Dodaj do ulubionych

CO O TYM MYSLICIE

16.08.13, 21:14
Witam po przerwie prosze zerknijcie na to
TSH 3,36 (0,27-4,2)
FT4 1,31 (0,93-1,71) 48,72%
FT3 0,399 (0,2-0,44) 82,92%
ANTY TPO 136,20 (0-60)
ANTY TG 67,30 (0,0-60,0)
KORTYZOL 29,34 (4.3-22,4)
WIT B12 354 (211-911)
KWAS FOLIOWY 4,18 (5,38)
FERYTYNA 11 (10-291)
Mam tez całą morfologie z rozmazem,caly jonogram,badanie moczu no i nowe usg oto opis
W PRAWYM PŁACIE TARCZYCY DWA OGNISKA HYPOECHOGENICZNE 6,4*5,0*7,6mm 4,3*2,9*4,1mm ORAZ DWA OGNISKA IZOECHOGENICZNE Z DELIKATNYMI MARGINESAMIO HALO,WIELKOŚĆI 3,9*3,2*5,6mm Z MIKROZWAPNIENIAMI WEWNĘTRZNYMI I 5,7*5,3*6,8mm PŁUNOWYM CENTRUM.
W CZEŚCI DOLNO -GRZBIETOWEJ LEWEGO PŁATA TARCZYCY OBSZAR O OBNIŻONEJ ECHOGENICZNOŚĆI 5,9*3,4*9,4mm POZA TYM TARCZYCA O PRAWIDŁOWEJ ECHOGENICZNOŚCI Z CECHAMI NIEZNACZNIE WZMOŻONEGO RYSUNKU PODŚCIELISKA ŁACZNOTKANKOWEGO O GŁADKICH ZARYSACH RUCHOMA ODDECHOWO,WIELKOSCI
PŁAT PRAWY 7,1mm
PŁAT LEWY 5,7mm
CIEŚŃ GRUBOŚĆI 3mm
OBJĘTOŚĆ TARCZYCY 13,3mm
na moje pytanie czy mam HASHIMOTO odpowiedz była no jakes zapalenie tu jest i badz tu mondrym.Poszukałam szybko lekarza i pan doktor stwierdził male HASHIMOTO ale tabletki mi dał tylko jakaś dziwna dawke mam 12,5 E.
Prosze napiszcie co wy o tym myślicie napewno mam anemie żelazo juz uzupełniam,samopoczucie chyba juz sie nauczyłam z tym życ.
I jeszcze jedno wziełam moja córke ktora ma 16lat na badania,zrobiłam jej wszystkie możliwe badania na tarczyce i co wyszlo NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY wiecej napisze w osobnym wątku.
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • mama_dorota Re: CO O TYM MYSLICIE 16.08.13, 21:19
      Lekarz dał ci dawkę startową. Niedoczynność w wynikach widać, więc dobrze zaczął. Dawkę trzeba będzie zwiększać, choć trochę dziwnie, że nie kazał po kilku dniach przejść do 25. Jak się czujesz? Najlepiej zrób forumowy test na niedoczynność.
      • siwa1974 Re: CO O TYM MYSLICIE 16.08.13, 22:14
        Dziekuje za tak szybką odpowiedz.Moje samopoczucie jest raz do kitu raz dobrze już sama nie wiem,testu już długo nie robiłam zrobie napewno.Czytam to forum już długo i jakiś czas temu opisałam mój przypadek.
        Co do ciagłych moich dolegliwośći to nadal mam bardzo obfite mieśiączki,ciagle zimne ręce i stopy,obniżona tem,straszny problem z pamięcią,trądzik różowaty,sucha skóra itd..
        Wit D uzupełniam bo też sa braki.
        I tak na koniec mieszkam na wyspie,wyniki zrobiłam w Polsce teraz zacznie sie jazda tutaj z lekarzem dlatego prosze piszcie bo sama sie diagnozuje i robie badania bo czas już zacząć jakoś normalnie funkcjonować.
        • siwa1974 Re: CO O TYM MYSLICIE 19.08.13, 11:50
          Witam zrobilam test 36 punktow.Mam pytanko czy tez rano macie podwyższony puls ostatnio mialam 120 uderzeń, aha i czy bola was biodra to znaczy strasznie mnie rwą.Pozdrawiam
          • gaga-1 Re: CO O TYM MYSLICIE 19.08.13, 12:22
            aha i czy bola was biodra to znaczy strasznie mnie rwą.

Bolą to mało powiedziane. Momentami miałam straszne problemy z chodzeniem ( szczególnie po schodach). Podejrzewałam, wiek, brak ruchu i wszystko inne, tylko nie tarczycę (bo ja jej już nie mam big_grin). Ciesz się, że tylko biodra Cie bolą. Mnie bolały barki, nadgarstki i właściwie wszystkie kości. Od miesiąca podwyższyłam dawkę E i wcinam zalecone witaminy i jest już lepiej. Oczywiście lepiej zrobić badania, żeby z czymś nie przedawkować. Jak zrobiłam badania i zobaczyłam, że wyniki mam w dolnych granicach i poniżej norm to już byłam w domu. Jak na razie wydaje się, że idę w dobrym kierunku.
            • siwa1974 Re: CO O TYM MYSLICIE 19.08.13, 17:31
              Dzieki gaga-1 to wszystko jest tak pokręcone że glowa boli. Ten ból bioder mam już jakeś dwa lata,kręgoslup też mnie boli ale jakoś funkcjonuje bo co mam zrobić.Wit D uzupelniam caly czas,do tego magnez można powiedzieć cały dzień na suplementach. U mnie jest wszystko jakoś dziwne bo przeciwciała mam a na opisie Usg lekarz nie napisał Hashimoto. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka