krzysi-ek2405 18.02.15, 15:53 Witajcie. Jestem studentem. Mam prosbe o wypelnienie ankiety do pracy.Zajmuje pare minut. Ponizej umieszczam linka do ankiety. Dziekuje za pomoc. www.ankietka.pl/ankieta/175230/wiara-jako-zaufanie-do-boga.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Re: Test 18.02.15, 18:59 Wiara jako zaufanie do Boga? Dotyczy także Latającego Potwora Spaghetti? Odpowiedz Link
diabollo Re: Test 18.02.15, 21:08 Czcigodny Krzysku, Mnie też jakoś zaintrygowało: na jakiej uczelni i na jakim dziale ćwiczy się studentów w takich naukowych i brawurowych projektach badawczych pt. "Wiara jako zaufanie do boga"? To uczelnia utrzymywana przez budżet państwa? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
oby.watel Dorośli i wierzący 18.02.15, 22:17 Papieski Wydział Teologiczny we Wrocławiu jest kościelną szkołą wyższą, posiadającą osobowość prawną. Podstawę prawną działalności Papieskiego Wydziału Teologicznego stanowi Deklaracja Kongregacji Pro Institutione Catholica z 22 lutego 1968 r Szanowni Państwo! Nazywam się Krzysztof Gasperowicz. Jestem studentem Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu. Piszę pracę na temat wiary jako zaufania do Boga w zrozumieniu teologicznym i psychologicznym. Zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie odpowiedzi na poniższe pytania. Szczególnie istotne są dla mnie kwestionariusze wypełnione przez osoby dorosłe i wierzące. Badania mają charakter anonimowy, a zebrane odpowiedzi zostaną wykorzystane wyłącznie do napisania mojej pracy i nie będą udostępniane osobom trzecim. Serdecznie dziękuję za wypełnienie ankiety! Czy wynalazki, dzięki którym można przeprowadzać ankiety nie ruszając się z domu zawdzięczamy nauce czy wierze jako zaufaniu do boga? O którego boga chodzi? Odpowiedz Link
diabollo Re: Dorośli i wierzący 18.02.15, 22:28 A, wszystko jasne. Wystarczyło otworzyć link. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Dorośli i wierzący 19.02.15, 00:41 Podziwiam ludzi studiujących brednie. Odpowiedz Link
chickenshorts Re: Dorośli i wierzący 19.02.15, 08:20 oby.watel napisał: > Podziwiam ludzi studiujących brednie. Doprawdy? Czy moze to raczej taki semantyczny po-dziw? Wielki dziw i potem po...? Mnie zdumiewa to, ze nie dosc, ze studiuja zabobony, to jeszcze sie tym chwala w Internecie... Odpowiedz Link
oby.watel Re: Dorośli i wierzący 19.02.15, 11:47 Nie. To najzwyczajniejszy podziw. Zaczynający się od po i rosnący w miarę dziw. Bo mnie studiowanie bredni nie zdumiewa. Ja studiujących podziwiam. W moim rozumieniu to tak, jakby poświęcić życie na studiowanie technik i doskonalenie umiejętności klaskania bogu jedną ręką. Podejrzewam, że licencji na to nawet Watykan nie kupi. Ale mogę się mylić. Odpowiedz Link
grzespelc Re: Dorośli i wierzący 19.02.15, 22:07 Ja nie, bo za to płacę, co mnie wku.... Odpowiedz Link
oby.watel Re: Dorośli i wierzący 20.02.15, 01:08 Nie ma w Tobie krzty wiary jako zaufania, że bóg jest nieskończenie skąpy, więc ktoś płacić musi? Odpowiedz Link