11.08.12, 10:47
Jezus Maria! Test mi wyszedl pozytywnie!!! Trzymajcie kciuki!!!
Obserwuj wątek
    • djpa Re: !!! 12.08.12, 08:39
      Gratulacje! big_grin
    • kai_30 Re: !!! 12.08.12, 10:26
      Trzymam!!! Idziesz na wizytę potwierdzić?
      • czupakabra27 Re: !!! 12.08.12, 16:55
        Trzymam kciukismile
      • rotkaeppchen1 Re: !!! 12.08.12, 16:56
        NO JASNE!!!
        • robak.rawback Re: !!! 12.08.12, 16:57
          w ciazy jestes?
          • rotkaeppchen1 Re: !!! 12.08.12, 17:23
            No nie był to test na hivwink

Mam nadzieję, że jestem i będę przez najbliższe 7-8miesięcy!!!smile

(Mam nadzieję, bo mam już jedno przykre doświadczenie sprzed 8 lat, kiedy też bylam, niestety zbyt krótko... Dlatego proszę o trzymanie kciukow )
            • gulcia77 Re: !!! 12.08.12, 18:18
              Trzymam!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet nie wiesz, jak bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!
              • rotkaeppchen1 Re: !!! 12.08.12, 21:04
                Dzięki!!! Będę dawać znać, co i jak. Oby przez najbliższe miesiące! smile
                • stapelia Re: !!! 12.08.12, 21:44
                  trzymamy kciuki i gratulujemy!!!! pilnuj się!
                  • rotkaeppchen1 Re: !!! 12.08.12, 22:02
                    No pewnie, pilnuje się!!smile
    • eremka Re: !!! 13.08.12, 10:36
      gratuluję!
      no i oczywiście trzymam kciuki!
      ----------------------------------------
      People often claim to hunger for truth, but seldom like the taste when it's served up.
      George RR Martin
      • anka.83 Re: !!! 13.08.12, 12:28
        Uściski i gratulacjekiss Życzę dużo relaksu i dobrego samopoczucia na najbliższe 8 miesięcy. Bo potem to już będzie inna bajka;p
    • bebelu Re: !!! 13.08.12, 15:35
      Super! Gratulacje! Dajesz mi nadzieję, że u mnie też tak będzie smile.
      • rotkaeppchen1 Re: !!! 13.08.12, 16:10
        Trzeba miec nadzieje!
        U mnie problem polega na tym, ze latwiej zajsc a trudniej utrzymac. Mam nadzieje, ze osiem lat temu to byl jednorazowy wypadek, pomylka Pana Boga, ktory, jak to w jednej piosence, nie myli sie daremnie... Oby teraz wszystko poszlo dobrze, u mnie i u wszystkich pragnacych dziecka! smile
        • robak.rawback Re: !!! 13.08.12, 21:27
          ano to gratulacje. chcialam powiedziec z propo diety - spojrzalam na twoje zdjecia przed i po - ladna z ciebie dziewczynka nawet jak masz wiecej kilogramow. ale powiem ci ze to zdjecie po z 70 - wogole nie wyglada na 70 - powiedzialabym moze ze na 59 max.
          • czupakabra27 Re: !!! 14.08.12, 09:16
            Rotka, Ty masz chyba kości z ołowiusmile Te 70kg to tak globalnie wcale nie jest mało a Ty wyglądasz na wiele, wiele kg mniej! Poniżej 60 na pewno.
            I to nam pokazuje, że takie ogólne normy ile kto powinien ważyć są bez sensu, bo mamy zupełnie różne składy masy ciała. Trzeba dążyć do swojej normy.
            • rotkaeppchen1 Re: !!! 14.08.12, 11:02
              Po pierwsze - na tym zdjeciu wazylam 73 smile

Po drugie, wlasnie nie, kosci mam bardzo cienkie. Mam bardzo masywne nogi, szczegolnie uda, to chyba one tyle waza. Dlatego np wazac obecnie 70 kg nosze spodnice w rozmiarze 36, bo wieksze ze mnie spadaja ale spodnie 38-40, bo nogi sie do mniejszych nie mieszcza smile

Poniewaz natura dazy do rownowagi, mam nadzieje, ze w najblizszych miesiacach urosnie mi ogromne brzuszysko!!! smile Bedzie pasowac do nog smile
    • rotkaeppchen1 O_O ?? 15.08.12, 19:08
      Noz kurka... nie wiem, co o tym myslec.
      Bylam dzis u lekarki, na usg nic nie wyszlo, test z moczu negatywny. Pobrali mi krew, jutro pewnie bedzie wynik.
      Oczywiscie szczeka mi opadla, bo nie spodziewalam sie, ze test moze sie pomylic "na pozytywnie". Niby wiedzialam ale sie nie spodziewalam. Po drodze do domu kupilam tzw wczesny test i tez wyszedl negatywnie. Tamten, ktory wyszedl w sobote pozytywnie, byl normalny, nie wczesny...
      Jeszcze nie trace nadziei, bo ten test w sobote zrobilam nie bez przyczyny - powiekszone piersi, wyciek z jednej, podwyzszona temperatura. Najpierw myslalam, ze mam moze hiperprolaktynemie - kiedys mialam ale odkad suplementuje tyroksyne, prolaktyna sama wrocila na dobry poziom, bez dodatkowych lekow... poza tym podwyzszona temperatura... sama nie wiem, musze czekac do jutra.
      Gdybym byla w ciazy, to bylby chyba jednak dopiero 2 tydzien od zaplodnienia... wiec na usg nic by nie bylo widac, nawet wczesny test moglby niczego nie wykazac... ale wtedy ten pierwszy, normalny, tez by niczego nie wykazal...
      Lekarka zlecila dla pewnosci badanie poziomu prolaktyny, bo jezeli to nie ciaza, to prolaktynemia... ale pytanie, skad tak nagle... czy to moze byc zwiazane z tym, ze od 6 tygodni biore thybon (t3)? Nie sadze ale ja sie nie znam a to jedyna zmiana jaka nastapila w braniu przeze mnie lekow... jednak nie spotkalam sie z tym, zeby branie t3 (obecnie pewnie gora w polowie normy) mialo "wywolac" hiperprolaktynemie?

Uff... humor mi sie popsul, tak wspaniale sie czulam... a teraz to juz doslownie musze byc "przy nadziei" bo to jedyne, co moge miec, czekajac na jutrzejszy wyniki krwi... Poza tym, jezeli to nie ciaza i nagle prolaktyna zaczela swirowac, to oczywiscie moge zapomniec o zajsciu w najblizszym czasie...
      • rotkaeppchen1 Re: O_O ?? 16.08.12, 12:25
        Wyniki krwi beda jutro, czyli kolejny dzien niepewnosci uncertain

Dzis jednak odebralam wyniki hormonow i te sa super:
        FT4 52.73% [ wynik 1.48, norma (0.9 - 2)]

FT3 52.50% [ wynik 3.26, norma (2 - 4.4)]

TSH 0,05

przy dawkowaniu t4 112,5; t3 15

Nie jestem fachowcem ale mam wrazenie, ze takze te wyniki daja mi cien dadziei, ze moze jestem jednak w ciazy... Mianowicie, ft3 wzroslo zgodnie z oczekiwaniami z 35% na 50% po zwiekszeniu dawki o polowe, z 10 na 15.
        Ft4 spadlo z 97% na 50 przy obnizeniu dawki z 118 na 112, co jest raczej nie mozliwe, biorac pod uwage, ze wzrost ft3 zawdzieczam tylko i wylacznie podniesieniu dawki t3. Widac wyraznie, ze obnizenie poziomu ft4 nie jest zwiazane z jego przemiana w ft3.
        Co by moglo sugerowac, ze to moje ft4 jest zuzywane w inny sposob... moze wlasnie przez ciaze??
        Nie wiem, czy moje spekulacje sa sluszne ale staram sie lapac kazdej przeslanki, ktora pomoze mi wierzyc, ze to jednak ciaza... Jutro wystko sie okaze, bo bedzie wyniki beta hcg z krwi a wiec wystarczy, zeby byl niski ale byl, zeby stwierdzic, co i jak... Mam nadzieje, ze bedzie pozytywnie.
        • robak.rawback Re: O_O ?? 17.08.12, 11:22

o prosze bardzo - co jeszcze bierzeszo procz thybonu?
          ja wlasnie przestalam brac t3 bo dostalam efektow ktorych sie nie spodziewalam.

od thybonu ci sie moze podneisc temperatura - co wcale nie znaczy ze nie jestes w ciazy - nie znam sie na tym.

co jeszcze ci sie zmienilo od kiedy zaczelas brac thybon - jakie nawet najmniejsze zmiany zauwazylas - i mowie tu o czymkolwiek - bo ja bralam i totalne przegapilam pewne delikatne symptomy ktore potem sie nasilily.
          • rotkaeppchen1 Re: O_O ?? 17.08.12, 15:03
            To nie jest watek o braniu thybonu i nie chce teraz o tym pisac. Na thybonie czuje sie dobrze, w sumie ani lepiej, ani gorzej, niz zanim zaczelam go brac. Jedyna zmiana to ta w wynikach, na plus.

Co do ciazy, to faktycznie, lekarka powiedziala, ze najprawdopodobniej byla to bardzo wczesna ciaza, gdybym nie zrobila testu, pewnie bym nawet o niej nie wiedziala. Stad pewnie chwilowe podwyzszenie sie prolaktyny, podniesiona temperatura (bralam dodatkowo duphaston) i pierwszy test pozytywny - wtedy jeszcze beta hcg byla na wyzszym poziomie, potem spadla. W poniedzialek przyjdzie dokladny wynik prolaktyny a jak sie zacznie nowy cykl, bedziemy sie zastanawiac, co robic dalej. Jestem zawiedziona ale co robic. Musze byc dobrej mysli, ze niedlugo sie uda.
            • kai_30 Re: O_O ?? 19.08.12, 09:27
              A badałaś betę z krwi, czy tylko tradycyjny test z moczu? Testy paskowe bywa, że oszukują, chociaż zwykle w drugą stronę, a zbadanie przynajmniej dwukrotne beta hcg jest w zasadzie jednoznaczne, bo pokazuje dokładnie stężenie hormonu i widać np., że jest niziutko (więc test paskowy może nie wykryć), ale rośnie. Lub spada. A usg na tym etapie ma prawo nie pokazać nic.
              • rotkaeppchen1 Re: O_O ?? 19.08.12, 11:15
                Tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka