliwicki z Katowic ,może być autobus lub pociąg.Dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SG39 Re: Kanał Gliwicki IP: *.zwm.osi.pl 14.07.08, 20:21 Pociągiem do stacji Gliwice łabędy .Pierwsza stacja za Gliwicami Odpowiedz Link Zgłoś
wilczur_123 Re: Kanał Gliwicki 15.07.08, 12:04 Kanał Gliwicki jak nazwa wskazuje jest kanałem, może określisz dokładniej gdzie chcesz dojechać? Jeżeli w Gliwicach to zgaduję może chodzi Ci o śluzę w Łabędach? A może o Port w Gliwicach? w każdym bądź razie polecam autobus linii 80 www.kzkgop.com.pl <rozkład jazdy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kanał Gliwicki IP: *.cable.smsnet.pl 15.07.08, 19:09 Dokładnie chcę się dostać w to miejsce :Przystań "Łabędy" rejsy wycieczkowe po Kanale Gliwickim ,nie znam Gliwic dlatego pytam o dokładny dojazd z Katowic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilczur_123 Re: Kanał Gliwicki 15.07.08, 19:24 czyli dokładnie do Śluzy Łabędy - na pewno jedzie autobus linia 80 www.kanalgliwicki.net/statki/index.html www.kanalgliwicki.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Kanał Gliwicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 19:42 wilczur_123 napisał: > czyli dokładnie do Śluzy Łabędy - na pewno jedzie autobus linia 80 No nie wiem. 80 kończy na przystanku Port, ale na to jest na Portowej nie w Łabędach. www.kanalgliwicki.net/statki/mapa_rejsow.html Z tej mapki wynika, że z autobusów to bardziej 32/126/197 z Placu Piastów do Łabędy Dworzec. Ale mogę się mylić. Jeśli chodzi o autobusy, to polecam mapy przystanków KZK ze znajdujących się tam wyszukiwarek połączeń. 78.8.8.20:8080/timetable/map.jsp 78.8.8.20/index.php?co=int_mapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG39 Re: Kanał Gliwicki IP: *.zwm.osi.pl 15.07.08, 19:26 Tak jak pisałem stacja Gliwice łabedy tam jest przystań.Udanej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejD Re: Kanał Gliwicki-sposob dotarcia i informacje IP: *.eimperium.pl 15.07.08, 20:17 Jeżeli chcesz się dostać z Katowic do przystani nad kanałem Gliwickim to najlepiej dojechać pociągiem do stacji Gliwice Łąbedy. Po wyjściu z pociągu kierujesz się w lewo, przechodzisz pod wiaduktem i jesteś na moście nad kanałem Gliwickim-po lewej stronie masz śluzę Łabędy a w głębi port Gliwice. Przechodzisz przez most nad kanałem i zaraz za tym mostem skręcasz w prawo w dół przez taki niby park i docierasz na nabrzeże przy którym cumują stateczki wycieczkowe. Od stacji kolejowej do przystani piechotą jakieś 5 min. Tutaj masz kilka informacji o kanale i rozkład rejsów www.kanalgliwicki.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kanał Gliwicki-sposob dotarcia i informacje IP: *.cable.smsnet.pl 16.07.08, 17:15 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc ,mam nadzieję że wycieczka się uda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilczur_123 Re: Kanał Gliwicki-sposob dotarcia i informacje 16.07.08, 17:27 ja byłem i szczerze polecam :) wrażenia na pewno niezapomniane. Największe moje zainteresowanie wzbudził parasol rozstawiony na górnym pokładzie - później dowiedziałem się po co :))))) Warto zaopatrzyć się w aparat i jakieś kiełbaski na grilla. Reszty szczegółów nie będę zdradzał... Odpowiedz Link Zgłoś