oby.watel
23.10.14, 12:40
Podjadek zaapelował do uczestników dyskusji na tematy energetyczne, by zanim oddadzą się kolejnym poważnym dysputom oraz prawieniu sobie wzajemnych uprzejmości, przeczytali tekst poprawiający nastrój. Bo chodzi chyba też oto aby na tym forum było miło i sympatycznie nie tylko ciekawie.
Jak słusznie choć zupełnie nie na temat zauważyła Gaika ogromny wpływ na globalne ocieplenie wywierają także krowy. Poza tym większość organizmów żywych, a na pewno wszystkie zwierzęta także produkują dwutlenek węgla. Tak więc problem jest szeroki i samo zmniejszenie emisji dwutlenku węgla go nie rozwiąże. Nikt nigdzie nie odważył się wspomnieć, że sytuacja dojrzała do kontroli urodzin. Ponieważ ta planeta tylu istot myślących po prostu nie jest w stanie wyżywić. Co widać, słychać, a w Zakopanem, zwłaszcza zimą, zimą także i bardzo czuć.
Trzeba szukać więc rozwiązań. Planować naprzód. W tej sytuacji stawanie okoniem bez przedstawienia mapy drogowej, planowania proekologicznych inwestycji jest po prostu głupotą. Tutaj Chickenshorts podlinkował materiał gościa Ewy Podolskiej, którego audycję (ósmą z kolei) linkowałem. Jest tam kilka tez, z którymi trudno polemizować. Mam jednak pewne wątpliwości, o których już raz pisałem na swoim blogu. Mam zamiar to wygrzebać i zastanawiam się jak skłonić gościa do ustosunkowania się. Bo może okazać się nader szybko, że zamienił stryjek siekierkę na kijek.