Dodaj do ulubionych

Wyniki 5 latki

12.02.13, 12:48
Witam!
Czy powinnam szukać endokrynologa dla mojego dziecka?

TSH 3,17 (nie wiem jakie są normy dla dzieci w jej wieku, podane normy dotyczą całej populacji)
ft3 3,77 (44%)
ft4 1,38 (51,9%)
Obserwuj wątek
    • katis1 Re: Wyniki 5 latki 12.02.13, 13:37
      Jak na 5 latka, moja endo pediatra raczej leków by nie włączyła, ale kazałby powtórzyc pewnie TSH I FT3 I FT4 za jakiś czas.Chyba,że ma jakieś objawy- nie rośnie, słabo je, wypadają jej włosy, sucha skóra, płaczliwa, albo osowiała,problemy z adaptacją w przedszkolu, z zawieraniem przyjaźni z innymi dziećmi,brak koncentracji, zimne raczki, stopki, bole nózek, lub złe usg tarczycy, to pewnie tak.My mielismy dużo objaów i tsh około 5 i ft3 powyzej normy, takze było jawnie widac,ze organizm broni sie jak może przed niedoczynnoscią.
      Bywało tak,ze córka miała czasem tsh kokoło 3 i lekarka zostawiała obecną dawkę leków bo ft3 i ft4 były u góry normy i mała czuła sie ok. Teraz ma 7 lat i raczej tak TSH juz koło 2 utrzymujemy.Na kazdym powyżej żle sie czuje, głownie wracaja jej lęki, zapominalstwo, brak koncentracji i czeste przeziebienia się.
      Jeżeli Twoje dziecko ma jakieś niepokające objawy to ja bym pojechała do jakiegos endo.
      Pozdrawiam.
      • bbkk Re: Wyniki 5 latki 13.02.13, 09:57
        Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka