Dodaj do ulubionych

Pod oknami budują im DTŚ-kę. Mają już dość

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 21:34

Już nie tylko w Gliwicach narzekają na DTŚ, bo w Zabrzu też;
miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,6930924,Pod_oknami_buduja_im_DTS_ke__Maja_juz_dosc.html
" Mieszkańcy ulicy św. Małgorzaty w Zabrzu mają już dość placu budowy przed swoimi oknami. Codzienny hałas, tumany kurzu i brak dojazdów do posesji. To efekty powstawania pod ich domami DTŚ-ki. A to nie wszystkie problemy. W końcu wyczerpała się ich cierpliwość - powiedzieli ''dość'' - i wysłali pismo z prośbą o pomoc."
Obserwuj wątek
    • pr51 następni "Polacy" pieniaczami? 17.08.09, 10:55
      Najwyraźniej zarazili się gliwickim oszołomstwem. W Polsce każdy ma
      prawo być pieniaczem i coraz więcej ludzi korzysta z tego prawa. Ot,
      taka fantazja nawiązująca do złotej polskiej wolności i liberum
      veto, które poprzedziło rozbiory Polski.
      • Gość: korcyl Re: następni "Polacy" pieniaczami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 11:09
        > Najwyraźniej zarazili się gliwickim oszołomstwem. W Polsce każdy ma
        > prawo być pieniaczem i coraz więcej ludzi korzysta z tego prawa. Ot,
        > taka fantazja nawiązująca do złotej polskiej wolności i liberum
        > veto, które poprzedziło rozbiory Polski.

oczywiście liberum veto można by odnosić do tego co wydziwia franckiewitrz, ale nich ci bedzie wojtek, wiec przytcze ci inny przykład.
        hitlerowi nikt nie przeszkadzał. chcial przestrzeni wiekszej dla niemc.ów i mozna nawet uznać ze go demokratycznie wybrano, a sprawił swoim wybprcom taki pasztet dziejowy i zawezenie przestrzeni zyciowej, ze gdyby mogł po dziś przewt-racakl by się w grobie z powodu samych Niemców.
        O reszcie narodów nie wspomnę.
      • Gość: Wincenty Kadlubek Re: następni "Polacy" pieniaczami? IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 17.08.09, 19:17
        To, co ty, bucu jeden nazywasz oszolomstwem powazni politylodzy -
        POLITOLODZY - nazywaja dorosnieciem spoleczenstwa do korzystania z
        praw demokracji.
        Tylko despoci zabraniaja tego ludziom - sam sobie zamieszkaj przy
        DTS'ce i ciesz sie jej widokiem. Chorzowska ci nie wystarczy?
        A tacy jak ty, to sa gorsi niz Jerzy Urban w latach 80'' - bo wtedy
        on byl przedstawicielem rezimu i to jakos go tlumaczylo, a ty
        atakujesz demokracje.

pr51 sie sklada...
        • pr51 Wincenty Kadlubek bucu jeden 18.08.09, 10:06
          > To, co ty, bucu jeden nazywasz oszolomstwem powazni politylodzy

Na czym ma polegać ich powaga? Że mają garnitury z krawatami? Błazna
          też można tak ubrać i nic to nie zmieni.

> Tylko despoci zabraniaja tego ludziom - sam sobie zamieszkaj przy
          > DTS'ce i ciesz sie jej widokiem

Przecież nie zabraniam im mieszkać gdzie chcą. Jak się osiedlili
          przy planowanej DTŚ-ce, to mają co chcieli. O co ci biega? przebieg
          DTŚ-ki jest powszechnie znany od ponad 2 pokoleń! To wystarczająco
          dużo czasu, żeby się wyprowadzić albo nie osiedlić, jak komuś DTŚ-ka
          nie pasuje. Kumasz?

> A tacy jak ty, to sa gorsi niz Jerzy Urban

Że co? Też się sam wyżywię? Nie zauważyłeś, że komunizm się skończył?

> a ty atakujesz demokracje.

Tylko głupotę atakuję, a że polska demokracja, to głównie prawo do
          głupoty, to awansowałeś do twórcy nowego skrótu myslowego. Według
          ciebie każdy, kto atakuje głupotę, to automatycznie atakuje
          demokrację.

> pr51 sie sklada...

Masz migawy i najwyraźniej tobie się zgina dziób pingwina.
    • Gość: ola Re: Pod oknami budują im DTŚ-kę. Mają już dość IP: *.gl.digi.pl 17.08.09, 11:00
      ale jak przyjdzie im jechac ta dts'ka to mysle,ze nie beda narzekac.
      • Gość: besche jesli chce się napić piwa nie kupuje cały browar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 11:58
        > ale jak przyjdzie im jechac ta dts'ka to mysle,ze nie beda narzekac.

myslec to sobie mozesz ale bzdur nie pisz, bo co to ma wspolnego jedno z drugim.
        chcesz, mozesz sobie we wlasnym mieszkaniu zrobić chlew, a nawet fabryke pustaków ze szutru- jesli ci sasiedzi na to pozwola?, natomiast nie wypowiadaj sie za innych w tej kwestii o ktorej nie masz pojecia, albo co gorsze pojecie masz, ale tak chcesz bzdurzyć!
        "nie czyń drugiemu co tobie nie miłe"!
        kapujesz?
        • Gość: ola Re: jesli chce się napić piwa nie kupuje cały bro IP: *.gl.digi.pl 18.08.09, 11:21
          Nie kapuje. DTSka jest potrzebna wszystkim.
          • sss9 Re: 18.08.09, 11:50
            czytam te wykwity ignorancji, pospolitej głupoty i wtórnego analfabetyzmu i
            skoro już także nina z SARM popisała się powyższym w tym wątku, to tobie jak i
            kilku innym niedorozwojom obszczekującym słusznie protestujących zabrzan
            szczególnie przydatny będzie program kształcenia ustawicznego, którym zajmuje
            się SARM.
            ninie też przyda się dodatkowa edukacja, bo to naprawdę wstyd, żeby ktoś
            organizujący dokształcanie innych, samemu nie rozumiał tego co słyszy i ogląda.
            • Gość: ola Re: IP: *.gl.digi.pl 18.08.09, 14:00
              Nie uwazam,ze to sluszny prostest. Mam prawdo do wlasnego zdania
              tłumoku.
              • sss9 Re: 18.08.09, 14:20
                wyobraź sobie, że pod twoim domem trwająca budowa kompletnie niszczy otoczenie,
                czyli chodniki, drogi dojazdowe i budynek, w którym mieszkasz. na twoich oczach
                niszczeje twoje wypieszczone gniazdko. woda leje ci się po ścianach, pył i kurz
                wdziera się do mieszkania. nie masz możliwości wypoczynku z powodu ustawicznego
                hałasu. okoliczna infrastruktura, czyli sklepy, apteka, etc. nagle przestają
                funkcjonować... co robi "nietłumok" ola?

"nietłumok" ola cieszy się i codziennie rano roznosi robotnikom kawę i kanapki.
                a po robocie zaprasza ich do siebie na bibkę. nie ma o nic i do nikogo
                pretensji, nie skarży się, bo przecież za parę lat przejedzie się nową drogą.
                tam i z powrotem, do rudery, wokół której oprócz błota nic nie ma. podobno tylko
                idioci nie mają wątpliwości co do swoich racji, no cóż... :)
                • Gość: ola Re: IP: *.gl.digi.pl 18.08.09, 14:31
                  No coz. Ola ma ubezpieczone mieszkanie, wiec mysle,ze po wszystkim
                  Ola by sobie naprawila szkody. Z powodu jednej Oli nie wolno
                  wstrzymywac budowy drogi na ktora czekaja mieszkancy calego Śląska.
                  • sss9 Re: 18.08.09, 14:41
                    "nietłumok" ola w dalszym ciągu niczego nie zrozumiała z materiału, który
                    komentuje? gdzie ola usłyszała coś o wstrzymywaniu budowy?
                    bo ja, tłumok, usłyszałem, że protestujący nie mają nic przeciw budowie drogi, a
                    przeciw temu, że zrujnowano ich otoczenie i chcą żeby miasto zabezpieczyło im
                    możliwość w miarę normalnej egzystencji.
                    "nietłomok" ola obejrzy jeszcze raz, a najlepiej kilka razy i uważnie wysłucha
                    co mówią bohaterowie reportażu.
                    "nietłumokowi" oli powinno być bardzo wstyd, ale pewnie nie jest i nie będzie.
                    • Gość: Ola Re: IP: *.gl.digi.pl 18.08.09, 15:28
                      Owszem nie jest i nie bedzie.
                      • sss9 Re: 18.08.09, 15:31
                        to się "nietłumok" ola postara gdzieś ubezpieczyć od przykrych konsekwencji
                        własnej głupoty. gwarantuję, że się przyda. :)
                        • Gość: ola Re: IP: *.gl.digi.pl 18.08.09, 15:41
                          Dla mnie najwazniejsza jest DTSka. Jesli prostesty mieszkancow
                          polegaja na wyłudzeniu pieniedzy na nowe okna- nie intresuje mnie to-
                          nie moje miasto ( pomysl niezly.. i tak trzeba kiedys wymienic stare
                          drewniaki). Ale jesli ma to w jakiskolwiek sposob wplynac na dalsza
                          budowe drogi to mnie to bardzo interesuje.
    • quilheure Re: Pod oknami budują im DTŚ-kę. Mają już dość 17.08.09, 18:34
      Dobro ogółu kontra dobro paru oszołomów.

Pani "Imie Nazwisko" z pięknym kapturkiem niech se dalej uszczelnia silikonem
      okna. Od czasu wyburzenia starej kamienicy leje się im deszcz przez okno ? Może
      jeszcze kury się nie niosą, krowy dają mniej mleka i ziemniaki inaczej smakują ?

"Nie mogę spać bo trzymam kredens...."
      • Gość: kacperek do pustułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 20:09
        Jeśli dla realizowania powyższych deklaracji współpraca moja z nowo wybranym
        prezydentem i Radą Miejską okaże się niemożliwa, zrezygnuję z pełnienia funkcji radnego - wciąż czekamy !!!

a jednak śni wam się po nocach ten szczegół odwrotnie zinterpretowany, bo ja słyszałem nieco inaczej postawiony ten warunek- a mianowicie taki:
        "ja do tej rady (RM) wjechałem na tirach, i wraz z ostatnim tirem wyjadę z rady".
        no to było spełnić ten jeden bez znaczenia warunek, ale nie, bo wówczas nie byłoby asa w rękawie w postaci argumentu na przeprowadzenie DTŚ w zleconym przez General Motors śladzie.

a co do obietnic i zapewnień, to podjęta uchwała prze RM Gliwice o meoernizacji linii tramwajowej w 2009 r no i ten artykulik;
        miasta.gazeta.pl/katowice/1,72739,5686461,Falszywe_wladze_Gliwic_likwiduja_tramwaj.html
        • Gość: nina a ja mieszkam niedaleko budowy węzła a4 a1 IP: *.sarm.gliwice.pl 18.08.09, 10:12
          i nie narzekam, cieszę się, że za kilka lat będę mogła dojechać szybko i
          spokojnie tam gdzie będę chciała i nie będę musiała jechać przez wszystkie
          wioski po drodze. Poza tym, od prawie roku robią kanalizację i nową nawierzchnię
          na ulicy przy której mieszkam i też jakoś żyję, faktycznie trochę to życie
          utrudnia, ale w końcu inaczej się nie da, kiedyś muszą to zrobić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka