Dodaj do ulubionych

Hashimoto - prośba o wsparcie

24.06.24, 20:09
Zupełnie niespodziewanie, niecały miesiąc temu, dowiedziałam się że choruję. Ktoś zasugerował badanie USG tarczycy, choć wyniki z krwi myślałam, że mam dobre - mieściły się w skali. Do tej pory nic o Hashimoto nie wiedziałam!
Okazało się że oprócz wysokiego anty-TPO mam też dwa guziki. Jestem po biopsji obu... Teraz do 3 tygodni czekania.
Wszystko dzieje się bardzo szybko. Nawet na wizytę do dobrego endokrynologa jeszcze się nie doczekałam.
Objawów jakiś większych u siebie nie widzę. Jestem trochę bardziej śpiąca i szybciej się męczę. Ale zwalałam to na siedzący tryb pracy.
Co mogę zrobić dla siebie aby wyhamować stan zapalny tarczycy?
Trudno mi siedzieć bezczynnie i czekać na wyniki. Na razie biorę witaminę D3 (8tys.)
Wiem, że wszystko jest zależne od tego czy trzeba będzie wyciąć tarczycę czy nie...
Oj, mam mętlik w głowie.
Czy powinnam zrobić jeszcze jakieś badania jeśli biopsja wyjdzie ok i największym problemem będzie Hashimoto?
Napiszcie, proszę coś mądrego smile
.
Dodaję wyniki badań.
Obserwuj wątek
    • poczatkujacy_ogrodnik Re: Hashimoto - prośba o wsparcie 24.06.24, 22:37
      Użyłam kalkulatora i wyniki są następujące:
      FT4 39,67%
      FT3 46,14%
      Z tego co zrozumiałam wyniki powinny być zbliżone do siebie i do 50%. I lepiej żeby FT3 było więcej. Prawda?
      Chyba nie jest źle?
      • artur111111 Re: Hashimoto - prośba o wsparcie 25.06.24, 22:26
        Wyniki kiepskie
        • poczatkujacy_ogrodnik Re: Hashimoto - prośba o wsparcie 26.06.24, 08:20
          Powoli to widzę. Jednak nie rozumiem, dlaczego te przedziały w laboratorium podawane są takie duże. Gdyby zakres był mniejszy na pewno wcześniej bym zareagowała.
          • artur111111 Re: Hashimoto - prośba o wsparcie 26.06.24, 17:38
            Zaczniesz leczenie i będzie dobrze wyniki się poprawia a anty powinny spaść poczytaj o Hashimoto o diecie naucz się swojej choroby bo to bardzo ważne a endokrynolog nie wszystko ci powie
            • ewelka188 Re: Hashimoto - prośba o wsparcie 14.11.24, 21:20
              Jak u ciebie?
    • anna1957 Re: Hashimoto - prośba o wsparcie 07.02.25, 13:13
      To naprawdę trudna sytuacja, ale ważne jest, abyś zachowała spokój i nie panikowała. Dobrze, że podjęłaś działania i zdecydowałaś się na badania. Możesz spróbować zmienić swoją dietę na bardziej zdrową, unikać stresu i regularnie uprawiać sport, co może pomóc w kontrolowaniu stanu zapalnego tarczycy. ESSIAC® , to prawdziwy zastrzyk zdrowia dla Twojego organizmu! Dostępny tutaj: essiac.pl/numer-1-na-swiecie/ Życzę Ci dużo siły i wytrwałości w walce z chorobą. Życzę Ci zdrowia w obfitości!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka