Dodaj do ulubionych

Stracony dla zachodu Irak ...

28.12.03, 20:23
...i Polski udzial w tej klesce!
Uwazam, ze USA juz dzisiaj Irak utracily, oni i ich wspolagresorzy opuszcza
Irak tak jak Rosjanie Afganistan!!
zegnani beda triumfalnymi oklaskami irakijskich bojownikow.
Nasadzony przez USA tymczasowy rzad nigdy nie podola problemom tego kraju i
Irak rozpadnie sie na 3 czesci, szyicka, sunicka i kurdyjska.
Z dzisiejszego punktu widzenia zwyciezca wojny jest Israel (Irak i Syria nie
sa zagrozeniem, zreszta to byl jednym z celow wojny w planach Wolvowitza) w
rzeczywistosci zwyciezca zostanie Iran i jego radykalny ISLAM!
Nawet w Egipcie moze radykalny Islam zwyciezyc, wtedy znowu wzrosnie
zagrozenie Israela.
Wcale bym sie nie zdziwil, ze jako konsekwencja tej agresji powstanie nowe
mocarstwo atomowe IRAN, byc moze Turcja a jak Turcja to tez Grecja!
Irak jako panstwo w ktorym rzadzi bezprawie zostanie kolebke Terroryzmu.

Witamy w nowym Swiecie Panowie Bush, Blair i Kwasniewski!
Obserwuj wątek
    • kolcero Re: Stracony dla zachodu Irak ... 28.12.03, 20:49
      Panie B.
      Dziekuje bardzo za naswieltelnie aktulanej systuacji miedzynarodowej Polska-
      swiat-iraQ. Jednoczesnie przypominam, ze noc wigilijna sie zakonczyla. Prosze
      o ludzki ( czytaj gliwicki ) glos.
      Dosiego Roku
    • stasiek17 Re: Stracony dla zachodu Irak ... 28.12.03, 20:55
      Taki wizjoner jak ballest powinien zostać Sekretarzem Generalnym ONZ, nie może
      być inaczej. Podobno Kofi Anan kończy kadencję, to się dobrze składało.
      • ballest Re: Stracony dla zachodu Irak ... 28.12.03, 21:03
        stasiek17 napisał:

> Taki wizjoner jak ballest powinien zostać Sekretarzem Generalnym ONZ, nie
        może
        > być inaczej. Podobno Kofi Anan kończy kadencję, to się dobrze składało.

Ja mysle, ze sie duzo nie pomylilem, bo USA sie na nowa agresja w Iranie nie
        odwaza, wiec Iran spokojnie swoj program po odwrocie USA z Iraku rozwinie.
        To ale bedzie naprawde problemem dla EU, a Polska tym razem ogon podwinie.
    • stasiek17 Re: Stracony dla zachodu Irak ... 28.12.03, 21:09
      Tylko powiedz kogo to tutaj interesuje. Tu jest odpowiednie forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50
      • ballest Re: Stracony dla zachodu Irak ... 28.12.03, 21:17
        Nie opowiadaj, ze GLIWICACH ludzie mieszkaja co sie polityka nie interesuja,
        nie Gliwaczanie to nie wiocha deskami zabita!
        • kolcero Re: Stracony dla zachodu Irak ... 28.12.03, 21:30
          No a jak???!!!

Ja osobiscie zajmuja sie hodowla slawetnych koz ( na krowy mnie nie stac ) i
          w zwiazku z tym interesuje mnie jednostkowe spozycie begonii na kozo-glowe.
          Oczywiscie jako typowego polskiego nacjonaliste.

Ale rozumie Cie , jako przedstawiciela narodu, ktory z lyzka czeka na dobranie
          sie do pelnej misy fantow, na czas kiedy grabarze narodow zrobia swoje i
          pozostawia miejsce sepom i ratlerkom narodow. KAzdy chce pojesc jak
          najmniejszym kosztem
    • stasiek17 Re: Stracony dla zachodu Irak ... 28.12.03, 21:45
      Ballest powiedz uczciwie, płacom ci za robienie śmietnika z tego forum?
      • ballest Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 28.12.03, 21:55
        stasiek17 napisał:

> Ballest powiedz uczciwie, płacom ci za robienie śmietnika z tego forum?

Wlasnie z takim wpisem robisz z niego smietnik!
        Zacytuj moj wpis , moze bede sie wstydzil, bo na razie nie potrzebowalem od
        kilku lat nicka zmienic i nie mam zamiaru tego zrobic!

Co do Iraku to to co napisalem nie jakies wymysly tylko obserwacja wyczynow USA
        w innych krajach.
        Ja za to nie potrafie, ze Rzad Polski nic nie potrafi!
        • Gość: edek Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.03, 22:03

To ty gnoju pokaz jeden twoj watek o iraku ktory sie do ciekawej dyskusji
          rozwinal.
          Nikt ,NIKT normalny nie chce z taba psychopato dyskutowac .

Przejrzyj idioto na oczy ! co drugi watek to dyskusje waszego kola wzajemnej
          adoracji

ballest
          szwager
          hanys
          ballest
          szwager
          hanys

nie nudno wam? Wszyscy kulturalni gliwiczanie poszli sobie na
          forum www.gliwiczanie.pl
          na GW gliwice zostal tylko pomiot hitlerowski

• kolcero Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 28.12.03, 22:14
          Papcio,
          jestesmy Ci dozgonnie wdzieczni za Twoje obserwacje rodem z Iraq, ale czy
          moglbys cos napisac o wyrebie lasow amazonskich i wplywie na ocieplnie
          globalne klimatu, bo nie wiem jak zaplanowac wakacje???? To dla mnie wazne ;)
          P.S. Naprawde zrozum, ze wymaga sie od Ciebie wiecej
          • ballest Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 28.12.03, 23:26

"Papcio,
            jestesmy Ci dozgonnie wdzieczni za Twoje obserwacje rodem z Iraq"

napisalem takze na ten temat, chodzilo mi o wzrost konsumu miesa w Chinach i
            zwiazane z tym powiekszenie dziury ozonowej, ale to tez Wasz napewno nie
            interesuje.
            Pamietam, jedna pani sie tym zainteresowala, ale ona reprezentuje tez inny
            poziom jak Ty kolcero i gra w innej klasie( to na marginesie!)
            Wy jestescie tak daleko od EU, ze naprawde kapiecie sie tylko w wlasnym
            nacjonalistycznym sosie i dla was kazdy interesujacy temat to bzdura.
            Europa to tez dla was bzdura, byle pieniadze dostac a reszta was nie obchodzi.
            Jestescie egoistami pierwszej, jakich jeszcze w Europie nie bylo i chyby juz
            nie bedzie.
            Tak was osadzaja Czesi, Francuzi, Belgowie i wiele innych narodow.
            Francuski minister obrony (zreszta kobieta) to wam juz tez tak powiedziala jak
            ja napisalem.
            Pieniadze z EU wyludzic i samoloty kupic w USA, to jat Polska, wy nie znacie
            granic przyzwoitosci, do kultury daleka droga !
            Najlepszym tego przykladem sa wasze wpisy!
            • kolcero Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 07:56
              Hihihihi, tak taki wpisy to Twoja wizytowka.
              Nawet odpowiadajac komus nie potrafisz sie powstrzymac z robieniem ajntopu.
              Zgadzam sie z Toba, ze moj poziom jest bardzo niski- wrecz azjatycki- bo na
              film chodze do kina a na piwo do knajpy. Nie da sie jednak przyzwoicie wypic
              piwa w kinie i obejrzec film. A Ty chcialbys na jednym forum "pogadac" o
              wszystkim co Ci sie przysni. Oczywiscie "pogadac" tzn. czytac opinie najlepiej
              zgdone z Twoimi.
              Wiec zgodnie z tym nie odpowiem Ci co sadze o UE ( tutaj ).
              • ballest Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 08:39
                "Oczywiscie "pogadac" tzn. czytac opinie najlepiej
                zgdone z Twoimi."

Nie!!! - wlasnie chce czytac sprzeczne opinie, ale chce czytac wtedy argumenty
                tzn. wymiane ciosow, - a nie tak jak to wiekszosc was robi, z ich braku,
                zaczynam obrazac, bo to jest wasz najwiekszy argument!
                Wlasciwie na Forum mozna pisac na rozne tematy i poruszac oraz wyszukiwac
                najbardziej wstydliwe tematy, to dla mnie nie gra roli.
                • kolcero Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 10:02
                  W zasadzie masz w dyskusji jedna duza zalete- jak nie masz argumentow to
                  potrafisz zamilknac ( albo zmienic temat :))) To chcialem polecic tym ,ktorzy w
                  tym momencie zaczynaja rzucac obelgami.
                  Ale nie przekonasz mnie do tego, ze FG jest wlasciwym miejscem na dyskusje na
                  wszystkie tematy. Porzadek musi byc.
                  • ballest Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 10:25
                    Jak by na Forum gliwickim podtematy byly, to bym Tobie racje przyznal, ale tak
                    to jest to jak kazde Forum, wlasciwie HYDE PARK!
                    Jak sie komus temat nie podoba, to moze milczec !
                    Na forum powinni tylko pisac, ktore potrafia trzezwo myslec i ktore nie daja
                    sie poniesc emocjom!
                    Tego wielu osobom brakuje, Slowianie jak wiesz maja goraca krew, dlatego nie
                    zaszkodzilo, ze w ich zylach takze duzo krwi germanskiej plynie.
                    Bo sa osoby , ktore sie nie daja zbic z tropu jak np. Bolek5 z wrocka, czy
                    Meg.
                    • kolcero Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 10:53
                      To spojrz na to inaczej: FG jest jednym z podforow GW i niejednokrotnie
                      wskazywano Ci wlasciwe- przynajmniej z nazwy fora na Twoje tematy.
                      Zaloz prywatne forum np. gliwiczanie- to bedziemy sobie mogli poklachac na
                      kazdy temat.
                      Widac plynie w Tobie jeszcze za duzo wloskiej krwi, bo za cholere nie trzymasz
                      porzadku ;)
                  • hanys_hans Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 10:51
                    kolcero napisał:

> Ale nie przekonasz mnie do tego, ze FG jest wlasciwym miejscem na dyskusje na
                    > wszystkie tematy. Porzadek musi byc.

Kolcero mylisz pojyncia, abo nos ino za bozna robisz. Fora regionalne to fora
                    regioonalne. Jakby byuo zamiast napisu "Fora regionalne" napis "Tematyczne
                    miast" i podzieloone na Glywice, Zabrze, Racibórz itd. to wtedy bych sie
                    stoboom zgodziyu. Mozecie zguosic´ do GW nowe forom tymatyczne "O GLYWIACH" czy
                    woom kto brooni, czymu zodyn do tera tego jeszcze niyzrobiyu????

pyrsk_hanys_hans
                    • kolcero Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 11:00
                      No wlasnie tak to rozumie ( i nie tylko ja ) FG to forum o Gliwicach. Mozna to
                      rozszerzyc o spawy zwiazane z Gliwicami, ale z umierem- naprawde wojna w Iraku
                      a Gliwice to drobna przesada. Chyba ze Ballest przestanie pisac wy Polacy, a
                      zacznie wy gliwiczanie
                      • hanys_hans Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 11:18
                        kolcero napisał:

> No wlasnie tak to rozumie ( i nie tylko ja ) FG to forum o Gliwicach. Mozna
                        to
                        > rozszerzyc o spawy zwiazane z Gliwicami, ale z umierem- naprawde wojna w
                        Iraku
                        > a Gliwice to drobna przesada. Chyba ze Ballest przestanie pisac wy Polacy, a
                        > zacznie wy gliwiczanie

To je forum dlo GLYWICZOKOOW GLYWICZAN w kerym GLYWICZOKI GLYWICZANIE poradzoom
                        se porosprawiac´ na wszyske tymaty, nawet o wojnie w IRAQU tym bardzi ze
                        napewno niy jedyn wojok ze Glywic tam tera je.
                        • kolcero Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 11:26
                          Wiec rozumie, ze watki o plajcie Niemiec, charakterystyce Niemcow sa dla Ciebie
                          tez OK?
                          • hanys_hans Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 13:21
                            kolcero napisał:

> Wiec rozumie, ze watki o plajcie Niemiec, charakterystyce Niemcow sa dla
                            Ciebie
                            >
                            > tez OK?

Kolcero wejzij najpszood kto take woontki zaczyno. Potyn wejzij eli niyma to
                            ino prowokacja do swady. Polska wchodzi do EUROPY tym samym Glywice tysz skwuli
                            tego tymaty charakterystyki abo plajty soomsiadoow powinne byc´ sam tysz
                            obgodane. Douech ostanio woontek o przejynciu POLSKYJ TELEFOONJI przez
                            niymiecki Telekoom i zodyn sie tam niyodezwou. Take cojs´ spszedc´? Polski
                            rzoond niy mysli do pszodu abo niymiou inkszego wyjscio?
                        • kolcero Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 11:32
                          I owszem taka dyskusja bylaby ciekawa gdyby nie byla okraszona wg mnie
                          obrazliwymi uogolnieniami tyczacymi calego narodu. Mozna byc madrym, ale nie
                          przemadrzalym. Troche pokory i skromnosci przydaje sie w zyciu- chyva, ze na
                          sile szuka sie wrogow
                          • hanys_hans Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 13:35
                            kolcero napisał:

> I owszem taka dyskusja bylaby ciekawa gdyby nie byla okraszona wg mnie
                            > obrazliwymi uogolnieniami tyczacymi calego narodu. Mozna byc madrym, ale nie
                            > przemadrzalym. Troche pokory i skromnosci przydaje sie w zyciu- chyva, ze na
                            > sile szuka sie wrogow

Kolcero, ty sam walczysz coby byuo wiyncy ciekawych woontkoow o Glywicach
                            A jak mooj woontek o Historji Glywickyj dzielnicy Bojków admin wyciep to zes´
                            sie niyodezwou. Taki materiau wyciepnyc´ Historia nazewnictwa i to we tym
                            coukim starym djalekcie co go nawet Niymcy niy rozumieli. Szkoda godac´!

pyrsk_hanys_hans
                            • Gość: wwuk Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.03, 14:40
                              Na forum Gliwiczanie.pl tez nie brakuje watkow nie zwiazanych z Gliwicami:

coctail bar (u trunkach)
                              zwierzatka (jak sam tytul wskazuje)
                              27 stycznia (o wojnie w Iraku)

Jakos nikomu to tam nie przeszkadza i nikt watkow nie wymazuje. Kto chce -
                              dopisuje sie, kto nie chce - siedzi cicho.

• meg_s Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 15:54
                                Gość portalu: wwuk napisał(a):

> Na forum Gliwiczanie.pl tez nie brakuje watkow nie zwiazanych z Gliwicami:
                                >
                                > coctail bar (u trunkach)
                                > zwierzatka (jak sam tytul wskazuje)
                                > 27 stycznia (o wojnie w Iraku)
                                >
                                > Jakos nikomu to tam nie przeszkadza i nikt watkow nie wymazuje. Kto chce -
                                > dopisuje sie, kto nie chce - siedzi cicho.

tak - i o czym to Twoim zdaniem świadczy ????
                                (to pytanie nie jest "zaczepne" - ciekawa jestem Twojej interpretacji tego
                                faktu)
                                • Gość: wwuk Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.03, 17:01
                                  O tym, ze nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie (;
                                  • hanys_hans Re: Stasiek wiesz co Slowo Forum znaczy? 29.12.03, 17:40
                                    kolcero napisał:

> Wiec rozumie, ze watki o plajcie Niemiec, charakterystyce Niemcow sa dla
                                    Ciebie
                                    >
                                    > tez OK?

Kolcero wejzij najpszood kto take woontki zaczyno. Potyn wejzij eli niyma to
                                    ino prowokacja do swady. Polska wchodzi do EUROPY tym samym Glywice tysz skwuli
                                    tego tymaty charakterystyki abo plajty soomsiadoow powinne byc´ sam tysz
                                    obgodane. Douech ostanio woontek o przejynciu POLSKYJ TELEFOONJI przez
                                    niymiecki Telekoom i zodyn sie tam niyodezwou. Take cojs´ spszedc´? Polski
                                    rzoond niy mysli do pszodu abo niymiou inkszego wyjscio?

> I owszem taka dyskusja bylaby ciekawa gdyby nie byla okraszona wg mnie
                                    > obrazliwymi uogolnieniami tyczacymi calego narodu. Mozna byc madrym, ale nie
                                    > przemadrzalym. Troche pokory i skromnosci przydaje sie w zyciu- chyva, ze na
                                    > sile szuka sie wrogow

Kolcero, ty sam walczysz coby byuo wiyncy ciekawych woontkoow o Glywicach
                                    A jak mooj woontek o Historji Glywickyj dzielnicy Bojków admin wyciep to zes´
                                    sie niyodezwou. Taki materiau wyciepnyc´ Historia nazewnictwa i to we tym
                                    coukim starym djalekcie co go nawet Niymcy niy rozumieli. Szkoda godac´!

pyrsk_hanys_hans
                                    • kolcero Do H_H ;) 30.12.03, 19:45
                                      Juz odpowiadam:
                                      - owszem widze kto takie watki zaklada, niestety
                                      - zaciekawilo mnie co wkleiles o Telekomie, ale nie znam niemieckiego wiec sie
                                      na tym skonczylo :/. Musisz sie liczyc z tym, ze jednak wiekszosc Polakow nie
                                      zna niemieckiego, wiec i odzew bedzie proporconalny do stopnia zrozumienia
                                      tekstu
                                      - to ze sie nie odezwalem, jak admni przysnal przy klawiszach i wycial watek,
                                      bo nie zauwazylem tego. Miewam przerwy w odwiedzinach FG i niestety trafilo na
                                      taka.
                                      - jak mam dyskutowac z B. ktory oczekuje wymiany ciosow w polemice, gdy tylko
                                      przedtsawie swoj punkt widzenia- i gdy on jest niezgodny z jego - ja od razu
                                      staje sie typowym polskim nacjonalista??? Jesli czytasz moje wpisy to chyba
                                      zdajesz sobie sprawe, ze to dla mnie obelga.
                                      • hanys_hans Dlo Kolcero ;) 30.12.03, 20:54
                                        kolcero napisał:

> Juz odpowiadam:
                                        > - owszem widze kto takie watki zaklada, niestety
                                        > - zaciekawilo mnie co wkleiles o Telekomie, ale nie znam niemieckiego wiec
                                        sie
                                        > na tym skonczylo :/. Musisz sie liczyc z tym, ze jednak wiekszosc Polakow nie
                                        > zna niemieckiego, wiec i odzew bedzie proporconalny do stopnia zrozumienia
                                        > tekstu
                                        > - to ze sie nie odezwalem, jak admni przysnal przy klawiszach i wycial watek,
                                        > bo nie zauwazylem tego. Miewam przerwy w odwiedzinach FG i niestety trafilo
                                        na
                                        > taka.
                                        > - jak mam dyskutowac z B. ktory oczekuje wymiany ciosow w polemice, gdy tylko
                                        > przedtsawie swoj punkt widzenia- i gdy on jest niezgodny z jego - ja od razu
                                        > staje sie typowym polskim nacjonalista??? Jesli czytasz moje wpisy to chyba
                                        > zdajesz sobie sprawe, ze to dla mnie obelga.

Byda sie starou w nastympnyc postach tuplikowac´ z niymieckigo na inksze
                                        jynzyki ino niy wiym czy mi sie to udo i czy mi na to czas pozwoli. Stym
                                        niyznaniym jynzyka niymieckigo je tak ze we couki Polsce poradzoom po niymiecku
                                        ino na S´loonsku byuo zabroonione nauczanie tego jynzyka. S´loonsk zeby teroski
                                        doroownou Polsce i Europie we znajoomosci jynzykoow obcych musi sie wzioonc´ do
                                        roboty. Uczyc´ sie czeba i tak couke zycie a jynzyk niymiecki moze sie pryndzy
                                        pszidac jak ruski!

pyrsk_hanys_hans
                                        • ballest Re: Dlo Kolcero ;) 30.12.03, 23:55
                                          "jak mam dyskutowac z B. ktory oczekuje wymiany ciosow w polemice, gdy tylko
                                          > przedtsawie swoj punkt widzenia- i gdy on jest niezgodny z jego - ja od razu
                                          > staje sie typowym polskim nacjonalista??? Jesli czytasz moje wpisy to chyba
                                          > zdajesz sobie sprawe, ze to dla mnie obelga."

Nie to nie jest obelga, przeciez nikt z was nie chce Europy Regionow, tylko
                                          panstwa narodowe a wiec w tym wypadku jestescie nacjonalistami, to jest
                                          przeciez Wasz punkt widzenia a wiec sami sie nacjonalistami robicie, nie przez
                                          moje okreslenie.
                                          Ja Wam tylko oczy otworzyc chce, ale jak je otwieram to widze tylko "bialka"
                                          • ballest No i co agresorzy? 18.01.04, 23:21
                                            Nowa zamach bombowy na siedzibę władz koalicji w Bagdadzie, to sie nie skonczy,
                                            obojetnie, czy Saddama zlapano albo nie, czy Bush to zrozumiec potrafi?
                                            Chyba nie, bo jak!!!
                                            • ballest Re: No i co agresorzy? 24.01.04, 22:38
                                              "Krwawa sobota
                                              24.01.2004 21:28
                                              Pięciu Amerykanów i co najmniej pięciu Irakijczyków zginęło dzisiaj w zamachach
                                              w Iraku. Rano przed sądem w Samarze eksplodował samochód-pułapka; do kolejnych
                                              ataków dochodziło w Faludży, Mosulu i Chaldji.

Do ostatniego z ataków doszło w Chaldji na zachód od Bagdadu. Zaatakowani
                                              zostali Amerykanie z wojskowych sił specjalnych. Zginęło 3 z nich, 6 zostało
                                              rannych. Amerykanie natychmiast zablokowali dostęp do miejsca. Świadkowie
                                              twierdzą, że nieco później dwa śmigłowce ewakuowały poszkodowanych.

Wcześniej 2 żołnierzy USA zginęło w ataku na północ od Faludży. Eksplodowała
                                              bomba podłożona na trasie przejazdu konwoju amerykańskich wojsk.

Zarówno Chaldja i Faludża znajdują się w obrębie tzw. trójkąta sunnickiego, w
                                              którym najczęściej dochodzi do zamachów na siły amerykańskie.

Rano w Samarze w wyniku wybuchu bomby domowej roboty, która eksplodowała w
                                              samochodzie przed budynkiem miejscowego sądu, zginęło co najmniej 4
                                              Irakijczyków, blisko 40 osób odniosło rany.

Eksplozja nastąpiła na parkingu przed budynkiem sądu, materiały wybuchowe
                                              znajdowały się w pobliżu samochodu lub pod nim. - Początkowe doniesienia mówiły
                                              jedynie o 4 zabitych Irakijczykach. Potem okazało się, że ponad 30 osób, w tym
                                              kilku żołnierzy koalicji, trafiło z ranami do miejscowego szpitala - mówił
                                              generał Mark Kimmit z amerykańskiej armii.

Do ataku doszło dziś także w Mosulu. Ostrzelany został iracki partol; zginął
                                              jeden policjant, drugi został ranny."

VIETNAM w stosunku do IRAKU byl rajem dla Amerykanow !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka