rifley Re: Sklep He Man 07.10.09, 09:45 Zapewne splajtował bo wszyscy wolą chodzić do droższego i słabiej zaopatrzonego (w moim mniemaniu) API. Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Sklep He Man 07.10.09, 10:09 nigdy nie było mi osobiście po drodze do tego sklepu.. to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 07.10.09, 11:27 corrida_pl napisał: > nigdy nie było mi osobiście po drodze do tego sklepu.. to fakt Nie wiem do końca dlaczego, ale w Api bywam kilka razy w tygodniu a w Hemanie byłem może 2 razy od początku jego istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Sklep He Man 07.10.09, 11:54 ja byłam raz :) bo czegoś tam nie było w api to dojechałam aż do he-mana :) Odpowiedz Link Zgłoś
esira Re: Sklep He Man 07.10.09, 12:37 a ja robiłam tam zakupy często. duży wybór, małe kolejki. i super kurczak z rożna... szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
antuanete Re: Sklep He Man 07.10.09, 14:18 A ja wybrałam się tam wczoraj po raz pierwszy zachęcona opowiadaniem znajomych jaki tam smakowity kurak i pocałowałam klamkę. na zakupy poszłam do api i kolejki były masakryczne! Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Sklep He Man 07.10.09, 14:28 z X ludzie wysiadają i idą prosto do API. Parę razy zdarzyło mi się już z Api wyjść (taki były tłumy) i pójść do Bybka Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: Sklep He Man 07.10.09, 15:53 Szkoda .że nieczynny.W Api masakkra,wolałem sobie spacerek(100m) i szybko,miło bez zmanierowania...........szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_83 Re: Sklep He Man 07.10.09, 16:42 NIe na Skorupki,na Powstanców. A ja tam nigdy nie byłam.Ide tam gdzie najblizej;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
agness_paz Re: Sklep He Man 07.10.09, 20:15 Ja uważam, że He-Man jest nie po drodze dla większości osób i dlatego "nie wiodło mu się dobrze w sprzedaży". Bardzo rzadko tam chodziłam,czasem tylko przy okazji spacerku w tamtym kierunku...Sklep miałby na pewno większą liczbę klientów gdyby zasiedlone było juz to osiedle na końcu Powstańców,za lasem. Osobiście uważam jednak,że prędzej czy później we wszystkich mniejszych sklepach i sklepikach (nawet w Api),bedzie mniej klientów. Poczekajmy tylko jak zostanie otwarty Kaufland!!! A tak w ogóle, to ja w miejscu He-Mana widziałabym np.ROSSMANA;) Tam,nas kobietek by na pewno nie zabrakło ;) Brakuje mi takiej drogerii w Ząbkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mapico Re: Sklep He Man 07.10.09, 22:46 szkoda tylko,że właściciel zapomniał wywiesić kartki na bramie z info o zamknięciu,chociaż dzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: Sklep He Man 08.10.09, 10:05 Rzeczywiście, zawsze jakoś chodziłem do API. Kiedyś przypadkiem trafiłem do Hemana i aż mnie zatkało, bo nie było tam ani jednego klienta. W API 5 minut wcześniej było kilkudziesięciu. Ciekawe jak ważna jest lokalizacja przy tego typu usługach. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Sklep He Man 08.10.09, 10:42 kradam napisał: > Ciekawe jak ważna jest lokalizacja przy tego typu usługach. Wszystko zależy od skali lenistwa okolicznych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:21 kradam napisał: > Rzeczywiście, zawsze jakoś chodziłem do API. Kiedyś przypadkiem trafiłem do > Hemana i aż mnie zatkało, bo nie było tam ani jednego klienta. W API 5 minut > wcześniej było kilkudziesięciu. Ciekawe jak ważna jest lokalizacja przy tego > typu usługach. Lokalizacja jest bardzo ważna, ale akurat Heman nie ma złej lokalizacji. Zabrakło umiejętności zdobycia klientów? Api okazało się na tym polu skuteczniejsze. Być może obecnie nie wystarczy otworzyć sklep i tylko patrzeć jak zyski same rosną. Trzeba czymś przyciągnąć klienta. Dlaczego najczęściej robię zakupy w API? 1. Przyzwyczajenie (gdy powstał ten sklep, z czystej ciekawości tam zajrzałem, spodobało mi się i tak już zostało). 2. Jakość wędlin - biją na głowę konkurencję, chociaż zaraz po powstaniu sklepu wędliny były znacznie lepsze. 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać). To są niby drobiazgi, z pozoru bez znaczenia, ale wydaje mi się, że w obliczu niewielkich różnić między ofertą sklepów, są decydujące. Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:35 tedglen napisał: > > Dlaczego najczęściej robię zakupy w API? > 1. Przyzwyczajenie (gdy powstał ten sklep, z czystej ciekawości tam > zajrzałem, spodobało mi się i tak już zostało). API to potomek Krystynki, może nie w linii prostej ;), ale w ten sposób zachował klientów dotychczasowych. > 2. Jakość wędlin - biją na głowę konkurencję, chociaż zaraz po > powstaniu sklepu wędliny były znacznie lepsze. Nie zgodzę się teraz są fatalne. Wędliny w Bybku kupuję, swoja drogą ten sklep chyba też niedługo będzie zamknięty... zawsze w nim pusto jest. > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać). Mogliby popracować nad wjazdem, straszne dziury. Rozumiem, że to teren nie należący do nich, ale podsypać kilka kilo żwirku nie zaszkodziłoby. Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:54 corrida_pl napisał: > > 2. Jakość wędlin - biją na głowę konkurencję, chociaż zaraz po > > powstaniu sklepu wędliny były znacznie lepsze. > > Nie zgodzę się teraz są fatalne. Fakt, że na początku mieli rewelacyjne, bodajże od Olewnika. Trzeba spróbować wędlin z Bybka, skoro twierdzisz, że tam są lepsze. > > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać). > > Mogliby popracować nad wjazdem, straszne dziury. Rozumiem, że to teren nie nale > żący do nich, ale podsypać kilka kilo żwirku nie zaszkodziłoby. Jest to dość denerwujące. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_dolcan Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:43 tedglen napisał: > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać). Że niby co? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:52 pawel_dolcan napisał: > tedglen napisał: > > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać). > > Że niby co? ;] W porównaniu np. z parkingiem Livio, gdzie zazwyczaj nie ma wolnych miejsc a włączenie się do ruchu, szczególnie tyłem to nie jest szczyt komfortu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_dolcan Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:19 tedglen napisał: > pawel_dolcan napisał: > > > tedglen napisał: > > > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie > wyjechać). > > > > Że niby co? ;] > > W porównaniu np. z parkingiem Livio, gdzie zazwyczaj nie ma wolnych > miejsc a włączenie się do ruchu, szczególnie tyłem to nie jest > szczyt komfortu. > Porównanie dotyczy chyba parkingu przy He-Man'ie i przy API. PS1. Spod sklepu He-Man nie wyjedziesz przodem? ;] PS2. I nie mieszaj do tego sklepu Livio. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:51 pawel_dolcan napisał: > Porównanie dotyczy chyba parkingu przy He-Man'ie i przy API. Dlaczego? > PS1. Spod sklepu He-Man nie wyjedziesz przodem? ;] Wyjedziesz. Wskaż gdzie napisałem, że Heman ma gorszy parking od API? > PS2. I nie mieszaj do tego sklepu Livio. ;) Rozmawiamy ogólnie o sklepach, rozważamy dlaczego upadł Heman. Dlaczego sądzisz, że tylko API zawłaszczył potencjalnych klientów Hemana? Odpowiedz Link Zgłoś
michal0510 Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:46 > Zabrakło umiejętności zdobycia klientów? Api okazało się na tym polu > skuteczniejsze. Być może obecnie nie wystarczy otworzyć sklep i > tylko patrzeć jak zyski same rosną. Trzeba czymś przyciągnąć klienta. Akurat tutaj Hemanowi nie można nic zarzucić - obsługa była naprawdę miła, początkowo mieli ceny bardziej atrakcyjne niż w Api, dawali torebki foliowe (za które w Api trzeba płacić), no i było tam schludnie > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać). No i tu Heman miał przewagę. Większy parking, zawsze wolne miejsca i dużo wygodniejszy wjazd i wyjazd (przy api jest ciasno) Moim zdaniem zawiodła strategia. Mogli otworzyć sklep za kilka miesięcy jak powstanie osiedle Dolcanu i mieliby zapewnionych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:50 michal0510 napisał: > Moim zdaniem zawiodła strategia. Mogli otworzyć sklep za kilka > miesięcy jak powstanie osiedle Dolcanu i mieliby zapewnionych > klientów. Dokładnie tak, troszkę się pospieszyli. No i jak API powstało to większość przestała do HE MAN`a chodzić... wszak ludzie są leniwi Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:54 tedglen napisał: > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać). > Żartowiś z Ciebie, oj żartowniś. Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 11:58 sibeliuss napisał: > tedglen napisał: > > > 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie > wyjechać). > > > Żartowiś z Ciebie, oj żartowniś. Możliwe, ale akurat teraz piszę najzupełniej poważnie. Wolę zaparkować przy API i przodem włączać się do ruchu aniżeli np. przy Livio, gdzie widoczność jest kiepska a ruch na Powstańców sam wiesz jaki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ojganek Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:03 Udajesz czy specjalnie pomijasz fakt iż porównywany jest Api z He-manem?;] a nie z Livio.. Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:07 A to nie wolno o Livio pisać? Osobiście nie korzystam, kiedyś owszem nawet często. Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:21 ojganek napisał: > Udajesz czy specjalnie pomijasz fakt iż porównywany jest Api z > He-manem?;] a nie z Livio.. Przepraszam, nie zauważyłem, że ma być porównywanie tylko Api z Hemanem. Porównam sobię Basztę z Bybkiem, mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
ojganek Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:27 Widzę, że czytanie ze zrozumieniem boli...no ale ok wytłumaczę Ci. Temat dotyczy Hemana i ktoś tam piszę dlaczego chodzi do Api i jednym z punktów jest dobry parking ( swoją drogą nie jest on dużo lepszy od tego z Livio ). Inna osoba pisze zgodnie z rzeczywistością, że właśnie parking pod Hemanem powinien przemawiać za tym aby korzystać z tego sklepu. Więc co ma do tych porównań Livio ? Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 08.10.09, 12:46 ojganek napisał: > Widzę, że czytanie ze zrozumieniem boli...no ale ok wytłumaczę Ci. Temat dotycz > y > Hemana i ktoś tam piszę dlaczego chodzi do Api i jednym z punktów jest dobry > parking ( swoją drogą nie jest on dużo lepszy od tego z Livio ). Inna osoba > pisze zgodnie z rzeczywistością, że właśnie parking pod Hemanem powinien > przemawiać za tym aby korzystać z tego sklepu. Więc co ma do tych porównań Livi > o ? Proszę Cię o przyczytanie uważnie całej dyskusji jeszcze raz. Tą osobą, która napisała, że chodzi do API jestem właśnie ja. Napisałem 3 punkty dlaczego lubię kupować w API. Jednym z tych punktów było to, że API ma wygodny parking (według mnie). Kilka osób się z tym nie zgodziło, więc napisałem wytłumaczenie dlaczego wolę podjechać kilometr dalej do API aniżeli parkować przy zatłoczonym Livio, gdzie włączenie się do ruchu jest gorsze (szczególnie gdy auta zaparkują równolegle do jezdni utrudniając wyjazd i bardzo ograniczając widoczność - niestety zdarza się to dość często). Jeszcze jedno w kwestii uzupełnienia, bo widzę, że czytanie ze zrozumieniem faktycznie bardzo szwankuje u niektórych. To, że napisałem: "Dlaczego najczęściej robię zakupy w API? 1. Przyzwyczajenie (gdy powstał ten sklep, z czystej ciekawości tam zajrzałem, spodobało mi się i tak już zostało). 2. Jakość wędlin - biją na głowę konkurencję, chociaż zaraz po powstaniu sklepu wędliny były znacznie lepsze. 3. Wygodny parking (wolę tam zaparkować i móc bezpiecznie wyjechać)." absulutnie nie znaczy, że chociażby Heman nie ma dobrych wędlin albo super wygodnego parkingu. Wręcz przyznaję, Heman ma wygodny parking. Jednak zakupy z nie do końca znanych mi przyczyn wolę robić w API. Uff, chyba wytłumaczyłem konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ojganek Re: Sklep He Man 08.10.09, 13:08 No już mi się nie chciało sprawdzać kto co gdzie i jak napisał, tylko dałem ogólny zarys historii rozmowy;) A porównanie Hemana z Api jest najwłaściwsze bo sklepy są obok siebie. Więc wiadomo, że to jest najrozsądniejsze porównanie niż porównywanie sklepów po dwóch stronach Powstańców. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Sklep He Man 08.10.09, 17:25 Tedglen, ale odbiegamy od głównego tematu. Czy He Man upadł? Czy to jakaś przerwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss zadzwoniłem i zapytałem 08.10.09, 17:29 Miły pan ze sklepu przy Skorupki powiedział mi podczas rozmowy telefonicznej, że zrezygnowali z prowadzenia punktu na Powstańców. Klientów było niewielu, a decyzję przyspieszyła budowa Kauflandu. Odpowiedz Link Zgłoś
arek-zabki Re: Sklep He Man 08.10.09, 17:34 kradam napisał: > Rzeczywiście, zawsze jakoś chodziłem do API. Kiedyś przypadkiem trafiłem do > Hemana i aż mnie zatkało, bo nie było tam ani jednego klienta. W API 5 minut > wcześniej było kilkudziesięciu. Ciekawe jak ważna jest lokalizacja przy tego > typu usługach. Lokalizacja takiego punktu handlowego jest bardzo ważna jak i dostępność do niego np. posiadanie parkingu umożliwiającego zrobienie zakupów w drodze do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
minihorse Re: Sklep He Man 08.10.09, 13:11 osobiscie wolalem zaparkowac na duzym parkingu pod HEMAN-em a nie za kazdym razem gimnastykowac sie na placu pod API , Rowniez bardzo zaluje ze sklep padl ...jak dla mnie bylo tam super ..duzo miejsca i asortymentu ale to kosztuje i przy takich obrotach czyn na poziomie 25 tys mysle ze kazdego by zabił ...a teraz w API kolejki jak za komuny -))) .patrzec jak ceny beda rosły i jakosc zamieni sie na ilosc .....nie dobrze jest jak znika konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Sklep He Man 08.10.09, 13:17 tak szczerze to zakupy robię raz w tygodniu, czasami raz na 2 tygodnie w hipermarketach, w lokalnych tylko wędlina (2-3 razy w tyg)lub jak czegoś brakuje... na codzienne stanie w kolejkach szkoda mi czasu (i pieniędzy) Odpowiedz Link Zgłoś
ladydakota Re: Sklep He Man 08.10.09, 19:35 HE-MAN ZAMKNIĘTO PONIEWAŻ CZYNSZ ZA WYNAJEM WYNOSIL OK 20tyś.CO, JAK BYŁO WIDAĆ NIE PRZEKŁADAŁO SIE NA KLIENTELE.POZA TYM MOI DRODZY PAŃSTWO NIEDALEKO(BO TROCHE W GŁĘBI)MA POWSTAC OSIEDLOWA BIEDRONKA.SZEFOSTWO API(JAK SAMO POWIEDZIAŁO)CIESZY SIE ZE ZNOWU"WYKOŃCZYŁEM KOLEJNEGO" Odpowiedz Link Zgłoś
megi2511 Re: Sklep He Man 09.10.09, 21:54 Ciekawa jestem ilu z was brało pod uwagę terminy wazności na artykułach w He-menie? Dla mnie wszystko jedno czy się zamknał, byłam kilka razy i z pewnościa już bym nie wróciła, ceny porównywalne, asortyment obszerny, ale jako że nie ma jak zejść notorycznie produkty po terminie, Panie zainteresowane sobą, a nie jednym czy dwoma klientami (wybawcami dającymi na chleb) na godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k76 Re: Sklep He Man 09.10.09, 22:19 Jak czytam te wypowiedzi,to nie dziwię się, że zamknęli..... He Man z powodzeniem funkcjonuje przy Skorupki, ale cóż, tam jest inny klient, nie "powstańcy" Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Sklep He Man 09.10.09, 22:28 weź się kobieto ogarnij... jak się nudzisz to posprzątaj... Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 11.10.09, 18:44 anka.k76 napisała: > Jak czytam te wypowiedzi,to nie dziwię się, że zamknęli..... > He Man z powodzeniem funkcjonuje przy Skorupki, ale cóż, tam jest inny klient, > nie "powstańcy" No tak, ci okropopni mieszkańcy ulicy Powstańców doprowadzili do upadku taki wspaniały sklep jak Heman! To nie ludzie, to wilki! Powinno się ustawowo zakazać powstawania sklepów w Ząbkach południowych, to zły klient, nie to co wspaniały klient innych części Ząbek. P.S. Miałem Cię za rozsądną i przede wszystkim uczciwą osobę. Co chcesz osiągnąć pisząc tego typu teksty? Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k76 Re: Sklep He Man 11.10.09, 21:10 "Czy wspinasz się po drabinie przystawionej do właściwej ściany?" - Miałem Cię za rozsądną i przede wszystkim uczciwą osobę. Co > chcesz osiągnąć pisząc tego typu teksty? Rozumiem, że pisząc "pogrubioną czcionką " uczciwą pozostawiasz to pod znakiem zapytania? Masz jakieś powody? A co chciałam powiedzieć, chyba wiesz. Tiijufit, a to znaczy, że już świt...... Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 11.10.09, 23:19 anka.k76 napisała: > "Czy wspinasz się po drabinie przystawionej do właściwej ściany?" - Nie wiem, ale robię wszystko aby tak było. Pytanie to stawiam sobie bardzo często... > Rozumiem, że pisząc "pogrubioną czcionką " uczciwą pozostawiasz to > pod znakiem zapytania? Masz jakieś powody? Bądź uczciwa w stosunku do (jak to nazywasz) "powstańców". Twoje opinie o nas są skrajnie krzywdzące. Odpowiedz Link Zgłoś
arek-zabki Re: Sklep He Man 11.10.09, 23:57 > Rozumiem, że pisząc "pogrubioną czcionką " uczciwą pozostawiasz to > pod znakiem zapytania? Masz jakieś powody? Bądź uczciwa w stosunku do (jak to nazywasz) "powstańców". Twoje opinie o nas są skrajnie krzywdzące. Opinie "o nas" ??? jakich nas ??? Z Twojej wypowiedzi wynika że są jakieś niby lepsze i gorsze Zabki.... Mam nadzieję że tylko w wypowiedziach takich półgłówków jak Ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
rifley Re: Sklep He Man 12.10.09, 09:15 > Opinie "o nas" ??? jakich nas ??? > Z Twojej wypowiedzi wynika że są jakieś niby lepsze i gorsze Zabki.... > Mam nadzieję że tylko w wypowiedziach takich półgłówków jak Ty.... Tedglen, zapewniam Cię, że zachowasz twarz jeśli nie odpowiesz na tego posta :) Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Sklep He Man 12.10.09, 09:23 rifley napisał: > Tedglen, zapewniam Cię, że zachowasz twarz jeśli nie odpowiesz na > tego posta :) Cenna wskazówka, zrobię dokładnie tak jak napisałeś :) Staram się z każdym rozmawiać, ale do dyskusji poniżej poziomu dna nie zejdę. Odpowiedz Link Zgłoś