laband 25.12.03, 05:58 Je sam ktos ze Brzezinki? Chciou bych sie dowiedziec, eli cos ktos wiy o "zomku" we Brzezince. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psztymucel Re: Brzezinka 25.12.03, 17:13 Chodzi Ci o miejsce gdzie mieszkał w Brzezince Paul Waldschik ? Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: Brzezinka 25.12.03, 21:10 Pewnie tak samo jak nie wiesz kim był Hans Otto Ramdohr, nie masz pojęcia kim był Paul Waldschik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Re: Brzezinka IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.03, 21:17 Brzezinka-z lotu ptaka wszystkie domki tworzyly caloksztalt HAKENKREUZ na chwale Führerowi. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Brzezinka 26.12.03, 08:58 Widza ize momy sam szpasfoglow. To niy Brzezinka ino Wilcze Garduo bouo. Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: Brzezinka 26.12.03, 09:15 Ani Brzezinka, ani Wilcze Gardło - z tą swastyką to mit. ewnie tak samo jak nie wiesz kim był Hans Otto Ramdohr, nie masz pojęcia kim był Paul Waldschik ? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Brzezinka 26.12.03, 09:48 Ja, chopele, dowom Ci recht bele bys ino sie poprowiou. Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel PAUL WALDSCHIK 26.12.03, 16:26 Ale został nam jeszcze nasz stary kamrat Paul Waldschik ... Ten dobry ślązak był funkcjonariuszem policji kolejowej i jednocześnie - społecznie - pełnił funkcję Ortsgruppenleitera NSDAP w Birkenau koło Gleiwitz. Nie wiem czy urzędował na jakimś pieprzonym zamku, o którym wspomina Laband, ala na pewno urzędował ku chwale Fuhrera i Grossdeutsches Reich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: PAUL WALDSCHIK 26.12.03, 16:31 powiydz sam ino, a ku jakyj chwale ty sam ta dywersja ostawiosz? Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: PAUL WALDSCHIK 26.12.03, 16:57 Jaka dywersja ??? Przeca to najprawdziwszo geszichta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: PAUL WALDSCHIK 26.12.03, 17:08 Nie sieję nienawiści. Postanowiłem nie komentować i wdawać się w polemiki - skupiam się na faktach, a fakt jest taki, że Paul Waldschik był funkcjonariuszem policji kolejowej i jednocześnie - społecznie - pełnił funkcję Ortsgruppenleitera NSDAP w Birkenau koło Gleiwitz. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: PAUL WALDSCHIK 26.12.03, 17:11 no to fajnie sam sie najprzod przedstow a potym byc bracv, no to mozno ze tobom ktos pogodo - ale niy wierza ze ktos cie sam kedys na serio bydzie brou, tymbardziyj po tych swinstwach kerymis sam bez couke swiynta bluzgou. ps zol mi cie Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: PAUL WALDSCHIK 26.12.03, 17:31 Czyzby ten fragment "gaszichty Gleiwitz" był dla Ciebie wstydliwy ? Może wolisz go ominąć ? Widzisz, problem w tym, że mamy różne punkty widzenia tej samej "geszichty". Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: PAUL WALDSCHIK 26.12.03, 17:32 ty niymosz punktu widzynia ty mosz ptoka na kerego ipi godajom. Ignor. Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: PAUL WALDSCHIK 27.12.03, 10:16 A ja jednak będę stał twardo na stanowisku, że mam nieco inny. niż Twój, punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucelinka Re: PAUL WALDSCHIK 27.12.03, 10:41 A ja jednak będę stała twardo na stanowisku, że mam nieco inny. niż Twój, punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: PAUL WALDSCHIK 27.12.03, 10:43 Witam koleżankę i bardzo serdecznie pozdrawiam. Mam nadzieję, że koleżanka dobrze się czuje pod takim nickiem. Życzę ciekawych postów i inwencji twórczej. Pozdrawiam serdecznie Psztymucel Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucelinka Re: PAUL WALDSCHIK 27.12.03, 11:07 psztymucel napisał: > Witam koleżankę i bardzo serdecznie pozdrawiam. Mam nadzieję, że koleżanka > dobrze się czuje pod takim nickiem. Życzę ciekawych postów i inwencji twórczej. > > Pozdrawiam serdecznie > Psztymucel A nie masz czasem do sprzedania kunsek ciulika ze jakiego ogrodowego zwegra ??? " Odpowiedz Link Zgłoś