anu89 23.05.10, 16:55 Nowy sklep internetowy- www.HappyPets.com.pl polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mbwa-mwitu Re: Do właścicieli zwierząt 24.05.10, 09:16 Z takimi cenami to nie poszalejecie:( Allegro oferuje karmy spokojnie o 50 zł tańsze (duży worek) z dostawą gratis-na następny dzień. Chyba, że to sklep dla idei.... Zycze powodzenia z taka drozyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
anu89 Re: Do właścicieli zwierząt 24.05.10, 12:09 To jest legalnie działający sklep z oryginalnymi produktami, a ceny są porównywalne z innymi sklepami internetowymi. Nikt Ci nie narzuca wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
mbwa-mwitu Re: Do właścicieli zwierząt 24.05.10, 14:39 Alez oczywiście, ze nie:) Zwrociłem tylko uwage, na fakt, ze macie drogo. Takis klep to syper sprawa, ale jesli rownielegalnie dzialajace firmy na Allegro moga spzreadwac SPORO taniej, to oczywiste jest, ze tam sie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anu89 Re: Do właścicieli zwierząt 24.05.10, 15:31 Masz poniekąd rację, ale weź pod uwagę, że nie wszyscy chcą kupować na allegro, nawet jeżeli cena jest o wiele niższa od ceny hurtowej. Odpowiedz Link Zgłoś
godiva77 Re: Do właścicieli zwierząt 25.05.10, 10:00 to może jako właścicielka psa która kupuje tylko w sklepach internetowych to się wypowiem. Po 1 patrząc na karmy nie ma możliwości wybrać produktów konkretnego producenta . Mogę wybrać w zależności od wieku psa czy ceny. Tak jak ktoś napisał ceny macie takie sobie , jak również ilość producentów karm. Dodam również, że dochodzą koszty przeysłki ktorych w wielu innych sklepach nie ma bądź są o wiele mniejsze.Pod tym względem tele karma będzie na 1 miejscu . Po 2 rozumiem że zaczynacie dopiero działalność ale żeby konkurować z innymi sklepami które są już jakiś czas na rynku to musicie swoją ofertą zachęcić. Mnie tam nic nie zachęca. Mały wybór produktów praktycznie w każdej kategorii. Pod tym względem zostanę jednak przy animalii czy zooplus. po 3 grafika samej strony wygląda jak by była zrobiona przez amatora. Odpowiedz Link Zgłoś
anu89 Re: Do właścicieli zwierząt 26.05.10, 10:14 Dziękuję za uwagi, ale napiszę też coś od siebie: Jak już wybierzesz wiek psa, jest podział na producentów. Co do wyboru- sklep jest nowy i będzie się rozwijać, wszystko w swoim czasie. Dostawa na terenie Ząbek jest GRATIS bez względu na cenę i wielkość zamówienia. Co do grafiki- o gustach się nie dyskutuje, więc nie będę się do tego odnosić :) Odpowiedz Link Zgłoś
godiva77 Re: Do właścicieli zwierząt 26.05.10, 11:19 A i jeszcze mała rada :) Przeglądając zabawki dla psa zwróciłam uwagę na to, że nie ma praktycznie żadnych opisów tych zabawek. I tak jest w wielu sklepach akurat . Chodzi mi przede wszystkim o to czy dana zabawka jest zabawką piszczącą czy też nie. Wiem, że jest to istotne dla wielu osób. Ja tam piszczące kupuje jak najbardziej bo taka zabawka jest bardziej atrakcyjna dla mojego psa. Niektórzy natomiast nie kupują sukom takich zabawek ze zwgledu na urojoną ciąże , czy po prostu fakt że nie lubią tych dzwięków. macie na przykład w ofercie tą różową krówkę. Muuczy? czy kurczaki ? wydają dźwięki kuropodone ? Taki bardziej szczegółowy opis może przyciągnąć niezdecydowanego klienta. Dodam również że niektóre zabawki są zrobione z grubszej gumy i wtedy dłużej taka zabawka pożyje o czym czasami też warto napisać. Kiedyś moje psisko dostało od znajomych chrumkającego dzika ależ to było szaleństwo :D Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Do właścicieli zwierząt 26.05.10, 11:51 No niestety, sklep moze i fajny, ale pierwsza z brzegu Hill's SP Canine Puppy Min/Med Chicken 12kg jest tansza na allegro o 40pln... Odpowiedz Link Zgłoś
mbwa-mwitu Re: Do właścicieli zwierząt 26.05.10, 19:07 otoz to! tak duza roznica w cenie jest co najmniej dziwna.Nie wiem co usprawiedliwia takie ceny, a klient glupi nie jest. Telekarma (legalnie dzialajaca na Allegro) jest tania i super solidna. Karme przynosza do domu na nastepny dzien, Fajnie, ze powstaja nowe sklepy ale ceny sa nie do przyjecia :( A promocja? dla nowych klientow (patrz zooplus.pl), rabaty dla stalych? eeeeeeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
anu89 Re: Do właścicieli zwierząt 26.05.10, 22:58 Godiva77 dziękuję za Twoje uwagi, są bardzo przydatne. A co do reszty- Mbwa-mwitu, to nie jest tak, że my narzucamy nie wiadomo jaką marżę. Bierzecie pod uwagę tylko karmę, która sama w sobie jest droga i na tej podstawie wypowiadacie się o cenach w sklepie. Ja nie twierdzę, że sklepy tańsze nie są legalne. Są na rynku dłużej i być może dlatego mogą sobie pozwolić, na ceny niższe od hurtowych. Ja zakładam sklep i chcę, żeby ludzie go sprawdzili, dlatego tu piszę, jeżeli Ty jesteś zadowolony z innych, to fajnie, ale nie musisz z tego powodu krytykować mojego. Odpowiedz Link Zgłoś
mbwa-mwitu Re: Do właścicieli zwierząt 27.05.10, 09:52 Nie, nie musze. Ale mogę, tak jak Ty możesz wykorzystac DARMOWA reklame, wrzucajac post na forum. To cwane, bo reklama w necie kosztuje, pozycjonowanie, zaistnienie.. Wiec skoro wykorzystujesz furtke to licz sie z jakims odzewem. Zasady dzialaja w obie strony. Wspomniany sklep - po sasiedzku, jak sadze z adresu, jakos nie ima sie takich praktyk, dziala sobie. Dobrze, ze jest konkurencja-ona wymusza dzialania korzystne dla klienta. A czas pokaze, kto sie utrzyma... Ja nie lubie cwaniakowania, szanuje prace i otwarte umysly. Odpowiedz Link Zgłoś
anu89 Re: Do właścicieli zwierząt 27.05.10, 12:45 A ja nie lubie bezsensowanego narzekania i oceniania czegoś o czym się nie ma pojęcia. Reklama kosztuje? Niemożliwe :) Wyobraź sobie, że wiem bo za nią płacę. A to że umieszczam link także tutaj, bo czasem tu zaglądam, nie jest żadnym cwaniactwem i nie życzę sobie takich uwag z Twojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
mbwa-mwitu Re: Do właścicieli zwierząt 27.05.10, 19:51 nie tup, nie tup, Zasady na forum są wszedzie jednakowe- polecac-tak, reklama-nie. Dlaczego tak sie irytujesz gdy zostalo Ci wytkniete cwaniakowanie? Czyzby nozyce?;p Odpowiedz Link Zgłoś
termoplast Re: Do właścicieli zwierząt 26.05.10, 12:29 Widzę, ża na jednym osiedlu działają dwa sklepy www.psiakarma.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś