Dodaj do ulubionych

Blok B1-hałasy od ulicy Sfefczyka

14.03.10, 18:33
Witam Sąsiadów bloku B1.
Chciałabym poruszyć temat hałasów od strony ulicy Stefczyka pod
blokiem, i kompletny brak reakcji ochrony.
Wydaje mi sie że są oni od tego by przegonić tych wrzeszczących po
22.00 małolatów i pijane towarzystwo.

W nocy z soboty na niedzielę cała impreza - pewnie z nowo otwartego
lokalu przeniosła się na ulicę.
Masakra.

Przecież ochrona jest od tego by dopilnować, by po 22 nikt nie
hałasował i wrzeszczał, i może zaczęli by wreszcie przestrzegać
bezwzględny zakaz gromadzenia się pod naszym blokiem. Stał sie on
miejscem schadzek ząbkowskiej młodzieży, a od otwarcia obu lokali -
coraz to szerszego grona...
Proponuję również ograniczyć godziny otawrcia tych lokali - są one
otwarte do 23 i 23,30 w weekendy - a sprzedaż alkoholu - podobno
możliwe jest do 22 - w co szczerze wątpię - zresztą można sobie
kupić 10 drinków, by mieć co pić do 23.30 a potem się awanturować
pod blokiem.
Nie wiem, czy to tylko mnie boli ten problem..

Jeśli takich jak ja jest więcej - proponuję omówić ten temat na
najbliższym zebraniu wspólnoty.
pozdr.

Obserwuj wątek
    • olga_jaga Re: Blok B1-hałasy od ulicy Sfefczyka 14.03.10, 19:46
      Ja w ogóle podważam sens istnienia ochrony na naszym osiedlu!
      Panowie siedzą w budkach i ich rola ogranicza się do podnoszenia szlabanu - a tak czy inaczej wpuszczają każdego, niezależnie od tego czy ten ktoś ma miejsce parkingowe czy nie (stąd problem parkowania "na dziko" pod blokiem B1).
      Kiedyś poprosiłam pana strażnika o interwencję w sprawie małolatów imprezujących w środku nocy pod moim balkonem, to usłyszałam "a co ja mam niby zrobić?"
      Skoro nasze osiedle jest zamknięte, a każdy z mieszkańców ma jak nie pilota do bramy, to na pewno klucze, to po co nam ochrona??? Jak dla mnie to jest zupełnie zbędny wydatek.
      Wczoraj doszło do kilkunastominutowej bijatyki pod naszymi balkonami i nie zauważyłam, żeby któryś z ochroniarzy zareagował.
      • czarnymoskit Re: Blok B1-hałasy od ulicy Sfefczyka 17.03.10, 09:30
        też uważam że ochrona nie spełnia swojego zadania, równie dobrze szlaban mógłby
        podnosić automat, a generalnie stanowi w naszym osiedlowym budżecie spory wydatek.
        • sdarp Re: Blok B1-hałasy od ulicy Sfefczyka 17.03.10, 12:33
          czarnymoskit napisała:

> też uważam że ochrona nie spełnia swojego zadania, równie dobrze szlaban mógłby
          > podnosić automat, a generalnie stanowi w naszym osiedlowym budżecie spory wydat
          > ek.

Z tego co pamiętam to głównym zadaniem ochrony jest reagowanie w przypadku zacięcia się kogoś w windzie.
          Przyciski alarmu w windach sa połączone z budką ochrony i z tego co kiedyś mówiono na zebraniu - warunkiem dopuszczenia do funkcjonowania wind na osiedlu jest istnienie osoby dyżurującej która będzie reagowała w sytuacjach awaryjnych zacięcia, wyłączenia prądu itp.
          Rezygnacja z ochrony oznaczało by konieczność wyłączenia wind z eksploatacji.

• pleszak_easy Re: Blok B1-hałasy od ulicy Sfefczyka 17.03.10, 13:08
            buahaha, ale bezsens!! Czyli co, kupując windę dołączali do nich ochroniarza??
            Ciekawe stwierdzenie. Kto to powiedział na zebraniu? Człowiek od windy?? Dawno
            się tak nie uśmiałem. Ale faktycznie, windy tak się często psują (widać kupili
            najtańsze maszyny), że trzeba nam takich ludzi hehehe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka