kerajm 14.10.10, 17:05 Witam Czy ktoś z mieszkańców jest biegły w sztuce informatycznej i mógłby stworzyć stronę Naszego osiedla gdzie moglibyśmy się zalogować i prowadzić dyskusję :-), można stworzyć różne działy itp. ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3_1415qr Re: strona internetowa mieszkańców 14.10.10, 17:14 kiedyś poruszyliśmy taki wątek - jest stworzone specjalne forum z rejestracją i częścią zamkniętą dla mieszkańców oraz cześcią otwartą dla wszystkich (bez rejestracji) Adres: www.vitalpark.fora.pl Nie ma tam zawiele jeszcze informacji, ale to kwestia tego coby się aktyw przeniósł i tam dyskutował. Póki co to propozycja. Jeżeli będzie więcej chętnych, potworzymy nowe działy, tematy... Odpowiedz Link Zgłoś
doomina Re: strona internetowa mieszkańców 17.10.10, 11:47 Forum stworzone..nawet 5 osob zarejestrowane ale wciąż nie ma siły zacząć żyć swoim życiem:( Odpowiedz Link Zgłoś
kruq_1 Re: strona internetowa mieszkańców 17.10.10, 18:13 Chyba nie bardzo rozumiem idei tego nowego forum. Gdzieś wcześniej czytałem, że tutaj jest problem bo każdy może przeczytać o czym piszemy i sam się też wypowiedzieć, niezależnie czy jest mieszkańcem czy nie a na nowym to trzeba się będzie zarejestrować itp. W czym to przeszkodzi komuś kto będzie chciał poczytać bądź samemu coś wtrącić? Przecież nic nie stanie na przeszkodzie np Pani Gieni z Budmaru albo Panu Gienkowi z VP aby się tam zarejestrować. Odpowiedz Link Zgłoś
3_1415qr Re: strona internetowa mieszkańców 17.10.10, 19:54 tak - w tej chwili każdy ma możliwość zarejestrowania się - na początku, gdy się jeszcze nie znamy i w większości nie mieszkamy na osiedlu to weryfikacja jest ciężka wręcz nie możliwa. Pomysł jest taki, żeby teraz się zapoznać z mechanizmem, potworzyć działy zebrać użytkowników i pomysły, wymyślać zasady korzystania, jeżeli coś takiego będzie potrzebne - jednym słowem wystartować forum, a następnie wraz z otrzymaniem pozwolenia na zamieszkanie zweryfikować użytkowników. Oczywiście nie zamierzam zajmować się tym sam - mam nadzieję, że będzie kilku chętnych zapaleńców do pomocy. Poza tym to jest tylko pomysł na stworzenie przez nas samych czegoś naszego wspólnego, dla naszego dobra i pożytku - ot taka mała inicjatywa sąsiedzka. Uważam, że moja propozycja wcale nie musi spotkać się z aprobatą, ale jestem przekonany, że prędzej czy później takie forum tylko dla mieszkańców VP powstać musi i powstanie, więc na pewno kiedyś będziemy musieli zmierzyć się z pytaniami, wątpliwościami towarzyszącymi próbie uruchomienia tego forum. Co do możliwości zalogowania się przez kogoś z budmaru to faktycznie może on to zrobić - ale jeżeli wypowiedzi bedą przypominały te Ani1234 to można ten wątek usunąć a użytkownika zablokować. Odpowiedz Link Zgłoś
doomina Re: strona internetowa mieszkańców 17.10.10, 21:14 no własnie....może na chwile obecną trudno zweryfikowac kto jest kto ale myslę, że z kazdym dniem będziemy się lepiej poznawać i coraz latwiej będzie o identyfikację :) a napewno tak jak 3_1415gr napisal jest możliwośc kontrolowania postów i wszelkich nieproszonych gości :) Odpowiedz Link Zgłoś