diabollo 09.08.10, 23:48 Nowa Solidarność?? Może czcigodni Warszawiacy opowiedzą nam co się dzieje... Kłaniam się niski Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grgkh Re: DO KOŚIOŁA! SPIEPRZAJ DZIADU! 10.08.10, 00:31 Moje zdecydowanie negatywne wrażenie z transmisji spotkania pod krzyżem w Warszawie dziś w nocy. TVN wpuścił w to jakąś prymitywną dziennikarkę, która zamiast pójść w tłum i pogadać z ludźmi, zamiast przekazać co oni myślą, chrzaniła głupoty w postaci swoich - fałszujących stan widziany moimi oczami - komentarzy. Tragedia. Ale świetnie, że coś takiego się dzieje. Że potrafimy się organizować przeciwko religijnej hołocie, bełkotowi wylewającemu się ze wszystkich mediów i wypowiedzi polityków każdej niemal opcji. Wreszcie. Widok wielotysięcznego tłumu naprawdę podnosi na duchu. A krzyż z tego miejsca ruszyć może tylko jeden człowiek, na którego "polecenie" odbywa się ten spektakl - JK. Ale on go stamtąd nie ruszy. A więc poczekajmy do siarczystych mrozów. Odpowiedz Link
diabollo Re: DO KOŚIOŁA! SPIEPRZAJ DZIADU! 10.08.10, 00:45 grgkh napisał: > Moje zdecydowanie negatywne wrażenie z transmisji spotkania pod krzyżem w > Warszawie dziś w nocy. TVN wpuścił w to jakąś prymitywną dziennikarkę, która > zamiast pójść w tłum i pogadać z ludźmi, zamiast przekazać co oni myślą, > chrzaniła głupoty w postaci swoich - fałszujących stan widziany moimi oczami - > komentarzy. Tragedia. > > Ale świetnie, że coś takiego się dzieje. Że potrafimy się organizować przeciwko > religijnej hołocie, bełkotowi wylewającemu się ze wszystkich mediów i wypowiedz > i > polityków każdej niemal opcji. Wreszcie. Widok wielotysięcznego tłumu naprawdę > podnosi na duchu. > > A krzyż z tego miejsca ruszyć może tylko jeden człowiek, na którego "polecenie" > odbywa się ten spektakl - JK. Ale on go stamtąd nie ruszy. > > A więc poczekajmy do siarczystych mrozów. > A czcigodny Grgkh, bo oni w tym TVNie pogłupieli zupełnie wszyscy. Wiedzieli, że jak płakać, kiedy pan Wojtyła umierał, a tutaj nie wiedzą jak się zachować, kogo zaprosić do komentarza, nie wiadomo jak to wszystko skomentują jutrzejsze gazety i tabloidy; badania, kurwa, trzeba zrobić, nikt nie wie co mówić, więc puszczają goły obraz, no, ja pierdolę... (myśli sobie niejeden redaktor). Ale jaja... Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
witold17 Re: DO KOŚIOŁA! SPIEPRZAJ DZIADU! 10.08.10, 00:56 Bo płakać tu w kraju kultury śmierci wszyscy się nauczyli... A dziennikarze- jakoś mi się tak skojarzyło... Przypomniał mi sie dzień, kiedy Wojtyłę wybrali papieżem. I dziennikarze partyjnej telewizji byli kompletnie pogubieni- nie wiedzieli jak o tym mówić. Deja vu... Teraz jak dzieje się coś, co podważa autorytet obecnej "kierowniczej siły"- dziennikarze te nie wiedzą jak się zachować. A minęło ponad 30 lat, mamy wolny kraj. Zniewolone umysły? Odpowiedz Link
witold17 Re: DO KOŚIOŁA! SPIEPRZAJ DZIADU! 10.08.10, 00:47 Transmisja fatalna, ale ważniejsze jest to, że chyba po raz pierwszy udało się zrobić happening z nadętej bogoojczyźnianej hucpy. Kaczyński nie zrobi nic, bo ciągnięcie w nieskończoność tego spektaklu to jedyne co ma do zaoferowania swojemu elektoratowi. Jutro zapowiada sie niezła zabawa, bo posłowie pisss będą jak co miesiąc składać hołd, a SLD planuje manifestację. Liczę na to, że będzie wesoło. Może ciągłe ośmieszanie fanatyzmu zadziała lepiej niż siła? Liczę na to, że krzyż zniknie stamtąd przed zimą. Odpowiedz Link
diabollo Re: DO KOŚIOŁA! SPIEPRZAJ DZIADU! 10.08.10, 01:30 Jeżeli dobrze zrozumiałem, to jakiś facio zrobił happening na kilkaset do tysiąca osób, a tu się zrobiła kilkutysięczna demonstracja przeciw PISS-zabobonom... Nikt się tego nie spodziewał w "katolickim kraju". Kiedy do polityków to w końcu dotrze, od PRLu trochę czasu minęło i wracamy do polskiej normalności, gdzie RP to nie żaden "katolicki kraj"??? Kłaniam sie nisko. Odpowiedz Link
karafka_do_wina Re: DO KOŚIOŁA! SPIEPRZAJ DZIADU! 10.08.10, 15:19 witold17 napisał: > Transmisja fatalna (...) nie wiem jaka byla transmisja w tvn, ale w tvp byla calkiem ok. oprocz tego, ze wsrod gosci w studiu byl pan Terlikowski, ktory chrzanil od rzeczy i w kolko to samo, az sami prowadzacy juz mu przerywali delikatnie natomiast co do transmisji, to pan dziennikarz wedrowal wsrod ludzi i rozmawial z demontrujacymi i innymi przybylymi. rozmawial zarowno z "obroncami krzyza sw. andrzeja" (hihi ) jak i starszymi paniami, rowniez z samym organizatorem tej akcji (dominikiem tarasem). powtarzaly sie glosy, ze krzyz powinien byc w kosciele, ze "obroncy krzyza" koczuja nielegalnie, ze zyjemy w panstwie prawa i prawo powinno byc respektowane. drugi pan dziennikarz byl pod samym krzyzem i rozmawial z "obroncami", ktorzy mowili to samo, co zawsze. byl wsrod nich tez ksiadz, ktory powiedzial, ze usuniecie krzyza z przestrzeni publicznej i przeniesienie go do kosciola to pierwszy krok, drugim bedzie sprzedaz kosciolow na cele komercyjne (wtf????). zgodze sie z witoldem, ze: "po raz pierwszy udało się zrobić happening z nadętej bogoojczyźnianej hucpy" i bardzo sie z tego ciesze. widac swiatelko w tunelu i to dzieki nowemu, mlodemu pokoleniu. Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: DO KOŚIOŁA! SPIEPRZAJ DZIADU! 10.08.10, 10:44 Zstąpił Jezus na ziemię w Warszawie i zobaczył ludzi przy krzyżu. -dajcie mi ten krzyż, poniosę go -spieprzaj żydzie! Odpowiedz Link
karafka_do_wina Re: DO KOŚIOŁA! SPIEPRZAJ DZIADU! 10.08.10, 15:02 tygrysgreen napisała: > Zstąpił Jezus na ziemię w Warszawie i zobaczył ludzi przy krzyżu. > -dajcie mi ten krzyż, poniosę go > -spieprzaj żydzie! trafna charakterystyka "obronców krzyza". Odpowiedz Link