blues0 12.06.15, 07:42 Proszę o interpretację wyników: TSH 1.61 (0.27-4.2) ft4 1.25 (0.9-1.9) ft3 3.86 (3.9-6.7) FT4 35% FT3 -1.43% test 30 pkt. Pytanie co teraz? Czy NDT pomoże? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
procesor Re: prośba o pomoc 12.06.15, 09:06 więcej danych potrzeba wiek, historia, objawy - a nie ile punktów - czy się leczysz, choroby w rodzinie od kiedy problemy czy badałaś inne parametry - morfologia itd. Odpowiedz Link
blues0 Re: prośba o pomoc 12.06.15, 11:01 Dziękuję za zainteresowanie Więcej informacji Mam 36 lat, ogólnie jestem zdrowa, żadnych chorób przewlekłych, żadnych lekarstw, morfologia jest ok, ale nie mogę teraz jej znaleźć, dotąd nie leczyłam się na tarczycę - lekarze interniści widząc takie wyniki twierdzili, że wszystko jest w porządku i nie ma potrzeby skierowania do endokrynologa. Ja uważam, że coś jest nie tak - jestem ciągle zmęczona, wyglądam na chorą i zmęczoną - komentarze ludzi z pracy, w ciągu ostatnich miesięcy zauważyłam zmianę w odczuwaniu ciepła/zimna - przedtem ciągle było mi ciepło, nie marzłam - w porównaniu do innych, teraz zakładam grubsze swetry, itp. 1. Objawy, które odczuwasz duże zmęczenie, ospałość, ociężałość chrypka bez konkretnego powodu zaparcia, mimo odpowiedniej diety bogatej w płyny i błonnik łamliwe paznokcie częste bóle głowy pogorszenie wzroku lub słuchu wahania nastroju, w szczególności niepokój, panika lub fobia niewielki/ spory kaszel uczucie braku równowagi trudność z utrzymaniem wagi przy normalnym odżywianiu się problemy z pamięcią, skupieniem uwagi i koncentracją zwiększone wypadanie włosów, przedwcześnie siwiejące włosy trudność z utrzymaniem stałego poziomu energii przez cały dzień 3. Historia zdrowotna Twojej rodziny przedwcześnie siwiejące włosy całkowita lub częściowa leworęczność którąś z następujących chorób autoimmunologicznych: cukrzyca typu 1, 4. Fizyczne objawy (obserwowane przez otoczenie) spowolnione ruchy, mowa, czas reakcji osłabienie mięśni spuchnięte stopy spuchnięte powieki lub worki pod oczami blady kolor ust lub żółciejąca skóra spuchnięta twarz nadmiar woskowiny w uszach suche usta i/lub suche oczy nadmiernie sucha lub szorstka skóra częste zmiany nastroju chory/zmęczony wygląd proszę o jakieś wskazówki, bo lekarze mnie zbywają. Odpowiedz Link
madami Re: prośba o pomoc 12.06.15, 12:48 Masz minusowe ft3 i to kwalifikuje się do leczenia! Poszukaj innego lekarza, sprawdź niedobory - na pierwszy rzut D3, B12, ferrytynę ponów badanie trójki dokładając antyTG i anty TPO oraz USG tarczycy Odpowiedz Link