Dodaj do ulubionych

wyniki USG

06.11.11, 19:52
USG wykazalo torbiele i guzki na tarczycy. poza tym w porzadku nie mam ani nadczynnosci ani niedoczynnosci.Dowiedzialam sie o tym przypadkowo Robilam badania doplerowskie,bo mam zawroty glowy.Wyniki tych badan sa dobre,alelekarz zobaczyl jakies guzki i skierowal mnie na USG tarczycy.Najgorsze,ze nigdy sie nie leczylam na tarczyce, nie bylo takiej potrzeby,i musze szukac endokrynologa,co nie jest takie proste
Obserwuj wątek
    • fghjklqwerty Re: wyniki USG 06.11.11, 22:12
      Jakie te guzki?
    • czupakabra27 Re: wyniki USG 07.11.11, 14:28
      Może podaj wyniki TSH, ft3, ft4, atpo i atg razem z normami.
    • pallas10 Re: wyniki USG 08.11.11, 00:20
      Badania hormonalne wskazuja.ze jest wszystko w normie.Natomiast guzki sa o sr.jeden ma 1 centymetr a drugi 2.Mam uczucie duszenia .tak jakbym zaciskala szal na szyi.wydaje mi sie ze mi szyja zgrubiala.Do endokrynologa jest bardzo trudno sie dostac.Lekarze u ktorych bylam na badaniach dopplerowskich i laryngologicznych uwazaja,ze moje dolegliwosci sa od kregow szyjnych,bo ja mam dyskopatie,ale mnie to nie przekonuje,boje sie najgorszego
      • djpa Re: wyniki USG 08.11.11, 09:24
        Normy na TSH i hormony tarczycy są ogromnie szerokie. Interpretuje je się różnie w zależności od wieku osoby, samopoczucia i wyniku usg. Dlatego po prostu wpisz je. Osobiście bardzo przejechałam się na wynikach w normie, które, jak się potem okazało, dla 22 -latki wcale w normie nie były.

Guzki tarczycy rzadko kiedy są złośliwe. Tak czy siak guzkom takim dużym jak Twoje, trzeba się dokładnie przyjrzeć.

Jeśli masz się tak stresować guzkami, to lepiej pójść do endo prywatnie i spać spokojnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka