24.11.07, 12:05
Lizut w roli "Lisa".

Brian Scott jako polityk z Afryki.

"Wyłączcie tę małpę w czerwonym"

;-)

P.S. Dopisujta co wyłapiecie ;)
Obserwuj wątek
    • trouble_maker P.S. Zapomnialbym - Braunek przeoryszą ;) 24.11.07, 12:09
      .
      • Gość: V. Re: P.S. Zapomnialbym - Braunek przeoryszą ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 12:07
        Cały serial jest jednym wielkim smaczkiem, więc ciężko wskazać konkretne. W
        każdym odcinku są jakieś zawoalowane aluzje do rzeczywistości, polityki
        poszczególnych partii, więc nie wszystko się pamięta. Np. na blogu Turskiego,
        pod zakładką "sejm" (czy jakoś tak), jest wykaz wszystkich partii w parlamencie,
        ilość posłów i krótka notatka. Na podstawie tego wywnioskowałem, że:
        Polski Blok Centrowy -Platforma Obywatelska
        Prawica dla Polski -Prawo i Sprawiedliwość
        Konwent Patriotyczny -Liga Polskich Rodzin
        Zjednoczona Lewica -Sojusz Lewicy Demokratycznej
        Ludowcy -Polskie Stronnictwo Ludowe
        Nie znaczy to jednak, że serial agituje na rzecz platformy. Jest bardzo wyważony.
        • grandmofftarkin Re: P.S. Zapomnialbym - Braunek przeoryszą ;) 02.12.07, 12:39
          Ja bym powiedział, że Zjednoczona Lewica to sojusz SLD i SdPL, w
          końcu w nazwie jest "Zjednoczona Lewica".
          • Gość: V. Re: P.S. Zapomnialbym - Braunek przeoryszą ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 00:21
            "Aktualnie w opozycji, za poprzedniej kadencji Sejmu była partią rządzącą,
            wprowadzila Polskę do Unii Europejskiej, przeprowadziła szereg kluczowych reform
            społeczno-gospodarczych. ZL odcina się od swoich komunistycznych korzeni, choć w
            jej szeregach pozostaje wielu byłych członków PZPR. Od serii kompromitujących
            afer, które pozbawiły ją władzy ZL walczy o przetrwanie i z trudenm odbudowuje
            poparcie społeczne. Ugrupowanie jest pogrążone w konflikcie wewnętrzym między
            starą nomenklaturą a młodymi reformatorami lewicowymi. Wschodzącą gwiazdą ZL
            jest Karolina Jabłonowska." -Ja bym to bardziej Sojuszowi przypisał, ale fakt,
            czy Zjednoczona Lewica ma "grać" SLD, SLD i SdPl, czy nawet LiD wydaje mi się
            marginalny. Wiadomo, o co chodzi.
        • Gość: trouble_maker Nie zrozumieliśta - chodziło mi o różne... IP: *.icpnet.pl 07.12.07, 03:07
          ...spostrzeżone ciekawe detale, a nie łopatologiczne (i zbyteczne -
          czasami wszystko jest nawet aż nazbyt klarowne) objaśnianie "who is
          who" i "what is what" ;->
          • Gość: stagirite Re: Nie zrozumieliśta - chodziło mi o różne... IP: *.aster.pl 08.12.07, 20:10
            Myślę, że przedostatnia scen w której Turski rozmawia z Aleks to nawiązanie do
            ostatniej sceny z Między słowami Sofii Coppoli.
    • Gość: stagirite Re: Smaczki IP: *.aster.pl 08.12.07, 20:57
      • Gość: stagirite Re: Smaczki IP: *.aster.pl 08.12.07, 20:59
        Obejrzałem fotos z pogrzebu:
        Chyba za Herman stoi A. Holland. A biała róża - czy to nawiązanie do LPR? (no
        tak - przecież jak stwierdził ojciec Dyr., Roman jest już na katafalku :)), a
        więc to jego pogrzeb)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka