Dodaj do ulubionych

Dziurawe drogi

22.01.02, 18:54
Które drogi w Gliwicach są najbardziej dziurawe? Przygotowujemy w redakcji
ranking takich miejsc.
Grab
Obserwuj wątek
    • Gość: Jimi Re: Dziurawe drogi IP: *.czarnecki.silesianet.pl 22.01.02, 21:04
      Jadąc od strony Toszeckiej, zaraz za wiaduktem - to chyba już Bohaterów Getta
      Warszwskiego - Super klasyczne po-śniegowo_mrozowe ;)) Stuk puk - amortyzatory
      kaputt!

Podobne sympatyczne dziurki, ale już od lat będące na miejscu (właściwie to już
      wpisały się w krajobraz) są na Lipowej - na wysokości PLUS-a (w pobliżu
      skrzyżowania z Żółkiewskiego i Spółdzielczą) Są tam na szczęście - w pobliżu
      jest przystanek, postój taksówek, skrzyżowanie i uliczka + przejście przez
      ulicę (głównie dzieci z gimnazjum). Dziurki zmuszają do ostrożniejszej
      (wolniejszej) jazdy w tym niebezpiecznym punkcie dzięki czemu na Zatorzu nie
      jest tak niebezpiecznie z powodu wypadków drogowych :) (ale z innego:))))) Tak
      się do tych dziurek przyzwyczaiłem, że myślę jakie nadać im imona ;)) Zawsze
      jadąc do roboty mógłbym powiedzieć: Cześć np. Ziuta ...DUP!!! Ooo Frania!! jak
      się masz? ...DUP!!!

Całkiem sympatycznie a la Camel Trophy jest na Leśej (raczej mała osiedlowa
      droga ale ile wrażeń!!!)

Pozdrówka z trasy a'la Paryż-Dakar
    • Gość: Graga Re: Dziurawe drogi IP: 157.158.32.* 23.01.02, 10:17
      Było mi bardzo przykro, gdy moi znajomi z rozbawieniem komentowali powrót z
      Sylwestra, że jak tylko wyjechali z zaśnieżonych Gliwic, drogi były przejezdne-
      czyżby sugerowali , że Gliwice to przysłowiowy koniec świata???? i cóż było,
      minęło śnieg topnieje i co widzimy DZIURY !!!!!!ogromniaste, jak Antarktyda i
      głębokie jak ocean???? Codziennie jeżdzę z Łabęd do Placu Krakowskiego - mam do
      wyboru zakorkowaną Tirami i zatłoczoną drogę Portową, która o tyle o ile pod
      względem dziur dobrze wygląda ale perspektywa stania na światłach - portowa
      odpada!!! no i jadę sobie Toszecką.,.. zadowolona bo dość sprawnie, zjeżdżam z
      Toszeckiej na most a tu sito - dziura na dziurze dziurą pogania !!!! samochód
      terenowy to za mało!!!! jedynie moja sprawnośc kierowania i omijania jest
      ćwiczona w tym przypadku ( już widzę oczyma wyobraźni rozwalone koło, popękana
      opone - o feldze nie wspomnę!!! ) BEZWARUNKOWO ! MIEJSCE 1 WIADUKT KOLEJOWY -
      za wybitną wydziurawienie - dodatkowo, że to w centrum miasta, NA WYRÓŻNIENIE
      zasługują dziurawe drogi wokól hm... Urzędu Miejskiego - no cóż Tiry zrobiły
      swoje a nasz prezydent miasta z okien widocznie tylko niebo ogląda...
      a propos pomysł z nadawaniem imion :)))) wyborny
      • Gość: piotlik Re: Dziurawe drogi IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.01.02, 22:21
        Ranking? Prosze bardzo. Dla mnie wygląda on następująco:
        1. Wiadukt łączący ulicę Toszecką z ulicą Bohaterów Getta Warszawskiego.
        2. Wiadukt łączący ulicę Toszecką z ulicą Bohaterów Getta Warszawskiego.
        3. Wiadukt łączący ulicę Toszecką z ulicą Bohaterów Getta Warszawskiego.
        :-).
        • Gość: Jimi Re: Dziurawe drogi IP: *.czarnecki.silesianet.pl 23.01.02, 22:49
          Hehe - jak na razie ranking wypada jednoznacznie ;)) Może przemianujemy
          Toszecką i Bohaterów Getta na :"Ku dołom"...a nie!! taka już jest ;((

... może jakoś ładniej i bardziej przyszłościowo - "Studzienna" (znowu jest
          cholewka!!)-
          "Kraterowa" "ażurowy wiadukt" "Krecia"??
          • Gość: piotlik Re: Dziurawe drogi IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.01.02, 22:58
            A może przemianujemy ją na ul. Ku Warsztatom bądź ul.Ku Wulkanizatorom....
            W każdym razie na taką, aby sugerowała konsekwencje przemieszczania się po niej
            samochodami...hehe.
            • Gość: Jimi Re: Dziurawe drogi IP: *.czarnecki.silesianet.pl 23.01.02, 23:04
              Gość portalu: piotlik napisał(a):

> A może przemianujemy ją na ul. Ku Warsztatom bądź ul.Ku Wulkanizatorom....
              > W każdym razie na taką, aby sugerowała konsekwencje przemieszczania się po niej
              >
              > samochodami...hehe.
              Lub "Ku Szrotom" hłe hłe a przy większej prędkości "Ku torom" ;)))))))
              • Gość: piotlik Re: Dziurawe drogi IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.01.02, 23:45
                Numer 4 w moim rankingu zajmuje ul. Jana Śliwki. Według mnie to najbrzydsza
                ulica w mieście. Jednakże ta subiektywna ocena nie usprawiedliwia stanu jej
                nawierzchni. A może jest więcej osób, którym w/w ulica nie przypadła do gustu???
                p.s. A tak na marginesie. "Zywiec" dla osoby, która przedstawi życiorys pana
                Jana Śliwki :-).
                • Gość: Jimi Re: Dziurawe drogi IP: *.czarnecki.silesianet.pl 24.01.02, 00:10
                  Jan Śliwka Jan Śliwka....
                  ten rzeźbiarz?????

Noooo - nimom pojencia....
                • nudelzupa Re: Dziurawe drogi 26.01.02, 00:16
                  Gość portalu: piotlik napisał(a):

> p.s. A tak na marginesie. "Zywiec" dla osoby, która przedstawi życiorys pana
                  > Jana Śliwki :-).

Urodzony 1823, zmarł 1874. Polski działacz społeczno-narodowy na śląsku
                  cieszyńskim. Współorganizator Towarzystwa Nauczycieli Ludowych.

Styknie tela na te piwo?

Nudelzupa

• meg_s Re: Dziurawe drogi 01.02.02, 19:56
        Gość portalu: Graga napisał(a):

> BEZWARUNKOWO ! MIEJSCE 1 WIADUKT KOLEJOWY -

Od dziś zgadzam się!!!
        • Gość: Ee Re: Dziurawe drogi IP: *.necik.pl 01.02.02, 20:12
          Jechałam dziś wiaduktem - daleko mu do placu Mickiewicza!!!! Tam niedługo
          trzeba bedzie jeździć alejkami wokół pomnika, bo jezdnią się NIE DA!!!!
    • Gość: meg Re: Dziurawe drogi IP: 192.168.0.* 24.01.02, 09:56
      jeżdżę stosunkowo w obszarze Zabrze-Siemianowice-Sosnowiec-Tychy i od lat
      stwierdzam, że nic nie przebije ulicy Gliwickiej w Katowicach - niezależnie od
      pory roku i przemijających rządów
    • Gość: Ee Re: Dziurawe drogi IP: 157.158.202.* 24.01.02, 11:46
      Parę dni temu miałam okazję oglądać panów drogowców w akcji na ul.
      Pszczyńskiej. Mokro, zimno, z nieba wali śnieg z deszczem, a oni łatają dziurę
      gorącym asfaltem. I naprawdę chcą mi wmówić, że łata robiona w takich warunkach
      wytrzyma dłużej niż 5 dni!!???
      A łatwiej wymienić ulice NIE dziurawe, niż te z dziurami. Dziurawa jest
      Kościuszki, Górne Wały, Rybnicka, Pszczyńska, Nowy Świat, Marzanki,
      Kochanowskiego, Jasna. To tylko z moich okolic.
      • Gość: piotlik Re: Dziurawe drogi IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.01.02, 15:57
        Dziurawe jest całe miasto (no...może ciut przesadziłem), ale to jest normą w
        skali kraju. Poza tym mamy dziury, ponieważ mamy inną
        dziurę...najważniejszą...budżetową ;-).
        • natan Re: Dziurawe drogi 24.01.02, 20:15
          A skoro brak propozycji na nazwanie wszystkich dziurawych ulic w jednoznaczny
          sposób ostrzegający przed połamaniem zawieszenia, proponuję wyłonienie takiej
          ulicy, którą można by bez żadnych przeciwskazań nazać: "DZIURAWA".
          • Gość: Jimi Re: Dziurawe drogi IP: *.czarnecki.silesianet.pl 24.01.02, 22:23
            We Wrocławiu jest jedna taka; "Na ostatnim groszu"

może tak będzie poprawniej?
          • Gość: wojnar Re: Dziurawe drogi IP: *.bmj.net.pl 02.02.02, 18:48
            a moze by tak uczynic dziury naszym symbolem narodowym ?? - budzetowa, na
            drogach , w mozgach politykow....... i np. bysmy je sprzedawali do unii jako
            pamiatki ? co o tym myslicie??
            • meg_s Re: Dziurawe drogi 02.02.02, 19:25
              Gość portalu: wojnar napisał(a):

> a moze by tak uczynic dziury naszym symbolem narodowym ?? - budzetowa, na
              > drogach , w mozgach politykow....... i np. bysmy je sprzedawali do unii jako
              > pamiatki ? co o tym myslicie??

a jako specjalność : "szukanie dziury w całym"?
      • Gość: Magiczna Re: Dziurawe drogi IP: *.bmj.net.pl 25.01.02, 08:55
        Gość portalu: Ee napisał(a):

> A łatwiej wymienić ulice NIE dziurawe, niż te z dziurami. Dziurawa jest
        > Kościuszki, Górne Wały, Rybnicka, Pszczyńska, Nowy Świat, Marzanki,
        > Kochanowskiego, Jasna. To tylko z moich okolic.

Z Twoim okolic? To gdzie mieszkasz? Bo to wszystko co wymienilas to tez wlasciwie
        nasze okolice...
        • Gość: piotlik Via Appia gliwickich dróg. IP: *.warsnet.trzepak.pl 25.01.02, 18:38
          Numer 5 w moim rankingu to droga wylotowa na Wrocław (oznaczona bodaj symbolem
          E40). Irytujące w niej są nie tyle dziury, co fatalne połączenia betonowych
          płyt. Pewnym usprawiedliwieniem dla niej może być tylko czas przez jaki
          funkcjonuje bez większych i poważniejszych remontów (jeszcze od Trzeciej
          Rzeszy). Na pewno doskonale spełniała swoją rolę w przeszłośći. Natomiast
          obecnie wymaga gruntownej modernizacji. Nadzieja w A4 :-). Tak czy owak
          życzyłbym takiej "żywotności" naszemu faworytowi w rankingu - wymienianemu
          wielokrotnie WIADUKTOWI. Może i on stanie się kiedyś (to sie okaże) naszą VIA
          APPIA ;-).
        • Gość: Jimi Re: Dziurawe drogi IP: *.czarnecki.silesianet.pl 25.01.02, 23:07
          Gość portalu: Magiczna napisał(a):
          Ee
          >
          > Z Twoim okolic? To gdzie mieszkasz? Bo to wszystko co wymienilas to tez wlasciw
          > ie
          > nasze okolice...

Tak mi się cosik widzi, ale może się mylę. Masz rację Magi: mieszkacie całkiem
          blisko i po sąsiedzku; Ee na rogu Rybnickiej i Nowego Świata a Wy na Zubrzyckiego
          albo w pobliżu (chiba). Także Ee: nie martw się brakiem towarzystwa w drodze do
          domu ;)) W razie czego sam Cie odprowadzę (jak już się zmieszczę i przecisnę
          przez ciasne uliczki starówki ;)))))))

a propos wątku: Całkiem sympatyczna dziurka o głębokości studni znajduje się w
          pobliżu skrzyżowania Dworcowej i Dunikowskiego. Faaaajna, taka lekko trójkątna!!
          Nazwałem ją "Big Bertha" Myślę, ze poza rankingami powinna zwyciężyć w konkursie
          indywidualnym, albo przynajmniej zdobyć nagrodę publiczności ;))

Również zgadzam się co do Rybnickiej na odcinku od Kochanowskiego do ???? Stacji
          Aral (dalej nie jechałem) Prawdziwa droga mleczna MNIAM!!! 2 miejsce w konkursie
          drużynowym... możnaby rzec - droga usłana dziurami

Piotlik - nadal nie wiem kim by Jan Śliwka, ale ulica rzeczywiście średnio mu
          chlubę przynosi ;( Na szczęście większość dziur jest na poboczu...

Pozdrówka
          • Gość: Magiczna Re: Dziurawe drogi IP: *.bmj.net.pl 26.01.02, 11:48
            Gość portalu: Jimi napisał(a):

> Tak mi się cosik widzi, ale może się mylę. Masz rację Magi: mieszkacie całkiem
            > blisko i po sąsiedzku; Ee na rogu Rybnickiej i Nowego Świata

No tego wlasnie nie wiem ;)

a Wy na Zubrzyckiego
            > albo w pobliżu (chiba).

Bingo!

>Także Ee: nie martw się brakiem towarzystwa w drodze do
            > domu ;)) W razie czego sam Cie odprowadzę (jak już się zmieszczę i przecisnę
            > przez ciasne uliczki starówki ;)))))))

Czyli jednak sie zjawisz? :)
        • Gość: Ee Re: Dziurawe drogi IP: 157.158.202.* 28.01.02, 11:28
          Na Rybnickiej (róg z Nowym Światem)
    • Gość: Ee Re: Dziurawe drogi IP: 157.158.202.* 28.01.02, 14:06
      A na samym środku placu Mickiewicza jest taka duuuuuupna dziura, że pół
      zawieszenia można zostawić.....
    • er1 Re: Dziurawe drogi 28.01.02, 20:22
      Najbardziej chyba dziurawą droga w Gliwicach jest ul. Kozielska.Nie da się nią
      przejechać ,nie dość ,,ze dziurawa jak szwajcarski ser. to jeszcze wąska,a ruch
      jest jeden z bajwiększych w Gliwicach.
      • Gość: Ślązak Re: Dziurawe drogi IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 21:11
        Ja też zgadzam, że ul. Kozielska (od ul. Daszyńskiego do ul. Łabędzkiej) jest
        bardzo dziurawa. Przejeżdzam codziennie tą ulicą, aż bolą mi kręgosłup. Wg.
        planu inwsetycyjnego ma być remont w 2004 roku.

Informacje:
        www.um.gliwice.pl/um/biblioteka/wpi/
        www.um.gliwice.pl/um/biblioteka/wpi/transport.php - punkt 60015/12
        • Gość: Jimi Re: Dziurawe drogi IP: *.czarnecki.silesianet.pl 28.01.02, 23:29
          Bardzo ładny dziuro-Placek (robocze imię - Jacek lub Placido) odsłaniający
          piękne, stare kostki brukowe, powstał również na Piwnej - zaraz naprzeciwko...
          Placu Placków (czy też Piastów jak kto woli) W każdym razie - cała rodzina
          placków w komplecie - polecam !!
          • Gość: piotlik Re: Dziurawe drogi IP: *.warsnet.trzepak.pl 29.01.02, 00:02
            Ostatnio swoje uroki ujawniła przede mną ul.Warszawska. Stopniowo, wraz z
            topniejącym śniegiem, pojawiały sie coraz to nowe, o różnej głębokości, piękne
            i niesymetryczne dziury i dziurki. Ulica nabrała wyrazistego charakteru - nie
            jest juz monotonną szaro-asfaltową i bezduszną powierzchnią :-). Co
            więcej...dzięki tym wszystkim dziurom odkryłem, że asfalt jest
            tylko "przykrywką". Swoje wdzięki skromnie, subtelnie, w nienarzucający się
            sposób przedstawiają chowające się jeszcze pod nim "kocie łby". Jeszcze
            nadejdzie ich czas :-).
      • Gość: Magiczna Re: Dziurawe drogi IP: *.bmj.net.pl 29.01.02, 12:03
        er1 napisał(a):

> Najbardziej chyba dziurawą droga w Gliwicach jest ul. Kozielska.

Zawsze byla, nie tylko po zimie.
        • wawryto Re: Dziurawe drogi 29.01.02, 22:07
          JA również stawiam na ul. Kozielską szczególnie przy cmentarzu centralnym.
          Tam już nawet nie ma asfaltu.Jeżdzę tamtędy codziennie samochodem i tylko się
          zastanawiam kiedy mi pójdzie zawieszenie.
          • Gość: piotlik Re: Dziurawe drogi IP: *.warsnet.trzepak.pl 02.02.02, 10:32
            I to by było na tyle? Nie wierzę :-)!
            • Gość: Ee Re: Dziurawe drogi IP: *.necik.pl 02.02.02, 22:13
              Chyba pod wpływem wpisów wiadukt został załatany!!!! Teraz prym wiedzie pl.
              Mickiewicza....
        • Gość: ka Re: Dziurawe drogi IP: 195.117.179.* 02.02.02, 23:52
          A już myślałam,że zapomnieliście o Kozielskiej...Tak na marginesie:co sądzicie
          o protestach przeciwko budowie obwodnicy? Jakiś biedak napisał,że z 8 piętra na
          Gwardii słyszy samochody...Zapraszam na Konstytucji(przepraszam-
          Wyszyńskiego),szczególnie w nocy.Wystarczy stanąć na Zwyięstwa i wsłuchać się w
          Tiry...
    • Gość: Ra Re: Dziurawe drogi IP: 195.117.179.* 03.02.02, 00:06
      Dziury, dziurami- moja ulubiona akcja to TIR korzystający w nocy z tzw.
      "zielonej fali" pomiędzy skrzyżowaniami od Kino-Teatru X do Konstytucji, i w
      okolicach skrzyżowania ze Zwycięstwa osiągający prędkość (oczywiście na oko) 70-
      80 km/h. Nie rozumiem dlaczego skoro już musimy być skazani na te cholerne
      ciężarówki w samym środku miasta mamy im umożliwiać tak komfortowy przejazd.
      Niech wleką się 40 na godzinę- będzie może nieco głośniej ale podstawowym
      problem (z czego większość osób wypowiadających się na temat obwodnicy i ruchu
      TIR-ów w centrum miasta nie zdaje chyba sobie sprawy) jest nie hałas, czy
      spaliny ale tzw. drgania komunikacyjne przez nie wytwarzane. Ja poważnie
      rozważam możliwość zainstalowania w domu sejsmografu i wysłania wyników pomiaru
      do grupy zajmującej się trzęsieniami ziemi...
      • Gość: Pika Re: Dziurawe drogi IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.02, 00:10
        Dziouszko, mosz fajny sposob na zauatwiynie tych tirowych problymow, ale jo cie
        sam konsek pociesza. to przindzie szybciyj niz myslisz.

Pyrsk !
        • meg_s Re: Dziurawe drogi 03.02.02, 00:18
          Gość portalu: Pika napisał(a):

> to przindzie szybciyj niz myslisz.

co, trzęsienie ziemi?
          • Gość: tajfun Re: Dziurawe drogi IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.02, 00:25
            he,he - dobre
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka