Dodaj do ulubionych

Biedronka parkowanie na chodniku

23.09.10, 17:59
Dzisiaj w Ząbkach otworzono sklep BIEDRONKA, kupujących było bardzo dużo ze względu na sam sklep jak i bazarek. Ludzie parkują w Ząbkach gdzie chcą i jak chcą nie zwracają wo gule uwagi na pieszych. Jest to irytujące co widać, jakby mogli to by wjechali samochodem do samego sklepu. Matki z dziećmi w wózkach szły po ulicy jest to moim zdaniem nie dopuszczalne. Dzisiaj przypatrywałam się całej sytuacji i widziałam jak Strażnicy Miejscy próbowali nauczyć kierowców zasad parkowania, pod nieobecność kierowców wystawiali wezwania pewnie po to żeby im przypomnieć zasady Ruchu Drogowego. Od niektórych ukradkiem usłyszałam jak tłumaczyli się Strażnikom że oni tak 40 lat parkują i nie widzą nic w tym nic złego zresztą oni tylko tak na chwilę. Policja też była ale chyba dlatego że doszło do kradzieży w Biedronce. Mam nadzieję że Strażnicy Miejscy będą tam zaglądać częściej bo będzie można jak człowiek chodzić bezpiecznie po chodniku a nie wychodzić na jezdnię i się oglądać czy nie wejdę pod samochód. Mam nadzieję że nasza policja wspomoże działania Strażników Miejskich w bezpieczeństwo naszych mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • ki-tty Re: Biedronka parkowanie na chodniku 23.09.10, 19:08
      Też widziałam jak Straż Miejska spisywała kierowców.I bardzo dobrze, w końcu ktoś się za to zabrał bo sama chodzę z wózkiem i bardzo często mam problemy z przejściem po chodniku bo stają tam samochody.Kierowcy w ogóle nie myślą,że chodnikiem idą mamy z wózkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka