Dodaj do ulubionych

Co zrobić

29.03.12, 03:52
Mam hashi od 4 lat. Od 4 lat nie mam ochoty na seks. Rok temu zostawił mnie chłopak. Teraz poznałam kogoś i nie chcę by się to powtórzyło.
Co zrobić oprócz wymagania by partner zrozumiał. Rozumiem partnera, że chce normalnie żyć, że ma potrzeby nie tylko sercowe.
Hashi55
Obserwuj wątek
    • czupakabra27 Re: Co zrobić 29.03.12, 09:27
      Witaj.
      Myślę, że musisz lepiej przyjrzeć się swojemu organizmowi i chorobie. Potrzebujesz aktualnych badań TSH, ft3, ft4. W drugiej kolejności ferrytyny, B12 i pozomu wit D. Napisz czy poza sprawami związanymi z seksem masz jeszcze jakieś inne objawy - rozwiąż forumowy test. Jaką dawkę leku obecnie przyjmujesz?
      Czy miałaś badaną prolaktynę przed/po obciążeniu?
      Brak libido u młodej osoby jest ważnym objawem i uważam, że Twój lekarz nie powinien tego lekceważyć.
      Miałyśmy kiedyś na forum wątki o związkach tarczycy z libido i z psychiką. Może warto ich poszukać i poczytać razem z partnerem. Podejrzewam, że Twoje odczucia biorą się z nieuregulowanego poziomu hormonów a nie z samej choroby, więc sprawa może być odwracalna.
      • anka.83 Re: Co zrobić 29.03.12, 15:27
        Gdybyś od zawsze miała niskie/zerowe libido, można by uznać, że taka Twoja natura. Ale ponieważ było i zanikło z powodu choroby, to znaczy, że coś wciąż szwankuje w Twoim organizmie (i jednym z objawów złego stanu rzeczy jest spadek libido) i trzeba ten stan naprawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka