edzieckomama
26.12.11, 08:54
lekarz tego tez nie wie. robię próby, odstawiania, brania eutyroxu.
Zacznę od poczatku.
Po ciązy rozregulowałam się cała.
Szukałam co mi moze dolegać. Robiłam ginekologiczne badania, wykazywały wszystko wnormie, nie miałam okresu pół roku, w ciązy nie byłam.
Dostałam skierowanie do endokrynologa, ale najpierw
Zrobiłam TSH , wyszło 2,45
Zostałam skierowana do endo, celem leczenia.
Coś mi naciskało przy tarczycy, jakby ktoś mnie dusił.
Dostałam jodid.
Brałam ze 2 lata. Ale trochę mi się wole powiększało, źle się czułam.
Lekarz dał mi euthyrox 25, pól tabletki. Później dostała 50, pół tabletki, a teraz biorę od 3 lat całą tabletkę 50.
Alelekarz mi zwiększał dawkę na podstawie tego ze mowiłam ze nic te leki mi nie pomagają źle się czuję. Po 2 latach TSH 2,34 - brałam euthyrox wtedy.
Po 3 latach 3,13 TSH i wtedy chyba dawkę mi lekarz podnióśł.
Na początku tego roku miałam przy braniu TSH 1,29. % miesięcy później
wyjechałam na wakacje i zapomniałam leków. Po 3 tyg nie brania zrobiłam
TSH wyszło 2,44.
Anty -Tpo 14,06
anty TG <10
Byłam na wizycie u endo i mi mówi ze nie mam choroby na która sie leczę. Bo antyciała wyszły w normie.
W takim razie znów zaczęłam brać przez 3 miesiace i znów wyniki tydzien temu
TSH 1,43
FT3 2,87
Ft4 1,15
Z lekarzem uzgodniłam ze teraz do lutego mam odstawić i zrobić badania. Jak wyjdą.
W miedzy czasie, w tym roku na USG wyszedł jakiś guzek 3mmx3mm hipoechogeniczny, ktory po 4 miesiącach ma wymiary 4mmx5mm. No ale nic nie robiłam z tym. tarczyca ten płąt lekko powiększony ale w granicach normy.
I teraz nie wiem na co sie leczę, czy guzek powstał moze z nadmiaru chormonów?
Jak odstawiam eutchyrox mam wrazenie ze gorzej się czuję. Lekarze mi nie potrafią pomóc, zmieniałm lekarza, to już 3-ci. więcej nie ma już lekarzy abym mogła sie dostać.
Wydaje mi sie ze ten ostatni jest ok.
Może pomożecie mi , co robić dalej, bo ten lekarz mowi ze jak wynik wyjdzie w normie to nie bede brała euthoryxu.
Nie wiem co robić.