Dodaj do ulubionych

Sklep He Man

06.10.09, 16:41
Zamknięty?Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • rifley Re: Sklep He Man 07.10.09, 09:45
      Zapewne splajtował bo wszyscy wolą chodzić do droższego i słabiej zaopatrzonego
      (w moim mniemaniu) API.
      • corrida_pl Re: Sklep He Man 07.10.09, 10:09
        nigdy nie było mi osobiście po drodze do tego sklepu.. to fakt
        • tedglen Re: Sklep He Man 07.10.09, 11:27
          corrida_pl napisał:

> nigdy nie było mi osobiście po drodze do tego sklepu.. to fakt

Nie wiem do końca dlaczego, ale w Api bywam kilka razy w tygodniu a
          w Hemanie byłem może 2 razy od początku jego istnienia.
          • ranoma Re: Sklep He Man 07.10.09, 11:54
            ja byłam raz :) bo czegoś tam nie było w api to dojechałam aż do he-mana :)
            • esira Re: Sklep He Man 07.10.09, 12:37
              a ja robiłam tam zakupy często. duży wybór, małe kolejki. i super
              kurczak z rożna... szkoda
              • antuanete Re: Sklep He Man 07.10.09, 14:18
                A ja wybrałam się tam wczoraj po raz pierwszy zachęcona opowiadaniem
                znajomych jaki tam smakowity kurak i pocałowałam klamkę.
                na zakupy poszłam do api i kolejki były masakryczne!
                • corrida_pl Re: Sklep He Man 07.10.09, 14:28
                  z X ludzie wysiadają i idą prosto do API. Parę razy zdarzyło mi się już z Api
                  wyjść (taki były tłumy) i pójść do Bybka
    • kriis.borowski Re: Sklep He Man 07.10.09, 15:49
      który he-man? ten na skorupki?
    • motyl69 Re: Sklep He Man 07.10.09, 15:53
      Szkoda .że nieczynny.W Api masakkra,wolałem sobie spacerek(100m) i szybko,miło
      bez zmanierowania...........szkoda
      • aurelia_83 Re: Sklep He Man 07.10.09, 16:42
        NIe na Skorupki,na Powstanców.
        A ja tam nigdy nie byłam.Ide tam gdzie najblizej;-))
        • agness_paz Re: Sklep He Man 07.10.09, 20:15
          Ja uważam, że He-Man jest nie po drodze dla większości osób i
          dlatego "nie wiodło mu się dobrze w sprzedaży". Bardzo rzadko tam
          chodziłam,czasem tylko przy okazji spacerku w tamtym
          kierunku...Sklep miałby na pewno większą liczbę klientów gdyby
          zasiedlone było juz to osiedle na końcu Powstańców,za lasem.
          Osobiście uważam jednak,że prędzej czy później we wszystkich
          mniejszych sklepach i sklepikach (nawet w Api),bedzie mniej
          klientów. Poczekajmy tylko jak zostanie otwarty Kaufland!!!

A tak w ogóle, to ja w miejscu He-Mana widziałabym np.ROSSMANA;)
          Tam,nas kobietek by na pewno nie zabrakło ;) Brakuje mi takiej
          drogerii w Ząbkach!!!
          • aurelia_83 Re: Sklep He Man 07.10.09, 20:23
            O tak,jak mi się marzy Rossmann...
            • mapico Re: Sklep He Man 07.10.09, 22:46
              szkoda tylko,że właściciel zapomniał wywiesić kartki na bramie z
              info o zamknięciu,chociaż dzień wcześniej.
              • kradam Re: Sklep He Man 08.10.09, 10:05
                Rzeczywiście, zawsze jakoś chodziłem do API. Kiedyś przypadkiem trafiłem do
                Hemana i aż mnie zatkało, bo nie było tam ani jednego klienta. W API 5 minut
                wcześniej było kilkudziesięciu. Ciekawe jak ważna jest lokalizacja przy tego
                typu usługach.
                • sibeliuss Re: Sklep He Man 08.10.09, 10:42
                  kradam napisał:

> Ciekawe jak ważna jest lokalizacja przy tego typu usługach.

Wszystko zależy od skali lenistwa okolicznych mieszkańców.
                • tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:21
                  kradam napisał:

> Rzeczywiście, zawsze jakoś chodziłem do API. Kiedyś przypadkiem
                  trafiłem do
                  > Hemana i aż mnie zatkało, bo nie było tam ani jednego klienta. W
                  API 5 minut
                  > wcześniej było kilkudziesięciu. Ciekawe jak ważna jest lokalizacja
                  przy tego
                  > typu usługach.

Lokalizacja jest bardzo ważna, ale akurat Heman nie ma złej
                  lokalizacji.

Zabrakło umiejętności zdobycia klientów? Api okazało się na tym polu
                  skuteczniejsze. Być może obecnie nie wystarczy otworzyć sklep i
                  tylko patrzeć jak zyski same rosną. Trzeba czymś przyciągnąć klienta.

Dlaczego najczęściej robię zakupy w API?
                  1. Przyzwyczajenie (gdy powstał ten sklep, z czystej ciekawości tam
                  zajrzałem, spodobało mi się i tak już zostało).
                  2. Jakość wędlin - biją na głowę konkurencję, chociaż zaraz po
                  powstaniu sklepu wędliny były znacznie lepsze.
                  3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać).

To są niby drobiazgi, z pozoru bez znaczenia, ale wydaje mi się, że
                  w obliczu niewielkich różnić między ofertą sklepów, są decydujące.
                  • corrida_pl Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:35
                    tedglen napisał:
                    >
                    > Dlaczego najczęściej robię zakupy w API?
                    > 1. Przyzwyczajenie (gdy powstał ten sklep, z czystej ciekawości tam
                    > zajrzałem, spodobało mi się i tak już zostało).

API to potomek Krystynki, może nie w linii prostej ;), ale w ten sposób zachował klientów dotychczasowych.

> 2. Jakość wędlin - biją na głowę konkurencję, chociaż zaraz po
                    > powstaniu sklepu wędliny były znacznie lepsze.

Nie zgodzę się teraz są fatalne. Wędliny w Bybku kupuję, swoja drogą ten sklep chyba też niedługo będzie zamknięty... zawsze w nim pusto jest.

> 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać).

Mogliby popracować nad wjazdem, straszne dziury. Rozumiem, że to teren nie należący do nich, ale podsypać kilka kilo żwirku nie zaszkodziłoby.
                    • tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:54
                      corrida_pl napisał:

> > 2. Jakość wędlin - biją na głowę konkurencję, chociaż zaraz po
                      > > powstaniu sklepu wędliny były znacznie lepsze.
                      >
                      > Nie zgodzę się teraz są fatalne.

Fakt, że na początku mieli rewelacyjne, bodajże od Olewnika. Trzeba
                      spróbować wędlin z Bybka, skoro twierdzisz, że tam są lepsze.

> > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie
                      wyjechać).
                      >
                      > Mogliby popracować nad wjazdem, straszne dziury. Rozumiem, że to
                      teren nie nale
                      > żący do nich, ale podsypać kilka kilo żwirku nie zaszkodziłoby.

Jest to dość denerwujące.
                  • pawel_dolcan Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:43
                    tedglen napisał:
                    > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać).

Że niby co? ;]
                    • tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:52
                      pawel_dolcan napisał:

> tedglen napisał:
                      wyjechać).
                      >
                      > Że niby co? ;]

W porównaniu np. z parkingiem Livio, gdzie zazwyczaj nie ma wolnych
                      miejsc a włączenie się do ruchu, szczególnie tyłem to nie jest
                      szczyt komfortu.
                      • pawel_dolcan Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:19
                        tedglen napisał:

> pawel_dolcan napisał:
                        >
                        > > tedglen napisał:
                        > > > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie
                        > wyjechać).
                        > >
                        > > Że niby co? ;]
                        >
                        > W porównaniu np. z parkingiem Livio, gdzie zazwyczaj nie ma wolnych
                        > miejsc a włączenie się do ruchu, szczególnie tyłem to nie jest
                        > szczyt komfortu.
                        >
                        Porównanie dotyczy chyba parkingu przy He-Man'ie i przy API.

PS1. Spod sklepu He-Man nie wyjedziesz przodem? ;]

PS2. I nie mieszaj do tego sklepu Livio. ;)
                        • tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:51
                          pawel_dolcan napisał:

> Porównanie dotyczy chyba parkingu przy He-Man'ie i przy API.

Dlaczego?

> PS1. Spod sklepu He-Man nie wyjedziesz przodem? ;]

Wyjedziesz. Wskaż gdzie napisałem, że Heman ma gorszy parking od API?

> PS2. I nie mieszaj do tego sklepu Livio. ;)

Rozmawiamy ogólnie o sklepach, rozważamy dlaczego upadł Heman.
                          Dlaczego sądzisz, że tylko API zawłaszczył potencjalnych klientów
                          Hemana?
                  • michal0510 Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:46
                    > Zabrakło umiejętności zdobycia klientów? Api okazało się na tym
                    polu
                    > skuteczniejsze. Być może obecnie nie wystarczy otworzyć sklep i
                    > tylko patrzeć jak zyski same rosną. Trzeba czymś przyciągnąć
                    klienta.

Akurat tutaj Hemanowi nie można nic zarzucić - obsługa była naprawdę
                    miła, początkowo mieli ceny bardziej atrakcyjne niż w Api, dawali
                    torebki foliowe (za które w Api trzeba płacić), no i było tam
                    schludnie

> 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie
                    wyjechać).

No i tu Heman miał przewagę. Większy parking, zawsze wolne miejsca i
                    dużo wygodniejszy wjazd i wyjazd (przy api jest ciasno)

Moim zdaniem zawiodła strategia. Mogli otworzyć sklep za kilka
                    miesięcy jak powstanie osiedle Dolcanu i mieliby zapewnionych
                    klientów.
                    • corrida_pl Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:50
                      michal0510 napisał:

> Moim zdaniem zawiodła strategia. Mogli otworzyć sklep za kilka
                      > miesięcy jak powstanie osiedle Dolcanu i mieliby zapewnionych
                      > klientów.

Dokładnie tak, troszkę się pospieszyli. No i jak API powstało to większość przestała do HE MAN`a chodzić... wszak ludzie są leniwi
                  • sibeliuss Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:54
                    tedglen napisał:

> 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie
                    wyjechać).
                    >
                    Żartowiś z Ciebie, oj żartowniś.
                    • tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:58
                      sibeliuss napisał:

> tedglen napisał:
                      >
                      > wyjechać).
                      > >
                      > Żartowiś z Ciebie, oj żartowniś.

Możliwe, ale akurat teraz piszę najzupełniej poważnie. Wolę
                      zaparkować przy API i przodem włączać się do ruchu aniżeli np. przy
                      Livio, gdzie widoczność jest kiepska a ruch na Powstańców sam wiesz
                      jaki jest.
                      • ojganek Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:03
                        Udajesz czy specjalnie pomijasz fakt iż porównywany jest Api z He-manem?;] a nie
                        z Livio..
                        • corrida_pl Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:07
                          A to nie wolno o Livio pisać?

Osobiście nie korzystam, kiedyś owszem nawet często.
                        • tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:21
                          ojganek napisał:

> Udajesz czy specjalnie pomijasz fakt iż porównywany jest Api z
                          > He-manem?;] a nie z Livio..

Przepraszam, nie zauważyłem, że ma być porównywanie tylko Api z
                          Hemanem.

Porównam sobię Basztę z Bybkiem, mogę?
                          • ojganek Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:27
                            Widzę, że czytanie ze zrozumieniem boli...no ale ok wytłumaczę Ci. Temat dotyczy
                            Hemana i ktoś tam piszę dlaczego chodzi do Api i jednym z punktów jest dobry
                            parking ( swoją drogą nie jest on dużo lepszy od tego z Livio ). Inna osoba
                            pisze zgodnie z rzeczywistością, że właśnie parking pod Hemanem powinien
                            przemawiać za tym aby korzystać z tego sklepu. Więc co ma do tych porównań Livio ?
                            • tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:46
                              ojganek napisał:

> Widzę, że czytanie ze zrozumieniem boli...no ale ok wytłumaczę Ci.
                              Temat dotycz
                              > y
                              > Hemana i ktoś tam piszę dlaczego chodzi do Api i jednym z punktów
                              jest dobry
                              > parking ( swoją drogą nie jest on dużo lepszy od tego z Livio ).
                              Inna osoba
                              > pisze zgodnie z rzeczywistością, że właśnie parking pod Hemanem
                              powinien
                              > przemawiać za tym aby korzystać z tego sklepu. Więc co ma do tych
                              porównań Livi
                              > o ?

Proszę Cię o przyczytanie uważnie całej dyskusji jeszcze raz.

Tą osobą, która napisała, że chodzi do API jestem właśnie ja.
                              Napisałem 3 punkty dlaczego lubię kupować w API. Jednym z tych
                              punktów było to, że API ma wygodny parking (według mnie). Kilka osób
                              się z tym nie zgodziło, więc napisałem wytłumaczenie dlaczego wolę
                              podjechać kilometr dalej do API aniżeli parkować przy zatłoczonym
                              Livio, gdzie włączenie się do ruchu jest gorsze (szczególnie gdy
                              auta zaparkują równolegle do jezdni utrudniając wyjazd i bardzo
                              ograniczając widoczność - niestety zdarza się to dość często).

Jeszcze jedno w kwestii uzupełnienia, bo widzę, że czytanie ze
                              zrozumieniem faktycznie bardzo szwankuje u niektórych. To, że
                              napisałem:

"Dlaczego najczęściej robię zakupy w API?
                              1. Przyzwyczajenie (gdy powstał ten sklep, z czystej ciekawości tam
                              zajrzałem, spodobało mi się i tak już zostało).
                              2. Jakość wędlin - biją na głowę konkurencję, chociaż zaraz po
                              powstaniu sklepu wędliny były znacznie lepsze.
                              3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać)."

absulutnie nie znaczy, że chociażby Heman nie ma dobrych wędlin albo
                              super wygodnego parkingu. Wręcz przyznaję, Heman ma wygodny parking.
                              Jednak zakupy z nie do końca znanych mi przyczyn wolę robić w API.
                              Uff, chyba wytłumaczyłem konkretnie.
                              • ojganek Re: Sklep He Man 08.10.09, 13:08
                                No już mi się nie chciało sprawdzać kto co gdzie i jak napisał, tylko dałem
                                ogólny zarys historii rozmowy;) A porównanie Hemana z Api jest najwłaściwsze bo
                                sklepy są obok siebie. Więc wiadomo, że to jest najrozsądniejsze porównanie niż
                                porównywanie sklepów po dwóch stronach Powstańców.
                              • sibeliuss Re: Sklep He Man 08.10.09, 17:25
                                Tedglen, ale odbiegamy od głównego tematu.
                                Czy He Man upadł? Czy to jakaś przerwa.
                              • sibeliuss zadzwoniłem i zapytałem 08.10.09, 17:29
                                Miły pan ze sklepu przy Skorupki powiedział mi podczas rozmowy
                                telefonicznej, że zrezygnowali z prowadzenia punktu na Powstańców.
                                Klientów było niewielu, a decyzję przyspieszyła budowa Kauflandu.
                • arek-zabki Re: Sklep He Man 08.10.09, 17:34
                  kradam napisał:

> Rzeczywiście, zawsze jakoś chodziłem do API. Kiedyś przypadkiem trafiłem do
                  > Hemana i aż mnie zatkało, bo nie było tam ani jednego klienta. W API 5 minut
                  > wcześniej było kilkudziesięciu. Ciekawe jak ważna jest lokalizacja przy tego
                  > typu usługach.

Lokalizacja takiego punktu handlowego jest bardzo ważna jak i dostępność do
                  niego np. posiadanie parkingu umożliwiającego zrobienie zakupów w drodze do domu...
    • minihorse Re: Sklep He Man 08.10.09, 13:11
      osobiscie wolalem zaparkowac na duzym parkingu pod HEMAN-em a nie
      za kazdym razem gimnastykowac sie na placu pod API ,
      Rowniez bardzo zaluje ze sklep padl ...jak dla mnie bylo tam
      super ..duzo miejsca i asortymentu ale to kosztuje i przy
      takich obrotach czyn na poziomie 25 tys mysle ze kazdego by zabił

...a teraz w API kolejki jak za komuny -))) .patrzec jak ceny beda
      rosły i jakosc zamieni sie na ilosc .....nie dobrze jest jak znika
      konkurencja
      • corrida_pl Re: Sklep He Man 08.10.09, 13:17
        tak szczerze to zakupy robię raz w tygodniu, czasami raz na 2 tygodnie w
        hipermarketach, w lokalnych tylko wędlina (2-3 razy w tyg)lub jak czegoś
        brakuje... na codzienne stanie w kolejkach szkoda mi czasu (i pieniędzy)
        • ladydakota Re: Sklep He Man 08.10.09, 19:35
          HE-MAN ZAMKNIĘTO PONIEWAŻ CZYNSZ ZA WYNAJEM WYNOSIL OK 20tyś.CO, JAK
          BYŁO WIDAĆ NIE PRZEKŁADAŁO SIE NA KLIENTELE.POZA TYM MOI DRODZY
          PAŃSTWO NIEDALEKO(BO TROCHE W GŁĘBI)MA POWSTAC OSIEDLOWA
          BIEDRONKA.SZEFOSTWO API(JAK SAMO POWIEDZIAŁO)CIESZY SIE ZE
          ZNOWU"WYKOŃCZYŁEM KOLEJNEGO"
          • megi2511 Re: Sklep He Man 09.10.09, 21:54
            Ciekawa jestem ilu z was brało pod uwagę terminy wazności na artykułach w
            He-menie? Dla mnie wszystko jedno czy się zamknał, byłam kilka razy i z
            pewnościa już bym nie wróciła, ceny porównywalne, asortyment obszerny, ale jako
            że nie ma jak zejść notorycznie produkty po terminie, Panie zainteresowane sobą,
            a nie jednym czy dwoma klientami (wybawcami dającymi na chleb) na godzinę
            • anka.k76 Re: Sklep He Man 09.10.09, 22:19
              Jak czytam te wypowiedzi,to nie dziwię się, że zamknęli.....
              He Man z powodzeniem funkcjonuje przy Skorupki, ale cóż, tam jest inny klient,
              nie "powstańcy"
              • corrida_pl Re: Sklep He Man 09.10.09, 22:28
                weź się kobieto ogarnij...

jak się nudzisz to posprzątaj...
              • tedglen Re: Sklep He Man 11.10.09, 18:44
                anka.k76 napisała:

> Jak czytam te wypowiedzi,to nie dziwię się, że zamknęli.....
                > He Man z powodzeniem funkcjonuje przy Skorupki, ale cóż, tam jest
                inny klient,
                > nie "powstańcy"

No tak, ci okropopni mieszkańcy ulicy Powstańców doprowadzili do
                upadku taki wspaniały sklep jak Heman! To nie ludzie, to wilki!
                Powinno się ustawowo zakazać powstawania sklepów w Ząbkach
                południowych, to zły klient, nie to co wspaniały klient innych
                części Ząbek.

P.S.
                Miałem Cię za rozsądną i przede wszystkim uczciwą osobę. Co
                chcesz osiągnąć pisząc tego typu teksty?
                • anka.k76 Re: Sklep He Man 11.10.09, 21:10
                  "Czy wspinasz się po drabinie przystawionej do właściwej ściany?" -

Miałem Cię za rozsądną i przede wszystkim uczciwą osobę. Co
                  > chcesz osiągnąć pisząc tego typu teksty?
                  Rozumiem, że pisząc "pogrubioną czcionką " uczciwą pozostawiasz to pod znakiem
                  zapytania? Masz jakieś powody?
                  A co chciałam powiedzieć, chyba wiesz.
                  Tiijufit, a to znaczy, że już świt......
                  • tedglen Re: Sklep He Man 11.10.09, 23:19
                    anka.k76 napisała:

> "Czy wspinasz się po drabinie przystawionej do właściwej ściany?" -

Nie wiem, ale robię wszystko aby tak było. Pytanie to stawiam sobie
                    bardzo często...

> Rozumiem, że pisząc "pogrubioną czcionką " uczciwą pozostawiasz to
                    > pod znakiem zapytania? Masz jakieś powody?

Bądź uczciwa w stosunku do (jak to nazywasz) "powstańców". Twoje
                    opinie o nas są skrajnie krzywdzące.
                    • arek-zabki Re: Sklep He Man 11.10.09, 23:57
                      > Rozumiem, że pisząc "pogrubioną czcionką " uczciwą pozostawiasz to
                      > pod znakiem zapytania? Masz jakieś powody?

Bądź uczciwa w stosunku do (jak to nazywasz) "powstańców". Twoje
                      opinie o nas są skrajnie krzywdzące.

Opinie "o nas" ??? jakich nas ???
                      Z Twojej wypowiedzi wynika że są jakieś niby lepsze i gorsze Zabki....
                      Mam nadzieję że tylko w wypowiedziach takich półgłówków jak Ty....
                      • rifley Re: Sklep He Man 12.10.09, 09:15
                        > Opinie "o nas" ??? jakich nas ???
                        > Z Twojej wypowiedzi wynika że są jakieś niby lepsze i gorsze Zabki....
                        > Mam nadzieję że tylko w wypowiedziach takich półgłówków jak Ty....

Tedglen, zapewniam Cię, że zachowasz twarz jeśli nie odpowiesz na tego posta :)
                        • tedglen Re: Sklep He Man 12.10.09, 09:23
                          rifley napisał:

> Tedglen, zapewniam Cię, że zachowasz twarz jeśli nie odpowiesz na
                          > tego posta :)

Cenna wskazówka, zrobię dokładnie tak jak napisałeś :) Staram się z
                          każdym rozmawiać, ale do dyskusji poniżej poziomu dna nie zejdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka